HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#401 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 28. 06:26

Idézet: mozesapo - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 21:25

Csak szar ügy ha netán pl. valami miatt (pl. DC-zel) rádküldi az ASVA a rendőrséget és találnak x db dvd-t. Jól meghurcolnak, stb. Szomorú hogy ezt egy jogállamban megteheti egy ilyen nem is tudom minek nevezzem szervezet.

Igen, szomorú, hogy létezik az asva, ingyenélők társulata.....

#402 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 15:39

Az ASVA még picsafüst. A múlt héten megcsipte anyámat a Reprográfia hivatal. Működtetünk egy fénymásolóirodát, kijött valami tróger, és közölte, hogy akkor mostantól talán ha beperkálnánk havi 10 rongy reprográfiai illetéket, akkor nem lennénk megb*szva mint egykor staller ica ló által. Röhej. Fizessek azért ÉN szerzői jogdij kompenzációt, hogy MÁS az adott esetben nem is jogdijköteles sz*rát másoltatja nálunk. Eztán azt mondom, bár eddig toleráns gyerek voltam, komolyan filóztam hogy legalább az oprendszerem legyen legális, de nem. Fogja meg az ASVA, Artisjus, Repro hivatal, BSA és az összes többi ingyenélő farokszörpnyelő cég vezetője azt a pénzt, amit igy lehúz tőlem a semmiért, és költse mind a végbélrákos gyerekének a gyógykezeltésére, de egy huncfut buznyákkal se többet.

#403 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 16:54

Vicc az egész "jogvédés".

#404 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 16:26

Máshonnan tallózva.
"Az ASVA szerint a letöltés is illegális
2005. május 4., szerda 12:50

Nemcsak a filmek feltöltése és megosztása, hanem az egyszerű letöltés is jogsértő az ASVA szerint. A jogvédő szervezet álláspontja alapján a dvd-k magáncélú másolása, ideértve a biztonsági másolatok készítését is, tilos.

"Előszeretettel bújnak az internet 'szabadságharcosai', 'gerillái', a mögé az érvelés mögé, hogy ők csak letöltenek, ezért semmiféle kárt nem okoznak", mondta Kálmán András, az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány (ASVA) igazgatója. A szervezet szerint azonban a passzív letöltők is vétkesek, bár nem tervezik feljelenteni őket.

Az ASVA jogi álláspontját a rendőrségnek szervezett tájékoztatókon is elmondja, annak ellenére, hogy jogértelmezésük kevés követőre talált.

Minden jog fenntartva?

Számos rendőrségi akció indult az elmúlt két hónapban az ASVA feljelentése nyomán dvd-kalózok, illetve ftp-szerverek és fájlmegosztó hubok üzemeltetői ellen. Március végén lebukott a legnagyobb hazai ftp-kalózszerver, és megbénult a DC ++ fájlcserélő hálózat egyik magyarországi központja, a Mátrix hub is.

Kálmán András, az ASVA igazgatója elmondta, a szervezet célpontjai továbbra is azok lesznek, akik felkínálják a jogvédett tartalmakat. A bűnüldöző szervek és az ASVA tevékenysége nem a letöltők ellen irányul, mondta, ezért nem tervezik felelősségre vonni őket abban az esetben sem, ha fizettek az illegális szolgáltatóknak.

Ugyanakkor mivel a szerzők, illetve forgalmazók általában nem engedélyezik a másolást, az internetről letöltött jogvédett filmek, illetve a saját dvd-kről otthon készített másolatok az ASVA szerint illegális kópiák. Nem csak az engedély nélküli közzététel jogsértő, hanem a minden dvd-n megtalálható másolásvédelmi rendszer feltörése is.

Az ASVA a letöltések illegális voltáról az Artisjus-szal sem jutott megegyezésre, annak ellenére, hogy - az ASVA igazgatója szerint - "egy hajóban eveznek".
Artisjus: életszerű és zsebpénzbarát

Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület szerzői jogvédő iroda jogásza, Szinger András az Indexnek korábban elmondta, az egyesület szerint ha a letöltő magáncélra tölt le, nem mást kér fel erre, és nem oszt meg semmit, nem lehet felelősségre vonni. "A letöltés a magyar jog szerint - amennyiben jövedelemszerző/fokozó jellege nincs és csak a családi-baráti kör műélvezetét szolgálja - magáncélú másolásnak minősül, amely a törvény értelmében szabad felhasználás" - mondta Szinger.

A szabad felhasználásnak erre a formájára hivatkozik az Artisjus, amikor azt mondja, hogy a szerzőket, előadóművészeket és kiadókat "a magáncélú másolásokra tekintettel külön díjazás is megilleti". 2003-ban 1,8 milliárd forint bevétele volt az egyesületnek üres cd-k és DVD-k jogdíjaiból, az írható dvd-k után idén 4,7GB-ig darabonként 150, afelett 300 forint jogdíjat állapított meg a jogvédő iroda.

A magánmásolás nemcsak a filmes DVD-k feltöréséről és a filmletöltésről szól, tette hozzá a jogász. Ha ezeket illegálisnak tekintjük is (mint ahogy a másolásvédelmi kód feltörése az is, de pl. az eleve rippelve megszerzett hordozó másolása nem!), megmarad a piacon legális forgalomban elérhető, és a CD-re DVD-re í­rhat milliónyi CD-lemez, szabadon fogható tv- és rádióműsorok, stb, ezeknek a magánmásolása miért is illegális? A jogalkotó egyszer eldöntötte, hogy ezek a jelenségek a magánszférába tartoznak, nem kriminalizálhatók, csak indirekt módon kompenzálható az okozott veszteség. Ha bármilyen fejlemény (DRM technológia, internet, stb) nyomán ezen a helyzeten változtatni kellene, az ismételten jogalkotói feladat lenne, mondta.
Click Download!

Dénes Bertold jogász szerint a két vélemény közül az Artisjus értelmezése az, amely levezethető a szerzői jogi törvényből. A jogász elmondta, magánszemélyek legálisan tölthetnek le díjfizetés és a szerző engedélye nélkül, ha az Artisjus által is leírt módon magáncélra, és nem pénzszerzés céljából teszik.

A felhasználótól nem várható el, hogy kiderítse: milyen körülmények között kerültek fel az internetre a letölthető filmek, a másolásvédelmi technikák megkerülése pedig legális, ha valaki ezt a fent említett feltételek betartásával végzi, mondta a jogász."

Röhej, hogy saját törvényeket akar alkotni az ASVA főcsóka. Azért kiváncsiak lennénk, hogy ha hozzá mennének házkutatni mit szólna.

Szerkesztette: mozesapo 2005. 05. 04. 16:27 -kor

-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#405 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 17:08

Idézet: mozesapo - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 16:26

Röhej, hogy saját törvényeket akar alkotni az ASVA főcsóka. Azért kiváncsiak lennénk, hogy ha hozzá mennének házkutatni mit szólna.

Jah, a gyereke gépén biztosan ott figyel 1-2 gama, valszeg mp3 is. Ha egyáltalán ilyen gyiknak csinál vki gyereket.....

#406 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 21:41

Nem csinál, szül :D Habár azért a vezérürüt csak a hátára kéne kergetni az ilyen győzike szerzői jogat védő, vegyed-meg-a-kazettámat-hagy-épiccsek-mégegy-házat tipusokért teljes mellszélességgel kiálló, de a sz*ros szoftverkalózt simán a köztörvényesek közé csukatni akaró gyökérnek.
Érdemes elolvasni azt a régesrégi poénsztorit, mikor a srácot megfogják a másolt coreldraw-al :D

#407 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 11:27

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 23:41

Nem csinál, szül :D Habár azért a vezérürüt csak a hátára kéne kergetni az ilyen győzike szerzői jogat védő, vegyed-meg-a-kazettámat-hagy-épiccsek-mégegy-házat tipusokért teljes mellszélességgel kiálló, de a sz*ros szoftverkalózt simán a köztörvényesek közé csukatni akaró gyökérnek.
Érdemes elolvasni azt a régesrégi poénsztorit, mikor a srácot megfogják a másolt coreldraw-al :D

Hol található ez a sztori? Itt a topicban?

#408 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 13:59

Nem, valahol megvan otthon, megkeresem jól azt linkelem.

#409 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 14:07

> itten < olvasható például, vagy > itten < is
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#410 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 20:34

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 16:07

> itten < olvasható például, vagy > itten < is

Köszi  :respect:

#411 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 22:53

Idézet

Ugyanakkor mivel a szerzők, illetve forgalmazók általában nem engedélyezik a másolást, az internetről letöltött jogvédett filmek, illetve a saját dvd-kről otthon készített másolatok az ASVA szerint illegális kópiák. Nem csak az engedély nélküli közzététel jogsértő, hanem a minden dvd-n megtalálható másolásvédelmi rendszer feltörése is.

Annyiban igaza van, hogy a másolásvédelem feltörése jogsértésnek minősül. Ezt egyvalaki követi el (és amúgy baromira nem ellenőrizhető), az utána terjesztett, másolásvédelemtől megfosztott kópia letöltése már csupán a mű magáncélú másolása.

#412 Felhasználó inaktív   Árpai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 07. 01:41

Kedves mindenki nem tudok nyilatkozni arról hogy mi bűn és mi nem.Az biztos így a topicot végigolvasva hogy a félelem benne van az emberekben,ehhez sokban hozzájárul a sajtó és egyéb ebben érdekelt szervezetek hatása.A BSA nál szerintem nem vámpírok dolgoznak,akik a vérünkre pályáznak.A fizetős FTP t nem tartom túl jó dolognak.Pénzért soha sem másoltam semmit,ez nem annak köszönhetem hogy én olyan jó fiú volnék ,hanem nem vagyok az az igazi kalmár lélek.A legutóbb eladott biciklimért is majdhogy nem én fizettem a vevőnek(kis túlzással).
A Mátrixos Oppokkal semmivel sem volt több gondom mint a Kolisokkal,a DC++ egy nagyon jó világnak tartom.Ha csak azt nézem hogy a polcomon 300 cd van ami nem letöltötthanem hivatalos ,abból az is látszik hogy amit jónak tartok azért hajlandó vagyok fizetni.De ami ki lett hagyva a hozzászólásokból az a Vadászat élménye.FTP-t fizetőset és nem fizetőset én csak azért nem használnék soha ,mert a felkutatás és letöltés élménye az benne a legjobb.Ezért nem is szeretek CD-t cserélni,mert abból hiányzik a kivárás.
Azonkívül én szívesen kifizetnék a filmek után külön-külön is jogdíjjat ha ez mentesít a zaklatásoktól.Miért nem lehet azt mondani hogy lehessek önbevalló,és kirónának egy normál összeget filmenként.Mániákusan gyüjtök régi sci-fiket, a legtöbb olyan film ami meg sem jelent videon,TVrippek.
Most én ezért bűnös vagyok.
Ha valaki pl:használ otthon Photoshopot,3d maxot csak hobbyból ,Ő most bűnös vagy sem.Már csak azért kérdezem mert ha a 3dmax a maga 6-8 százezer forintos árával(és ezt még a leggazdagabb országokban élőknek sem olcsó) csak néhány cég vagy pénzes hobbysta engedhetné meg magának,biztosan nem lenne ekkora piaca ,mint így hogy a világon milliókhoz jut el feketén,de később mennyi olyan kiforrott szakember használja munkaeszköznek a programokat,és még a főműsoridős reklámköltség sem terheli a céget,mert a hír szájjról szájjra jár.Ezen is érdemes elgondolkodni.

#413 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 06:34

Idézet: Árpai - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 1:41

De ami ki lett hagyva a hozzászólásokból az a Vadászat élménye.FTP-t fizetőset és nem fizetőset én csak azért nem használnék soha ,mert a felkutatás és letöltés élménye az benne a legjobb.Ezért nem is szeretek CD-t cserélni,mert abból hiányzik a kivárás.

Valamit napokig keresni és húzni 10k-val, szerintem ez nem élmény.

Idézet

Ha valaki pl:használ otthon Photoshopot,3d maxot csak hobbyból ,Ő most bűnös vagy sem.Már csak azért kérdezem mert ha a 3dmax a maga 6-8 százezer forintos árával(és ezt még a leggazdagabb országokban élőknek sem olcsó) csak néhány cég vagy pénzes hobbysta engedhetné meg magának,biztosan nem lenne ekkora piaca ,mint így hogy a világon milliókhoz jut el feketén,de később mennyi olyan kiforrott szakember használja munkaeszköznek a programokat,és még a főműsoridős reklámköltség sem terheli a céget,mert a hír szájjról szájjra jár.Ezen is érdemes elgondolkodni.

SW letöltése illegális, csak a megjelent filmek és zenék letöltése nem illegális

#414 Felhasználó inaktív   Árpai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 12:03

Mégis,nemsok olyan háztartást láttam ahol nem voltak illegális programok,általában ott számítógép sincs.Olyan számítógép használóról sem hallottam aki ezt azt ne warezolt volna.A pénzes warezt azt én is elitélem,mert magát a programot elég komoly anyagi és szellemi befektetéssel készítették.A másik az hogy azok akik kimennek házkutatni sem mind szűzi tiszták.

#415 Felhasználó inaktív   Árpai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 12:10

Azt azonban nem hiszem hogy valakit azért kellene féregnek tartani mert a másik oldalon áll.vannak bizonyos érdek hálózatok akik még nem fedezték fel hogy nem feltétlenül rossz a warez,és a másolt Mp3,ha ezek nem lennének akkor sokkal hátrébb lenne a Computer ipar.Majd szépen ennek is kialakul a rendszere ha valaki felfedezi benne az értékeket.Majd meglátjuk.
Ha pl használ valaki egy Programot de csak magáncélra,akkor hogyan állapítják meg a károkozás mértékét?

#416 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 16:47

Idézet: Árpai - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 12:10

Ha pl használ valaki egy Programot de csak magáncélra,akkor hogyan állapítják meg a károkozás mértékét?

Pofoneccerüen: amennyibe a program az üzletben kerül.
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#417 Felhasználó inaktív   Árpai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 18:03

Olyat is hallottam hogy kiegyezésben megvetették a progit.De ez lehet hogy csak hír volt.Ez mondjuk szándékomban is van,de a folyamat lassú.

#418 Felhasználó inaktív   Árpai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 21:06

No ezt kóstáljátok meg!
Ma kaptam.

Examples:
$79.95 Windows XP Professional (Including: Service Pack 2)
$89.95 Microsoft Office 2003 Professional / $79.95 Office XP Professional
$99.95 Adobe Photoshop 8.0/CS (Including: ImageReady CS)
$179.95 Macromedia Studio MX 2004 (Including: Dreamweaver MX + Flash MX + Fireworks MX)
$79.95 Adobe Acrobat 6.0 Professional
$59.95 Corel Draw Graphics Suite 11

Special Offers:
$89.95 Windows XP Professional + Office XP Professional
$149.95 Adobe Creative Suite Premium (5 CD)
$129.95 Adobe Photoshop 7 + Adobe Premiere 7 + Adobe Illustrator 10

All main products from Microsoft, Adobe, Macromedia, Corel, etc.
And many more... Visit us at:

http://www.softplenty.biz

Regards,
Vanessa Smith

Szerintetek ez legális?Mert én nem hiszem.2 év óta kimélnek a Spamek de most ullátszik én is megkapom a magamét.

#419 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 06:40

ez spam, nem legális

#420 Felhasználó inaktív   Árpai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 00:00

Igen ezt én is így látom.Ez szerintem az ami érdemessé tesz valakit egy segberugásra.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.