HWSW Informatikai Kerekasztal: BT alapitas koltesegei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BT alapitas koltesegei

#101 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 14. 17:58

Idézet: scaurus - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 16:42

Amíg létezik a cég nem, de jogutód nélküli megszűnése esetén a kft tulajdonosainak is van (legalábbis elvi) felelőssége:

Nézd azért meg azt is, hogy mire válaszoltam, mert azon postok alapján nem igazán tartom célszerűnek a részletszabályok ismertetését. Amíg a főszabály is problémákat okoz, addig nem hiszem, hogy érdemes a kivételeket idézgetni...

Ps.: Az idézeteben pedig a visszaélést is alá kellett volna húzni... De jó, én is fogalmazhattam volna pontosabban...

#102 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 14. 18:23

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 18:58

Nézd azért meg azt is, hogy mire válaszoltam...

Nem is kioktatólag írtam. ;) 
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#103 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 18:34

Idézet: scaurus - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 18:23

Nem is kioktatólag írtam. ;) 

:respect:

#104 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 16. 13:43

BT-t alapítani mostmár 70 ezer forintért is lehet:

http://www.cegalapit...t-alapitas.html

És ebben benne van a teljes ügyintézés.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#105 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 16. 14:07

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. máj. 16., szombat - 13:43

http://www.cegalapit...t-alapitas.html

És ebben benne van a teljes ügyintézés.

Ja, sőt, én már olyat is láttam, hogy 35-40k-ért megcsinálják, ha ehhez hozzáadjuk az illetéket akkor is 50-55. Ez nagyjából az az árkategória, mint a tescoban a gazdaságos termék, szerintem ügyfélcsalogatónak jó lehet, de hogy ennyiért egy ügyvédnek nem éri meg dolgozni vele, az biztos.

#106 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 16. 19:51

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. máj. 16., szombat - 14:43

Az a 70 az pont 96.600-Ft, tessék jobban figyelni!

#107 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 06:57

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. máj. 16., szombat - 15:07

Ja, sőt, én már olyat is láttam, hogy 35-40k-ért megcsinálják, ha ehhez hozzáadjuk az illetéket akkor is 50-55. Ez nagyjából az az árkategória, mint a tescoban a gazdaságos termék, szerintem ügyfélcsalogatónak jó lehet, de hogy ennyiért egy ügyvédnek nem éri meg dolgozni vele, az biztos.

Előre megírtam, hogy 100 ezer. Na jó, 96.600 (ennek nagy része bejegyzési költség és hozzájárulás, nem az ügyvédnek megy) és még az ügyvéden kívül is merülhetnek fel egyéb költségek. Így lazán megvan a 100 minimum. Erre még később rájönnek működéskor az adó/járulékok/könyvelő díja. Nem tudom, miért kell apróságokon vitázni és bizonygatni, ki tudja jobban. A lényeget nagyjából jól leírtam a kérdezőnek, aki ide állítom már be sem mer nézni, mert csak e-penis összeméregetést lát.

Ügyvéd kérdése: tudom mennyi munkája van a Bt. alapítással egy ügyvédnek. Normál esetben pár perc rutinmunka. Kitölt egy űrlapot, megcsinálja az aláírási címpéldányokat, nyomja el az egészet email-en. Akkora munka, hogy a sérvét kell nekije visszanyomogatni utána szegénykének. Kivétel csak akkor van, ha specifikumai vannak az ügynek (pl. különleges, részletes társasági szerződés, bonyodalmak). De akkor nem 96 ezerért fogja csinálni, hanem jóval többért. Szóval az esetek többségében alapvetően még csak annyit se kell dolgoznia vele, mint egy tisztességes XP telepítéssel. Pedig vérszívó szervizekben arra is kiszámláznak szemrebbenés nélkül 5000 Ft-ot, mert mérnöki óradíj. Telepítéshez feltétlenül mérnök kell ugyebár. Mert minden esetben mérnök végzi  :rolleyes:  Az meg rózsaillatú platinát választ ki rektálisan.

Erről a díjakról már vitáztunk a notebook szerviz topikban. Ott az az érv győzött, hogy ez a kapitalizmus, és annyira kell lefejni a másikat, amennyire csak lehet. Az utolsó cseppig. Így gazdasági válság idején annyi mentség van még rá, hogy ezek átalánydíjak, hogy a szolgáltatást végző egyáltalán be tudja fizetni a járulékait és neki is maradjon egy kevés. De maguk az árak ettől még nem lesznek reálisak, ha a befektetett munka mennyiségét nézzük.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#108 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 07:14

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 6:57

Ügyvéd kérdése: tudom mennyi munkája van a Bt. alapítással egy ügyvédnek. Normál esetben pár perc rutinmunka. Kitölt egy űrlapot, megcsinálja az aláírási címpéldányokat, nyomja el az egészet email-en.

Tudom, hogy nehéz elhinni, de nem pár perc egy egyszerűsített cég elkészítése. Mindenképpen van vele 1-2 órányi szöszmötölés, ugyanis OK, hogy űrlap, de egy félreütés, és a cégbíróság elutasítja. És OK, hogy szerződésminta, de az ügyvéd ettől még köteles a tartalmát részletesen elmagyarázni az ügyfélnek. Úgyhogy eddig simán ott tartunk, hogy elment vele 3 óra, és az ügyfélnek még nem voltak ötletei...  :think:

#109 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 17. 09:36

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 8:14

Tudom, hogy nehéz elhinni, de nem pár perc egy egyszerűsített cég elkészítése.
...

Egy fórumon tényleg kár erőlködni, és magyarázni a bizonyítványt.
Magyarázni azt, hogy önmagában attól, hogy valaki ügyvéd és cégalapításért elkér 100.000,-Ft-ot, abból nem a kacsalábonforgó palotát építi.
(Ahogy az orvosokra se igaz, hogy egytől-egyig mind halálra keresik magukat, sőt.)
Hogy nem azért pár perc/óra munkáért fizetsz 100.000,-Ft, hanem azért, mert egy normálisan (azaz nem a kis lyukban, alkalmazott nélküli zugügyvédre gondolok) működő iroda rezsi költsége meglepően nagy.

Közelről ismerek olyan irodát, ami nem luxus módon, hanem kulturáltan van berendezve (saját váró, külön wc alkalmazottnak, külön ügyfeleknek), 2 db alkalmazottal (sem az ügyvéd, sem az alkalmazottak nem minimálbérre, hanem a tényleges jövedelemre bejelentve), s adó/tb-vel, iparűzési adóval, kamarai tagdíjjal, időnkénti továbbképzéssel, szükséges folyóiratok (Bírósági Határozatok, Ítélőtáblai Határozatok), szakirodalom megvásárlásával, legális szoftverekkel, stb., a HAVI rezsiköltsége 2M felett van.
Tehát ezt kell minimum kitermelnie, és akkor még nullán van.

Ez az, amit a vállalkozó témában is lehet olvasni, hogy bármit akarsz csinálni, nem elég, hogy a tényleges szolgáltatáshoz szükséges dolgokat beszerzed; a rárakodó terhek miatt egy becsületes  ügyvédnek (és a nagyobb részük ilyen - bármilyen hihetetlen, csak a TV-ben/újságokban nem őket látni elsősorban) nem éri meg olcsón megcsinálni egy társasági szerződést.

Mielőtt az árnyék rám vetülne, nem vagyok ügyvéd, s nem is ügyvédi irodában dolgozom. :) 

Egyébként a rárakodó költségek miatt ez (szinte) minden vállalkozásra igaz.
(Meg ilyen apróságok, ahol egy kezdő vállalkozás nem is gondol: kell(ene) nem kevés tartalék: 2-3 év alatt egy ügyfélforgalom célját szolgáló helyiséget fel kell újítani, ha bekrepál egy technikai eszköz le kell tudni cserélni, ha valami baleset/betegség ér, az adót/tb akkor is kell tudni fizetni.)

Félreértés ne essék, én sem az esetleg számla nélkül dolgozó, lenyúlós ügyvédeket védem, hanem csak arra akarok rávilágítani, hogy nem a pár perc ellenértéke az ügyvédi díj.

Ugyanígy: vajon ha egy ámítógépes szaki kimegy helyszínre, s ott "csak" op.rendszer újratelepítése számlával mennyiért éri meg valójában?

#110 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 17. 10:55

Ez már  :offtopic:

Idézet

vajon ha egy ámítógépes szaki kimegy helyszínre, s ott "csak" op.rendszer újratelepítése számlával mennyiért éri meg valójában?

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 7:57

...
Szóval az esetek többségében alapvetően még csak annyit se kell dolgoznia vele, mint egy tisztességes XP telepítéssel. Pedig vérszívó szervizekben arra is kiszámláznak szemrebbenés nélkül 5000 Ft-ot, mert mérnöki óradíj. Telepítéshez feltétlenül mérnök kell ugyebár. Mert minden esetben mérnök végzi  :rolleyes:  Az meg rózsaillatú platinát választ ki rektálisan.
...

Ha szervízes lennék 5000,-Ft-ért a telepítő cd-t se fognám meg.

Utána néztem, nálunk helyszíni telepítés, finomhangolás (ráment másfél nap) számlával kb 150.000,-Ft-ba fájt.
S vita nélkül kifizettük.

Szerkesztette: scaurus 2009. 05. 17. 10:59 -kor

#111 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 17. 13:32

Idézet: scaurus - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 11:55

Utána néztem, nálunk helyszíni telepítés, finomhangolás (ráment másfél nap) számlával kb 150.000,-Ft-ba fájt.
S vita nélkül kifizettük.

Desktoppal való foglalkozásnál ez mondjuk a suportnak egy havi pénze, oszt ennyiért még más is rá van tolva.
Make love not Wor.

#112 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 13:36

Normál esetben pár perc rutinmunka.

Ahamm, mikor annó az enyémet alapítottuk, akkor is hasonlókat mondtak. Mi meg vadászhattuk a teáor vagy mitököm számokat, amivel azóta is hadilábon állok. Pár perc alatt a személyiket nem nézi meg, oszt lehet nem is köszönt a júzernek.

első körben túlzásba esünk, második körben nem az számít, hogy hány perc, mert akkor szerintem az útszéli szopóskurvának nagyobb az óradíja, mint itt a topiknak összesen, oszt ha kapsz valamit, akkor mehetsz a sóhivatalba reklamálni, felelősséget követelni.

Elég nehéz az árakat az időtartamhoz viszonyítani.
Make love not Wor.

#113 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 13:41

Pedig vérszívó szervizekben arra is kiszámláznak szemrebbenés nélkül 5000 Ft-ot, mert mérnöki óradíj. Telepítéshez feltétlenül mérnök kell ugyebár.

Mérnöki díjat én csak képletesen szoktam emlegetni, ennyiért meglózik egy villanyász, vagy vízvezetékszerelő, a burkoló meg négyzetméterben, az is sokszor 10-20k/órára is kijön, ennyi erővel anyázhatod, mert többet keres, mint az ügyvéd.
Make love not Wor.

#114 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 05. 18. 13:34

Idézet: scaurus - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 9:36

Hogy nem azért pár perc/óra munkáért fizetsz 100.000,-Ft, hanem azért, mert egy normálisan (azaz nem a kis lyukban, alkalmazott nélküli zugügyvédre gondolok) működő iroda rezsi költsége meglepően nagy.

na ezze már tényleg kár vitába szállni.
és akkor arról  nem is beszélt az ember, hogy adott esetben, míg valaki elvégez valamit szép képzettséget, mennyi erőt és energiát, valamint pénzt öl bele.
:offtopic: erről jut eszembe és durva, az az, amikor egy közbeszerzéses projektnél egy sima segémunkás üzemóradíjat a kivitelező nagyjából az építtetői oldal felé 4k-val számláz, a jóember kap belőle 500- és 1k között, de a beruházási költség oldalon kb. 10k-15k ugyanaz az effektív munka. mindenkinek ragad a kezéhez, és ebben az országban ragadósak a tenyerek. 

Szerkesztette: avman 2009. 05. 18. 13:36 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#115 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 14:02

Idézet: avman - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 14:34

de a beruházási költség oldalon kb. 10k-15k ugyanaz az effektív munka. mindenkinek ragad a kezéhez, és ebben az országban ragadósak a tenyerek. 

Ja, csak alkalmazott szabadságra megy, lebetegszik, vagy nem tud annyit termelni a projektár miatt, akkor azt a másik költségéből kell kitermelni. Ahogy az ügyvédjüket, komplett rezsit, titkárnénit, faxot, internet költségét is az óradíjasoknak kell kitermelni, meg azt is, hogy az embernek fizet, de bebukik egy ilyen geci nagy projektet, akkor annak valahol meg kell térülnie.

Ez nem ragadós kéz, hanem üzlet, hozom a melót annyiért, összeszervezem a brigádot, kifizetem az ügyvédet, művezetést, szakértétst, oszt eladom egyben.

Speciel ezt csinálom fél éve, itt élek a kicsikkel, vitatkozom a nagyokkal. Közben nekem senki nem szólt, hogy idebasztak 16milliárd jelzálogot a szaromra, oszt ha jön az erdész, akkor bárkit kizavarhat az erdőből faszkivan.
Make love not Wor.

#116 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 14:06

Idézet: avman - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 14:34

de a beruházási költség oldalon kb. 10k-15k ugyanaz az effektív munka. mindenkinek ragad a kezéhez, és ebben az országban ragadósak a tenyerek. 

Ja, meg a szemétszállítás. Mert 1500-ért építős jómunkások elég szép mennyiségben bírnak szemetet termelni. Meg ami nem jut eszembe.
Make love not Wor.

#117 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 14:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 14:02

Ez nem ragadós kéz, hanem üzlet, hozom a melót annyiért, összeszervezem a brigádot, kifizetem az ügyvédet, művezetést, szakértétst, oszt eladom egyben.

Speciel ezt csinálom fél éve, itt élek a kicsikkel, vitatkozom a nagyokkal. Közben nekem senki nem szólt, hogy idebasztak 16milliárd jelzálogot a szaromra, oszt ha jön az erdész, akkor bárkit kizavarhat az erdőből faszkivan.

ja korrekt üzlet, ja. én meg az ujjamból szoptam, meg kitaláltam. nem is ebben melózom évek óta-
ahol most vagyok:
közpénz -> konzorcium > fő konzorciumtag - > konzorciumtag leányvállalata - > konzorciumtag két másik leányvállalatának közös konzorciuma - > kivitelező cég
és eddig a pontig effektív munka nem történt. gyk. csak a tervek.
vannak olyan autópályaszakaszok, ahol a konzorciumtag semmilyen munkát sem végzett, egy rohadt építésvezetője sem volt kint, mindent kiadott, de ugyanannyi ragadt a kezéhez, mint a amennyit kifizetett. és haszna van a horvát kivitelező cégnek. is.
ez tényleg nem a ragadós kéz. a fent felsoroltak pedig egyáltalán nem jellemzők az állami beruházásokra. csak az én lázálmaimban szerepelnek.
a kivitelező cégek meg az effektív munkát végző kiscégek ellenben a szemem láttára rokkannak meg, meg mennek tönkre, vegetálnak.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#118 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 14:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 14:06

Ja, meg a szemétszállítás. Mert 1500-ért építős jómunkások elég szép mennyiségben bírnak szemetet termelni. Meg ami nem jut eszembe.

cuncimókus. itt csak és kizárólag arról van szó, h az ADOTT! munkafolyamatra irányzott saccperkábé összeg. a
ne vegyük bele már a rekultivációt, meg pl. a gépi üzemórákat, anyagköltséget, kutjafilét.

Szerkesztette: avman 2009. 05. 18. 14:32 -kor

#119 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 14:54

Idézet: avman - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 15:27

ja korrekt üzlet, ja. én meg az ujjamból szoptam, meg kitaláltam.

Ennek ellenére nem kellene általánosítani, ha valami ott úgy működik. Én csak leigazoltam, hogy amit a jómunkás épít 1300-ért, abból miért is lesz akár 10ezer, vagy még több, mindenféle mutyizás, meg ragadós kezeskedés után is, ha már a cég tartja a hátát az egészért, mert ha jól esjtem Neked is ezekből az occsón dolgozósokból fizetnek, amit aztán drágán adtak el. Lófaszt drága.
Make love not Wor.

#120 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 15:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 14:54

Ennek ellenére nem kellene általánosítani, ha valami ott úgy működik. Én csak leigazoltam, hogy amit a jómunkás épít 1300-ért, abból miért is lesz akár 10ezer, vagy még több, mindenféle mutyizás, meg ragadós kezeskedés után is, ha már a cég tartja a hátát az egészért, mert ha jól esjtem Neked is ezekből az occsón dolgozósokból fizetnek, amit aztán drágán adtak el. Lófaszt drága.

ember, a fenti táplálékláncot hol nem bírtad követni? láttál te már komolyabb közbeszerzést közelről? itt, mutyilandben? láttál te már egy komolyabb állami beruházásban alvállalkozói láncot?
itt most nem arról van szó, hogy van egy beruházó cég, aki megbíz egy kivitelező céget, aki leszervezi több alvállalkozóval, engedélyeztet, elkészítik a terveket. a magánszférában ez korrekt dolog. melóztam kb. 4 ilyen helyen. gond nem szokott lenni.
de ezek az állami dolgok olyan nyomott árakon mentek ki a kivitelező cégek fele, h a végén pont ők szívták meg. 100 milliókat buktak abból az ominózus 4k-ból  szinte minden szakaszon (emcégé, bilfinger, porr). most szépen megeszik, amit főztek, hiszen az árban ők mentek egymás alá. csak hát az a maradok 10k, ami megragadt a markokban felettük. az a nem mindegy. abba a marokba most elég csúnyán beleröhögnek  ám.  
persze ez a 4k vs. 14k elvonatkoztatott összeg. arányaiban máshogy áll, ha anyagköltséget, építőanyagok bérleti díját, gépi üzemórákat ésatöbbit nézünk. de a lényeg: ezeken a konzorciumtagok szép nagyot szakítottak. lásd, fentebb. megkapta a munkát, a fele megmaradt nála tisztán, anélkül, h szinte bármit tett volna, csak kiadta a kivitelező cégnek. ez tisztességtelen. az effektív munkát végző kivitelező cégek, trógerosok, és persze az adófizetők kárára, és a beruházó bankok hasznára- bár utóbbiaknak tippem szerint mindegy.
tudom, tudom ez a kapitalizmus. csak hát a környező országokban valahogy óccsóbban megépülnek ám a kilométerek-

Szerkesztette: avman 2009. 05. 18. 15:23 -kor

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 2 vendég, 0 anonim felhasználó