HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#161 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:04

Idézet: Fricci - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 16:00

Azt mondta, hogy SZABAD...azaz...TÖRVÉNYES?

Hát ez akkor nekem új, én úgy tudtam, hogy filmről nem szabad másolatot készíteni...akkor miért van védelem a DVD-n? Mert ezzel a másolatkészítéshez való jogomat csorbítják...

Mert X ország van a Földön és országonként más megitélés.

#162 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:04

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 14:59

A kiadóknak kell lépniük, mert ők szabják meg az árakat, ők tudják befolyásolni, hogy egy adott cég inkább lemásolja v. megveszi. És persze valódi fejlesztéseket is elvárnak, nem csak azt, hogy jajj, új ikonok vannak, adjuk ki autocad 2005-ként, aztán a valódi belső egy 0. A cégnél vannak akik még mindig autocad 2000-el dolgoznak, és miért? Mert mindent meg lehet vele csinálni, az újabbak semmivel sem nyújtanak többet....

Jah, véleményem szerint is a kiadóknak kell kezdeni. Csak arra kellene rájönniük, hogy az emberek nem hülyék, nem birkák. Csak annyit hajlandóak valamiért kifizetni, amennyit ér.

Nekem is savanyú lenne a szőlő, ha kifizetek 100.000 ft-ot az autocad 2005-re, és a változás meg minimális.

Csak nekik meg ez a könnyebb út...évente kiadnak egy új programot, és mutogatnak a "pórnépre" hogy miért nem hajlandóak megvenni a terméküket
"Normális az, amit már megszoktunk..."

#163 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:07

Idézet: Fricci - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 16:04

Nekem is savanyú lenne a szőlő, ha kifizetek 100.000 ft-ot az autocad 2005-re, és a változás meg minimális.

Én sem szeretem az ilyet. Na meg azt, mikor az új változat tud 1-2 olyan dolgot, ami miatt mindenképpen kell, és mellé többszáz olyat, amire semmi szükségem. Ezért kedvelem a moduláris programokat. Lenne egy alap-program olcsón, és hozzá olyan modult veszek, azaz úgy bővítem a tudását, ahogy nekem az kell.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#164 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:07

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 14:46

Gratulálok az értelmes hozzászólásodhoz, maradtál volna csendben.

Ne mondd, hogy én szóltam értelmeset legelőször.

Egyébként ha kicsit körbenézel, talán rájössz, hogy realista vagyok, nem elfogult. A kettő között van azért némi különbség.

De csak hogy témánál maradjunk, Neked mi a véleményed a topic témáról ? Kíváncsi vagyok, tényleg. Remélem, válaszolsz. Szeretem a nyílt kérdésektől meg NEM futamodó embereket. :nevet:
Om mani peme hung.

#165 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:08

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 16:02

Jövő héten megejtem a doglgot, majd ide leírom a választ.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#166 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:09

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 16:07

Szeretem a nyílt kérdésektől meg NEM futamodó embereket. :nevet:

Bocs... én pedig szeretem a NEM flamelő, NEM offtopic, NEM személyeskedő, és végül NEM kötözködő embereket...  :offtopic: :rolleyes: :confused: :reklamacio:

Idézet

[link]

#167 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:10

És most mászok fejleszteni, hogy lassan majd egy újabb hasznos, opensource programmal gyarapítsam a listát...  :)

Idézet

[link]

#168 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:14

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 16:07

De csak hogy témánál maradjunk, Neked mi a véleményed a topic témáról ?

Nem sajnálom az illetőt, de nem is vetem meg érte. Nem sajnálom, mert az egészet lehetett volna kevesebb kapzsisággal és kisebb hasznonkulccsal csinálni ill. nem eszetlenül reklámozni. Nem is vetem meg, mert ez nem olyan bűnözés, hogy bemegy a bankba és vkinek a fejéhez nyomja a fegyvert. Aki letölti ezeket a filmeket, játékokat a boltban sem vette volna meg, aki ezt állítja az álszent.

#169 Felhasználó inaktív   24thmoment 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:14

Hat amig Magyarorszagon annyi az atlag fizu mint amennyi addig csak szelmalomharc a kalozkodas elleni kuzdelem.

vagy talan majd az xp-t, photoshopot, office-t is vegye meg a magyar atlag luzer reszletre 39%-os thm-re???
Vagy hasznaljon Linux (es egyeb nyilt forras kodu szoft-okat) amely szinten NEM INGYENES? En windozt akarok hasznalni szoval ha befelyezem az egyetemet es tanitani fogok magyarorszagon akkor majd 3 honapig nem eszek hogy legyen egy windoz xp prfessional-om/ office 2003-mam, age of mythology-m meg photoshopom meg microsoft encartam stb. es akkor persze kene meg 109 musoros dvdt vennem hogy az osszes meglevo filmem meglegyen eredetiben.

es mi van azzal a 12Gb-nyi zenevel a vinyomon? ha akarnam sem tudnam oket beszerezni leven hogy a megyeszekhelyen ahol lakom egyetlen cd-bolt sincs, vagy talan egy de ott nem olyan zenet arulnak amit en hallagatok.

En nagyon sajnalom azokat a zeneszeket akiknek kart okozok de ok is belathatjak hogy a diak hitelemet nem az o lemezeire fogom kolteni... sokkal inkabb kenyerre meg rezsire.

De lehet hogy el kene adnom a szamitogepemet megszuntetni a netkapcsolatomat es sz*rni a tudas alapu tarsadalomra.

Az hogy ma ez a helyezet magyarorszagon az 60%-ban a politikanak 40%-ban a rohadt jogvedoknek koszonhato!  Jogot csak ott lehet vedeni ahol az emberek tisztelik a szellemi magantulajdont. Es Csak ott tisztelik a szellemi alkotasokat ahol gazadasagilag megengedhetik!!!
En es meg nehany millioan ebben az orszagban ezt nem engedhetik meg maguknak igy kenytelenek vagyunk itt-ott cserberelni lopni es hazudni.

Hogy on-topic is legyek: melysegesen elitelem azt aki penzt csinal abbol amit o ingyen szerzett.
En a filemegosztas nagy hive vagyok de penzt soha semmi korulmenyek kozott nem kerek es soha nem is fogok es vagyunk ezzel igy meg egynehanyan.

#170 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:16

ehh, mindegy...

Szerkesztette: Blackman790817 2005. 03. 25. 16:17 -kor

Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#171 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:18

Idézet: 24thmoment - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 16:14

En a filemegosztas nagy hive vagyok de penzt soha semmi korulmenyek kozott nem kerek es soha nem is fogok es vagyunk ezzel igy meg egynehanyan.

Erre mondtam régebben, hogy amíg ez ilyen formában, összefogás szinten valószúl meg, addig senki szemét nem csípi annyira. Persze ettől még nem lesz az sem legális...

Idézet

[link]

#172 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:18

Idézet: Blackman790817 - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 16:16

ehh, mindegy...

ez csúnya átszerkesztés volt...

#173 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:19

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:14

Nem sajnálom az illetőt, de nem is vetem meg érte. Nem sajnálom, mert az egészet lehetett volna kevesebb kapzsisággal és kisebb hasznonkulccsal csinálni ill. nem eszetlenül reklámozni. Nem is vetem meg, mert ez nem olyan bűnözés, hogy bemegy a bankba és vkinek a fejéhez nyomja a fegyvert. Aki letölti ezeket a filmeket, játékokat a boltban sem vette volna meg, aki ezt állítja az álszent.

:think:

Van igazságalapja, bár én a CS-t így vettem meg. Megszereztem illegálisan, aztán láttam, mennyire bomba játék (nekem legalábbis), az árához képest, így megvettem.

A HL2-t szintén, bár az VGA útján olcsóbb volt ..  :rolleyes:

A Master of Orion 1-2-3-at szintén megvettem, annyira állat. Pedig tört változatban is fut, és nem kér kulcsot, mint a CS, a játékhoz.

Na hát ízlés dolga..
Om mani peme hung.

#174 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:21

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 16:18

ez csúnya átszerkesztés volt...

sorry, de inkább nem alkotok véleményt, kaptam már eleget emiatt...
Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#175 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:21

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:09

Bocs... én pedig szeretem a NEM flamelő, NEM offtopic, NEM személyeskedő, és végül NEM kötözködő embereket...  :offtopic:   :rolleyes:   :confused:   :reklamacio:

Peace, én is ennek a híve vagyok.

A 'bolsi' sem személyeskedés.  :confused:  :think:  :omg:  :reklamacio:  :rolleyes: De hagyjuk inkább, mert tényleg flame lesz, és azt én sem szeretném.

Menj fejleszteni ópenszorszt ;)
Om mani peme hung.

#176 Felhasználó inaktív   KennyMcCormick 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:34

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:56

Szerintetek hol lehetne ezt a kört eredményesen és hathatósan megszakítani úgy, hogy lehetőleg minél kevesebb csoport érdeke sérüljön...? Persze, a törvényesség keretein belül...

Nehezen :)
De szerintem elindult egy egesz jo "trend", megpedig az, hogy egyre tobb szoft erheto el ingyenesen otthoni ill. nonprofit hasznalatra. Persze ez a kis cegek problemajat nem oldja meg, de soksok otthoni felhasznalo orulhet ezeknek a programoknak.
Egy masik jo lehetoseg lenne az, ha valami Paypal szeru dolog (vagy akar eppen az) meghonosodna itthon is. Amivel lehetosege lenne a felhasznaloknak is "tetszoleges" osszeggel, egyszeruen tamogatni ezen ingyenes szoftverek fejlesztoit, ofkoz onkentes alapon.

#177 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:43

Aki professzionálisan tolja, annak biztosan kijön hogy van +20 effekt, betütipus, akármi, én valahol a 8.0ánál elvesztettem a Corel-evolucio vonalát, de pl járok egy nyomdába, a mai napig Photoshop 5.0+Corel 9.0+Quark 5.0 kombó megy. Photoshop a 8.0nál tart, Corel a 12nél, Quark a 7nél ha jól tudom, de ők meg a mostaninak a lehetőségeit sem tudják kihasználni 100%osan. Akkor minek a 2-3-5x akkora tudású új?

#178 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:47

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:59

Nekem is úgy rémlik, hogy nem szabad, de jövő héten megkérdem az illetékesektől... ASVA megfelel...? Őket könnyebben el tudom érni... :)

a másolás jogosságáról nem tudok biztosat mondani, de biztos, hogy tilos a védelmet feltörni
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#179 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:49

Én meg úgy tudom, hogy másolni továbbra sem szabad, azaz aki lerippeli, legrabbeli, tömöriti és feltölti, az továbbra is büntethető, a letöltés felett hunynak szemet ha jól tudom, nem a másolás felett.

#180 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:51

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 16:49

Én meg úgy tudom, hogy másolni továbbra sem szabad, azaz aki lerippeli, legrabbeli, tömöriti és feltölti, az továbbra is büntethető, a letöltés felett hunynak szemet ha jól tudom, nem a másolás felett.

A letöltés is magáncélú másolásnak számít.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.