Idézet: Lauda - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 11:28
Igen a Windows-t használó fórumozókra gondolok. A szavazásra én is kíváncsi lennék, de talán a fórumozók 10%-a használhat Linuxot, vagy még annyi se. Még én sem próbáltam ez tiszta sor, de azért érdekes, hogy ha olyan jó az az oprendszer és még ráadásul ingyenes is, miért ilyen kevesen használják?
A másik, hogy nem egy buli kötségeire vetítettem egy Windows XP árát. Bárhova elmegy az ember szórakozni, símán el lehet füttyenteni 5-10 ezer forintot. Most vegyük azt, hogy az XP-t kb. 3 éve használjuk, persze aki azt használja, számoljunk csak utána, hogy a 3 év alatt mennyit költött el bulikra, italra stb. Ehhez képest akárhogy is nézzük, eltörpül a Windows ára.
Az, hogy a legstabilabb, vagy nem, szubjektív. Nekem még sosem omlott össze, fagyott le (XP), mástól sem nagyon olvastam hasonlót. Ha mégis, akkor azt hardverhiba okozta.
Bulizas: szvsz aki elbulizgatja a penzet, annak nemmarad (vagy csak relativ keves) "jo" dolgokra, mert szerinte a buli a jo, vagy eleg jol keres es akkor van is legal szoftvere
Stabilsag: nalam is stabil a winXP teljesen, nem nagyon volt vele gondom, csak HW hibabol (amik kisse misztikusak voltak speciel). Node kijelenteni, hogy milyen jo atomstabil a win, amit egy sasser vagy blaster bezuzza, az picit meredek. Persze linuxra is volt mar tavoli hiba, de egy fokkal nehezebb osszerogyasztani.
Linux vs. elterjedtseg: "kicsit" nagy nyomast gyakorol az M$ a hw gyartok, szoftver fejlesztok azon reszere, akire tud. Sajnos elegge sok ilyen van, olvashato is volt itt-ott ilyen hir. Minden esetre a Linux altal spontan gerjesztett nyomas is egyre erosodik a M$-en szerencsere.
Kicsit ontopik evezve.

En szemely szerint igyekszem megvenni, amit télleg arra érdemesnek tartok, vagy használom a 30 napos verziot pl. Nerobol (ezt speciel mindig elfelejtem megvenni bo'tban). Arra torekszem, hogy a gepemen minnel tobb szoftver legyen legalis, amit a Linux-ra valtassal 99%-ban el is érek majd.