HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#1061 Felhasználó inaktív   Numda 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 19. 06:45

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 7:16

Ezt én se mvitatom... :)

Csak mutass nekem egy általánosan használható képletet! Olyat, amelyet a bíróság és ügyészség is elfogad, s onnantól kezdve boldogan használom. Bár akkor majd jön a köv. kérdés: akciós áron kapható termékeknél a listaárat vagy az akciós árat vegyem alapul. Mert igen nagy differencia van néha közöttük. (Speciel én az akciósat használom, de egy általános képlet valószínűleg a listaárat javasolná.)

Reggel van, valamit kifelejetettem.

Természetesen ezt az összegmegosztást, egyebez szintén NEM a gyanúsítottnak kell
kiszámolnia, bizonyítania, hanem a nyomozó hatóságnak.

Ha viszont TE mint szakértő tudod, hogy ez így működik akkor a szakértői véleményedben ezt fel kell(ene)
tüntetned minden esetben.

Tehát: bolti ár VUK egy  kis róka kalandjai: 3500 Ft .

Szerzői jog sérelmére okozott kár: nem tudom.

Ez a bírák miatt fontos, mert evidenciákat is el kell nekik nagyon egyszerű módon, érthetően
magyarázni.

DDe a rendőrök sem értik elsőre, miről van szó. Hét végén teszteltem az egyiket.

#1062 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 19. 06:50

Aki közoktatásban v. felsőoktatásban tanul/dolgozik annak ingyenes a win és az office ha letöltöd és hozzá megkéred a kódot. Ha megveszed akkor is szinte nevetséges összegbe kerül a cuccos.

Idézet

Megállapodást kötött az IHM a Tisztaszoftver Program folytatásáról

2005.04.01.

Továbbra is legálisan használhatók a közoktatásban és a felsőoktatásban a Microsoft egyes termékei, miután az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és a Microsoft 3 évre szóló licencmegállapodást kötött.

Aki azzal takaródzik, hogy a tanár abba kérte az inkább a campus szerződés keretében vegye meg és akkor már nincsen ilyen probléma, igaz ettől függetlenül is el fogják vinni a gépét ha lesz nála vmi házkutatás

www.campus.hu

#1063 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 06:55

Az felsőoktatási igénylőlap ha vki lusta lenne

#1064 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 07:28

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 7:50

Aki közoktatásban v. felsőoktatásban tanul/dolgozik annak ingyenes a win és az office ha letöltöd és hozzá megkéred a kódot. Ha megveszed akkor is szinte nevetséges összegbe kerül a cuccos.

Azért arra is kíváncsi lennék, hogy mennyibe került ez az OM/IHM-nek. Érdekes módon nem túl sok helyen preferálják ilyen helyeken az ingyenes cuccokat. Pl. néhány évvel ezelőtt win2k server+exchange volt a konfig a sulinetes gépek jelentős hányadán (volt elötte Linux is) és csak az exchange installért számláztak 60k-t az önkormányzat felé. És nem volt választási lehetőség.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#1065 Felhasználó inaktív   rhapsody 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 07:48

Mindneki mondja hogy mennyi ingyenes szoftver van, csak éppen azt nem hogy mi is az.
Ha ismertek ilyen hasznáható programokat, írjátok már le hogy hol találhatóak.
Páran biztos kiváncsiak vagyunk a lelőhehlyekre.

#1066 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 19. 08:10

Idézet: rhapsody - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 8:48

Csak ne ide, hanem inkább oda: Ingyenes szoftverek.

#1067 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 08:34

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 5:50

Aki azzal takaródzik, hogy a tanár abba kérte az inkább a campus szerződés keretében vegye meg és akkor már nincsen ilyen probléma, igaz ettől függetlenül is el fogják vinni a gépét ha lesz nála vmi házkutatás

www.campus.hu

" megállapodás értelmében a köz- és felsőoktatási intézmények számítógépein, a felsőoktatási intézmények oktatói, hallgatói és dolgozói, valamint az általános és középiskolák pedagógusai otthoni számítógépein is jogtisztán használhatók a Microsoft Windows Frissítés (upgrade), valamint a Microsoft Office termékek."

Se a közép se az általános iskolai tanulók e kedvezményben nem részesülnek.....DE mégis tanitják.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#1068 Felhasználó inaktív   DVR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 08:35

Guest:

Lenne egy kérdésem ha nem válaszolsz nem válaszolsz.

Szóval

Adott egy www.xy.ro nevű domain
Ennek van egy ftpje amit lefoglalnak.

Most akkor a lefoglalás után a különböző szervezeteknek van olyan joguk,hogy mondjuk ujranindítsák a web paget (www.xy.ro) és ott módosításokat végezzenek rajta?

Pl. csinálnak egy www.xy.ro/login.** paget és ott egy password request ablakot hogy ott ugrassák be a butább usereket.

Joguk van ehhez?

Aztán akik beírják a nevüket persze ott a többi dolog is és feketelistára kerülnek..

A másik Recoveryzni szoktál? Tehát mondjuk keresel törölt cuccokat is?

#1069 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 08:45

...

Szerkesztette: Pikkolo 2005. 09. 19. 08:48 -kor

#1070 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 08:48

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 8:34

" megállapodás értelmében a köz- és felsőoktatási intézmények számítógépein, a felsőoktatási intézmények oktatói, hallgatói és dolgozói, valamint az általános és középiskolák pedagógusai otthoni számítógépein is jogtisztán használhatók a Microsoft Windows Frissítés (upgrade), valamint a Microsoft Office termékek."

Se a közép se az általános iskolai tanulók e kedvezményben nem részesülnek.....DE mégis tanitják.

Bocs, ezen átsiklottam, hogy ált.suliban/középsuliban csak tanár nyomulhat vele.

#1071 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 08:49

Idézet: DVR - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 9:35

Guest:

Lenne egy kérdésem ha nem válaszolsz nem válaszolsz.

Szóval

Adott egy www.xy.ro nevű domain
Ennek van egy ftpje amit lefoglalnak.

Most akkor a lefoglalás után a különböző szervezeteknek van olyan joguk,hogy mondjuk ujranindítsák a web paget (www.xy.ro) és ott módosításokat végezzenek rajta?

Pl. csinálnak egy www.xy.ro/login.** paget és ott egy password request ablakot hogy ott ugrassák be a butább usereket.

Joguk van ehhez?

Aztán akik beírják a nevüket persze ott a többi dolog is és feketelistára kerülnek..

A másik Recoveryzni szoktál? Tehát mondjuk keresel törölt cuccokat is?

1. domainnel kapcsolatos kérdésekben nem vagyok jártas. :(
ftp-t is valszeg akkor foglalnak, ha a szerver mo-on van.
a honlapot szerintem a domain tulajdonsoa indithatja ujra es modosithat rajta.

a pelda amit irtal, szerintem nem jogszeru. (magyar peldat irtal? ha igen, melyik kapitanysag?)

2. recover csak akkor, ha feltetelezheto egy komolyabb torles, vagy kifejezetten erre iranyul a kirendelo hatarozat valamelyik kerdese/feladata. (Pl. ha tudjak a gyanusitottrol, hogy hamis penzeket gyartott, de nincs mar a vinyon, de alaposan feltetelezheto, hogy rajta volt)

De mivel en az uninstallalt anyagokkal sem foglalkozom (ellentetben sok mas szakertovel), ezert nem mernem altalanosnak venni...

#1072 Felhasználó inaktív   Jano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 11:11

Idézet: rhapsody - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 7:48

Mindneki mondja hogy mennyi ingyenes szoftver van, csak éppen azt nem hogy mi is az.
Páran biztos kiváncsiak vagyunk a lelőhehlyekre.

http://origo.hu/szof...gyeb/index.html
Például. Csak az op.rendszert nem lehet megspórolni. Na meg aki megszokott egy programot, annak nehéz váltani.

#1073 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 11:56

http://www.cdburnerxp.se/ ez pl remekul helyettesiti a nerot, es ingyen van :)
ha egyetemista vagy akkor a legtobb m$ termeket ingyen lehet hasznalni, http://www.tisztaszoftver.hu/. licenszt kell evente kerni hosszabbitani.
officenak egyebkent van egy csomo ingyenes alternativa, az otthoni bohockodasra tokeletesen megfelelo. m$ weboldalarol ingyen lehet powerpoint viewert letolteni (hogy megnezhest az ismerosok 100 emailben kuldott vicces videojat amit ppt-ben kuldenek)
gimp ingyen van, irfanview ingyen van, http://graphicssoft.about.com/cs/imageedit...reephotoedw.htm itt vannak meg grafikai izek.
a jatekokat sajnos muszaj megvenni, en ket jatekkal jatszom evek ota (c&c generals zero hour meg diablo 2), ezeket 3 ill. 4ezer forintert meg lehet vasarolni, az online jatekhoz amugyis kell a valid serial.

#1074 Felhasználó inaktív   hothead 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 12:58

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 9:49

1. domainnel kapcsolatos kérdésekben nem vagyok jártas. :(
ftp-t is valszeg akkor foglalnak, ha a szerver mo-on van.
a honlapot szerintem a domain tulajdonsoa indithatja ujra es modosithat rajta.

a pelda amit irtal, szerintem nem jogszeru. (magyar peldat irtal? ha igen, melyik kapitanysag?)

2. recover csak akkor, ha feltetelezheto egy komolyabb torles, vagy kifejezetten erre iranyul a kirendelo hatarozat valamelyik kerdese/feladata. (Pl. ha tudjak a gyanusitottrol, hogy hamis penzeket gyartott, de nincs mar a vinyon, de alaposan feltetelezheto, hogy rajta volt)

De mivel en az uninstallalt anyagokkal sem foglalkozom (ellentetben sok mas szakertovel), ezert nem mernem altalanosnak venni...

Hello Vendég Úr!

Lehetne, pár kérdésem? Elkezdtem olvasni ezt a fórumot, de nem tudom ti mennyire értek rá, már órák óta olvasom. - Lehet hogy én olvasok lassan de szerintem nem ez a kérdéses. - lényeg. Itt izgatjátok a kis lelki üdvömet a bsa-val, így elmentem a magyar oldalukra. Ott jelenlegi tagok sorában a adobe autodesk borland lotus microsoft symantec van felsorolva. Te mint szakértő csak ezeknek a gyártóknak a programjait keresed, vagy más egyéb kereskedelmi software-ket is? Ha dvd-re ki van írva néhány prog image-e tehát nincs a hdd-n azért is elővesznek?

#1075 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 13:01

Idézet: hothead - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 13:58

Hello Vendég Úr!

Lehetne, pár kérdésem? Elkezdtem olvasni ezt a fórumot, de nem tudom ti mennyire értek rá, már órák óta olvasom. - Lehet hogy én olvasok lassan de szerintem nem ez a kérdéses. - lényeg. Itt izgatjátok a kis lelki üdvömet a bsa-val, így elmentem a magyar oldalukra. Ott jelenlegi tagok sorában a adobe autodesk borland lotus microsoft symantec van felsorolva. Te mint szakértő csak ezeknek a gyártóknak a programjait keresed, vagy más egyéb kereskedelmi software-ket is? Ha dvd-re ki van írva néhány prog image-e tehát nincs a hdd-n azért is elővesznek?

Nerm a BSA-nak dolgozom. Nem figyelem, hogy egy szoftvergyártó tagja-e a BSA-nak vagy sem. Én azt nézem, jogtiszta-e az adott szoftver vagy sem. Ennyi, nem több.

#1076 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 13:03

Idézet: hothead - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 13:58

Hello Vendég Úr!

Az imént lemaradt: igen, cd/dvd lemezre kiírt progikat is nézem, az adathordozó típusa a vizsgálat szempontjából lényegtelen. Persze egy lemezen shareware progi van kiírva, s nincs mellette törés/serial, azt átlépem.

#1077 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 19. 13:11

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 14:03

Persze egy lemezen shareware progi van kiírva, s nincs mellette törés/serial, azt átlépem.

LOL, kedves tőled... :omg: Ezt miért emeled ki mindig külön? Van olyan "szakértő" is, aki a shareware programokat is felszámítja? :bolond:

#1078 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 19. 13:19

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 14:01

Nerm a BSA-nak dolgozom. Nem figyelem, hogy egy szoftvergyártó tagja-e a BSA-nak vagy sem. Én azt nézem, jogtiszta-e az adott szoftver vagy sem. Ennyi, nem több.

Kártérítést viszont nyilván csak azoknak ítélhet meg a bíróság, akik pert indítanak a jogaik megsértése miatt, ugye?

Szerkesztette: KovacsUr 2005. 09. 19. 13:20 -kor

#1079 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 13:34

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 14:19

Kártérítést viszont nyilván csak azoknak ítélhet meg a bíróság, akik pert indítanak a jogaik megsértése miatt, ugye?

Ez egy rendkivul fontos hozzaszolas volt!!!

#1080 Felhasználó inaktív   Baggio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 14:44

Vendég :-)  áruld már el légyszíves hogy találtál erre a topicra ?
Valahogy úgy érzem te többet tudsz a szerverekről mint közülünk bárki.
Abit AA8 Duramax  P4 3.2@3.8  2x512DDR2  Inno Geforce 6800GT NV Silencer Rev2  2x250GB Hitachi Sata  Pioneer 109 DVD  17"Samsung 757p (Teljesen eladósodtam tehát két évet ki kell bírnia)

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.