HWSW Informatikai Kerekasztal: BT alapitas koltesegei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BT alapitas koltesegei

#121 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 18. 16:10

Idézet: avman - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 16:16

láttál te már egy komolyabb állami beruházásban alvállalkozói láncot?

Igen. Én álltam a lánc alján kivitelezve is, de közös cég adott mindenféle műellenőrit, vagy átadást megelőző balfaszkodós felülviszgálatot, beszabályzást, estébé. Vagy éppen megrendeltem, de egyik sem az igazi.

Többit meg konkrét példa nélkül mondhatod, de még mindig ott vagyunk, hogy a jómunkás költségének a triplájáért is el lehet adni, az is reális költségnek számíthat, esetleg a haversrác okosba ugyanannyiért csinálja, mint reálisan okosság nélkül, mert üzletkötői jutalék van avagy nincs.
Make love not Wor.

#122 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 16. 22:26

Bt-t megszüntetni legegyszerűbben, legolcsóban hogyan tudok? Tudja valaki?

#123 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 22:40

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 23:26

Átíratod valakire, az viszi a tartozást is, meg mindent az elmúlt 5 évből.
Make love not Wor.

#124 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 05:33

se nem egyszerű, se nem olcsó :)

Ismerős a rendesen működő BT-jét közel 8 hónap alatt sikerült megszűntetnie.

Hagyod vegetálni 5 évig, és utána pik-pak  megy a dolog.

#125 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 06:20

Ha nincs rajta semmi tartozás, tehát ha teljesen rendben van és jó a könyvelőd, akkor egyszerűsített végelszámolással a legegyszerűbb, ebben az esetben max. 120 nap alatt megszüntethető - illetve 120 nap alatt be kell fejezni a végelszámolást. Van dolga vele ügyvédnek, könyvelőnek. Az ügyvédi költség cca. annyi, mint az alapításé. Szívás akkor van, ha a könyvelés nem teljesen kerek illetve valami miatt nem sikerül 120 nap alatt befejezni...

#126 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 06:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 23:40

Átíratod valakire, az viszi a tartozást is, meg mindent az elmúlt 5 évből.

Ettől még felel a volt beltag a kilépése előtti tartozásokért még 5 évig. Ráadásul ha rosszul sül el, van pár Btk. tényállás, amit rá lehet húzni az ügyletre. És ha nincs rajta tartozás, akkor végelszámolás a legegyszerűbb.

#127 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 06:26

A törvényben említett egyszerűsített végelszámolás szolgál erre. Persze, csak ha a vagyon fedezi a tartozásokat és nincsenek vitatott követelések. Ha akarod elolvashatod az egyszerűsített végelszámolás előtt a "sima" végelszámolásról szóló részt is.

Úgy tudom, ilyenkor nem kell sokat fizetni, csak az ügyvédet. De gondolom nem drágább, mint az alapítás.

desiderius megelőzött....

Szerkesztette: N0zer0 2009. 06. 17. 06:26 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#128 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 17:44

Köszönöm a válaszokat, akkor jól emlékeztem, hogy ügyvéd és tsa-i kellenek a doghoz. A lényeg hogy fizetni kelljen bőven.  Kb 1-2 éve nullás a bt, semmi tartozás, semmi bevétel.
Nem kell valakinek egy BT? Az alapítás költségének a felét kifizetem annak akinek kell esetleg. Így mindenkinek feleannyiba kerülne.  :)

#129 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 19:42

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 17., szerda - 18:44

Nem kell valakinek egy BT? Az alapítás költségének a felét kifizetem annak akinek kell esetleg. Így mindenkinek feleannyiba kerülne.  :)

Mi is így jutottunk céghez, oszt pár év múlva fizettünk a büntetést :-)
Make love not Wor.

#130 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 19:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 17., szerda - 20:42

Mi is így jutottunk céghez, oszt pár év múlva fizettünk a büntetést :-)

Ha olyat veszel meg akinek jár a bünti akkor megérdemled  :) Ami most megszüntetésre kerül nekünk az tiszta előéletű, de ezt egy könyvelő pikk-pakk látná is. Ha ért hozzá.

#131 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 21:32

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 17., szerda - 20:54

Ami most megszüntetésre kerül nekünk az tiszta előéletű, de ezt egy könyvelő pikk-pakk látná is. Ha ért hozzá.

Mindenki ezt mondja, meg minden ügyfél azt állítja, hogy nem olyan, mint a többi, fizetni fog rendesen. Háhóóógyne :-)

Könyvelő látja, csak az ismét pénzbe kerül, sok év anyagát meg nem szívesen nézik át, de még akkor sem ezer százalék a biznisz.
Make love not Wor.

#132 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 21:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 17., szerda - 22:32

Mindenki ezt mondja, meg minden ügyfél azt állítja, hogy nem olyan, mint a többi, fizetni fog rendesen. Háhóóógyne :-)

Könyvelő látja, csak az ismét pénzbe kerül, sok év anyagát meg nem szívesen nézik át, de még akkor sem ezer százalék a biznisz.

Nem mondtam hogy vedd meg. Azért mert te sz@rba nyúltál nem biztos hogy mindenkinek az lesz a követendő. Privátban bárkinek elmondom mi volt a bt tevékenysége, így látható lesz hogy nincs büntetési alap.
Egyébként meg semmi sem ezer %. Egy középkategóriás használt autó vásárlása sokal nagyobb buktatóat rejt.

#133 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 22:15

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 17., szerda - 22:55

Nem mondtam hogy vedd meg. Azért mert te sz@rba nyúltál nem biztos hogy mindenkinek az lesz a követendő. Privátban bárkinek elmondom mi volt a bt tevékenysége, így látható lesz hogy nincs büntetési alap.
Egyébként meg semmi sem ezer %. Egy középkategóriás használt autó vásárlása sokal nagyobb buktatóat rejt.

Hát, nem kis szerencsével még egy Kft-t talán el tudnál passzolni, de Bt-t szerintem aligha. Nem vagy egyedül a problémáddal, a szűkebb környezetemben van vagy 3 hasonló, problémamentes cég, és úgy sejtem, hogy az országban nagyon sok kis családi szinten üzemelő bt, kft vár eladásra vagy végelszámolásra. És hacsak valami miatt nem kell mindenáron "használt" cég a potenciális új tulajdonosnak, olcsóbban és egyszerűbben megússza új alapítással. Ügyvédnek is jobb, mert új céggel kevesebb a nyűg... És akkor még nem beszéltünk arról, hogy Kft-t szerintem érdemesebb...

#134 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 12:55

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. jún. 17., szerda - 23:15

Hát, nem kis szerencsével még egy Kft-t talán el tudnál passzolni, de Bt-t szerintem aligha. Nem vagy egyedül a problémáddal, a szűkebb környezetemben van vagy 3 hasonló, problémamentes cég, és úgy sejtem, hogy az országban nagyon sok kis családi szinten üzemelő bt, kft vár eladásra vagy végelszámolásra. És hacsak valami miatt nem kell mindenáron "használt" cég a potenciális új tulajdonosnak, olcsóbban és egyszerűbben megússza új alapítással. Ügyvédnek is jobb, mert új céggel kevesebb a nyűg... És akkor még nem beszéltünk arról, hogy Kft-t szerintem érdemesebb...

Akkor kénytelen leszek megszüntetni ha lesz időm. Nincs itt ügyvéd aki csinál ilyet jutányos áron? (Persze ne a neve legyen a Jutányos Áron)  :D

#135 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 15:08

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 13:55

Akkor kénytelen leszek megszüntetni ha lesz időm. Nincs itt ügyvéd aki csinál ilyet jutányos áron? (Persze ne a neve legyen a Jutányos Áron)  :D

A jutányos árról nem tudok nyilatkozni, de ha eljutsz odáig, dobj meg egy privivel...

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó