HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#121 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:54

Arról nem is bezsélve, hogy előszeretettel hangoztatjuk, hogy "késöbb megvettem volna"... kiváncsi lennék, azok közül, akik ezt mondják, a valós életben hányan fáradnának a kasszához, ha fizetni kell. Vagy éppen hány eredeti termékük lehet otthon.
Mert ugye... messziről jött ember azt mond, amit akar.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#122 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:55

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:49

Nem, nem hosszabb. Tévedsz. Akkor más ingyen-munkájával is pénzt keresett...
És még én sajnáljam őt, hogy jaj szegény... sajnálja a fene. Megérdemelte.

Senki sem dolgozik ingyen, senki sem ingyen rippeli le, valamit kap cserébe és az nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt te elgondolod.
Nem kell sajnálni, mert ami pénzt keresett, most saját maga védelmére fordíthatja, de ha ügyesen csinálta akkor egyszerüen megúszhatja a dolgot.

#123 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:57

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:54

Arról nem is bezsélve, hogy előszeretettel hangoztatjuk, hogy "késöbb megvettem volna"... kiváncsi lennék, azok közül, akik ezt mondják, a valós életben hányan fáradnának a kasszához, ha fizetni kell. Vagy éppen hány eredeti termékük lehet otthon.

A letöltés legális, kiv. sw és ki nem adott dolgok esetén.

#124 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:58

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:53

Semennyit. Amugy alapban nekem ameddig nonprofit módon ment a warezolás, nem volt vele semmi bajom. De amikor elkezdenek belőle nemkevés pénzt csinálni egyesek, az már egy kicsit más mint a hétről hétre más free oldalra vándorló warezportálok.

Így van. Amíg megvolt mögötte az az illúzió, hogy ez egy lázadás a gonosz és nagy szoftverhatalmak, film és zenekiadók ellen, de mi összefogva, közösen, non-profit módon megoldva, megváltjuk picit a világot, addig jó volt.
De ez... már messze nem erről szólt.
Arról nem is beszélve, hogy ha jól emlékszem, azt a 4,4 Terabyte -ot sem két forint lehetett összedobni.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#125 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 14:00

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:57

A letöltés legális, kiv. sw és ki nem adott dolgok esetén.

Khm. Ennek azért a helyedben alaposan utánanéznék...

Idézet

[link]

#126 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 14:04

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:55

Senki sem dolgozik ingyen, senki sem ingyen rippeli le

Több ismerősöm (volt munkatársaim, stb.) rippelt DVD -ről, és fordított feliratokat, melye utána széles körben elterjedtek, főleg a feliratok. Nem kaptak érte semmit. Lehet, hogy van egy kis szűk kör, akinek jut valami kis juttatás, de a többségnek nem...

Idézet

[link]

#127 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 14:14

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:44

De arra kérdésemre sem kaptam választ, hogy azok, akik ilyen fizetős warez-szervereket üzemeltetnek, vajon az általuk keresett pénz mekkora részét utalják át azoknak, akik mondjuk lefordítanak egy-egy feliratot, vagy normálisan lerippelnek egy filmet vagy ez zene-albumot... ?

Kb. annyit, amennyit a fizetésünkből mi utalunk át a SUN-nak, IBM-nek vagy a Linux/CVS/Gimp.. fejlesztőinek, vagy azoknak, akiktől kódot használunk fel. ;)

#128 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 14:25

Idézet: pzsx - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:49

Mentsük meg ezt a topicot, hátha tanulunk belőle. Akkor ezúton kérnék felvilágosítást!

- Kezdjük talán az elején. A BSA és egyébb jogvédő irodák sehova se mennek ki házkutit tartani, mertmivel egyik sem hatóság. Csak a rendőrségnek - illetve törvényben meghatározott egyébb szerveknek - van joga házkutit tartani, szigorú szabályok alapján. A BSA be se léphet ilyen helyszínre, csak ha a tulaj invitálja.
- A BSA és egyébb jogvédő irodák csak a céges, a fizetős, illetve az ipari méretű ügyekkel foglalkoznak. Másra nincs is forrásuk, meg nem is akarják lecsukatni fél Magyarországot.

- Ebből fakadóan a 'BSA kiment józsikához két lemez MP3 miatt és lefoglalta a fél lakást' jellegű történetek mindegyike kamu.
- Hameg valaki üzletelt, esetleg nagyban másolta a zenét, filmet mások számára, akkor ugye más tulajdonával ékeskedett -> mindenki minimum orgazdaságot kiáltana, ha nem a ma divatos össznépi társasjátékról lenne szó. Ám ilyen esetben is a rendőrség intézkedik.

- A szoftver és az audiovizuális tartalom között igen határozott különbség van. Az utóbbi saját felkhasználásra történő rögzítését a törvény a matricás rendszeren keresztül úgy-ahogy legalizálja, ezen túl pedig nem a BSA foglalkozik vele. (Megjegyzem: az előbbivel is csak akkor, ha egyes, a BSA-val szerződésben álló gyártóktól származik... )
- Ha valaki lemásolja a zenét/filmet a szomszédjának, az ne tartson haragosokat, akik felnyomhatják a rendőrségnek. Nem, a BSA itt továbbra se jön szóba...
- Ha valaki árulja a zenét/filmet, az meg megintcsak az orgazdaság esete lenne, ha nem az össznépi társasjátékról lenne szó. Az ilyet inkább ne védjük, ne ideologizáljuk. Lopás, pont.

- Az illegális forrásból származó szoftver tartása nincs legalizálva: másol Win-ed csak akkor lehet, ha be tudod mutatni az eredeti hordozót is. 
- A szoftver árusítása pláne orgazdaság.
- Ennek ellenére olyanokat, akik egyéni/nem üzleti célra használnak másolt szoftvert, nem abajgatnak, csak ha konkrét feljelentés érkezik be a rendőrséghez. A BSA max. egy levelet küld, de mást nem fog tenni.
- A BSA passzivitása ilyen esetekben odáig terjed, hogy még megosztott lopott szoftver esetén is csak a felhasználó internetelérését tiltatják le, nagy néha.

Ez a legalapja a hazai helyzetnek, annyira leegyszerűsítve, amennyire csak lehet.
Nomost:
- Nem fogom végignézni az itteni sztorikat egyesével, de szumma kettő tűnik hitelesnek, a többi nagyon-nagyon hülyeség-szagú. 
- Ugyanakkor a kettőből az egyiket másodlagos forrásból hallva már teljesen másképpen hangzott: semmi köze se volt az eredetihez.
- Amit leírtam, az hiába fedi elég jól a magyar helyzetet, ca. tíz hozzászólás után már nem lesz hatással a topik további menetére. Csak tudnám, hogy akkor mi a fenének fáradtam vele...

Szerkesztette: Rive 2005. 03. 25. 14:35 -kor

Elköltöztem :-)

#129 Felhasználó inaktív   Nagyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 14:30

Nehany dolgot a topiccal kapcsolatban, azert nagyon alszentnek erzek.

1.
Minek fizetek jogdijjat a cd/dvd-re, amikor a csaladi videoimat irom ki ra. (aha persze)
Szvsz aki tenyleg csak legalis dolgot masol ra boven a kisebbseghez tartozik. Az teny, hogy ok szivnak a tobbseg miatt sajnos.

2.
Azert az kicsit csusztatas, hogy miert adjak 5000ert a dvd-t, amikor nehany 100 ft az eloallitasa.
A nyersanyagnak tenyleg annyi, csak ebbol kimarad,mondjuk hogy 50millio dollar volt az elkeszites, meg nehany millio a promocio, valamint a boltban levo kereskedo sem karitativ alapon dolgozik.
A film,zene is hasonlo aru, mint az osszes tobbi, gondolom nem sokan mennek oda pl a coca-colahoz, hogy add mar 50ft-ert az ucsit, mert neked ugyis annyiba kerul. Minden annyiba kerul amennyiert el lehet adni, es altaban ez az ar eleg messze van az eloallitas koltsegeitol

3.
Volt itt egy topic, hogy ki hany gigat tolt le napontan ilyen ftp-krol.
Konyorgom, mi a fenenek? En is jartam mar olyan emberkenel, akinel csak ugy roskadozott a polc a cdtol. Nem kereskedett vele, szerintem a 90%-at ki se probalta. csak megirta aztan felrakta a polcra. Szvsz akik havi tobb ezer ft-t kidobnak, csak hogy meglegyen az a program amit soha az eletben nem fog hasznalni, az ne jojjon mar azzal, hogy draga am ozijegy es inkabb letoltom.

4.
Filmek nagy resze 1szer nezheto. Azt mi a fenenk lemasolni?
Nalunk a tekaban vhs 200ft, dvd 500 ft. Egyeszri megnezesre nagyszeruen megfelel, azert a par filmert amit nagyra tartok, pedig hajlando vagyok kiadni azt az x ezert manit.

5.
Valaki emlitette, hogy egy magyar fizubol 7 jatekot lehet megvenni, amik raadasul rosszak bugosak is, de ekkor nem eszik az ember.
Ugy gondolom, hogy az eletben vannak fontosabb dolgok is, mint mindig a legujabb jatekokkal jatszani, azt a parat amivel meg neha eljatszogat az ember, szvsz meg tudja fizetni, ha mar jatekra alkalmas gepre futotta.

Ezektol fuggetlenul egyaltalan nem sajnalom, a kiadokat, politikusokat es az osszes tobbi ugyeskedot, jo nagy disznosagokat csinalnak, raadasul milliardos tetelben, de valahogy ewttol nem erzem magamnak azt a mentalitast, hogy ha a masik lop, akkor nyugodtan lophatok en is.

#130 Felhasználó inaktív   Kham 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 14:34

Habár sosem használtam ilyen fizetős/letöltős megoldást, szerintem ma Magyarországon ezek léte és használata teljesen érthető - kiindulva abból, hogy a cd-k, dvd-k, software-ek árai nem maradnak el nyugatabbra eső országokétól, viszont a kereseti lehetőségek jócskán. Azon sincs mit csodálkozni, hogy vki pénzt kér és vki fizet ezért. Gyors letöltést ingyen senki nem tud (és nem is fog) biztosítani, és én úgy gondolom, hogy a kényelem és a gyorsaság megér ennyit (pl.:3000HUF).
DE
egyáltalán nem sajnálom azt, akit egy ilyen üzemeltetéséért felelősségre vonnak, hiszen ezt bevállalta a nem csekély haszon reményében.
"Whatever I've done I've been staring down the barrel of a gun" DEPECHE MODE § Songwriter: Martin L. Gore § Lead singer: David Gahan § Appears on: "Ultra" album

#131 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 14:53

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 12:54

Mert ugye... messziről jött ember azt mond, amit akar.

ÉN például két játékot vettem meg eredetiben életemben, mert az érte meg érte a pénzt: a C&C: Generals-t és a Half-LIfe-t. Több játékot is megvennék ha:
1. Nem lenne silány minőségű és rókabőr szaga
2. Nem egy heti fizetésembe kerülne.
"Normális az, amit már megszoktunk..."

#132 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:02

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 9:20

Ebbe a bolsiba meg ilyesmibe inkább ne szaladjunk bele, OK? Mert poltopik nem kell. Amugy csendben jegyzem meg, hogy az előző érában mintha egy bizonyos Lévai Anikó nem halvány mennyiségű államt támogatást kapott volna a tokaji szőlős fejlesztéséhez, és ugye ő sem gipsz jakab csepeli vasmunkás felesége.

:D :D :D :nevet:

Zsír :)

Valahogy én is így látom.

De azért erre visszatérve:
"Ez nem magyar mentalitás, amit utána irtál az sem igaz, nézd csak meg a magyar kormányfőt. Tökkelütött és van pénze, mert jó bolsi módján jó helyre házasodott."

Pontosan. Az angol "bolsik" ugyanezt tették.

Tudod, az a nem mindegy, miből gazdagszik meg: az asszony vagyonából, vagy az országéból, a köz pénzén.

Ez az általad említett bolsi éppen emiatt tetszik nekem jobban, mint a vele szemben álló majomparádé. A bolsinak már milliárdjai vannak. Hova akarjon többet ?

A másiknak meg még esze sincs - illetve egy dologhoz ért: a magyar paraszt vakításához.  (Az meg már viszont megint az ország színvonalát jellemzi, milyen arányban támogatják szerencsétlen vakok ezt a világtalant..)

De egyébként 2More jól mondta, ne legyen ez itt poltopic, mert kicsit :offtopic: lesz a végén az egész. Zárójelben a végére: remélem, a tokaji szőlőügy napvilágot lát és oriási botrány lesz belőle. Ideje a gazdáknak is beletörődni "szomorú" sorsukba.. végül pedig a "bolsitól" remélek még annyit, hogy talán sikerült az országból ezt a mai besúgóhálózatot (!) kipurgatni, mert ilyen méreteket szerintem még annakidején sem öltött a dolog, mint ma. (Ennyit a korrábi ügynökös pocskondiázásokról). Tudod, ha a bolsi gondol valamire, a túloldal már egy órával azelőtt tárgyalja az ötletet, pedig az a bolsi fejéből pattant ki.. ez szerintem elég gáz.. remélem vágod.

:offtopic:
Om mani peme hung.

#133 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:08

Idézet: Nagyika - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:30

Nehany dolgot a topiccal kapcsolatban, azert nagyon alszentnek erzek.

1.
Minek fizetek jogdijjat a cd/dvd-re, amikor a csaladi videoimat irom ki ra. (aha persze)
Szvsz aki tenyleg csak legalis dolgot masol ra boven a kisebbseghez tartozik. Az teny, hogy ok szivnak a tobbseg miatt sajnos.

2.
Azert az kicsit csusztatas, hogy miert adjak 5000ert a dvd-t, amikor nehany 100 ft az eloallitasa.
A nyersanyagnak tenyleg annyi, csak ebbol kimarad,mondjuk hogy 50millio dollar volt az elkeszites, meg nehany millio a promocio, valamint a boltban levo kereskedo sem karitativ alapon dolgozik.
A film,zene is hasonlo aru, mint az osszes tobbi, gondolom nem sokan mennek oda pl a coca-colahoz, hogy add mar 50ft-ert az ucsit, mert neked ugyis annyiba kerul. Minden annyiba kerul amennyiert el lehet adni, es altaban ez az ar eleg messze van az eloallitas koltsegeitol

3.
Volt itt egy topic, hogy ki hany gigat tolt le napontan ilyen ftp-krol.
Konyorgom, mi a fenenek? En is jartam mar olyan emberkenel, akinel csak ugy roskadozott a polc a cdtol. Nem kereskedett vele, szerintem a 90%-at ki se probalta. csak megirta aztan felrakta a polcra. Szvsz akik havi tobb ezer ft-t kidobnak, csak hogy meglegyen az a program amit soha az eletben nem fog hasznalni, az ne jojjon mar azzal, hogy draga am ozijegy es inkabb letoltom.

4.
Filmek nagy resze 1szer nezheto. Azt mi a fenenk lemasolni?
Nalunk a tekaban vhs 200ft, dvd 500 ft. Egyeszri megnezesre nagyszeruen megfelel, azert a par filmert amit nagyra tartok, pedig hajlando vagyok kiadni azt az x ezert manit.

5.
Valaki emlitette, hogy egy magyar fizubol 7 jatekot lehet megvenni, amik raadasul rosszak bugosak is, de ekkor nem eszik az ember.
Ugy gondolom, hogy az eletben vannak fontosabb dolgok is, mint mindig a legujabb jatekokkal jatszani, azt a parat amivel meg neha eljatszogat az ember, szvsz meg tudja fizetni, ha mar jatekra alkalmas gepre futotta.

Ezektol fuggetlenul egyaltalan nem sajnalom, a kiadokat, politikusokat es az osszes tobbi ugyeskedot, jo nagy disznosagokat csinalnak, raadasul milliardos tetelben, de valahogy ewttol nem erzem magamnak azt a mentalitast, hogy ha a masik lop, akkor nyugodtan lophatok en is.

1. És törvényileg lehetséges büntetni egy akármilyen ártatatlan kissebséget? Ennyi erővel alanyi jogon mindenkitől szedhetnének gépkocsi adót...hiszen majdnem mindenkinek van autója. Akinek meg nincs, az a kissebbséghez tartozik, és a többség miatt szív

2. De egy film/zene/játék előállítása fix költség, azaz ugyan annyi lenne a költsége, ha csak egy db -ot nyomnak belőle, mintha 1.000.000-t. Tehát ha nem 10.000 ft lenne egy játék, akkor egy dvd-n nem 9.000 ft nyereségük lenne, hanem csak 3-4.000 ft. Viszont nem 100.000 adnának el belőle, hanem 300.000-et.
Csak lejjebb kellene adni a 500%-os haszonkulcsból....

3. Ebben igazat adok, az ilyeneket én sem tudtam soha megérteni...de ezek nem is okoznak kárt senkinek...letöltik, és soha még csak meg sem nézik...megvenni sem vennék meg soha...

4. Hát jah....Csak mire kishazánkban elér a kölcsönzőbe egy film...már kijött annak a 4. része is...sőt a lutra albumot is kiadták hozzá...

5. Én nem arra értettem, hogy egy hónapban 7 játékot tudok megvenni...csak a fizetés és egy játék aránya...Hogy ha veszel egy hónapban egy játékot, az elviszi a fizetésed egy hetedét...Szerintem egyszerűen nem áll arányban egy szoftver vagy dvd és az érte kért ár egymással...

#134 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:11

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 14:14

Kb. annyit, amennyit a fizetésünkből mi utalunk át a SUN-nak, IBM-nek vagy a Linux/CVS/Gimp.. fejlesztőinek, vagy azoknak, akiktől kódot használunk fel. ;)

A hozzászólásod két helyen hibádzik. Az ő munkájukat én nem adom tovább pénzkeresés címán, és azt hiszem, az egyetemen belül jócskán támogatjuk őket... és mások is.

Idézet

[link]

#135 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:15

Idézet: Fricci - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 14:53

ÉN például két játékot vettem meg eredetiben életemben, mert az érte meg érte a pénzt: a C&C: Generals-t és a Half-LIfe-t. Több játékot is megvennék ha:
1. Nem lenne silány minőségű és rókabőr szaga
2. Nem egy heti fizetésembe kerülne.

Idézek egy német közmondást:

"Akinek nem Inge, ne vegye magára..."  :)

Idézet

[link]

#136 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:16

:D  :D  :D

#137 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:16

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:02

:D :D :D :nevet:

Zsír :)

Valahogy én is így látom.

De azért erre visszatérve:
"Ez nem magyar mentalitás, amit utána irtál az sem igaz, nézd csak meg a magyar kormányfőt. Tökkelütött és van pénze, mert jó bolsi módján jó helyre házasodott."

Pontosan. Az angol "bolsik" ugyanezt tették.

Tudod, az a nem mindegy, miből gazdagszik meg: az asszony vagyonából, vagy az országéból, a köz pénzén.

Ez az általad említett bolsi éppen emiatt tetszik nekem jobban, mint a vele szemben álló majomparádé. A bolsinak már milliárdjai vannak. Hova akarjon többet ?

A másiknak meg még esze sincs - illetve egy dologhoz ért: a magyar paraszt vakításához.  (Az meg már viszont megint az ország színvonalát jellemzi, milyen arányban támogatják szerencsétlen vakok ezt a világtalant..)

De egyébként 2More jól mondta, ne legyen ez itt poltopic, mert kicsit :offtopic: lesz a végén az egész. Zárójelben a végére: remélem, a tokaji szőlőügy napvilágot lát és oriási botrány lesz belőle. Ideje a gazdáknak is beletörődni "szomorú" sorsukba.. végül pedig a "bolsitól" remélek még annyit, hogy talán sikerült az országból ezt a mai besúgóhálózatot (!) kipurgatni, mert ilyen méreteket szerintem még annakidején sem öltött a dolog, mint ma. (Ennyit a korrábi ügynökös pocskondiázásokról). Tudod, ha a bolsi gondol valamire, a túloldal már egy órával azelőtt tárgyalja az ötletet, pedig az a bolsi fejéből pattant ki.. ez szerintem elég gáz.. remélem vágod.

:offtopic:

:omg:

#138 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:25

Azt azért hozzáteszem, hogy tőlünk nyugatabbra alapvetően más a mentalítás. Ott ugyanis az emberek többsége nem kérkedik a mindenféle lopott szoftverrel. Kiveti a közösség, mondván arra nem volt képes, hogy egy kevés pénzzel támogassa fejlesztőt, és a további kiadásokat... nem becsülte meg a munkáját.
És tőlünk nyugatabbra (nem csak az egyetemek környékén) nagy divatja van pl. az OpenCD projectnek (pedig magyarul is elérhető már), szóval aki nem tudja megvenni, annak is próbálnak alternatív megoldásokat nyújtani. És ezeknek a megoldásoknak egy része itthon, magyarul is elérhető. Csak ugye egyszerübb feltenni a warez Photoshop -ot (még ha tudásának 80 % -át az átlag-felhasználó nem is használja ki), mint használni a szabad és honosított GIMP -et, amelyből szintén van windows -os változat... és még számtalan másik alternatíva létezik.
És ez csak egy példa volt a sok közül...

Hozzáállás kérdése, és ez a baj... mert mint ilyen, nem egy emberen múlik, és hosszú-hosszú idő kell az esetleges változásához.

Szerkesztve: elírások... 

Szerkesztette: Nevergone 2005. 03. 25. 15:28 -kor

Idézet

[link]

#139 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:28

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 14:25

Azt azért hozzáteszem, hogy tőlünk nyugatabbra alapvetően más a mentalítás. Ott ugyanis az emberek többsége nem kérdekik a mindenféle lopott szoftverrel. Ugyanis kiveti a közösség, mondván arra nem volt képes, hogy egy kevés pénzzel támogassa fejlesztőt, és a további kiadásokat... nem becsület meg a munkáját.
És tőlünk nyugatabbra (nem csak az egyetemek környékén) nagy divatja van pl. az OpenCD projectnek (pedig magyarul is elérhető már), szóval aki nem tudja megvennei, annak is próbálnak alternatív megoldásokat nyújtani. És ezeknek a megoldásoknak egy része itthon, magyarul is elérhető. Csak ugye egyszerübb feltenni a warez Photoshop -ot (még ha tudásának 80 % -át az átlag-felhasználó nem is használja ki), mint feltenni a sabad és honosított GIMP -et, amelyből szintén van windows -os változat... és még számtalan másik alternatíva létezik.
És ez csak egy példa volt a sok közül...

Hozzáállás kérdése, és ez a baj... mert mint ilyen, nem egy emberen múlik, és hosszú-hosszú idő kell az esetleges változásához.

Csak sajonos, középiskolában, egyetemen, mindenhol mi van: windows, Office, Photoshop...semmi féle alternatívát nem ajánlanak fel...nem tanítják meg az embereket, hogy van alternatíva.

#140 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:34

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:25

Azt azért hozzáteszem, hogy tőlünk nyugatabbra alapvetően más a mentalítás. Ott ugyanis az emberek többsége nem kérkedik a mindenféle lopott szoftverrel. Kiveti a közösség, mondván arra nem volt képes, hogy egy kevés pénzzel támogassa fejlesztőt, és a további kiadásokat... nem becsülte meg a munkáját.

Upsz. Szoftverrol nem tudok nyilatkozni, de a film/zene cserebere pont ugyan olyan itt a kollegak kozt, mint otthon... es ezek echte franciak, tulunk nyugatabbrol.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.