Idézet: 24thmoment - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 21:19
figyelj, itt most nem arrol van szo hogy mi mennyire jo stb. es mennyire ingyenes. en elhiszem neked. a microsoft (tudod az a ceg aki a desktop oprendszerek piacat tulnyomo tobbsegbe uralja)a magyar atlag penztarcajahoz kepest dragan adja a termekeit (es igaz az osszes multi-ra, kiadora). ellenben monopol helyzete van: egy olyan atlag hulye mint pl en soha az eletebe nem fog linuxot hasznalni amikor a win sokkal egyszerubb es bevallt! de megvenni sem fogja mert egy xp prof a magyar atlag fizetesenek a 70-80%ka.
Téveszmében élsz. Nem kötelező számítógépet használni. Ismerek olyanokat, akik eddig soha nem használtak, és valószinűleg hátralévő életükben sem fognak. És élnek Ők is, boldogan, békességben.
Szóval ne gyere olyasmi szöveggel, amelyből az érződik, hogy a számítástechnika, a windows, vagy bármiféle program, amelyet használsz, valamiféle "létszükséglet" lenne. Mert nem az.
Tudod, ez úgy megy, hogy vagy megtanulod valaminek a használatát, vagy elmaradsz. Vagy megszoksz, vagy megszöksz. Én migrálással (is) foglalkozom, azaz cégeket állítunk át windowsról teljes Linuxra. És örülnek neki, fizetnek érte, mi megcsináljuk a nehezét, és ennyi. Mindenki jól jár. Merné ott egy akármilyen alkalmazott (titkárnő vagy főnök, egyre megy) azt mondani, hogy ő márpedig nem, és inkább nem használ számítógépet, de nem fogja a régi, megszokott windows + ms office "combo" helyett az új Linux + OpenOffice.org -ot használni, mert hogy az új, és tanulni, megszokni kell, stb. Másnap már nem kellene ott dolgoznia.
Az a bajod, hogy elkényelmesedtél. Elfelejtetted, hogy bizony az informatika az a szakma, ahol folyamatosan tanulni, képezni kell magad, néha teljesen el kell szakadni az eddig megszokott, konvencionális dolgoktól. Én pedig erre azt mondom, hogy használj lopott szoftvert, és kapjanak el. Én pedig lehessek ott, és tapsolhassak hozzá. És ezt nem rosszindulatból mondom, csak akkor majd jusson eszedbe, hogy a lehetőséged megvolt, hogy gond nélkül, büntetlenül válts. Míg el nem felejtem, a mondásod 5-6 évvel ezelött még valamelyest meg is állta volna a helyét. De a mai Linux tesrjesztések között vannak már olyanok, amelyek szinte már a feneked kinyalják. Ha ez sem elég, sajnálom. Jah, és vannak un. "Live-disztribúciók" is, amelyeket még telepíteni sem kell, csak letölteni, kiírni cd -re, és használni. Természetesen erősebb gép kell hozzá, de nem is nyúl a merevlemez tartalmához, ha csak te magad nem kéred erre. Ismerkedni, tanulni, gyakorlni ideális.
Jah, és a terjedés... én ugyan most bizonytalan ideig nem leszek munkában, de egyre több felkérés akad, lassan az ország többi részében is irodát szeretnének nyitni, mert felkérés jön bőven, egyre több. Egy átlag vállakozás olyan 70-80 % -ot simán megspórol. No komment.