HWSW Informatikai Kerekasztal: Tomb Raider : Legend - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (55 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tomb Raider : Legend

#31 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 06. 15:35

...a voice from the darkness.....

Én sem azért vettem meg, Before. De tényleg szánalmas, ha valaki azért veszi meg. S persze az is, ha azt hiszik ők, hogy mi azért vesszük meg..igazad van, az még szánalmasabb. Bár még nem tudni semmit sem az anyagról, így én is inkább majd  csak akkor "ítélkezek", amikor kipróbáltam és végigvittem, legalább egyszer (na jó, a végigjátszás közben is, biztos), addig meg úgysem hiszek el semmit már ezeknek ("fingers crossed")... :)

SYS "Still alive Ms Croft. You are resilient."

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 04. 06. 15:39 -kor

#32 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 15:46

Idézet: Charles - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 16:06

Jaj de jó, a Tr AoD-ben már eléggé a végén vagyok, épp ideje. Csodálkoztam is, hogy bár nem volt csúnya a AoD, de azért első Dx9es játékként beharangozva, elég régi és már megkopott... Használják már ki a Geforce6800 ak és X800-ak erejét.

Lara melle meg csak kerekedjen! :D

Üdv!

én játszottam az AoD előtti részekkel is. mondhatni félig fan voltam :)
az AoD mikor kijött nagyon nem tetszett. az irányítás egy rakás..., a graf sem fogott meg. olyan összetákoltnak tűnt, mintsem forradalmi DX9-nek.

aztán elkezdtem nyomni többszöri abbahagyás után. a történet, játékmenet nagyon korrekt volt. a grafról a véelményem gyökeresen megváltozott. sztem nagyon jó. még most is elmegy, de ha visszagondolok, hogy akkor milyennek számított....
az irányítás sajnos tényleg ratyi, engem is jópárszor elkapott az ideg (meg az elején azért is hagytam abba a játékot párszor), de azért kibírható volt.

remélem tanulnak a hibákból...

#33 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 17:52

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 15:35

Én sem azért vettem meg, Before. De tényleg szánalmas, ha valaki azért veszi meg. S persze az is, ha azt hiszik ők, hogy mi azért vesszük meg..igazad van, az még szánalmasabb. Bár még nem tudni semmit sem az anyagról, így én is inkább majd  csak akkor "ítélkezek", amikor kipróbáltam és végigvittem, legalább egyszer (na jó, a végigjátszás közben is, biztos), addig meg úgysem hiszek el semmit már ezeknek ("fingers crossed")... :)

Én sem ítélkezek, csak irtó gáz, hogy már a hatodik, vagy a hetedik résznél jár a sorozat és még mindig itt tartanak...
Valószínüleg én is ki fogom próbálni és irtó boldog lennék, ha végre újra élvezhető játék lenne a Tomb Raider.

Ha már nők, mint árucikk a téma, íme egy kis szösszenet az emancipációról:

"A nemzetközi nők emancipációját segítő egyesület" gyűlésezik, a nők előadják a tapasztalataikat:

Amcsi:
Odaálltam a férjem elé és megmondtam neki: Mától te főzöl!
1. nap: nem láttam,
2. nap nem láttam,
3. nap: A férjem odaállt főzni.

Nagy taps.

Angol:
Odaálltam a férjem elé és azt mondtam neki: Mától te vásárolsz!
2. nap nem láttam,
3. nap: A férjem elment vásárolni.

Hatalmas taps, ujjongás.

Orosz:
Odaálltam a férjem elé csípőre tett kézzel, aztán azt mondtam neki: Mától te takarítod a wc-t!
2. nap nem láttam,
3. nap: a bal szememre már kezdtem látni egy kicsit.

Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#34 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 17:59

Idézet: dani83 - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 14:48

Énis szerkesztettem, tuti nem tetszett volna 1-2 házigazdának  :D  ;)
Jobb a békesség  :lefety:  ;)

így van :)

#35 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 20:03

MIelött mindenki lefikázná az új Tomb Raidert, a játékot egy új stúdió, a Cryystal Dynamics csinálja. A Tomb Raider EREDETI kitalálója, Toby Gard vezeti a munkát, aki a korábbi részekben már nem volt a fejlesztö stúdiónál.
Apró vélemény: Lara melle kisebb lett, és a poligonszám is elég alacsony. Csak nem PS2-re optimalizálják? Remélem, nem...  :think:

#36 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 06. 20:12

Idézet: Before - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 17:52

Én sem ítélkezek, csak irtó gáz, hogy már a hatodik, vagy a hetedik résznél jár a sorozat és még mindig itt tartanak...
Valószínüleg én is ki fogom próbálni és irtó boldog lennék, ha végre újra élvezhető játék lenne a Tomb Raider.

De hát tulajdonképpen eddig is az volt (mármint élvezhető - igen, miért ne? nézőpont és megszokás kérdése), legalábbis számomra, és még sok más ember számára is. Megint mások számára viszont természetesen nem. Lehet a játék "objektíve" akármilyen jó, úgyis csak azon múlik, hogy végül megfog-e vagy hidegen hagy. És ez bármelyik játékra igaz. Én háromszor végigvittem az AOD-t, de elsőre nekem sem jött be. Utána viszont annál inkább, és már az irányítást is megszoktam (igen, nemhogy meg lehet szokni, de bizonyos dolgokból még előnyt is lehet kovácsolni, pl. Boaz és a Proto ellen), valamint ma már csak azt sajnálom, hogy szó szerint félkészen merték a kezünkbe adni (ez volt az elmúlt idők egyik legnagyobb pofátlansága a számomra)...

Ami szerintem Téged és engem is bosszant, az a kiadó és a fejlesztők bizonyos értelemben vett lenéző hozzáállása azok felé, akiket amúgy érdekelne a játék. Ezek egyenesen hülyének nézik az embert. És ez megint csak kezd igaz lenni nem csak a TR-re, de bármely más játékra is. A mindenfélét ígérgető és hangzatos (reklám)szlogenekkel tarkított játék-marketingkampányból a TR6 idején lett elegem (voltak olyanok, akinek még előbb), főleg miután a kiadott játékból kiderült, hogy eléggé alulmúlták a korábban elénk tárt fényes "TR-jövőképet". Azért nem mondok én ma már semmit, csak majd akkor, ha nekiállok játszani vele. Addig persze reménykedem én is, hogy kész verzió lesz, bugmentes lesz, jó lesz az irányításrendszere - LOL, tudom hogy iszonyúan utópisztikusan hangzik. De ezek mindig találnak valamit: most pl. más a fejlesztő, így biztos az elképzelések és a megvalósítás is más lesz. Ergo, akár még jól is elsühetnek a dolgok (vagy abszolút rosszul), és az ember megint csak talál ürügyet a remény illúziójának hajkurászására (ami aztán valószínűleg szépen szertefoszlik majd, mikor elkezdünk játszani, DE..ne így legyen), csakhogy ez valahogy' olyan, mint amikor lyukas lepkehálóval hajkurásszuk a lepkéket (az előző zárójeles közbevetés miatt)...  :) Szóval láthatod, még én mint Fan is rém szkeptikus vagyok, erősen kételkedem a sikerben, és minél többet ígérnek majd, én annál és annál szkeptikusabb leszek...

A vicc meg, hát... LOL! :D

Spidey, azért Toby Gard-tól sem várhatunk csodákat (kicsit fel is lett fújva az elején, hogy Ő most ott van)... Egyébként látod? Pont ezt mondtam: most mások a fejlesztők, és ez újabb ürügy a csalfa reményre... :)

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 04. 06. 20:16 -kor

#37 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 20:13

Hát előttem a Crystal Dynamics leszerepelt a Project Snowblind-al.  :)

#38 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 20:14

Idézet: spidey - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 21:03

Lara melle kisebb lett, [..]Csak nem PS2-re optimalizálják?

a kis mell és a ps2 hogy fér össze? :p :lol:
JóSebesség

#39 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 20:19

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 21:14

a kis mell és a ps2 hogy fér össze? :p :lol:

Idézet

és a poligonszám is elég alacsony. Csak nem PS2-re optimalizálják?

Vazze. :omg:

#40 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 20:20

Idézet

Idézet

.. lett, [..]Csak ..

vazze  :omg:  :D
JóSebesség

#41 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 20:22

[quote name='-Turbo-' date='2005. ápr. 6., szerda - 21:20'] [/QUOTE]

vazze  :omg:  :D [/quote]
:think:  :confused:  :rolleyes:  :down:  :reklamacio:  :bolond:  :p  :D

#42 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 20:23

[quote name='-Turbo-' date='2005. ápr. 6., szerda - 20:20'] [/QUOTE]

vazze  :omg:  :D [/quote]
Turbo te megint be vagy b@szva  :rolleyes:  :D

#43 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 20:26

[quote name='-=M@X[treme]=-' date='2005. ápr. 6., szerda - 21:23']
vazze  :omg:  :D [/QUOTE]
Turbo te megint be vagy b@szva  :rolleyes:  :D [/quote]
Lehet... :p

#44 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 20:38

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 15:46

én játszottam az AoD előtti részekkel is. mondhatni félig fan voltam :)
az AoD mikor kijött nagyon nem tetszett. az irányítás egy rakás..., a graf sem fogott meg. olyan összetákoltnak tűnt, mintsem forradalmi DX9-nek.

aztán elkezdtem nyomni többszöri abbahagyás után. a történet, játékmenet nagyon korrekt volt. a grafról a véelményem gyökeresen megváltozott. sztem nagyon jó. még most is elmegy, de ha visszagondolok, hogy akkor milyennek számított....
az irányítás sajnos tényleg ratyi, engem is jópárszor elkapott az ideg (meg az elején azért is hagytam abba a játékot párszor), de azért kibírható volt.

remélem tanulnak a hibákból...

Vannak érdekes dolgok a történetben, de szerintem nagyon jó, és kiváncsi vagyok rá. A grafika meg egész szép 1280-ban, minden high-on.

Persze nagyon jó lenne már egy még szebb TR (és itt nem a mellekre gondolok). Hogy ne lógjon a falba Lara, ne legyen 8 szög alakú sok "kör" alakú tárgy, legyen több, jobb tesztúra, és magasabb poligonszám...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#45 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 20:49

[quote name='spidey' date='2005. ápr. 6., szerda - 21:26'] Turbo te megint be vagy b@szva  :rolleyes:  :D [/QUOTE]
Lehet... :p [/quote]
esküszöm az italra, hogy nem vagyok isten..
JóSebesség

#46 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 20:55

[quote name='-Turbo-' date='2005. ápr. 6., szerda - 21:49'] Lehet... :p [/QUOTE]
esküszöm az italra, hogy nem vagyok isten.. [/quote]
Nekem két ember egyszerre ne esküdözzön...! :reszeg:  :D

#47 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 21:44

Idézet: Charles - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 20:38

Persze nagyon jó lenne már egy még szebb TR (és itt nem a mellekre gondolok). Hogy ne lógjon a falba Lara, ne legyen 8 szög alakú sok "kör" alakú tárgy, legyen több, jobb tesztúra, és magasabb poligonszám...

Látod, ezek azok, amik engem kevésbé érdekelnek. Persze, bosszantók voltak ezek a hibák már az első részben is, de most is csak maximum puffognék egy kicsit, hogy "jajj, ez már a hatodik rész és még mindig...", de ha a játék sztorija, játszhatósága nem romlana folyamatosan, akkor kibírnám.
Vannak szinte vallásosan fanatikusok, mint pl SYS_TRhu, akiket lehetetlen eltántorítani, de én valami furcsa okból kifolyólag a játékot szórakozásként próbálom megélni, abba pedig nem fér bele a többnapos anyázás például az irányítás lehetetlensége miatt. Nem vagyok egy HC játékos, nincsenek gumból az ujjaim, ennek megfelelően nem is játszom sokat. De ha igen, akkor szeretném jól érezni magam.
Szóval nekem nem a dX9-es effektek, a csilivili bump-mapek, meg a poligonszám hiányzik, hanem a feeling. De az nagyon.
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#48 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 22:03

Idézet: Before - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 22:44

Látod, ezek azok, amik engem kevésbé érdekelnek. Persze, bosszantók voltak ezek a hibák már az első részben is, de most is csak maximum puffognék egy kicsit, hogy "jajj, ez már a hatodik rész és még mindig...", de ha a játék sztorija, játszhatósága nem romlana folyamatosan, akkor kibírnám.
Vannak szinte vallásosan fanatikusok, mint pl SYS_TRhu, akiket lehetetlen eltántorítani, de én valami furcsa okból kifolyólag a játékot szórakozásként próbálom megélni, abba pedig nem fér bele a többnapos anyázás például az irányítás lehetetlensége miatt. Nem vagyok egy HC játékos, nincsenek gumból az ujjaim, ennek megfelelően nem is játszom sokat. De ha igen, akkor szeretném jól érezni magam.
Szóval nekem nem a dX9-es effektek, a csilivili bump-mapek, meg a poligonszám hiányzik, hanem a feeling. De az nagyon.

sztem a feeling bőven megvolt.
meg a graf is (bár az téged akkor hidegen hagy)
érdekes módon nekem is az volt az első benyomásom mintha egymásra hánytak volna mindenféle sz@rt 1-2 dx8-dx9 effektel. egyrosszul kinéző, összetákolt bughalmaznak tűnt.
de ez az első pálya benyomása volt. aztán vhogy nagyon letisztult és összeállt. legalábbis számomra.
és kifejezetten tetszeni kezdett. és ez nem is akkor volt, mikor kijött a game, hanem kb 3/4éve...

az irányítás és egyéb észrevételek jogosak.

és én sajnos már lemondtam arról is, hogy igazán jó játékot kapjunk.
mindig lesznek benne elnagyolt részek. és egyre inkább. az irányítás-történet-feeling-graf négyesből mostmár nem egyet-kettőt szokás hanyagolni, hanem csak egyre koncentrálnak a fejlesztésnél. és sokszor az se sikerül....  :(

és ez alól nem kivétel a borzalmas irányítás a TR-ben 6 rész után. vagy CMR-ben a betonbokrok. szintén 3-4 rész után...

#49 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 22:13

Sztem a sztori, feeling, újítás böven megvolt az elözö részben, csak a bugok meg az irányítás...

#50 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 06. 22:18

Ugyan Before, miért és mitől kellene engem eltántorítani? :) Attól, hogy véleményem legyen? Mert én is csak azt teszem, mint Te: leírom a véleményem; legfeljebb a véleményünk más dolgokon alapul. Azért "vallásosan fanatikusnak" sem nevezném magamat, hiszen pl. én sem eszek meg mindent, és legalább annyira szkeptikus vagyok a folytatás iránt mint Te, sőt megkockáztatom, hogy az eddigi TR-es ismereteim birtokában még inkább... :D Megkockáztatom, hogy itt néhányan eddig jóval pozitívabb dolgokat írtak a TR-ekről, mint én; én csak azt mondom, "nem eszik olyan forrón a kását". De mint annyiszor mondtam már, az számít, hogy Te mennyire vagy fogékony a dologra és azon belül is mire. S emiatt lehetnek rajongóik a "legrosszabb" és leggyengébb játékoknak is, és "utálóik" a "legpöpecebb" és legklasszabb játékoknak is. Nekem pl. iszonyúan bejött a Painkiller de utána egyáltalán nem jött be a Far Cry, bár ettől még utóbbira nem mondom, hogy rossz vagy feelingtelen, csak azt, hogy engem nem fogott meg; itt egy példa. Tehát nem "fanatizmus" és "eltökéltség" kérdése ez, hanem ízlés és érzékenység kérdése: hogy ki mire érzékeny/fogékony - végsősoron ez az, ami számít, függetlenül attól, hogy a játék maga milyen. Ha megérint, jó Neked..ha nem érint meg, nem foglalkozol vele. Én a TR6-ban is megtaláltam a feelinget, még ha másképpen is, mint az előző részekben, de írtam róla éppen elég negatívumot is annak idején (volt aki ezt később még a szememre is vetette, persze nem komolyan, inkább poénból)... :) Viszont pl. a mobiltelefonokra kiadott epizódokra én sem bírtam már ráfanyalodni, és ma sem érdekelnek. Azért a fanatizmus innen még mindig messze van... Csupán arról van szó, hogy mivel én jóval többet foglalkoztam a játékkal, így sokkal árnyaltabb tud lenni a véleményem, hiszen sokkal többet és részletesebben láttam belőle: ennélfogva nem tudom egyszerűen azt mondani, hogy jó vagy rossz. Képtelen vagyok ilyen egyszerűen állást foglalni azután, hogy annyit foglalkoztam vele. Az irányítás is jó példa erre: a legelső alkalomkor rengeteget szidtam, de a harmadik alkalommal már előnyöket kovácsoltam belőle. Már említettem a videós oldalt, ami rendesen rácáfol az irányításra szerintem (de persze azzal együtt sem mondom, hogy jó). Pedig HC-játékos az én sem vagyok... Tehát ha hiszed, ha nem, én nem tudok mást mondani, nem tudok másképpen beszélni, három részletes végigjátszás után.  :) Azt mondom, hogy jó, mert..és azt mondom, hogy de rossz is, mert...  :rolleyes:   Ez van...  :o Maximálisan tiszteletben tartom és elfogadom a véleményed  :respect: , de amiért nem értek egyet és vitatkozom vele néhány (de csak néhány) ponton, az NEM fanatizmusból, hanem a fentiek miatt van... Ugyanígy mások is, akik vitatkoznak Veled, gondolom legalább egy darab TELJES végigjátszás után formálják meg a véleményüket... (Különben nem igaz, hogy nem tudok két soros hozzászólásokat írni!  :omg:  :o )

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 04. 06. 22:24 -kor

Téma megosztása:

• (55 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.