HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#1041 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 18. 20:17

Idézet: fisike - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 19:58

200 ropi ? Akkor kb 50 filmje lehetett ? 4 ropi/db átlaggal számolva, a fenetudjahányszorlemásoltamég díj nélkül.

Az okozott vagyoni hatrany es a buntetes nem ugyanaz. Vegyuk kette! Ha mondjuk osszessegeben okozol 180 eFt vagyoni hatranyt, plusz a szakertoi velemeny dija 40 eFt, akkor a birosagon valoszinuleg (sajat tapasztalat) kapsz egy 30-50 eFt-s buntetest, plusz esetleg meg kell teritenie a szakertoi dijat. (Vagy egy reszet)

#1042 Felhasználó inaktív   Frank99 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 18. 20:38

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 18:20

Ez valami urban legend, vagy valakit már tényleg megbírságoltak komolyabb összegre? S ugyanakkor érdeklene az is, hogy utána kit mennyire kapott el polgári perben valamelyik szoftvergyártó jogi képviselője?

Mert nekem is van tapasztalatom a téren, s eddig a környéken a legmeredekebb büntetés 200 eFt volt, s azt is második körben szabdta ki a bíróság, mikor kiderült, hogy a gyerek újrakezdte a másolt filmek árusítását...

Szóval adatokat kérnék tisztelettel!

volt bizony.
tőlem 7 db játékot vittek el, és egy db Autodesk 3D Studiot, a játékokat 10.000 Ft-al, a Max-et 450.000 Ft-al, a játékgyártók nem voltak a BSA tagjai, így őket senki sem képviselte.

4 hónap múlva jelentkezett az Ormos ügyvédi iroda telefonon, hogy mennyit vagyok fizetni peren kívül, a 450.000 Ft káruk enyhítésére.
Én megírtam nekik, hogy 50.000 Ft minimálbéren dolgozom, feleségem munkanélküli, egy gyermeket nevelek, aki 3 éves, van egy db renault gépkocsim hitelre, és hajlandó vagyok 5-10.000,- Ft-ot fizetni, tekintettel arra, hogy a jogdíjak 5-10 %-os tesznek ki.

Ez úgy 3 éve volt.

Még választ sem kaptam.....

És most nincs a nevemen semmi, és nemis lesz...

Ja, volt közülünk olyan, akitől be tudtak hajtani pénzt, részletekban talán ma is fizeti.

#1043 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 18. 20:54

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 20:51

értesítés a számláról stb, ez az apehos téma nevetséges informatikai feladat.

Gázos lenne egy része, mert velem fizettetnék ki :-D
Make love not Wor.

#1044 Felhasználó inaktív   Numda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 21:04

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 21:17

Az okozott vagyoni hatrany es a buntetes nem ugyanaz. Vegyuk kette! Ha mondjuk osszessegeben okozol 180 eFt vagyoni hatranyt, plusz a szakertoi velemeny dija 40 eFt, akkor a birosagon valoszinuleg (sajat tapasztalat) kapsz egy 30-50 eFt-s buntetest, plusz esetleg meg kell teritenie a szakertoi dijat. (Vagy egy reszet)

Egy salgótarjáni illetékességű kollégádat (Xmas.J.) tökéletesen sikerült meggyőzni arról,
hogy pl. egy DVD értéke és a szerzői jog sérelmére okozott kár nem egyformák.

A film eredeti értékére rengeteg egyéb dolog (lemezírás,soxorosítás, csomagolás, szállítás,
borító, fotó, a különboző árrések, reklám, stb.) mind-mind rárakódik, de ehhez a szerzőnek,
illetve az ő jogainak semmi köze. Márpedig a tényállás nem a terjesztés forgalmazás sérelmére okozott kárról szól. EZ fontos, mert a büntetőjogi megítélésnél az értékhatárok döntőek lehetnek.
Most ott tartanak, hogy az eredeti kárértéket már 505%-kal sikerült "lealkudni".
Érdekes ügy, 21-én másodfokú ítélet. négy éves a dolog.
A másik, hogy van az LB-nek a filmek zenék saját célra történő letöltésével kapcsolatosan
határozata, ami a userekre nézve pozitív, de ezt majd csak akkor, ha megtalálom.:-)

#1045 Felhasználó inaktív   spear 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 18. 21:06

Üdv Mindenkinek!
Végigolvastam a 35 oldalt és megvilágosodtam.
Mindenki vesz egy Windows XP Homo-t, ha szerncéd van így vetted a gépedet, ez az alap költség. Ha ez megvan akkor filmet, zenét töltesz ezerrel, és nem raksz fel csak egy játékot egyszerre.
Ha a kedves jóakaród feljelent minimális a büntetés.
Ahogy látom tényleg lehet ingyenes szoftverekkel megoldani a gyakori feladatokat, cd írás, stb.
Tényleg készíthetnénk egy listát arról ki milyen ingyenes jól bevált programokat ismer.

#1046 Felhasználó inaktív   virkir 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 21:10

Idézet: shabba - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 13:37

A BIX statokat végigfutva ez most elég sok szolgáltató hálózatán hostolt szerverhálózat lehetett.

Ma mit mutatnak a grafikonok?

#1047 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 21:19

Idézet: spear - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 22:06

Üdv Mindenkinek!
Végigolvastam a 35 oldalt és megvilágosodtam.
Mindenki vesz egy Windows XP Homo-t, ha szerncéd van így vetted a gépedet, ez az alap költség. Ha ez megvan akkor filmet, zenét töltesz ezerrel, és nem raksz fel csak egy játékot egyszerre.
Ha a kedves jóakaród feljelent minimális a büntetés.
Ahogy látom tényleg lehet ingyenes szoftverekkel megoldani a gyakori feladatokat, cd írás, stb.
Tényleg készíthetnénk egy listát arról ki milyen ingyenes jól bevált programokat ismer.

Ezen a fórum is van/volt ilyen téma, vannak erre szakosodott letöltőhelyek stb.

#1048 Felhasználó inaktív   crx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 22:22

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 18:35

Vagy csak errefele a nyomozok ugyesebben talaljak a dolgokat, esetleg az ugyesz szakmailag felkeszultebb, s meg tudja gyozni a birot... :)

Altalaban foglaljak a csippelt PS gepet is, amirol szinten velemenyt kell adnom. Azzal el tudom vegezni a vizsgalatot. S nem, nem szoktam vegigjatszani a jatekokat annak erdekeben, hogy tokeletesen hibatlanok-e. Nagyon szivesen megtennem, de a gyanusitottak alighanem kivernek a balhet, hogy mit jatszok en a penzukon... Max annyit tesz meg az ember, hogy beteszi a gepbe, es megnezi, hogy elindul-e. Szvsz ennyi tokeletesen elegendo.

Szamlazas: munkaorara fizetnek. Ha valaki utanaszamol, a szakertonek globalisan el kel ltudnia szamolnia az idejevel, mert ha valaki egy honapban 360+ orat dolgozik, akkor az vagy nem alszik, vagy trukkozik. A 360 orat azert merem leirni, mert a 30 nap, napi 12 ora hosszabb tavon is tarthato (sokszor a 16 is egy darabig, de ido utan ugyis kieg agyilag egy kicsit az ember). De ha azt veszem, hogy egy CD/DVD-re atlag 10 percet forditok (tapasztalat szerint ez egy jo atlag), HDD-nkent 10 ora tobbnyire szinten elegendo, akkor iszonyatos anyagmennyiseget kellett foglalni, ha olyan huzos lett aszakertoi ktg. Egy kivetelt persze maris tudok, volt mar olyan ugyem, amiben a Kurt is beszallt adathelyreallitas celjabol, s az vitt tobb, mint 1 millat. De azt ok szamlaztak kozvetlenul, a szakvelemeny koltsege ennek 30 %-a alatt maradt AFA-stol.

Szoval akor lehet illegális doligal illegálisat bizonyitani gratulálok hozzá.Magyar jogrend és ezek után az ember nyugotan aludjon.
ezért van ha akarnak megbüntetnek ha akarnak nem nem rajtad mulik(Gyanusitott)

#1049 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 22:42

Baz, crx, szerinted hogyan lehetne máshogy megvizsgálni illegális dolgokat? Minden értelmes jogrend felmentést ad azok számára, általában ugye rendőrök, ügyészek, akik munkájukból kifolyólag kénytelenek egyébként illegális dolgokat művelni. Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy a rendőr hogyan képzeli, hogy lekapja a gyorshajtót, hiszen ő is gyorshajtott, hogy elkapja. :D

#1050 Felhasználó inaktív   crx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 22:49

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 23:42

Baz, crx, szerinted hogyan lehetne máshogy megvizsgálni illegális dolgokat? Minden értelmes jogrend felmentést ad azok számára, általában ugye rendőrök, ügyészek, akik munkájukból kifolyólag kénytelenek egyébként illegális dolgokat művelni. Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy a rendőr hogyan képzeli, hogy lekapja a gyorshajtót, hiszen ő is gyorshajtott, hogy elkapja. :D

Azért a kető nem öszehasonlitható plda. De mondjuk neked hogy tetszene ha hozád hajnali ketőkor csengetne két rendőr hogy házkutatás és kokaint keresnek és lás csodát találnak mert odateszi az egyik és utána a másik megtalálja a biroságon nem hisz neked senki hisz két rendőr neagy még egy harmadik személy is láta.És simán elítélnek 5 - 7 év. Joleső érzés lehet gondolom. Ilegális dolgokon ijet is értek.

#1051 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 22:51

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 18:45

Ezt ki mondta neked? Elvileg az elkövetés eszköze az egész számítógép. Jogszerűen vinnék el a teljes konfigot. Az már más kérdés, hogy senki nem teszi.

Én nemrég egy jogásztól kérdeztem utána. (hozzánk elég sokat járnak rendőrök foglalni a munkahelyemből adódóan. Úgyhogy gondoltam nem árt képben lenni. Bár eddig szerencsére nekem nem kellett velük fogalkoznom) Ő pontosan ugyanezt mondta, hogy a gépet nem hanem csak az adathordozót vihetik el.  Elmondása szerint azt is csak akkor, ha nem tudnak a tartalmukról másolatot készíteni.

ez a baj egyébként ezzel az egész témával, hogy semmi sem egyértelmű, és noha nem angolszász joggyakorlat van, Te magad is mondtad, hogy adott nyomozótól, szokástól függ. Ami azért dúrva.

Szerkesztette: ganxsta 2005. 09. 18. 22:54 -kor

<span style='color:blue'>System halted! Macska reboot!</span>

#1052 Felhasználó inaktív   crx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 22:53

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 23:42

Amugy a gyorshajtásra viszetérve azért van a rendőreinek villogo kék fény és hangjelzés hogy a szabájokat átlépjék ha jogos ha nem az már más tészta. Mert van olyan tapasztalatom is hogy csak azért használta hogy a saját maszek ügyét gyorsabban el tudja intézni. De azért lehet hogy egy a sokezer közül.Általában nem élnek visza a kék vilogoval gondolom.Csak hogy ne haragitsam magamra a rend őreit.

#1053 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 23:06

A szakártőnek meg ott van a szakértői engedélye, az ügyhöz a megbízása, hogy indokoltan birtokolja, és használja a cuccokat. Ebbe belevinni, hogy hát akkor egy rakat cuccal belecsempészhetnek olyat is, amely nem volt ott, teljesen más lap, visszaélés, bíróság félrevezetése stb. Szerintem.

#1054 Felhasználó inaktív   brainlaca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 02:54

kicsit visszakanyarodnek a vinyokodolasos temahoz, bar megmondom oszinten ido hianyaban nem olvastam vegig a topicot, de mar a kozepen lattam nehany erdekes dolgot, amihez lenne hozzafuzni valom...

eloszor is megneznem en azt az embert, aki osszesed (kiberel, vesz, lop) olyan szamitokapacitast amivel feltor mondjuk teszemazt egy 256+ bites kodolast. sok sikert. sot, felajanlom, hogy telenyomok warezzal egy vinyot, lekodolom, es feljelentem magam. aztan lehet szakerteni. lehet menni sztakiba,cernbe processzoridot venni, mind1.

kivancsi lennek kinek eri ez meg. aztan kivancsi lennek mekkora visszhang lenne az ugybol :) abbol a laza parhonapos vagy eves kodtoresbol, ami fenyesen sikerult. na persze alap, hogy elmebeteg aki amerikai vagy amerikai tulajdonreszu kulfoldi cegtol hasznal titkositasi megoldast, mert abban persze hogy ottvan a kiskapu. (mondjuk azis mulatsagos lenne, hogy elindul a szakertoi bizottsag a pentagonnal kilincselni a kiskapuert  :rolleyes: )

es ha - ne adj isten - valami oknal fogva megis sikerulne feltorni, akkor kivancsi lennek a kiszamlazott szakertoi dijra az 1 db 40gigabajtos vincseszteremert. biztosan nem perelnem vissza az allamot a tobb sulyos tizmillio kiszamlazasa miatt. biztosan nem koltenem inkabb a felet ugyvedek hadara, akik netan meg a torvenyek modositasat is elernek :)

szoval - szvsz - aki kodol, es nem a monitorra ragasztja a kodot es nemis verik ki belole a fogdaban, annak nincs mitol felni. legalabbis a titkositott tartalom ugyeben.

volt itt valami olyan hogy elso par bajt visszakodolasa eleg. hogyan, konyorgom, hogyan? az egesz tartalom egy adott kulcs alapjan van kodolva, ha az elso par bajtot vissza tudod fejteni, akkor az azt jelenti hogy a kezedben a kulcs a tobbihez is.

#1055 Felhasználó inaktív   Lacika62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 05:16

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 19:38

Ezeknek az átállásoknak a PR értéke hatalmas, maga a szgéptömeg nem jelentős. Ezzel nem a Linux install base nő jelentősen, hanem az ismertsége, az elfogadottsága, és az MSFT profit marginja soványodik, mert zsarolják opensource-szal.

Aminek természetesen az lesz a következménye, hogy olcsóbb lesz Gates bácsi programjainak a többsége. Előbb-utóbb.

Ez itt a fő cél valójában.

#1056 Felhasználó inaktív   Lacika62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 05:32

Amiről önmagánam még nem beszéltünk, az a régi hagyományokkal rendelkező feljelentősdi.

Szép kis világ ez. Haza akarom vágni a konkurenciámat, nosza, hetente feljelentem. nem adta a haverom kölcsön a legújabb letöltött DVD filmjét?Ráküldeni az ASVA-t a piszokra. Utálom a szomszédomat? Csak egy névtelen levél hogy veri a feleségét meg a gyereket, s már meg is hurcolják a nyilvánosság előtt.

A régi rendszerben ez állítólag létezett, bár személyesen nem éltem át, nem is élhettem át korom miatt.

Az is érdekes lenne, ha egyszerre mindenki elkezdene ilyet küldözgetni  :) . Volna dolog dögivel :)

#1057 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 06:16

Idézet: Numda - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 22:04

Egy salgótarjáni illetékességű kollégádat (Xmas.J.) tökéletesen sikerült meggyőzni arról,
hogy pl. egy DVD értéke és a szerzői jog sérelmére okozott kár nem egyformák.

Ezt én se mvitatom... :)

Csak mutass nekem egy általánosan használható képletet! Olyat, amelyet a bíróság és ügyészség is elfogad, s onnantól kezdve boldogan használom. Bár akkor majd jön a köv. kérdés: akciós áron kapható termékeknél a listaárat vagy az akciós árat vegyem alapul. Mert igen nagy differencia van néha közöttük. (Speciel én az akciósat használom, de egy általános képlet valószínűleg a listaárat javasolná.)

#1058 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 06:19

Idézet: crx - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 23:22

Szoval akor lehet illegális doligal illegálisat bizonyitani gratulálok hozzá.Magyar jogrend és ezek után az ember nyugotan aludjon.
ezért van ha akarnak megbüntetnek ha akarnak nem nem rajtad mulik(Gyanusitott)

Butaságot beszélsz. A szakértőnek vannak lehetőségei és kötelességei. Ha az a feladatom, hogy pedo képeket kutassak, akkor több ezer ilyen képet kell megnéznem, hogy ki tudjam gyűjteni a többi közül az orvosszakértő számára (és ez ugyebár szintén nem törvényes). Ha másolt programot kell pl installálnom, hogy működőképes-e, ez szintén trv-be ütköző. De én ezt a szakértői vizsgálat során, a kirendelő határozatban leírtak megválaszolására, igazolására teszem, s nem azért, mert a törvényt ki akarom kerülni. Ha utánaolvasol a szakértői törvénynek, akkor látnifogod, miért is írtam az első mondatot. :)

#1059 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 06:29

Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 14:38

Nem eleg bizonyitek, hogy a tescoban meg a media marktban tolonganak az emberek a 990 forintos dvd-k konzolainal, es ha jol lattam, akkor nem csak egyet, hanem tobbet is vesznek belole? Ugy tunik ez az ar a kuszob, ennyiert mar megvesszuk... a tokom ad ki 4-5e forintot egy DVD-ert... mert annyit nem er, de egy ezrest mar igen, mert nem kell szenvedni a letoltessel, lemezvasarlassal, kiirassal... meg hat ugye az megscsak eredeti.

A BNV-n vettem 3 DVD 690Ft/db áron  :D

#1060 Felhasználó inaktív   Numda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 06:35

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 7:16

Ezt én se mvitatom... :)

Csak mutass nekem egy általánosan használható képletet! Olyat, amelyet a bíróság és ügyészség is elfogad, s onnantól kezdve boldogan használom. Bár akkor majd jön a köv. kérdés: akciós áron kapható termékeknél a listaárat vagy az akciós árat vegyem alapul. Mert igen nagy differencia van néha közöttük. (Speciel én az akciósat használom, de egy általános képlet valószínűleg a listaárat javasolná.)

Minden esetet külön végig kell háborúzni.Nincs képlet.

Van viszont valami, ami joghelyte történú konkrét hivatkozás:

"Az említett Berni Uniós Egyezmény 9. cikkének (2) bekezdésében kimondja: "Az Unióhoz tartozó országok törvényhozó szervei jogosultak arra, hogy különleges esetekben lehetővé tegyék a (...) művek többszörözését, feltéve, hogy az ilyen többszörözés nem sérelmes a mű rendes felhasználására, és indokolatlanul nem károsítja a szerző jogos érdekeit." Ez az ún. "háromlépcsős teszt", ami azt jelenti, hogy egy szabad felhasználás is csak annyiban mentes az egyedi engedélykérés alól, amennyiben

i) különleges esetre vonatkozik (a törvény által taxatíve meghatározott esetekben)

ii) nem veszélyezteti a mű rendes értékesítését és

iii) indokolatlanul nem sérti a szerző jogos érdekeit.

A technikai fejlődés során egyértelművé vált, hogy a magáncélú másolatok készítése világszerte olyan mértéket öltött, amely már sérti a szerzők és más jogosultak jogos érdekeit. Két lehetőség állt tehát a jogértelmezők előtt - az elmélet fényében:

A.) mivel a szabad felhasználásra vonatkozó általános szabályok alapján az otthoni magáncélú másolás már nem minősíthető szabad felhasználásnak, minden egyes ilyen többszörözés egyedileg engedélyköteles; mindenki, aki enélkül otthon másolatot készít, szerzői jogot sért;

B.) egy meghatározott díjazást kötnek e magáncélú másolásokhoz, ezzel a problémának "kihúzzák a méregfogát" (mert a jogosultakat megfelelően kompenzálja a szabad felhasználásból eredő károkért), azaz a jogdíj megfizetésével mégis szabaddá teszik e felhasználást.

Egyre több ország jogalkotása döntött úgy, hogy igazságosabb egy átalányjogdíjat bevezetni az üres hanghordozókra, mint minden egyes otthoni másolatkészítést jogsértéssé, és ezzel majdnem minden állampolgárt jogsértővé nyilvánítani. (Magyarország az elsők között vezette be e jogdíjnemet az 1980-as évek legelején. Jelenleg gyakorlatilag az összes nyugati állam alkalmazza ezt az intézményt.) [Magyar szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. tv. (a továbbiakban: Szjt.), 33.§ (2) bek.]
"

Forrás:

http://artisjus.hu/opencms/export/artisjus.../allasf_12.html

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55