Idézet
Beltag hozzájárulására nincs megkötés. Azért, mert úgyis az egész vagyonával felel.
Miféle beltagi hozzájárulásról beszélsz? Azt mondtad, hogy nem lehet vagyontalan... Hát közlöm, lehet.
Idézet
Arról ezek szerint lemaradtam, és a TEÁOR-t már nem használják a cégeljárásban. Akkor viszont rohadtul nincs értelme, nem mintha régen sok lett volna.
Azt senki nem mondta, hogy van értelme, vagy hogy a Drazsi ért is valamit a joghoz...
Idézet
Az ügyvédre mondtam neki azt, hogy kell, nem ússza meg előbb-utóbb. Nem értem, ezt az epés, majd kirendelnek gúnyt részedről.
Ne haragudj a hangvételért, de súlyos tévedéseket írtál le. A jogiforum szerintem más szintű - az inkább jogi szakmai oldal. Konkrét, használható és megbízható tanácsot ügyvéd tud adni, de nem fogja fórumon tenni, mert az információ pénzt ér. Namost féligazságok és félreértések alapján belevág valaki cégalapításba, aztán majd jönnek a meglepetések... Az meg hogy vérszívó ügyvéd... Szóval tudom, a többség utálja az ügyvédeket. Nagy arccal vérszívózza őket, meg kerüli, mert minek, magyarorszag.hu-ról le lehet tölteni a szerződésmintát, majd ő megoldja. Aztán mikor baj van, akkor meg fűt fát ígér, csak hozd ki, intézd el, oldd meg - ja, hogy az ügyvédnek is élni kell valamiből, az már nem számít, hiszen az ügyvéd az ügyfelekért van... Ezzel a hozzáállással páros lábbal rúgnának ki egy valamire való ügyvédi irodából még akkor is, ha a szokásos tarifa dupláját akarnád fizetni...
A jogszabályok átfutásáról meg annyit, hogy nem hogy átfutni nem elég, de a Gt. meg Ctv. még kevés is. Háttérjogszabály a Ptk és hát van néhány olyan alapelv az egész joganyag hátterében, amit csak jogszabályból nehéz megismerni, ezeket tanítják...
Idézet
Sose írtam olyat, hogy a Kft. nem lenne jobb. Jobb a korlátozott felelősség, és komolyabban is szokták venni az üzleti partnerek. Nagyobb a presztízse, komolyabb cégforma elméletben.
Hát hitelezőként én jobban szeretem a Bt-t. Követelést Bt-től nagyobb eséllyel lehet behajtani. Szóval aki érti is kicsit a társasági jogot, szívesebben szerződik Bt-vel, másfelől viszont adósként jobb a Kft.
Idézet
Csak hát attól függ kinek jobb. Nincs rá mindenkinek annyi pénze.
Kft-be 500k-t kell bedobni, sőt, már nem is kell befizetni bankszámlára, elég nyilatkozni róla, tehát ez szerintem ma már nem akadály. Eddig sem volt gond, hiszen betetted a törzstőkét bankszámlára, másnap kivetted és mint a cég pénzét, a céggel összefüggő dolgokra elköltötted.
Idézet
A Kft. nem ügyvezetőjének/képviselőjének pedig igenis lehet korlátlan a felelőssége, szándékosság és súlyos gondatlanság esetén, amennyiben a szóban forgó döntés meghozatalában részt vett, vagy közreműködött a kár okozásában.
Ez igaz, de te eredetileg Kft tulajdonosra írtad ugyanezt, másrészt viszont nem egyszerű a szándékosságot/súlyos gondatlanságot bizonyítani. Az pl. marhára kevés, hogy az ügyvezető aláírt egy szerződést, ami utóbb veszteséget okozott a cégnek. Ergo ez inkább csak elméleti lehetőség, ha valaki nem nyilvánvalóan csalási céllal alapít céget, annál ez fel sem merül...