HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#141 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:35

Idézet

Hozzáállás kérdése, és ez a baj... mert mint ilyen, nem egy emberen múlik, és hosszú-hosszú idő kell az esetleges változásához.

olyan mint az autóvezetési kultúra, nem elég ha egy ember normálisan, toleránsan, kulturáltan vezet sokkal többnek kéne
nálunk a suliban anno probált a tanár linuxozni, de sok diáknak nem tetszett hogy nem ezt szoktuk meg idegen stb, ezért leszedték egy idő után

#142 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:35

Idézet: Fricci - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:28

Csak sajonos, középiskolában, egyetemen, mindenhol mi van: windows, Office, Photoshop...semmi féle alternatívát nem ajánlanak fel...nem tanítják meg az embereket, hogy van alternatíva.

Igen, sajnos e tekintetben teljesen igazad van... de talán lassan változni fog. Mert sajnos ez is hozzátartozik a mentalítás problémájához... meg mikor az állam sokmilliárdot fizet az M$ -nek a licencekért, de ez már egy másik történet.
Szóval, igen, ez a probléma egyik gyökere, amely el van b@szva...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#143 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:40

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 14:00

Khm. Ennek azért a helyedben alaposan utánanéznék...

Te nézz utána, tv-ben többször elmondták már, hogy filmet másolni saját célra legális, csak szomszédnak másolni nem szabad, nem szabad terjeszteni stb.. SW-t semmilyen formában nem szabad, csak egy biztonsági példányt, de azt sem tudod a sok szaros védelem miatt, igy a felhasználónak sérül ez a joga, ezzel pedig senki sem törődik.

#144 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:40

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:34

Upsz. Szoftverrol nem tudok nyilatkozni, de a film/zene cserebere pont ugyan olyan itt a kollegak kozt, mint otthon... es ezek echte franciak, tulunk nyugatabbrol.

Samott

Persze, az azért picit más, bár... :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#145 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:43

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 14:35

Igen, sajnos e tekintetben teljesen igazad van... de talán lassan változni fog. Mert sajnos ez is hozzátartozik a mentalítás problémájához... meg mikor az állam sokmilliárdot fizet az M$ -nek a licencekért, de ez már egy másik történet.
Szóval, igen, ez a probléma egyik gyökere, amely el van b@szva...

És miért fizet? mert a döntéshozónak meg az M$ fizet...
De igazad van, remélhetőleg kishazánkban, (ahhogy a nagyvilágban is) talán elkezdődött valami változás...
"Normális az, amit már megszoktunk..."

#146 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:43

Idézet: Fresi - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:35

olyan mint az autóvezetési kultúra, nem elég ha egy ember normálisan, toleránsan, kulturáltan vezet sokkal többnek kéne
nálunk a suliban anno probált a tanár linuxozni, de sok diáknak nem tetszett hogy nem ezt szoktuk meg idegen stb, ezért leszedték egy idő után

Így van... mindenkinek ébredni kellene picit. És sajnos az oktatás szerepe itt hatalmas, elvégre Nekik kell(ene) példát mutatni.
És ha az ember nem is megy el a Linuxig, számtalan szabad program van Windows -ra, szépen összegyűjtve is, nagy részük magyar nyelvű... és még ez sem elég...?  :think:

Idézet

[link]

#147 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:44

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 14:40

Te nézz utána, tv-ben többször elmondták már, hogy filmet másolni saját célra legális, csak szomszédnak másolni nem szabad, nem szabad terjeszteni stb.. SW-t semmilyen formában nem szabad, csak egy biztonsági példányt, de azt sem tudod a sok szaros védelem miatt, igy a felhasználónak sérül ez a joga, ezzel pedig senki sem törődik.

Nem akarok beleszólni, de nem SZABAD másolni filmet, csak szemet hunynak felette...

#148 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:45

Azért azt se felejtsük el, hogy az átlag userek 99%a mit sem tud a free Photoshop, Office klónokról, és azt sem, hogy van olyan prg, aminek nem nagyon van free változata.
Én azt nem értem, miért nem lehet legálisan venni manapság 5.0ás, 8.0ás CorelDRAW!-t vagy 4.0-5.0ás Photoshop-ot, ugyanis nagyon sok helyen még mindig bőven elég a tudásuk. Speciel én járok vagy 2-3 helyre karbantartani, ahol ilyet használnak illegálisan, mert 1: a régi amit nyúznak, már nem kapható, de nem lett free vagy abandonware, 2: az újnak a 3-4-5százezres árát viszont nem tudják megvenni, mert a 2-3e forintos névjegykártya és szórólap-megrendelések a büdös életben nem hoznák be a sw árát.

#149 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:46

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:02

....

Gratulálok az értelmes hozzászólásodhoz, maradtál volna csendben.

#150 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:48

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 14:45

Azért azt se felejtsük el, hogy az átlag userek 99%a mit sem tud a free Photoshop, Office klónokról, és azt sem, hogy van olyan prg, aminek nem nagyon van free változata.
Én azt nem értem, miért nem lehet legálisan venni manapság 5.0ás, 8.0ás CorelDRAW!-t vagy 4.0-5.0ás Photoshop-ot, ugyanis nagyon sok helyen még mindig bőven elég a tudásuk. Speciel én járok vagy 2-3 helyre karbantartani, ahol ilyet használnak illegálisan, mert 1: a régi amit nyúznak, már nem kapható, de nem lett free vagy abandonware, 2: az újnak a 3-4-5százezres árát viszont nem tudják megvenni, mert a 2-3e forintos névjegykártya és szórólap-megrendelések a büdös életben nem hoznák be a sw árát.

Mert hasonlítsd össze a 8.0-ás CorelDraw-t a 11.0-ással...és mondd meg...mivel tud többet?  :D  :D

Annyi hogy mások az ikonok...

Ha lehetne mindkettőt kapni, csak a 8.0-s 5.000 ft, a 11.0-ás 35.000 ft, akkor melyiket vennénk meg?

#151 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:49

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:34

Upsz. Szoftverrol nem tudok nyilatkozni, de a film/zene cserebere pont ugyan olyan itt a kollegak kozt, mint otthon... es ezek echte franciak, tulunk nyugatabbrol.

Samott

na ja, svédeknél is "sz@réhúgyé" van 100 Megabites internet, meg a fizetések se ilyenek, mint itt, mégis a legnagyobb DC hubok svédek... Van amelyiknél 950 GB!!! a minimum megosztás...
Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#152 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:50

Idézet: Fricci - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:43

És miért fizet? mert a döntéshozónak meg az M$ fizet...
De igazad van, remélhetőleg kishazánkban, (ahhogy a nagyvilágban is) talán elkezdődött valami változás...

Igen, az ördögi kör... milyen szépen eltávolodtunk a warez-szervertől, de talán nem is baj.
Jelenleg több nyilt forráskódú programot készítek (elsősorban Linuxra, de portolhatóak windows -ra is) azért, hogy ezzel is segítsem egy közösség épülését.
Ha csak addig jutnának el, hogy valamit tennének egy ilyesfajta közösség-épülésért, már jobb lenne az egész...  :)

Idézet

[link]

#153 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:51

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:45

Igy van. Először a kiadóknak kellene változtatni a mentalitásukon és nem rögtön a felhasználóra mutogatni.

#154 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:56

Ez egy ördögi kör.
Sokan mondják, azért lopják a szoftvert, mert drága. Mivel lopják, a gyártó kevesebbet tud eladni belőle. Mivel kevesebbet tud eladni belőle, nagyobb haszonkulccsal kell dolgoznia, hogy valamelyest megtérüljön a befektetett munkája. Mivel nagyobb haszonkulccsal kell dolgoznia, ezért a szoftver drága lesz. Mivel drága a szoftver, ezért lopják...

Szerintetek hol lehetne ezt a kört eredményesen és hathatósan megszakítani úgy, hogy lehetőleg minél kevesebb csoport érdeke sérüljön...? Persze, a törvényesség keretein belül...

Idézet

[link]

#155 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:56

Idézet: Fricci - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:44

Nem akarok beleszólni, de nem SZABAD másolni filmet, csak szemet hunynak felette...

Akkor vajon az illetékes miért hangoztatta? Viccből?

#156 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:59

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:56

Ez egy ördögi kör.
Sokan mondják, azért lopják a szoftvert, mert drága. Mivel lopják, a gyártó kevesebbet tud eladni belőle. Mivel kevesebbet tud eladni belőle, nagyobb haszonkulccsal kell dolgoznia, hogy valamelyest megtérüljön a befektetett munkája. Mivel nagyobb haszonkulccsal kell dolgoznia, ezért a szoftver drága lesz. Mivel drága a szoftver, ezért lopják...

Szerintetek hol lehetne ezt a kört eredményesen és hathatósan megszakítani úgy, hogy lehetőleg minél kevesebb csoport érdeke sérüljön...? Persze, a törvényesség keretein belül...

A kiadóknak kell lépniük, mert ők szabják meg az árakat, ők tudják befolyásolni, hogy egy adott cég inkább lemásolja v. megveszi. És persze valódi fejlesztéseket is elvárnak, nem csak azt, hogy jajj, új ikonok vannak, adjuk ki autocad 2005-ként, aztán a valódi belső egy 0. A cégnél vannak akik még mindig autocad 2000-el dolgoznak, és miért? Mert mindent meg lehet vele csinálni, az újabbak semmivel sem nyújtanak többet....

#157 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:59

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:56

Nekem is úgy rémlik, hogy nem szabad, de jövő héten megkérdem az illetékesektől... ASVA megfelel...? Őket könnyebben el tudom érni... :)

Idézet

[link]

#158 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:00

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 14:56

Azt mondta, hogy SZABAD...azaz...TÖRVÉNYES?

Hát ez akkor nekem új, én úgy tudtam, hogy filmről nem szabad másolatot készíteni...akkor miért van védelem a DVD-n? Mert ezzel a másolatkészítéshez való jogomat csorbítják...

#159 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:02

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:59

Nekem is úgy rémlik, hogy nem szabad, de jövő héten megkérdem az illetékesektől... ASVA megfelel...? Őket könnyebben el tudom érni... :)

Persze, kérdezd.

Már nem „menő” a hamisított DVD

#160 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:02

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:59

A kiadóknak kell lépniük, mert ők szabják meg az árakat, ők tudják befolyásolni, hogy egy adott cég inkább lemásolja v. megveszi. És persze valódi fejlesztéseket is elvárnak, nem csak azt, hogy jajj, új ikonok vannak, adjuk ki autocad 2005-ként, aztán a valódi belső egy 0. A cégnél vannak akik még mindig autocad 2000-el dolgoznak, és miért? Mert mindent meg lehet vele csinálni, az újabbak semmivel sem nyújtanak többet....

Persze azt se feledd el, hogy ez másként működik a mi olvasatunkban, ahol pár, esetleg 10-20 példány van egy szoftverből, és máshogy működik egy vállalatnál, ahol mondjuk ezer, vagy még több. Nyilvánvaló, hogy az igazi pia nem mi vagyunk.

Idézet

[link]

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.