HWSW Informatikai Kerekasztal: Rendőrök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rendőrök Rendőrök Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:51

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:48

Elhatárolódom az elég? Az látszik "kintről" is?  :think: Mi mást tehetnék egy tömeg közepében?

:nevet2:  Skandálod, hogy rinya-rinya-hunnyárinya. :p

#1422 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:52

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:51

:nevet2:  Skandálod, hogy rinya-rinya-hunnyárinya. :p

Miután a törvény nevében elhangzott a felszólítás a helyszín elhagyására.  :D
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#1423 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:53

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:48

Teljesen egyetértünk!!!
Csak én ezt már ne mírtam oda, így is sok ember ugrott nekem.

Megmondták előre a hangosbeszélőben, hogy mindenki hagyja el a területet. Aki nem tette, ÍJ.

Baromság. Egy tömeg közepén a békés tűntetők hová a francba mennének? ÍJ mert ott volt és tüntetett a gyurcsány ellen? Azért ezt nem mondhatod komolyan.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1424 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:55

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:53

Baromság. Egy tömeg közepén a békés tűntetők hová a francba mennének? ÍJ mert ott volt és tüntetett a gyurcsány ellen? Azért ezt nem mondhatod komolyan.

Ha a rendőrség felszólítja, hogy távozzon, akkor -akár a francba is- menjen el.
A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál. 

#1425 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:35

Ebben egyetértünk.
Sőt - szerintem - abban is, hogy ez a tapasztalat csak élesben szerezhető/gyakorolható.

Így van. De felkészülni - mentálisan is!- , gyakorolni azért lehet és kell. Én is tudom mi a különbség az edzőterem és az éles helyzet között, sajnos vonzom az olyan idiótákat és kötözködőket, akik abból indulnak ki, hogy egy nyurga, 65 kilós srácot nyugodtan megpróbálhatnak felrúgni :(  - nem egyszer kellett már leállnom verekedni és megvédeni magam vagy másokat, pedig ilyenkor a futást hasznosabbnak tartom, mint a konfrontálódást.

Idézet

Én szeretnék örülni neki, hogyha esetlenül mozognak a rendőreink. Mert az azt jelenti, hogy nincs szükségük effajta tudásra.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy erre a tudásra szükség van és lesz.

Idézet

Több pénz meg hová nem kéne?
Mondjuk a rendőrségra két nagyobb összeget fordítottak mostanában, a 25. órában. Az első, amikor lecserélték a Walter-copy pisztolyaikat (30-40 év után), és most, hogy egyáltalán autónak nevezhető négykerekűeket raktak alájuk.

Fájt is a szívem a lángoló autó láttán. :omg:

Idézet

Ez egy EU-s ország karhatalmi támogatásának nincs - szerintem - a ötöde sem, amit nálunk erre költenek.
Pedig kéne, mert óriási a lemaradás.
Nem véletlen, hogy ha bárki jön hozzánk nagyobb ember, hozza a saját biztosító-csapatát.

Ezen változtatni kell. Úgy tűnik nem csak a vendégek miatt lesz/lenne szükség ütőképes rohamcsapatokra.

#1426 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:48

Elhatárolódom az elég? Az látszik "kintről" is?  :think: Mi mást tehetnék egy tömeg közepében?

Te most a gyakorlatról beszélsz, én meg a törvényről beszéltem. Azzal, hogy pl az MTV "ostrománál" - ahogy Tano is írta - senki nem ment el onnan, senki nem próbálta megakadályozni a 150-200 idióta rombolását, mindenki bűnpártolás vétségét követte el. Az összes jelenlévőnek el kell(ene) számolnia ezzel.

#1427 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Tüntetés a Kossuth téren volt. Ott nem is oszlatott a hivatalos szerv. A Szabadság téren oszlatott, akkor onnan el kell menni.

#1428 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:56

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:48

Megmondták előre a hangosbeszélőben, hogy mindenki hagyja el a területet. Aki nem tette, ÍJ.

És az hogy a picsbe hagyja el a területet, aki minden oldalról körül van véve rohamrendőrrel?

Biztosítani kéne tömegkiszorításnál a menekülési útvonalat!

Aztán engemet azért mert nem követtem el semmi törvénybe ütközőt, csak nem tudok eleget tenni a felszólításnak, mert nincs hova menni, szétütnek, akkor mi van.

No meg fenébe ezzel a sok véresszájú pacifistával, aki irtózik a fegyvertől, katona nem volt, de azért lövetne a tömegbe éles lőszerrel.

Van elegendő mennyiségű izomagyú vérengző barom a rendőrök között is - ezt ők tudják a legjobban - akik az első olyan mondatra, hogy jogos a fegyverhasználat a következő alkalommal lőni fognak. Mert feljogosítva és felmentve fogják érezni magukat.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1429 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:56

Mi az a gyurcsány?
Ez van a törvényben. A rendőri felszólításnak eleget kell tenni. Még az útvonalat is meg kell adja a felszólítás. Vagyis szerintem komolyan mondja.  ;)
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#1430 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:57

Az pedig nem indok, hogy a tömeg közepén vagy, nincs olyan tömeg, amin ne tudnál átvergődni.

#1431 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:57

Idézet: lamalion - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:55

Ha a rendőrség felszólítja, hogy távozzon, akkor -akár a francba is- menjen el.

És ha lehetetlen?

#1432 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:58

Idézet: L - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:43

Nem vagyok rendőrellenes, ezt visszautasítom. Törvénytisztelő vagyok.
Úgy gondolom, hogy nem mindegy, milyen butaságok hangzanak el lényeges kérdésekben. És úgy gondolom, hogy az, hogy mi a jogkövető magatartás, és mi nem az, az igencsak lényeges.

Csatlakoznék, ha lehet.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1433 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:59

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:56

És az hogy a picsbe hagyja el a területet, aki minden oldalról körül van véve rohamrendőrrel?

Biztosítani kéne tömegkiszorításnál a menekülési útvonalat!

Aztán engemet azért mert nem követtem el semmi törvénybe ütközőt, csak nem tudok eleget tenni a felszólításnak, mert nincs hova menni, szétütnek, akkor mi van.

No meg fenébe ezzel a sok véresszájú pacifistával, aki irtózik a fegyvertől, katona nem volt, de azért lövetne a tömegbe éles lőszerrel.

Van elegendő mennyiségű izomagyú vérengző barom a rendőrök között is - ezt ők tudják a legjobban - akik az első olyan mondatra, hogy jogos a fegyverhasználat a következő alkalommal lőni fognak. Mert feljogosítva és felmentve fogják érezni magukat.

Miről beszélsz?

Volt ott pár tucat rohamrendőr, AKIT szétvertek, nem fordítva történt... ott kuporogtak a fal tövében, miközben féltéglákkal dobálták őket.

#1434 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 21. 15:00

Idézet: L - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:43

Nem vagyok rendőrellenes, ezt visszautasítom. Törvénytisztelő vagyok.
Úgy gondolom, hogy nem mindegy, milyen butaságok hangzanak el lényeges kérdésekben. És úgy gondolom, hogy az, hogy mi a jogkövető magatartás, és mi nem az, az igencsak lényeges.

Látod én nem vagyok törvénytisztelő. Mert az én olvasatomban a jó törvényeket használni alkalmazni kell mert ők vannak az emberért és nem fordítva. Mert ha valamit túlságosan tisztelek nem látom a hibáit esetleges használhatalanságát. Ha a törvényekben nincs empátia az baj, nagy baj. Pedig a jogászok többsége ezt tagadja, és ez is baj. Nálam a támadó soha nem lesz azonos a védekezővel, aki hidegvérrel gyilkol soha nem lesz ugyanolyan mint akinek ez eszébe se jut.

#1435 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 15:01

Idézet: lamalion - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:57

Az pedig nem indok, hogy a tömeg közepén vagy, nincs olyan tömeg, amin ne tudnál átvergődni.

:omg:

Te még sohasem voltál tüntetésen?

Mert pedig bizony is, hogy van. :lama:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1436 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 15:01

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:39

... mint más rendőrellenes sem ebben a topikban.

Azért itt álljunk meg egy ásónyomnyira.

Aki nem ért veled egyet, nem kellene "rendőrellenes" jelzővel illetni.

Aki kifogásolja a történteket és az elmúlt napok rendőri intézkedéseit (és ha visszaolvasol, láthatod, hogy pl. a hétfői események kapcsán egyöntetűen keveselltük a rendőri intézkedéseket!) egyáltalán nem biztos hogy rendőrellenes, lehet, hogy szimplán máshogy látja a dolgokat, mint te.

#1437 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 15:02

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:57

És ha lehetetlen?

Ha szigeten át tudom verekedni magam egy 10* ekkora tömegen, akkor ott mi tartotta vissza a tömegben állókat?

#1438 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 15:03

Idézet: lamalion - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 16:02

Ha szigeten át tudom verekedni magam egy 10* ekkora tömegen, akkor ott mi tartotta vissza a tömegben állókat?

Biztos a tuz. Belebamultak bamban es meghipnotizalta oket.  :omg:  :Đ

#1439 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 15:03

Idézet: lamalion - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 16:02

A sziget nem tüntetés..... Ott mindenféle szórakozó tinigyerekek vannak, itt meg a keménymag meg a rohamrendőrök..

#1440 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 15:04

Nem az Országház előtti tömegről beszél. Hanem arról a sok baromról, aki a TV-nél meg tegnap a nyugatinál is ott rohangáltak a rendőrökkel meg a tüntetőkkel együtt, holott a felvonuló rendőrök érkezésekor elmehetettek volna szépen, hogy ne kelljen már  őket is kerülgetni. Mondjuk én néhány riportert is kőkeményen elküldtem volna a fenébe, konkrétan akadályozták páran a rendőrök munkáját. Kell a sajtó, kell a sok felvétel, fotó, de hogy egy méterre tapadnak a rohamozó rendőrökre minden oldalról, ez röhej. Lett volna idő mindenkinek, hogy tisztes távolba húzódjon. Aki kockáztat, kíváncsi, az lehet, hogy éppen az állampolgári jogait gyakorolja, de nem is normális. Persze újdonság az ilyesmi ebben az országban, de nem is kell sírni, ha ilyenkor beleszalad valaki egy nem neki szánt maflásba és nem tudják megkülönböztetni a rendbontóktól.

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 2 vendég, 0 anonim felhasználó