HWSW Informatikai Kerekasztal: Horgásszunk! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Horgásszunk! Tippek, trükkök, történetek... Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 11. 12:07

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 04. 10. 22:04

Szép sorban:
expander pellet: alapban ez egy kemény és úszó pellet, amibe pelletpumpával különböző folyadékokat és aromákat lehet belejuttatni, utána egy puha és süllyedő pellet lesz belőle. Körülményes az elkészítés, de jó csali.

Ezek szerint a Bag'em cég a gyárban elvégzi a pelletpumpával történő puhítást? Csak mert a Soffits és Tuffits pelletek elvileg puha pelletek, nem? :think: (Olvasom a cég honlapján, hogy utóbbi "nedves expander" pellet...)

Egyébként most nézem, hogy a topic alján éppen Bag'em reklám van. :-)

Gábor nem csinált mást, minthogy elsőként állt ki az emberek elé itthon és próbálta meg megtanítani őket horgászni. A legtöbb versenyhorgász ezt a mai napig nem akarja megcsinálni számomra érthetetlen okból. Gábor pedig nem csinálja túl jól (túl sok ellenséget szerzett már magának) és ha valamelyik kereskedő versenyzőnek lenne egy kis esze, simán leelőzhetné.

Nem egészen értelek... Mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy "nem csinálja túl jól"?

Angliában már régóta sok olyan cég van aki segíti az átlaghorgászt és hagyományosan ők a legjobban menő cégek. Az összefüggést nem nehéz kitalálni...

Ha arra gondolsz, hogy az "átlaghorgászok" jelentik a felvevőpiac, a kereslet nagy részét, akkor egyetértek.

Nálunk ezek a folyamatok lassabban indulnak el. Mondjuk szerintem ennek a folyamatnak a részét képezik azok az előadások, amelyeket a különféle horgászboltokban tartanak az ismertebb "fő állású" horgászok. Ilyen eseményekből kellene sokkal több a véleményem szerint. Nem csak feltétlenül horgászboltokban, hanem egy-egy település művelődési házában, szervezett programként...

Igen, lehet rossz széria, de kárpótolni kéne a vevőt ilyen esetben, ez Kovács Zolinak eszébe se jutott...

Az mondjuk valóban nem jó hozzáállás. Illett volna a teljes mennyiséget kicserélnie hibátlan minőségű termékre.

Az SBS-ről nekem mindig az jut eszembe, hogy van itthon az egyik legnagyobb angol pontyhorgászboltból katalógusom és mégcsak nem is árulnak SBS-t, pedig az összes nagy márka ott van... Amit sok helyről hallok itthon, hogy van néhány jó terméke a cégnek (M1 pl), de nagyrésze eléggé felejtős.

Itt kulcsfontosságú, hogy ki alkotja azt a véleményt, hogy "felejtős", s mennyi és milyen tapasztalat alapján. :-)

Kovács Zoli nem a csalik miatt sikeres elsősorban a versenyeken, hanem mert megtanult horgászni. Biztos vagyok benne, hogy más jó márkával is simán ott lenne ahol most.

Ez nem kizárt, viszont az említett versenyeken induló horgászok legalább 80%-ára igaz mindez. Mégis mindig az SBS csapat nyeri a versenyt.

Ez azt jelenti, hogy az általuk használt bojli a legjobbak között van.

Az SBS - Haldo pelletgyártásban nem szereztem senkitől infot, én gondolom így (bár azóta többen is hasonló következtetésre jutottak), egyszerűen tedd egymás mellé a két gyár megfelelő termékét, ugyanúgy néz ki, ugyanúgy viselkedik a vízben, ugyanolyan dobozban és még lehetne sorolni.

Általánosságban véve kérdeztem az információkkal kapcsolatban, nem csak a pellet-ekre vonatkozóan.

Mondjuk ilyen dobozban kb. egy tucat gyártó forgalmaz bojlit, plazma DIP-et és pelletet, így önmagában ez nem jelent semmit, de az SBS puha pelletjeit nem ismerem, így könnyen lehet igazad is. De azok is ennyire morzsolódnak és rossz minőségűek? :think:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#482 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 17:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 04. 11. 13:07

Ezek szerint a Bag'em cég a gyárban elvégzi a pelletpumpával történő puhítást? Csak mert a Soffits és Tuffits pelletek elvileg puha pelletek, nem? :think: (Olvasom a cég honlapján, hogy utóbbi "nedves expander" pellet...)

Nem egészen értelek... Mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy "nem csinálja túl jól"?

Ez nem kizárt, viszont az említett versenyeken induló horgászok legalább 80%-ára igaz mindez. Mégis mindig az SBS csapat nyeri a versenyt.
Ez azt jelenti, hogy az általuk használt bojli a legjobbak között van.

Általánosságban véve kérdeztem az információkkal kapcsolatban, nem csak a pellet-ekre vonatkozóan.

Mondjuk ilyen dobozban kb. egy tucat gyártó forgalmaz bojlit, plazma DIP-et és pelletet, így önmagában ez nem jelent semmit, de az SBS puha pelletjeit nem ismerem, így könnyen lehet igazad is. De azok is ennyire morzsolódnak és rossz minőségűek? :think:

Azt nem tudom, hogy milyen technológiával készül a Bagem puha pellet, erről nincs infom, biztos nem kézzel pumpálgatják mondjuk :)

Gábor azért nem csinálja jól, mert túl sok emberrel megutáltatja magát és ez hosszú távon zsákutca szerintem. Igaz szóba állnak sokan vele, mert pénzt csinálni jelenleg ő tud a legjobban itthon a horgászok közül, de ha lenne alternatíva úgy húzna el mellőle mindenki, hogy meglepődni sem lenne ideje. Ezt teljesen komolyan mondom.

Sok pontyos versenyen nem feltétlen a jó horgászok indulnak, hanem akinek lehetősége van. Emellett vannak hulladék bojlik is a piacon, azokkal csodát tenni nem lehet és a szerződött horgászoknak így eleve elrendeltetett a sorsa. Sajnos versenyszerűen pontyozni csak nagyon jó anyagi és szabadidős háttérrel lehet, ami jó eséllyel vállalkozást jelent, ez keveseknek van meg. Ja és Zoliék is buktak már sok versenyt. Emellett hogy kizárjuk a csalit a sorból, nem ők az egyetlenek akik SBS-szel indulnak versenyeken. De mondom, hogy van jó SBS termék, de messze nem egyetlen a piacon. Szerintem meglepődnél ha kipróbálnád valamelyik Mainline bojlit, azokat amik az un. dedicated base mix-ekből van gyúrva. Persze csodára ez sem képes, de bárhová mentem bármelyik évszakban szépen húzták a pontyok. Tegnap is nekem volt vele a legtöbb kapásom, pedig sok márka volt a vízparton, egyedül még egy CC More bojlit húztak a Cell mellett.

Az infok közül az 100%, hogy az etetőket és a kukoricát a TopMix gyártja, ezt mindkét fél nyilvánosan elismerte már. A többi találgatás, illetve innen-onnan hallott infok. TopMixből egyébként is sok infom van, sok termékét használom, illetve ismerek néhány cikkírót is a hivatalos oldalon.

A finom pontypellet megfelelőjét nem próbáltam, csak boltban néztem meg. Egyébként nekem egyeltalán nem morzsolódik, simán tudom használni és eddig szépen jött rá a hal is.

Ja és még megjegyzés. Csalikat én nem ár alapján választok, egyszerűen olyan kevés mennyiség kell belőle, hogy a differencia elhanyagolható köztük. Ezt azért írom, mert többször árra hivatkoztál. Persze az etetés már más kérdés, én is bérből és fizetésből élek :)

#483 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 20:11

Sziasztok!

Megvan a pontymatrac is. Egy új horgásztáskára is beruháztam, valamint egy doboz haldorados fekete gyémánt pelletre. Pénztárcám összeszűkült, rendesen, főképp, hogy az új fényképezőgépem is megérkezett: Olympus SP-590UZ.

Ma szóltak, hogy volt végre telepítés, szombaton reggel szabadul. Sajnos jó időt jósolnak, 1000-en lesznek kint a parton és 3 nap alatt elfogy a telepített hal. Tudom, hogy máshol is lehet horgászni, de gyalogosan, errefelé és miből?

Én úgy látom, hogy ki akarják éheztetni a horgászokat, hogy sokan lelépjenek, olcsón eladják a tanyáikat, elhagyják az egyesületet, utána meg jön a tóprivatizáció, mert amíg itt van egy csomó stég és bódé tulajdonos, aki felvásárolná a saját helyét, nem tudnak megsinkófálni. Ezért van a rosszul beosztott, elszabotált telepítés, a fejetlen, átgondolatlan tilalmi időszak, a fontos munkálatok hanyagolása.
Ha leprivatizálnák a tavat, akkor elővételi jogunk lenne a helyünkre ugyebár...
Azután meg majd mehetünk vissza a fizetős tóra, kifizetni a 2x árat pár óra horgászatért.
Asztalravissza!

#484 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 22:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 04. 09. 14:57

Most már van hazai forgalmazója a Bag'em termékeknek. A honlapjuk: http://bagemhungary.info/

Én 1.250 forintos áron láttam a Tuffits pelletet az egyik hazai online boltban; ez nekem sok. .

Hali,
melyik boltban láttad? Esetleg pesti beszerzési lehetőséget nem tud valaki?
Köszi
Acws

Szerkesztette: acws 2010. 04. 14. 22:39 -kor

web-solution.hu A megfizethető tárhely

#485 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 10:28

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 04. 11. 18:24

Azt nem tudom, hogy milyen technológiával készül a Bagem puha pellet, erről nincs infom, biztos nem kézzel pumpálgatják mondjuk :)

Nyilván nem, csak azért kérdeztem, mert miután elmagyaráztad az "expander pellet" lényegét, adta magát a kérdés, hogy a cég által expander pelletként hirdetett Soffits és Tuffits milyen eljárással készül. Nyilván valami tartályban, nagy nyomáson, jelentősebb mennyiségű pellet puhítását és aromásítását tudják elvégezni.

Gábor azért nem csinálja jól, mert túl sok emberrel megutáltatja magát és ez hosszú távon zsákutca szerintem. Igaz szóba állnak sokan vele, mert pénzt csinálni jelenleg ő tud a legjobban itthon a horgászok közül, de ha lenne alternatíva úgy húzna el mellőle mindenki, hogy meglepődni sem lenne ideje. Ezt teljesen komolyan mondom.

Értem, bár ahogyan szavaidból kinézem te az üzleti partnereire, illetve a Gábor által létrehozott vállalkozáshoz kötődő emberekre célzol. Én viszont kiegészítem azzal, hogy a saját vásárlói közül is sokakkal megutáltatja magát.

Ami a Haldo fórumon moderáció címén zajlik, az egy rossz vicc. (Aki itt anno a HWSW moderatúra ténykedésén volt felháborodva, annak érdemes lett volna oda is ellátogatnia. :-) Meglepődött volna azon, hogy ami itt volt, az bakfitty a Haldo-hoz képest.)

Sokszor érzem azt, hogy Gábor egyrészt nem kellő felelősséggel nyilatkozik bizonyos dolgokról (pedig figyelembe kellene vennie, hogy az oldal magas látogatottságának, a filmjeinek köszönhetően gyermek- és ifihorgászok ezrei "isszák szinte minden szavát"), az pedig, hogy az általa (a Haldo által) forgalmazott termékekkel szemben megfogalmazott jogos kritikákat is milyen gyakorisággal nem tudja elfogadni (itt visszacsatolok a diktatórikus cenzúrára hajazó moderációra) igen sok addigi törzsfórumozóban keltett ellenszenvet.

Külföldön a jól menő vállalkozások már régen rájöttek, hogy a potenciális vásárlóikat nem szabad hülyének nézni. Hosszú távon legalábbis biztosan nem; annak ugyanis rendszerint üzleti kudarc a végeredménye.

Sok pontyos versenyen nem feltétlen a jó horgászok indulnak, hanem akinek lehetősége van. [..]Szerintem meglepődnél ha kipróbálnád valamelyik Mainline bojlit, azokat amik az un. dedicated base mix-ekből van gyúrva. Persze csodára ez sem képes, de bárhová mentem bármelyik évszakban szépen húzták a pontyok. Tegnap is nekem volt vele a legtöbb kapásom, pedig sok márka volt a vízparton, egyedül még egy CC More bojlit húztak a Cell mellett.

Van igazság abban, amit mondasz, de azért a "jó anyagi háttérrel, megfelelő lehetőségekkel rendelkező, profi pontyhorgász" csapatok között van pár ügyes horgász Zoliékon kívül. S az is tény, hogy az általuk használt SBS bojlik számos alkalommal bizonyítottak.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy sok más cégnek vannak nagyon jó bojlijai. Én is használok több félét, de az eddigi tapasztalataim alapján az M1 volt a legfogósabb. Persze több, általam vásárolt bojlit (Lastia, Tandem Baits, Silver Baits, Gigant, stb.) még nem tudtam annyit használni, így egyáltalán nem biztos, hogy bármelyik rosszabb az M1-nél. Csak tudod, amikor lemegyek egy tóra, s az M1-re, vagy a Srawberry Jam-re jönnek szép egymásutánban a halak, akkor buta lennék kísérletezni azzal, hogy csalit váltok.

Ha valaki évi 200-250 napot horgászik, az nyugodtabban tud "rááldozni" (feláldozni?) pár horgásznapot az addig számára ismeretlen csalik tesztelésére. Nekem viszont, a magam viszonylag kevés szabadidejével "luxus" lenne, hogy amikor mondjuk az M1-et nagyon kedvelik a halak, akkor nekiállok kísérletezgetni, hogy "vajon a Tandem Baits Elite ananászosra jön-e háromszor annyi?"...

Ezért a már bevált csalikat előszeretettel használom kezdésnek, majd kapástalanság esetén szoktam a többit próbálgatni. Így viszonylagg hosszabb időnek el kell telnie, míg egy újabb termékre rá merem mondani, hogy "nekem ez bevált; nagyon fogós csali".

A Mainline és C.C. More termékekről egyébként én is sok jót hallottam, de az elmúlt 2 évben annyi féle horogcsalit vásároltam (bojli, pellet, nugget, lebegő csalik stb.), hogy újabb márkával egyelőre nem fogok kísérletezni.

A finom pontypellet megfelelőjét nem próbáltam, csak boltban néztem meg. Egyébként nekem egyeltalán nem morzsolódik, simán tudom használni és eddig szépen jött rá a hal is.

Szerencsés voltál, s ezek szerint egy jobban "összerakott" sorozatból vásároltál. ;-)

Ja és még megjegyzés. Csalikat én nem ár alapján választok, egyszerűen olyan kevés mennyiség kell belőle, hogy a differencia elhanyagolható köztük. Ezt azért írom, mert többször árra hivatkoztál. Persze az etetés már más kérdés, én is bérből és fizetésből élek :)

Számomra számít az ár a csali esetében is. Akármennyit nem tudok egy doboz pelletre rászánni. Ebben az esetben az a kulcsfontosságú, hogy mivel ez kimondottan finomszerelékes horgászathoz készült apró, puha pellet, így hallal, vagy anélkül (főleg úszós módszerek esetében) rendkívül sokat használ el az ember belőle egy horgászat során. Ezt figyelembe véve számomra már drága.

Egyébként nem is kell puhapellet mindehhez... Múlt év nyarán egyik napon annyira ették a pontyok a VDE Herbs pelletet, hogy gyakorlatilag a vadonat új, bontott dobozban pár darab pellet maradt csak.

Ilyenkor azért nem mindegy, hogy az a pellet 500 forint volt, vagy 1200 (vagy esetleg még több).

#486 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 10:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2010. 04. 13. 21:11

Sziasztok!

Megvan a pontymatrac is. Egy új horgásztáskára is beruháztam, valamint egy doboz haldorados fekete gyémánt pelletre. Pénztárcám összeszűkült, rendesen, főképp, hogy az új fényképezőgépem is megérkezett: Olympus SP-590UZ.

Mesélj, milyen matracot és milyen táskát vásároltál? :-)

A fotógépet kimondottan a horgászkalandok megörökítéséhez vásároltad? :cool:

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2010. 04. 13. 21:11

Én úgy látom, hogy [..]
Azután meg majd mehetünk vissza a fizetős tóra, kifizetni a 2x árat pár óra horgászatért.

Ebben az esetben a felelősség a tiétek. Az általad leírtak alapján rajtatok múlik, hogy ki tudnak-e babrálni veletek. Ha nem hagyjátok magatokat, s nem kótyavetyélitek el a horgászhelyeket olcsón, akkor talán lesz beleszólásotok a tó jövőjébe. Vagy úgy véled rosszul látom a helyzetet? :think:

Üzenet megtekintéseIdézet: acws - Dátum: 2010. 04. 14. 23:38

Hali,
melyik boltban láttad? Esetleg pesti beszerzési lehetőséget nem tud valaki?
Köszi
Acws

Íme: http://szunyoghorgas...chk=1&Itemid=27

(Ez nem a Haldo, itt a moderátorok nem fogják kitörölni a "konkurens bolt" miatt a hozzászólást. :-p )

Amellett talán érdemes a forgalmazóval felvenned a kapcsolatot. Biztosan tudnak neked segíteni abban, hogy melyik viszontaladóiknál tudod megvásárolni a termékeiket.

#487 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 10:39

Egyébként nagy kár, hogy mostanában jóformán csak mi hárman (Dzsano, Saen és én) csevegünk itt a horgászkalandjainkról! :-(

Miért nem írnak már ide a többiek, mint pl. Sniper, Buga Laci, Csiresz, Tinca, stb.? :-s

#488 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 19:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 04. 15. 11:28

Értem, bár ahogyan szavaidból kinézem te az üzleti partnereire, illetve a Gábor által létrehozott vállalkozáshoz kötődő emberekre célzol. Én viszont kiegészítem azzal, hogy a saját vásárlói közül is sokakkal megutáltatja magát.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy sok más cégnek vannak nagyon jó bojlijai. Én is használok több félét, de az eddigi tapasztalataim alapján az M1 volt a legfogósabb. Persze több, általam vásárolt bojlit (Lastia, Tandem Baits, Silver Baits, Gigant, stb.) még nem tudtam annyit használni, így egyáltalán nem biztos, hogy bármelyik rosszabb az M1-nél. Csak tudod, amikor lemegyek egy tóra, s az M1-re, vagy a Srawberry Jam-re jönnek szép egymásutánban a halak, akkor buta lennék kísérletezni azzal, hogy csalit váltok.

Számomra számít az ár a csali esetében is. Akármennyit nem tudok egy doboz pelletre rászánni. Ebben az esetben az a kulcsfontosságú, hogy mivel ez kimondottan finomszerelékes horgászathoz készült apró, puha pellet, így hallal, vagy anélkül (főleg úszós módszerek esetében) rendkívül sokat használ el az ember belőle egy horgászat során. Ezt figyelembe véve számomra már drága. Egyébként nem is kell puhapellet mindehhez... Múlt év nyarán egyik napon annyira ették a pontyok a VDE Herbs pelletet, hogy gyakorlatilag a vadonat új, bontott dobozban pár darab pellet maradt csak.
Ilyenkor azért nem mindegy, hogy az a pellet 500 forint volt, vagy 1200 (vagy esetleg még több).

Gábor most ráment a fiatalabb korosztályra, őket hülyiti most éppen és úgy tűnik fogékonyak. Amíg megy a szekér addig nem fog változtatni. A moderálással nekem még nem volt bajom, bár tudom, hogy könnyen radiroznak :) Én már tudtam olyan kritikát írni amit nem töröltek ki :) Arra leszek egyébként kiváncsi, hogy kapok-e tesztre Nevis orsót. Jelentkeztem az orsótesztre, Gábor tudja, hogy nagyon kritikus vagyok viszont agitált, hogy írjak neki cikket, majd meglátjuk be merik e ezt vállalni :)

Az M1 tényleg jó hírű csali és ha Neked bevált én nem foglak noszogatni, hogy keress másikat :) Én is azért használom a Cellt, mert ezt próbáltam ki, bejött és hülye lennék váltani. Egy bajom van csak vele, készen nem lehet itthon kapni (fagyasztva van csak, azt nem hozzák be sajna) és nem mindig kényelmes kevergetni. Előbb utóbb keresek majd valami zacskós kész bojlit is, de azt még nem tudom, hogy ez melyik lesz.
Csaliként viszont én folyamatosan kisérletezem, én még sosem horgásztam el egyikből sem egy dobozzal, ami nem tetszett azt már rég kidobtam/eletettem, ami meg igen, abból még van. Csalit cserélni egyébként érdemes olyankor amikor valamit nagyon eszik a hal, én ki szoktam próbálni, hogy a csali a nyerő, vagy mindent eszik. Van ilyen és olyan eredmény is :)

#489 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 19. 13:40

Sziasztok!

Kellene vennem rod-pod-ot... van valamifele jotanacs mire figyeljek?! Elsokorben ezt talaltam: KATT (semmi spéci igényem nincs, hétvégi horgász vagyok csak :) )
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#490 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 19. 19:35

Hi!

Talán a legolcsóbb :) matracot vásároltam meg.
Valami ilyen:
http://www.twisterho...ermek=1102&kat=

Amúgy láttátok már az új Energofish katalógust? Egész jó, "nyugati" minőség, rengeteg minden benne van, ami csak kellhet. Lehet, hogy az Energofish lenyomja a haldoradot? :)

Az alábbi Rod-pod nekem jobban tetszik, de ízlés (és pénztárca) kérdése:
http://www.energofis...TION-2921/4352/
Talán masszívabb. Fene tudja.

Na most volt a telepítés az abonyi tavakon. 0 (!) az eredményem. Valamit ki kellene találni, mert nem akarok egész évben féderrel keszegezni. Rakjak fel bojlit? Még mozdításom sem volt.
Felszerelés: bojlis bot, orsó, 60 g-os távdobókosár, haldorado fekete pelletes etetőanyag (előre bekeverve a tó vízével) fekete gyémánt és epres olvadó pellet + mézes pálinkás lebegő pellet + mézes pálinkás DIP. Másik bot: végólom, 2x4 szem natúr konzerv csemegekukorica (azért is)
Jól be is állítottam kínomban... Idén már nem iszom többet, elég volt. Nem volt gond, de otthon nagy volt a nyafogás. És nem is tesz jót.
Persze az időjárás is beletréfált, de ez már sok.
Alig fogott valaki halat, vasárnap meg már senki.

Üdv!
Asztalravissza!

#491 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 19. 19:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2010. 04. 19. 20:35

Na most volt a telepítés az abonyi tavakon. 0 (!) az eredményem. Valamit ki kellene találni, mert nem akarok egész évben féderrel keszegezni.

Voltam én is... konzerv kukoricára jott 1-2 ponty, de zommel keszeg tényleg... valamikor csak be kell induljon, elég siralmas eddig az idei év (apamnak is, aki hetente tobbszor is lent van - én még csak 2x voltam idén)

#492 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 19. 20:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Sniper - Dátum: 2010. 04. 19. 14:40

Sziasztok!

Kellene vennem rod-pod-ot... van valamifele jotanacs mire figyeljek?! Elsokorben ezt talaltam: KATT (semmi spéci igényem nincs, hétvégi horgász vagyok csak :) )

Ha csónakkal hordtok be időnként, akkor olyat kell választani amit könnyű felállítani, ezek általában olyanok, hogy középen van 4 láb és a körül mozog az egész. Ha nincs ilyenre szükség, akkor stabilitás és kidolgozás minősége ami számít, ezt meg csak a boltban látod. Szóval érdemes megtapogatni ami van a környéken és megvenni amelyik tetszik. Kb 20k alatt nem fogsz tartós és stabil állványt találni, felfelé meg határ a csillagos ég.

#493 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 19. 20:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2010. 04. 19. 20:35

Amúgy láttátok már az új Energofish katalógust? Egész jó, "nyugati" minőség, rengeteg minden benne van, ami csak kellhet. Lehet, hogy az Energofish lenyomja a haldoradot? :)

Na most volt a telepítés az abonyi tavakon. 0 (!) az eredményem. Valamit ki kellene találni, mert nem akarok egész évben féderrel keszegezni. Rakjak fel bojlit? Még mozdításom sem volt.

Az energofish csak nagyker, a haldo kisker is, szóval annyira nem konkurensek. Egyébként az energonak elég kevés jó terméke van (de legalább van nekik :)), nagyon sok szeméttel árasztja el a piacot sajna.

Fogáshiány miatt meg ne aggódj, sok ismerős szenved a hülye időjárás miatt, sokkal kevesebbet fog mindenki mint tavaly ilyenkor...

#494 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 20. 14:06

Energo(fish|team)től eddig csak egy botzsákom van, de abban kellemeset csalodtam :)... megrendeltem ezt a 28-rol 19-re akciozott rod-pod szettet, meglátjuk mit nyujt... ha ennyiert még csak sz@rt lehet kapni, akkor maradok a jol bevált "leszurok egy ágast" modszernél :) (a 2-3szaz ezres rod-pod-ok számomra vicc kategoria, nem látom mivel nyujt tobbet mint az, amit apro erofeszitessel bárki legyartathat lakatos/esztergályos muhelyben tized annyibol... uram bocsá nekem mezogazdasagi gepgyarban dolgozo ismerosom is van, kb bármilyen anyagbol bármit osszedob (csinalt már nekem kígyós fogóbottól kezdve a buvárreduktor alkatreszig mindent :Đ), de elsokorben - mivel idobol van legkevesebb - egyszerubbnek tunt ez a fentebb linkelt 19ezres verzió... remelem nem bánom meg :) )

#495 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 20. 19:24

Az Energofish nagyker, de a katalógusban megadott árakon meghoznak mindent a horgászboltos kiskereskedők, és ez jó, lehet válogatni.
nem vagyok elájulva tőlük, de mindig szerettem az ilyen katalógusokat, Shakespeare, Silstar, DAM, Balzer van pár db. Így lehet válogatni, mert bár a neten is fenn van már minden, egy képes "újság" elvihető a horgásztóra is, vagy vonaton, akárhová. És jobb minőségűek a képek, akár részletesebb is a leírás.

Holnap, ha jó lesz az idő, megyek megint horgászni, vettem ki szabadságot, egész hétre. Majd írok beszámolót, remélem fényképeset.
Asztalravissza!

#496 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 22. 13:20

Megjott a Rod-pod... kellemes csalódás, élőben joval robosztusabb mint szamitottam rá a neten lelt képek alapjan... kis vékony alu pálcákat vártam amolyan "majdcsak megáll valahogy" körítéssel, ehelyett igen massziv és elég vastag "pálcákat" talaltam a kis szütyőben elég tiszteséges rögzítésekkel... szoval igy szobában osszepakolva, korbejárva, tetszetos darab... éles tesztelés remelhetoleg most hetvegen! :)

#497 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 26. 10:39

Megvolt a teszt... sajnos csak annyit tudtam megállapitani, hogy viszonylag konnyen szerelheto, megáll a lábán, tartja a botokat, de itt ki is merult minden :Đ egy nyavajás mozditásom volt egész nap, pedig szivesen megneztem volna vajon megáll-e a lábán akkor ha elfeledem a nyeletofeket felcsapni és behuzza a cumót egy szép tizes potyka :) (Alsónémedi Szavanna horgásztó... az egész parton tán két ongyilkos ponty meg egy csuka volt pedig cirka 35-40 horgászhelyen ültek az emberek egymás hegyén hátán)

#498 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 27. 18:50

Irok akkor még, ugyis hianyoltátok :)

Alapvetoen tizenéves koromban horgásztam leginkabb (tán az érettségiig, utána már nemigen volt szabad nyaram), pont mikor abbahagytam (95-98 kornyeke) akkortájt jelentkezett egy "forradalom", dőltek be kulfoldrol mindenfele uj dolgok (bojli pl) nekem meg mindig elment a kedvem rengeteg féle ujdonság láttán, hogy mennyire elmaradtam és hogyan potlom ezt be (ido hijján sehogy)... aztan most ugyfest megprobalok rendszeresen idot szakitani ujra a horgászatnak (párom egesz jol fogadja a mergeskigyok, pokok/skorpiok, buvárkodás es hasonlo kaliberu végtelen eszement tevekenysegeim utan :) )... megprobaltam magam olyan allapotba hozni, hogy ertsem mi az az M1 meg M3 :)... két napja olvasok, lassan a szemem is kifolyik (haldorádós bojlis irások zommel ledarálva), aztan most ott tartok, hogy egész szépen vállogattam ossze "olvasatlanul" is a felszerelesem a bojlizáshoz... ki kellene menni a gyepre egy keszseggel és gyakorolni kicsit a bedobást :) (hétvége gyalazatos volt, kenyelmes dobással 50m kornyeket dobtam meg (50-es orso, elvileg long cast :D, teli a dob szinten "long cast" zsinorral, bot 3.6m, gyakorlat zéro :) ha már kicsit messzebbre akartam dobni és eroteljesebben lenditettem, akkor elment a szerelék jobbra vagy balra... gyakorolni kéne ezt :)... ja és persze ezek az "elment" dobások is csak 60 meter kornyeken voltak, noha a szomszédom 80-90meternek becsulte :) távolságot jol becsulom (vadásztam is, oda kellett) na meg persze lemértem mennyi zsinórt huz be az orso és megszámoltam hányat tekerek mig kiér a szerelék :)

Ezen tullépve még akad pár kérdésem (ezer, csak eloskorben amit fel is merek tenni)... azt már látom, hogy ki szeretném probalni a bojlizást, azt is látom, hogy megveszem a kész bojlit nem "szarakodom" vele (idom kevesebb, inkabb elhorgászom a bojlicsinálást)... tehát elsore, ha megveszem az 1kg-os kész zacsit, akkor azt felbontás után meddig tudom tárolni (egyaltalan hogy kell tárolni)?... hova tovabb egyaltalan marad-e belőle egy fél napos horgászat (esetleg hétvégi éjszakai horgászat) után? (gondolok itt arra, hogy mennyit szokás beetetni egy intenziven horgászott telepitett tavon?! 1golyo a horgora, köré még pár szem dobocsővel (max egy marék), vagy kilo számra kell beszorni etetés céljábol ahhoz hogy erdemben odacsaljam a halat?!) Ezek nyilván olyan dolgok, amiket nekem kell kitapasztalni az adott korulmenyek kozt, mégis valami iránymutatás jo lenne, hogy mekkora mennyiseget szerezzek be egy egy ilyen hétvégi alkalomra... aztan persze majd botladozom én eleget a parton a jotanacsok ellenére is)

Elso korben ennyi... majd kérdezek még (kozben olvasok tovabb haldorádot is)

Szerkesztette: Sniper 2010. 04. 27. 18:53 -kor

#499 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 27. 21:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Sniper - Dátum: 2010. 04. 27. 19:50

Ezen tullépve még akad pár kérdésem (ezer, csak eloskorben amit fel is merek tenni)... azt már látom, hogy ki szeretném probalni a bojlizást, azt is látom, hogy megveszem a kész bojlit nem "szarakodom" vele (idom kevesebb, inkabb elhorgászom a bojlicsinálást)... tehát elsore, ha megveszem az 1kg-os kész zacsit, akkor azt felbontás után meddig tudom tárolni (egyaltalan hogy kell tárolni)?... hova tovabb egyaltalan marad-e belőle egy fél napos horgászat (esetleg hétvégi éjszakai horgászat) után? (gondolok itt arra, hogy mennyit szokás beetetni egy intenziven horgászott telepitett tavon?! 1golyo a horgora, köré még pár szem dobocsővel (max egy marék), vagy kilo számra kell beszorni etetés céljábol ahhoz hogy erdemben odacsaljam a halat?!) Ezek nyilván olyan dolgok, amiket nekem kell kitapasztalni az adott korulmenyek kozt, mégis valami iránymutatás jo lenne, hogy mekkora mennyiseget szerezzek be egy egy ilyen hétvégi alkalomra... aztan persze majd botladozom én eleget a parton a jotanacsok ellenére is)

Ha meg akarsz tanulni rendesen bojlizni, akkor ne a haldo-t olvasd... Korda filmeket ajánlom minden mennyiségben, igaz kell hozzájuk tudni angolul, de 28x többet ér bárminél.
A gyári bojlit sokáig el tudod tárolni, de folyamatosan száradni fog és egyre keményebb lesz a golyó. Kis intenzív vizen én minimális mennyiséget szoktam használni, teljesen felesleges a sok. De sokféle etetési technika van, érdemes tanulmányozni ki mit miért csinál. Balcsin pl szoktak focipálya területet folyamatosan etetni és működik, de oda pl rengeteg golyó kell. Mindegy, szerintem nézz sok-sok korda filmet, főleg az underwater szériát.

#500 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 27. 22:38

Köszi a tippeket, valami ilyesmire gondoltam én is, hogy intenziven horgászott kis vizre felesleges lesz sokat etetni... illetve holnapra egyebkent is filmnézést terveztem, utánanézek ezeknek a Korda filmeknek (van valami online verzio, vagy p2p-n nezelodjek utánuk?)

DIP-et, pasztát használtok? Mi a vélemenyetek ezekrol?

Szerkesztette: Sniper 2010. 04. 27. 22:44 -kor

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26