HWSW Informatikai Kerekasztal: Rendőrök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rendőrök Rendőrök Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:03

Idézet: L - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:52

Idéznéd a törvényt? Mert csak felültél a bulvársajtónak.  :D

Te magad is ismered a törvényt.

#1382 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:06

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:00

Miért nézel mindenkit hülyének? Azért mert soha nem olvastál törvénykönyvet azért az még ott van benne. Nemcsak a jogászoknak kell vizsgázni törvényekből ám.

Bocs, de idéznéd a törvényt? Azt a paragrafust, ami kimondja, hogy "kötelesség"...
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#1383 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:06

Idézet: lamalion - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:59

Nem csak álltak... A közvetítésben világosan kitűnt, hogy amikor betörtek a székházba, akkor ott már közel sem csak a b-közép féle figurák randalíroztak.
A közvetítésekben az is látszik, hogy a 'szemlélődő' tömeg egy jelentős része rigmusokat skandált, énekelt, lengette a zászlóit, erre a magatartásra szerintem simán megáll a bíztatás jelző.

És erről a postról miért küldtél jelzést nekem?  :Đ

#1384 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:09

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:55

De látod betörtfejű rendör többszáz sérült kockakővel dobálás gyújtogatás fosztogatás, és akkor jön valaki és rendőri törvénysértésről beszél. Ehhez nem jogi végzettség kell hanem egy szikrányi empátia. Lehet valakinek egy tucat jogi diplomája, ha ez nincs meg benne akkor megsütheti. Láttad azt a felvételt mikor egy vadállat egy betonfejű vascsövet megforgat és hozzávágja a rendőrökhöz? Beléje kellett volna lőni. Két rendőr lába tört el ekkor.

:up:

#1385 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:09

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:03

Te magad is ismered a törvényt.

Ezt:

Idézet

244. § (1) Aki anélkül, hogy a bűncselekmény elkövetőjével az elkövetés előtt megegyezett volna

a) segítséget nyújt ahhoz, hogy az elkövető a hatóság üldözése elől meneküljön,

b) a büntetőeljárás sikerét meghiúsítani törekszik,

c) közreműködik a bűncselekményből származó előny biztosításában,

vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki a bűnpártolást haszonszerzés végett követi el.

(3) A büntetés bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűnpártolást

a) az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásával, az alkotmányos rend elleni szervezkedéssel, lázadással, rombolással, hazaárulással, hűtlenséggel, az ellenség támogatásával, kémkedéssel, emberöléssel [166. § (1)-(2) bek.], emberrablással, terrorcselekménnyel, légi jármű, vasúti, vízi, közúti tömegközlekedési vagy tömeges áruszállításra alkalmas jármű hatalomba kerítésével vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető katonai bűncselekménnyel kapcsolatban követik el,

b) hivatalos személy eljárása során követi el.

(4) A (2) bekezdést és a (3) bekezdés b) pontját kivéve nem büntethető, aki az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott bűnpártolást hozzátartozója érdekében követi el.

(5) E § rendelkezéseit a külföldi állam igazságszolgáltatási vagy bűnüldözési feladatot ellátó hatóságának a külön törvény alapján a Magyar Köztársaság területén eljáró tagjára is megfelelően kell alkalmazni.

ismerem.
Amiről Te beszélsz:

Idézet

Állampolgári jog és kötelesség, hogy ha bűncselekményt látsz, megakadályozod, vagy rendőrt hívsz. Ha egyiket sem teszed (pláne végignézed), holott semmilyen akadályozó körülmény nincs, bűnpártolás áll fent

ezt nem ismerem, vagy nem létezik.
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#1386 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:10

Idézet: Tano Cariddi - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:01

Na, egy pillanat. Normális emberek eljárnak békéstüntetni. Tették/tehették nyugodtan ezt az elmúlt években ezerszer. Amikor egy normális ember elmegy békéstüntetni, és látja, hogy ott mások különböző köztörvényes bűncselekményeket követnek el, rendőröket dobálnak, autókat, épületeket gyújtanak fel, stb., akkor a normális ember azt mondja, hogy 'gyerekek, én nem azért jöttem, hogy szétverjük a tv épületét, én egy békés tüntető vagyok, de ez nem egy békés tüntetés, ez már nem az én bulim, húzok haza'. (Vagy nem haza húz, hanem átmegy egy másik, valóban békés tüntetésre, ami egyébként hétfőn ott volt, pár sarokkal arrébb.) Normális ember nem áll be a csőcselék közé, ugyanazokat a jelszavakat skandálni, mint ők, veregetni a vállukat, hogy 'helyes, fiúk, jók vagytok', nem mászkál be a kamerák elé, telefonálgatni, hogy 'jaj, anyuci, benne vagyok a tévében', nem mászik be utána a szétvert épületbe, hogy 'jaj, megnézem már, mi történt, viszek haza szuvenírt is', nem zavarja a rendőrök munkáját pusztán azzal, hogy ott lézeng. Igen, ami hétfő este történt, az annak a 4950 békés tüntetőnek a felelőssége is, akik ott voltak a téren. Ha nem lettek volna ott, akkor annak az 50 baromnak egyrészt nem lett volna bátorsága megtámadni a rendőröket, másrészt ha mégis, akkor a rendőrök valószínűleg pillanatok alatt elintézték volna őket. Ezért megy el a normális ember, amikor ilyen dolgok kezdenek történni. Nem, nem vagy felelős mások tetteiért. Azért vagy felelős, amit te csinálsz, hogy ott vagy, és őket támogatod, nem a rendőröket.

:respect:

#1387 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:11

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:06

béna vagyok, azért :-D
A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál. 

#1388 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:11

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:06

Szeretne 20% figyut, egyértelmü! :]

Szerkesztette: Omega 2006. 09. 21. 14:12 -kor

#1389 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:13

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:39

Ezt csak úgy lehet értelmezni, hogy ha éppen gyülekezel, melletted meg agyonvernek valakit és még tapsolsz is neki, akkor annak a nénikéjét, aki megkérdezi, hogy miért tapsoltál ahelyett, hogy leszednéd a bűnelkövetőt az áldozatról (vagy legalább csendben maradnál)?

Értelmezni lehet sokféleképpen, az biztos, hogy nem fogok odalépni mellé magam agyonveretni pár surmó kopasz hülyegyerekkel, csak hogy 10 perc mulva meg a rendőrök verjenek laposra. Egyébként valaki említette itt, hogy hívni a rendőrséget. Ez az adott körülmények között kicsit viccesen hat :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1390 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:13

Egyetértek, az MTV székház elött, illetve a Körúton azon se csodálkozhattak volna, ha lelőnek egy-két állatot, nem értem miért vannak felháborodva azon ha kicsit megrugdossák őket. Szerintem még így is jól jártak.

Ps.: Most olvasom, hogy a Kossuth téri tüntetők adtak rendőrkézre két vandált. :up: :up: :up:

#1391 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:14

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:51

Legyen. De akkor tényleg kérjük máskor is számon.

(Mellesleg azt meg már csak halkan merem megjegyezni, hogy hova hívjak rendőrt, volt ott egy pár darab. Arra meg csak nem vagyok kötelezhető, hogy leálljak pofozkodni, ugye?)

Látom megint megelőztél....

#1392 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:16

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:55

De látod betörtfejű rendör többszáz sérült kockakővel dobálás gyújtogatás fosztogatás, és akkor jön valaki és rendőri törvénysértésről beszél. Ehhez nem jogi végzettség kell hanem egy szikrányi empátia. Lehet valakinek egy tucat jogi diplomája, ha ez nincs meg benne akkor megsütheti. Láttad azt a felvételt mikor egy vadállat egy betonfejű vascsövet megforgat és hozzávágja a rendőrökhöz? Beléje kellett volna lőni. Két rendőr lába tört el ekkor.

rá kell lőni?
hajrá, mennyél ki szépen este, és lőjjél rá valakire. 5 perc mulva te is ott fogsz feküdni mellette a betonon.
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#1393 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:17

Belemagyaráztok ezzel a dumával, hogy kérjük máskor is számon. Teljesen felesleges erőltetett párhuzamokat meg példákat hozni. Fentebb Tano Cariddi kiválóan leírta a dolog lényegét.

#1394 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:18

Idézet: acu - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:16

rá kell lőni?
hajrá, mennyél ki szépen este, és lőjjél rá valakire. 5 perc mulva te is ott fogsz feküdni mellette a betonon.

Ezért kell azon a kritikus 5 percen belül _mindenkit_ lepusztítani, hogy aztén ne legyen visszaütéssel kezdődött balhé esete.
Make love not Wor.

#1395 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:19

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:17

Belemagyaráztok ezzel a dumával, hogy kérjük máskor is számon. Teljesen felesleges erőltetett párhuzamokat meg példákat hozni. Fentebb Tano Cariddi kiválóan leírta a dolog lényegét.

Sztem meg nem ott van a lényeg. 50 ember miatt a hatezres tömegnek fel kellett volna oszolnia? Vagy nekik kellett volna megfékezni a rendbontókat? Akkor a rendőrséget a fenének fizetjük?

#1396 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:20

Idézet: L - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:06

Bocs, de idéznéd a törvényt? Azt a paragrafust, ami kimondja, hogy "kötelesség"...

Büntetőjogi felelősség van, és állampolgári kötelesség. A kettő sok esetben találkozik, keresztezi egymást.

#1397 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: acu - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:16

rá kell lőni?

Tehát ne lőjjön, ne rugdaljon, ne üssön. Akkor marad ez:

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:23

... A többi rendőrnek el kellett volna dobni a pajzsot, levetni a sisakot és 'az én fejemet is verjétek szét' feliratú plakáttal sorbanállva várniuk a véget. ...

#1398 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:18

Ezért kell azon a kritikus 5 percen belül _mindenkit_ lepusztítani, hogy aztén ne legyen visszaütéssel kezdődött balhé esete.

Nincs annyi lőszer.

#1399 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:21

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:20

Büntetőjogi felelősség van, és állampolgári kötelesség. A kettő sok esetben találkozik, keresztezi egymást.

Izé, a belinkelt paragrafus szerint akkor most mégsem?

#1400 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:22

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:19

Sztem meg nem ott van a lényeg. 50 ember miatt a hatezres tömegnek fel kellett volna oszolnia? Vagy nekik kellett volna megfékezni a rendbontókat? Akkor a rendőrséget a fenének fizetjük?

Nem tudom, hogy mit kellett volna, csak azt, hogy mit nem. Ezt nem:

Idézet

A lényeg, hogy nem lesed csorgó nyállal Himnuszt énekelve, riariázva, amint lebontják a terepet.

Körbeértünk. Nem fogjuk meggyőzni egymást.

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.