kicsit visszakanyarodnek a vinyokodolasos temahoz, bar megmondom oszinten ido hianyaban nem olvastam vegig a topicot, de mar a kozepen lattam nehany erdekes dolgot, amihez lenne hozzafuzni valom...
eloszor is megneznem en azt az embert, aki osszesed (kiberel, vesz, lop) olyan szamitokapacitast amivel feltor mondjuk teszemazt egy 256+ bites kodolast. sok sikert. sot, felajanlom, hogy telenyomok warezzal egy vinyot, lekodolom, es feljelentem magam. aztan lehet szakerteni. lehet menni sztakiba,cernbe processzoridot venni, mind1.
kivancsi lennek kinek eri ez meg. aztan kivancsi lennek mekkora visszhang lenne az ugybol

abbol a laza parhonapos vagy eves kodtoresbol, ami fenyesen sikerult. na persze alap, hogy elmebeteg aki amerikai vagy amerikai tulajdonreszu kulfoldi cegtol hasznal titkositasi megoldast, mert abban persze hogy ottvan a kiskapu. (mondjuk azis mulatsagos lenne, hogy elindul a szakertoi bizottsag a pentagonnal kilincselni a kiskapuert

)
es ha - ne adj isten - valami oknal fogva megis sikerulne feltorni, akkor kivancsi lennek a kiszamlazott szakertoi dijra az 1 db 40gigabajtos vincseszteremert. biztosan nem perelnem vissza az allamot a tobb sulyos tizmillio kiszamlazasa miatt. biztosan nem koltenem inkabb a felet ugyvedek hadara, akik netan meg a torvenyek modositasat is elernek
szoval - szvsz - aki kodol, es nem a monitorra ragasztja a kodot es nemis verik ki belole a fogdaban, annak nincs mitol felni. legalabbis a titkositott tartalom ugyeben.
volt itt valami olyan hogy elso par bajt visszakodolasa eleg. hogyan, konyorgom, hogyan? az egesz tartalom egy adott kulcs alapjan van kodolva, ha az elso par bajtot vissza tudod fejteni, akkor az azt jelenti hogy a kezedben a kulcs a tobbihez is.