HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#981 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 18. 12:35

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 13:31

Nyilván van, ismerem őket, de nem ez volt a lényeg.

Akkor nem értem, mi a lényeg. Ez pontosan az, amire vágytál: olcsóbb alternatíva otthoni felhasználásra.

#982 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 13:07

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 10:37

Azért jól prosperáló cégekből rendes pénzeket lehetne kivasalni.
Ahogy látom a bsa elmozdult a jó irányba és tényleg a prgamok megvásárlását próbálják elősegíteni, nem feltétlen tönkre tenni az ilyet nem használó cégeket. Hol van már a bilincses plakát...

Csak szvsz ha elöre bejelentkeznek akkor találni fognak valamit is?Marad az egyszeri mezei emberke akin csak azért is behozzuk akihez most nem megyünk az meg reszkessen csa legyen egy jóakarója.....Lehet hogy a bsa jó irányba mozdul de ezt én mint magánszemély sehol nem veszem észre főleg nem a pénztárcámom.Jó arra lehet hivatkozni hogy nyugatra is megveszik a szoftvereket,játékokat,filmeket,zenéket.Jó vegyék biztos tellik rá hisz általános tapasztalat hogy az eu-s fizetésekhez képest a mienk a béka segge alatt de az árak soxor az eu-s átlag felett vannak...

Jut eszembe nekem van egy bilincses plakátom....
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#983 Felhasználó inaktív   gordulo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 18. 13:28

Van már valami konkrét info, hogy ki bukott? Kezdőbetűkkel válaszolhattok, ha tudtok valamit.

Köszi

#984 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 18. 14:16

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 13:10

De még mindig nem beszéltél arról, hogy vajon az okozott vagyoni kár, vagyoni hátrány kiszámítása milyen életszerű számítási módszerrel történik.

Nem az én reszortom. A demokrácia, jogállamiság nem arról szól (vagy legalábbis kellene, hogy szóljon), hogy mindenki mindig mindenben kurva nagy szakértő, és mindenbe belepofázik. Fogalmam sincs, ezért vannak a megfelelő intézmények felállítva az én adómból is, hogy megoldják ezeket a gondokat. Lehet, hogy hibáznak, lehet, hogy nem mindenkinek tetszően döntenek (akit nem elvek, hanem követlen érdekek mozgatnak, azoktól elvárni érdekes is lenne), de attól még senki nem válik egyből a téma istenévé. A párhuzamokkal is vigyáznék, mert egyből a tárgyi világból hoztál (ami a következőkben leírtak utána utólag már érthető is). De visszakérdezek, ha már a (mindig sántító) párhuzamoknál tartunk: a bliccelőkkel csak az extra üzemanyagfogyasztást és amortizációt kellene kifizettetni? Rohadt BKV, Pistike csak iskolába ment volna, nem üzleti tárgyalásra.

Idézet

Bármennyire is nem tetszik a kiadóknak és forgalmazóknak, ha szellemi termékek értékesítésével foglalkoznak, akkor meg kell tudniuk barátkozni azzal a gondolattal, hogy a szellemi érték, alkotás (itt most nem is annyira a szoftverekre, hanem sokkal inkább a zenére, filmre gondolok), bár otthonainkba hazavihető formában pénzbe kerül, ettől függetlenül mindenkié. Mindenkié volt, mindenkié lesz, amíg a világ a világ.

Ha már ilyen filozófikus talajra léptünk, akkor hadd mormoljak el annyit magamban, hogy a demokratikus berendezkedésű társadalmak ma egyik nagy feszültségeként azt látom, hogy alapelvekben, alapvető kérdésében nincs konszenzus, sem konzisztencia azokban. Ha tárgyi javak kerülhetnek magántulajdonba, amit azért még ilyen szilánkokra tört világban is a legtöbben és a legtöbb helyen elfogadnak, akkor miből következik, hogy a szellemi javak nem élvezhetik ezt az alkotmányos alapjogot, védelmet, akár jogi, akár morális formában? Miből következik az, hogy egy ember, vagy emberek csoportja által létrehozott valamihez mindenkinek joga lenne birtokolni, cserélni? Szerinted ez milyen messze gyűrűzik? Nem kell válaszolni, biztos vagyok benne, valahogy meg tudnád kreálni, hogy számodra elfogadhatónak tűnjön.

Még valami: nem az a vita tárgya most, hogy hogyan is kellene működnie, hogy máshogyan is működhetne. Itt arról van szó, hogy olyan jogokat tulajdonítanak egyesek maguknak és általában az embereknek (mint most te), amelyeket sem a törvény, sem a magántulajdon elve és tisztelete nem enged meg. És mindezt, virtuálsi ökölrázással, mutogatással, bűnbakkereséssel, önigazolással.

#985 Felhasználó inaktív   crx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 14:26

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 9:14

De bizony. Terhelő vallomás, részletes adatokkal, ami alátámasztja a nyomozás addigi adatait.

:) Erre csak ez a reakciom nem jártál eleget még bíroságon pedig ha a szakmád akor kellet volna.Igaz lehet hogy te csak felecseteltetted a dolgokat és az itéletet már nem vártad meg.

Egy kérdésem nekem is lene hozzád hamár it tartunk.
ilegális dologal bizonyíthatsz ilegális anyagot?
Pl Átalakított Psx gépen irott játékot. Vagy csak pc én nézheted meg hogy mi is az éppen.És végig is játszod hogy jo e a lemez?
Amugy minden elismerésem ugy látszik valaki szolt hogy ne legyenek égbekiálto számlázások nekem 4 -5 millát számlázot a szakértő igaz azota is csak akarják behajtani de nem tudják.Persze a szakértő megkapta a biroságtol őt nem érte kár.

#986 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 14:33

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 13:35

Akkor nem értem, mi a lényeg. Ez pontosan az, amire vágytál: olcsóbb alternatíva otthoni felhasználásra.

Az, hogy a drága programok lehetnének olcsóbbak otthonra és akkor az átlaguser sem warezolna annyit.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#987 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 14:38

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 13:01

Tudod, előbb bizonyítani kellene, hogy a 0 forintos warez mellett miért növekednének jelentősen az eladások árcsökkenésre, mert nem igazán ésszerű.

Nem eleg bizonyitek, hogy a tescoban meg a media marktban tolonganak az emberek a 990 forintos dvd-k konzolainal, es ha jol lattam, akkor nem csak egyet, hanem tobbet is vesznek belole? Ugy tunik ez az ar a kuszob, ennyiert mar megvesszuk... a tokom ad ki 4-5e forintot egy DVD-ert... mert annyit nem er, de egy ezrest mar igen, mert nem kell szenvedni a letoltessel, lemezvasarlassal, kiirassal... meg hat ugye az megscsak eredeti.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#988 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 14:42

Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 15:38

. a tokom ad ki 4-5e forintot egy DVD-ert...

Nem beszélve arról, hogy ebből a 4-5k forintból nem valószínű, hogy 1-2-nél több kerül a készítőkhöz.

#989 Felhasználó inaktív   crx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 14:47

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 13:01

Tudod, előbb bizonyítani kellene, hogy a 0 forintos warez mellett miért növekednének jelentősen az eladások árcsökkenésre, mert nem igazán ésszerű. Főleg, mert aki warezol, az a piaci árakat is miért figyelje? Mikor fogja elérni egy program ára a nyers lemezét?

Vagy most maradjunk Pistikénél. Persze, photoshop kell a vörösszem kiszűrésére, és office egy házifeladat beadására. Tiszta sor, persze. Sem a GIMP, sem az OOo nem megfelelő, hiszen azok ingyen vannak, szarok is biztos. De Pistikének kellenek az legújabb játékok: méghozzá ingyen, és azonnal. Miazhogy a kétszázezer forintos gép mellé, melyet apja és anyja öt műszakban alig tudott kizzadni, még programokat is vegyen. És különben is húsvétra kapott annyi pénzt, hogy éppen tudott nemrég egy 6800-at venni, hogy fusson a legújabb hentelés rendesen. És ehhez joga van, ez JÁR. Mert ha nem a legújabb játékokat akarná játszani, és nem a farok méretét helyettesíteni a gfx kártya a haverok előtt, akkor elég lenne olcsóbb hardver, a régebbi játékok pedig elérhetőek néhány ezresért. Dehát ez egy undorító elképzelés. Ki akarja az emberek szórakozását elrontani...

Azért van a lo tuloldala. A rendőrőoknél mért cserélik le az irogépet azal is lehetett jegyzőkőnvet írni. A miniszter mért jár 30 50 milás gépjármüvel gyalog is lehet esetleg szamár háton.A kőzépkorban is jo volt:))))
Jo aban igazat adok hogy vanak ingyenes progik is és akár hiszed akár nam egyre tőben használják othon. Én is rátértem ere igaz macerásab de nyugotan aludhatok.

#990 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 18. 14:48

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 15:33

Az, hogy a drága programok lehetnének olcsóbbak otthonra és akkor az átlaguser sem warezolna annyit.

De ez miért lenne jó? Nem veszel exkavátort sem a kiskertbe ásó helyett. :confused:

#991 Felhasználó inaktív   crx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 14:54

Idézet: fotel - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 13:23

És kivel beszéltél? :D Évivel vagy Rudival? Ők az adatmentéssel foglalkoznak, a töréses részleg egy másik üzletág, és létezik ;)

És mely része foglalkozik vele lene egy 120Gb os winyom kit kellene felhívnom érdekelne mi volt rajta. Tudnál segíteni. Pm be vagy itt teljesen mindegy hátha mást is érdekel hisz legális cégről beszélünk:)))

#992 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 14:58

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 15:48

De ez miért lenne jó? Nem veszel exkavátort sem a kiskertbe ásó helyett. :confused:

Mert valószínűleg többen vásárolnák meg legálisan a programot, kevesebb pénzt kellene költeni a jogvédő szervezetek áldásos működésére, nagyobb lenne a kiadók bevétele így hát mindenki jobban járna. Gondolom, Te is szívesebben veszel egy szoftvert 3 órai munkád béréből, mint 30 óraiból.

#993 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 18. 15:14

Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 15:38

Nem eleg bizonyitek, hogy a tescoban meg a media marktban tolonganak az emberek a 990 forintos dvd-k konzolainal, es ha jol lattam, akkor nem csak egyet, hanem tobbet is vesznek belole? Ugy tunik ez az ar a kuszob, ennyiert mar megvesszuk... a tokom ad ki 4-5e forintot egy DVD-ert... mert annyit nem er, de egy ezrest mar igen, mert nem kell szenvedni a letoltessel, lemezvasarlassal, kiirassal... meg hat ugye az megscsak eredeti.

Samott

Ezzel egyetértesz azzal a megállapításommal, hogy a piaci szereplőknek a warezzal kell felvenni az árversenyt. Azért ebben a bizonyítékodban érdemes lenne megvizsgálni, hogy ezek közül a tescós vásárlók közül hányan töltögetnek le személyesen.

Vagy hogy máshonnan közelítsük meg: az árcsökkentésre hogyan reagál a kalózpiac forgalma.

Ez, hogy a warez visszaszorítására árat kell csökkenteni, egy sokat hangoztatott lózung, csak éppen semmi sem támasztja alá. Pláne nem a 0day warezzel kapcsolatban.

#994 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 15:32

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 16:14

Ez, hogy a warez visszaszorítására árat kell csökkenteni, egy sokat hangoztatott lózung, csak éppen semmi sem támasztja alá.

Lozung, nem lozung, amit egy ezresert mar megvettek, azt mar nem fogjak meg egyszer letolteni... warez mindig lesz, de az aranyokon csak igy lehetne valtoztatni... jopofa volt, amikor a zeneszek azt mondtak, hogyha nem masolnak a zeneiket, akkor csak egy ezres lenne egy cd. Nosza kockaztassak meg es adjak egy ezresert - biztos, hogy tobbet tudnanak eladni, mint a jelenlegi aron. Van egy kuszobar, amennyiert a tobbseg mar inkabb megveszi, mint vacakol a keresgelesel, kiirassal. Rohejes, hogy a dragabban eloallithato kazetta olcsobb mint a CD... ki akar kit atvagni?

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 09. 18. 15:36 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#995 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 15:32

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 16:14

Ez, hogy a warez visszaszorítására árat kell csökkenteni, egy sokat hangoztatott lózung, csak éppen semmi sem támasztja alá. Pláne nem a 0day warezzel kapcsolatban.

Na itt is el kellene gondolkozni az illetékeseknek. Miért kell nekem elmenni egy moziba (amit ma szinte csak Plazaban találni, amitól kifejezetten írtózok) azért hogy egy új filmet megnézzek? Utálom a mozit. A saját fotelomból, sörrel a kezemben szertek filmetnézni. És mondjuk óránként felkelni és kimenni cigizni. Miért nem nézhetem meg a mozipremierrel egyidőben valamilyen streaming video módon. Szívesen kifizetem a jegy árát, sőt még többet is....

Szerkesztette: acws 2005. 09. 18. 15:33 -kor

web-solution.hu A megfizethető tárhely

#996 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 15:42

Én azzal is meg lennék elégedve, ha legalább a kiadási időpontokat hoznák közelebb a nyugati kiadásokhoz. Meg kell nézni, hány ember vette meg pl. a san andreast, csak mert boltban előbb lehetett kapni mint illegálisan letölteni.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#997 Felhasználó inaktív   KAMI/ACEMCP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 15:46

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 12:28

Mélységesen egyetértek. Esetleg a home felhasználásra legyen 2-5k forint a szoftver, rögtön többen fogják vásárolni, mint a 10-100k-s cuccokat, főleg ha csak arra használna Pistike egy PS-t, hogy a kutya vörös szemét kiigaztísa, vagy egy Officét, hogy megírjon egy feljelentőlevelet.

OpenOffice.org, GIMP

#998 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 16:09

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 13:07

Csak szvsz ha elöre bejelentkeznek akkor találni fognak valamit is?Marad az egyszeri mezei emberke akin csak azért is behozzuk akihez most nem megyünk az meg reszkessen csa legyen egy jóakarója.....Lehet hogy a bsa jó irányba mozdul de ezt én mint magánszemély sehol nem veszem észre főleg nem a pénztárcámom.Jó arra lehet hivatkozni hogy nyugatra is megveszik a szoftvereket,játékokat,filmeket,zenéket.Jó vegyék biztos tellik rá hisz általános tapasztalat hogy az eu-s fizetésekhez képest a mienk a béka segge alatt de az árak soxor az eu-s átlag felett vannak...

Jut eszembe nekem van egy bilincses plakátom....

A mezei ember biztosan nem fog a bsa látókörébe kerülni, mert nincs meg a megfelelő vásárlóereje, hogy százezreket költsön gépenként szoftverre. Az a baj, hogy rosszul nyitottak nálunk (pl. bilincses plakát) és megkapták a szoftverrendőrség jelzőt is. Azóta biztos rájöttek, hogy vannak/voltak olyan cégek ahol nem azért nem vettek 5 gépre 5 windowst, mert nem akartak, hanem fingjuk nem volt róla; gondolták egy is elég.
A bejelentkezéses muri nem tudom hogy zajlik, de inkább önkéntes alapon szoftver leltárak készítésére sarkallják az embereket, főleg ott, ahol tényleg szükség lehet rá.
Szerintem a céges szoftverkultúra jelentősen fejlődött az elmúlt években és összehasonlíthatatlun jobb mondjuk a 6-8 évvel ezelőttinél.

Szigorúan egy vállalkozás szemszögéből nézve, hamar kitermelhető az alapvető szoftok ára. Itt is inkább az a baj, hogy nem ismerik csak az office 2003-at, meg az xp profból a corporate verziót :)
Elindulásnak tökéletesen megfelelő lehet egy Works is, pár gépnél az xp home is elketyeg (amiben most már tűzfal is van, valamint vírusírtó is letölthető). Egy total commander is olcsó, van beleépített tömörítő, ami külön drágább. Képbuherálónak meg lehet olyan scannert venni, amihez adnak valami jobbféle progyt. Az oem nero szintén párezer.
Ennél több alapból biztos nem kell egy géphez és lehet nyugodtan aludni.

#999 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 16:17

Az xp home nem használható üzleti célra. :omg:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1000 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 16:18

Idézet: acws - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 15:32

Na itt is el kellene gondolkozni az illetékeseknek. Miért kell nekem elmenni egy moziba (amit ma szinte csak Plazaban találni, amitól kifejezetten írtózok) azért hogy egy új filmet megnézzek? Utálom a mozit. A saját fotelomból, sörrel a kezemben szertek filmetnézni. És mondjuk óránként felkelni és kimenni cigizni. Miért nem nézhetem meg a mozipremierrel egyidőben valamilyen streaming video módon. Szívesen kifizetem a jegy árát, sőt még többet is....

Per pill az Artisos matricának köszönhetően dugig töltheted a winyód zenével meg filmekkel. Annyi filmet nézel meg, amennyi söröd van :)
Ha mégis csöngetnének, csak megmutatod mivel van tele, el se vigye. Ha elviszik és nem írtál senkinek semmit, nem árultad, stb... akkor visszakapod. Ehhez persze az kell, hogy minden más legális legyen a gépen.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.