HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#271 Felhasználó inaktív   Kriszbacsi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 26. 23:50

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 19:11

:nevet2:

Ha esetleg ezt egy egész picit bővebben kifejtenéd, megköszönném.
Gigabyte GA-P35-D53L, DualCore Intel Pentium E2180, 4 GB 1066 MHz Kingston DDR2 RAM, Gigabyte Nvidia 8600GT 512 MB, Samsung HD502IJ 500 GB, Samsung SP2514N 250 GB, LG GSA-H22NS30, Gigabyte Hybrid TV Card, Samsung 2243BW

#272 Felhasználó inaktív   Kriszbacsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 00:11

Szerintem a ruhapiacos hasonlatban azért van igazság. Én azzal egészíteném ki, hogy amig nem volt elérhető közelségben a letöltés, addig a piacon vettük a Neki, Adios, Pumo cipőket, és szintén itt lehetetett beszerezni a másolt videokazettát alámondással. Meg emlékszem én olyan Szomszédok részre, amelyikben becsípte a magnó az új kazetta szalagját, és persze Vágási "Igazságbajnok" Feri egyből tudta, hogy ez azért van, mert illegális másolat, bizonyám! És megvolt a heti tanulság.

A lényeg az, hogy az ember mindenben megtalálja, hogy lehet spórolni, csak éppen bútort, ruhát, hardvert nem tudunk letölteni, kénytelenek vagyunk érte valamennyit fizetni. Amit viszont letöltünk, megszoktuk, hogy ingyenes, és azért ezt nem kéne teljesen engedni elhatalmasodni, mert tudni kell, hogy mindennek ára van. Pl ha egy illegális program egyszer csak azt írja ki, hogy "Cumi van, én most formatálok, legközelebb ne használj illegális szoftvert", nem mondhatunk semmit...
Gigabyte GA-P35-D53L, DualCore Intel Pentium E2180, 4 GB 1066 MHz Kingston DDR2 RAM, Gigabyte Nvidia 8600GT 512 MB, Samsung HD502IJ 500 GB, Samsung SP2514N 250 GB, LG GSA-H22NS30, Gigabyte Hybrid TV Card, Samsung 2243BW

#273 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 00:40

Idézet: Kriszbacsi - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 0:11

Pl ha egy illegális program egyszer csak azt írja ki, hogy "Cumi van, én most formatálok, legközelebb ne használj illegális szoftvert", nem mondhatunk semmit...

Volt már valami hasonló igaz szellemesebben. valamelyik civilization-ban csinálták azt meg, hogy amikor a program érszékelte hogy törött, akkor a kovács vadisznókat kezdett gyártani és valahogy nem haladt emiatt a civilizáció :D Ment is a fórumokon, meg IRC-n hogy milyen szar, buggos a játék :nevet2:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#274 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 08:18

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 23:40

Volt már valami hasonló igaz szellemesebben. valamelyik civilization-ban csinálták azt meg, hogy amikor a program érszékelte hogy törött, akkor a kovács vadisznókat kezdett gyártani és valahogy nem haladt emiatt a civilizáció :D Ment is a fórumokon, meg IRC-n hogy milyen szar, buggos a játék :nevet2:

Az a settlers volt..És a forumokon az ment, hogy szar a törés azéert gyárt a kovács disznókat, meg a fák nem növekednek egy idö után :D
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#275 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 08:19

Idézet: Kriszbacsi - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 22:50

Ha esetleg ezt egy egész picit bővebben kifejtenéd, megköszönném.

A lindowst minösitettem, nem az elgondolását :D

#276 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 08:20

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 22:01

Visszatérve az általad eredetileg említettekre. Szóval ha a feleségednek, lányaidnak új ruha, játék, ékszer, stb. kell, azt is rögtön rohansz beszerezni (és persze két hét múlva kidobod, ha megunják)? Ja, vagy az nem olyan egyszerű, mint mindenfélét letölteni.

Hát majd ha lesz lányod, te is meglátod, mennyivel másabbul fogsz gondolkodni :D

#277 Felhasználó inaktív   Kriszbacsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 09:47

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 8:19

A lindowst minösitettem, nem az elgondolását :D

Ja, értem! Én még nem próbáltam, csak olvastam róla. De ugye ez most  :offtopic:

#278 Felhasználó inaktív   StarZ3r0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 10:55

hiho

vegigolvastam ezt a par postot
ki mit gondol, kimennek userekhez? ha igen, akkor ip alapjan fognak dolgozni
vagy csak a bankszamlat nezik meg?
utobbi mellett szol, h eleg maceras lenne ez elobbi, mivel tobb user tobb helyrol hasznalta az accjat
For our present trouble, which is only for a short time, is working out for us a much greater weight of glory.
II. Corinthians 4.17

#279 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 13:36

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 20:02

Csak ahhoz, hogy a Windows-t biztonságosan tudd használni vegyél egy viruskergetőt egy tűzfalat, minimálisan. (És akkor még Office-ról ill célszoftverrről (grafikai, programozási, stb) még nem is beszéltünk.
És még így sem vagy védve a spontán Win-ökörségek ellen.

Tehát hiába 20 az xp, az még mindig nem pro, plusz ugye magában kétpercenként megtalálja valami virus. Hol téríti meg azt a kárt az MS, hogy bejön a hacker, bejön a virus, lefagy a win, és elmegy a munkám?

Szóval kérjenek sok pénzt egy olyan dologért, ami müködik! (pl senki nem prüntyög a legújabb BMW-k ára ellen, mert müködnek). De ha szar, akkor ne adják aranyárban. :)

Amúgymeg warez-hez meg annyit, hogy tőlem terjesszék pénzért, engem nem zavar. Annyi erővel dögöljenek meg a qrvák is, mert pénzért adják, ami ingyen lenne. :) (Ingyent a "régi" warez-felfogással kapcsolatban értem, miszerint sok ember szerint az jó, ha ingyen adják a warez-cuccokat, de milyen szemétség ezen meggazdagodni.)

Filmet magának másoljon mindenki, de ha kereskedik, vállalja a veszélyt, hogy büntetik ezért.

Szerintem ez elkerülte a figyelmed a hsz-ban:

Idézet

A programok közül nem az oprendszer a drága! Ezt egyszer kell megvenned, utána annyiszor telepíted, ahányszor csak akarod, használod minden nap, mert enélkül sz@rt sem ér a géped, a frissítéseket pedig ingyen kapod. Számoljuk csak ki mennyit költünk cigire, piára, bulizásra, szerintem ehhez képest eltörpül egy Windows ára. El kell dönteni, vagy megveszed, vagy másoltatsz és használod illegálisan.

Pont erről beszéltem, hogy nem az oprendszer a drága. A hozzávaló programokhoz már semmi köze az operációs rendszerhez, mert az már fakultatív, hogy ki mit vesz meg hozzá, kinek milyen progikra van szüksége.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#280 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 16:43

Idézet: StarZ3r0 - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 10:55

hiho

utobbi mellett szol, h eleg maceras lenne ez elobbi, mivel tobb user tobb helyrol hasznalta az accjat

Szerinted életszerű lenne, hogy egy magát közhasznú alapítványnak nevező :omg: (asva), a jogi személyekre vonatkozó korlátozott jogokkal, mindenféle vélt -esetleg- valós indokkal/bizonyítékkal,  bírósági végzést intéz, IP cím alapján történő helymeghatározáshoz, majd házkutatási parancsot kér, ezekután, a rendőrséggel karöltve, az ország egész területén, egyesével 15-20ezer júzerhez bekopogtat, és lefoglaltatja a szerzői jogokat sértő számítógépeket, szakértőkkel bevizsgáltatja, majd büntetőfeljelentéseket tesz.
Ezután évekig pereskedik velük, -tekintettel az internetes szerzői jogok nem egyértelmű jogszabályaira - vállalva a pervesztés kockázatát, annak nem kis anyagi költségét.
Nem beszélve az esetleges kártérítési perekről.

Hazudoznak, ijesztgetni próbálnak, és ahelyett, (a kiadókkal karöltve) hogy normális menetbe terelnék az internetes letöltéseket csak nézik ahogy önnön kapzsiságuk és tehetetlenségük miatt forint/dollár milliók/milliárdok folynak ki a kezükből.

#281 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 19:33

Idézet: StarZ3r0 - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 9:55

hiho

nem, ez elég irreális elképzelés. Márcsak azért sem, mert akkor ennyi új ügyet kéne indítania a rendőrségnek, ami senkinek sem érné meg.
Mondjuk ha én ilyenre előfizetnék, tuti hogy nem a számlámról utalnám át pénzt hanem KPból befizetném az adott számlaszámra...

#282 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 20:30

Hali!

Mondok egy példát:
Nem titkolom, életemben nem vettem 6-7ezerért DVD-t, vagyis belőlem egy fillért nem láttak a kiadók. Namost, az egyik bevásárlóközpontban van pár DVD 990FT-os áron. Megláttam, voltak köztül olyanok, amik tetszettek, vettem belőlük. Szerintem nem lennék ezzel egyedül...

Azt meg el kéne felejteni már ,hogy akinek van pénze netre, az megtudja venni eredetiben a filmeket, játékokat, mert baromira nem így van....

Lugi

#283 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 27. 20:54

Idézet: Lugi - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 20:30

egyik bevásárlóközpontban van pár DVD 990FT-os áron. Megláttam, voltak köztül olyanok, amik tetszettek, vettem

Így van. Meg benzinkútnál :-) Leszarom, hogy régi film, újszülöttnek minden vicc új, most vettem meg a Sikolyt. Nézegetem, a Bogár életének is lejjebb ment az ára, jövőre még occsóbb lesz. Az ilyen kiakciózott cuccok közt sok mocsok van, de kinek mi tetszik, 1-1 darab mindig a kosaramban landol.
Make love not Wor.

#284 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 20:59

Idézet: vitahum - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 11:47

vilagban miert nem igy megy a dolog? keruljon a 20e ft-os alaplap 25-30e ft-ba maximum, es jarjon hozza egy win xp. vagy legalabb legyen eselyed 5-10e ft-ert oprendszert venni a frissen szerzett hardverhez.

Én meg szeretnék 2ezresért számlázóprogramot, meg a 6 rugós DV kártyához is valami komolyabb videóvágót... Szabad piac van, lehet jobbat csinálni, vannak ingyenes próbálkozások is. Ha egyik gázszerelő 30ezret mond, másik 5ezrest, akkor hívod a másikat. Kalózmásolatosok is a vindózpiacot erősítik, mert érdemes alá fejleszteni :-)
Make love not Wor.

#285 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 21:01

Idézet: acws - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 23:00

Jöhet.

Egyről megy a mail mindjárt, többiben a szöveg nem publikus, de megfejtem. Amúgy standard rtf, de nem látszik a sárgával írt szöveg egyik klónban sem. Ooffice, Springoffice... MSWorksot nem próbáltam, feltegyem?
Make love not Wor.

#286 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 21:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 21:01

Egyről megy a mail mindjárt, többiben a szöveg nem publikus, de megfejtem. Amúgy standard rtf, de nem látszik a sárgával írt szöveg egyik klónban sem. Ooffice, Springoffice... MSWorksot nem próbáltam, feltegyem?

Lássuk.
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#287 Felhasználó inaktív   Gabor a revi 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 27. 22:04

Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 23:18

Igazad van. Az asszony is mondta biztos, hogy ruhát is lehetne lopni. Kéne már egy új, a tegnapit már unja. :)

.. ha ruhát lopsz, akkor az valahonnan hiányozni fog - sose feledd a különbséget !
Antec SLK 3700AMB; Asus A7N8xDe2.0; AMD Barton 2500+@2313MHz (210×11); SilentBreezeII; 2×512MB; Asus A9600XT;  200GB Sata + 120/160/200GB Pata; Plextor PX-W5224A+708A; ATP3;
ja és a MOMOm

#288 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 00:20

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 13:31

5 ezer forintért Windows? Ezt te sem gondolhatod komolyan. :omg:  Csak gondolj bele mennyi ember dolgozik a fejlesztésén, tesztelésén több évig, aztán meg odaadják 5 ezer forintért? Ennyi erővel az 5 millás kocsikat miért nem adják 1 misiért, akkor mindenki meg tudná venni. De nem is ez a lényeg. A programok közül nem az oprendszer a drága! Ezt egyszer kell megvenned, utána annyiszor telepíted, ahányszor csak akarod, használod minden nap, mert enélkül sz@rt sem ér a géped, a frissítéseket pedig ingyen kapod. Számoljuk csak ki mennyit költünk cigire, piára, bulizásra, szerintem ehhez képest eltörpül egy Windows ára. El kell dönteni, vagy megveszed, vagy másoltatsz és használod illegálisan. De komolyan, sokszor már hányingert kapok attól, hogy ilyen szar winfos, meg buzi microsoft meg hasonlók. Pedig a fórumozók 90%-a biztos nem fizetett érte egy petákot se. Még véletlen sem akarom védeni a Microsoftot, de azt mindenki elismeri, hogy ma ez a legstabilabb, leg felhasználóbarátabb oprendszer, s ezért fizetned kell, vagy nem kell, de akkor ne is reklamáljunk. ;)

Mármint te most a windowst hasznalo forumozokra gondolsz. Egyébként jó lenne egy szavazas, hogy ki és milyen linuxot hasznal desktopra. En 1-2 heten belul valtok, amint megvagyunk egy hataridos meloval. Mi van ha nem koltok cigire es piara, vagy legalabbis csak piara, de azt is minimalisan. Az vicces hogy egy 20-30e ft-os windos arat te torpenek mondod a bulizasokhoz kepest. Nagyon komoly bulik lehetnek ha 100e-s nagysagrendben megy ra a penz.

Az hogy a legstabilabb az ugye erosen vitathato. Ime: http://uptime.netcra...ay/top.avg.html Az elso 20 vmi BSD, aztan egy  Win2k, valszin osszevissza tuzfalazva elotte. Az mas kerdes, hogy a BSD-k nem oly userfriendlyk elsore, viszont Linuxbol is kivaloan stabil desktopot lehet krealni, jo pelda az Ubuntu (www.ubuntu.org). Nem kell azonnal fizetos szoftvert illegalisan hasznalni, hanem korul kell nezni, hogy lehet-e free software-t betenni a helyire. Altalaban lehet. Azt is nezd, hogy egy ~50 gepet hasznalo irodanak, ahol telleg kivalthato a win szabad szoftverrel mekkora oriasi megtakaritas hogy nincs egyszeri licenszdij. Az ugyan elkepzelheto, hogy kepezni kell a dogozokat, de annak ugyis folyamatosnak kell lennie es kialakithatok olyan vekonykliensek, amik nem is igenyelnek merevlemezt. Egy WinXP halozati bootolasa az picit, hogyismondjam, erdekes es mindenfele PDC-re akar tamaszkodni. Igaz hogy a Linuxhoz kell vmi szerver ha bootolni akarunk halozatrol, de talan boven kisebb gep eleg.

Frissitesek: ja az alapveto rendszer filozofiabol (ami nem pont az os hibaja, hanem a default installbeallitas) alapbol admin vagy es egy IE begyalulhatta a rendszered adott esetben, jajjdejo hogy ingyen frissitik... Azokrol a frissitesekrol is beszeljunk, amik sosem keszulnek el, mert egyszeruen eltitkoljak. Ra kene ebredni, hogy olyan korra lett ez a mostani, ahol a kenyelmet be kell aldoznunk a biztonsagert es a privatszferank vedelmeert.

#289 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 28. 07:55

Kíváncsi lennék, hogy ha holnaptól minden ember a világon, aki eddig illegális windowst használt, linuxot használna. A Microsoft mondhatná-e hogy a legelterjedtebb asztali oprendszer az egész világon? A játékok azontúl mire jönnének ki folyamatosan? A fejlesztől mire fejlesztenének programokat? Mert a Microsoft meg van győződve arról, hogy ha visszaszorítja a warezolást, akkor mindenki egyből rohanna megvenni eredetiben. Pedig szerintem az egy szűk réteg, aki megvehetné csak nem akarja megvenni a windowst. A többség ilyen-olyan okból egyszerűen nem tudja megvenni, így ha nem tudna illegális verziót szerezni belőle, alternatíva után nézne. És ugye ha mindenki windows helyett linux alá fejleszteni akkor megsüthetné a .NET-et, a C#-t, az office-t...és akkor azt úgy hívnánk hogy öngól. Csak saját nagyképüségükkel és kapzsiságukkal megvédik saját magukat attól hogy erre ráébredjenek...
"Normális az, amit már megszoktunk..."

#290 Felhasználó inaktív   24thmoment 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 28. 09:48

http://zenearuhaz.origo.hu/index.php?m=inf...13&sty=0&page=1

Ime egy Faithg no more album amit szeretnek megvenni. 3500ft-ba kerul az origo zeneboltjaban. azonban egy problema felmerult.

Nincs dombornyomott kartyam. a bank nekem nem ad ilyet mert a havi jovedelmem eleg alacsony. akkor most hogy toltsem le ugy hogy ne sertesem meg a kiado jogait? (A kerdes koltoi)

az mar csak hab a tortan hogy ugyan ez az album az amazonon 2800ftba kerul vadiujan, rendes cd-n.
de posta koltseggel sem tobb mint 3500ft!
talan jogtalan hogy ezek utan ugy erzem hogy atvernek?
ha ezek utan dc-rol ingye + rezsi araert letoltom senki ne mondja hogy ejnye bejnye, rohadt jogserto bunozo bunozo!

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.