Idézet: saen - Dátum: 2010. 04. 11. 18:24
Azt nem tudom, hogy milyen technológiával készül a Bagem puha pellet, erről nincs infom, biztos nem kézzel pumpálgatják mondjuk

Nyilván nem, csak azért kérdeztem, mert miután elmagyaráztad az "expander pellet" lényegét, adta magát a kérdés, hogy a cég által expander pelletként hirdetett Soffits és Tuffits milyen eljárással készül. Nyilván valami tartályban, nagy nyomáson, jelentősebb mennyiségű pellet puhítását és aromásítását tudják elvégezni.
Gábor azért nem csinálja jól, mert túl sok emberrel megutáltatja magát és ez hosszú távon zsákutca szerintem. Igaz szóba állnak sokan vele, mert pénzt csinálni jelenleg ő tud a legjobban itthon a horgászok közül, de ha lenne alternatíva úgy húzna el mellőle mindenki, hogy meglepődni sem lenne ideje. Ezt teljesen komolyan mondom.
Értem, bár ahogyan szavaidból kinézem te az üzleti partnereire, illetve a Gábor által létrehozott vállalkozáshoz kötődő emberekre célzol. Én viszont kiegészítem azzal, hogy a saját vásárlói közül is sokakkal megutáltatja magát.
Ami a Haldo fórumon moderáció címén zajlik, az egy rossz vicc. (Aki itt anno a HWSW moderatúra ténykedésén volt felháborodva, annak érdemes lett volna oda is ellátogatnia.

Meglepődött volna azon, hogy ami itt volt, az bakfitty a Haldo-hoz képest.)
Sokszor érzem azt, hogy Gábor egyrészt nem kellő felelősséggel nyilatkozik bizonyos dolgokról (pedig figyelembe kellene vennie, hogy az oldal magas látogatottságának, a filmjeinek köszönhetően gyermek- és ifihorgászok ezrei "isszák szinte minden szavát"), az pedig, hogy az általa (a Haldo által) forgalmazott termékekkel szemben megfogalmazott
jogos kritikákat is milyen gyakorisággal nem tudja elfogadni (itt visszacsatolok a diktatórikus cenzúrára hajazó moderációra) igen sok addigi törzsfórumozóban keltett ellenszenvet.
Külföldön a jól menő vállalkozások már régen rájöttek, hogy a potenciális vásárlóikat nem szabad hülyének nézni. Hosszú távon legalábbis biztosan nem; annak ugyanis rendszerint üzleti kudarc a végeredménye.
Sok pontyos versenyen nem feltétlen a jó horgászok indulnak, hanem akinek lehetősége van. [..]Szerintem meglepődnél ha kipróbálnád valamelyik Mainline bojlit, azokat amik az un. dedicated base mix-ekből van gyúrva. Persze csodára ez sem képes, de bárhová mentem bármelyik évszakban szépen húzták a pontyok. Tegnap is nekem volt vele a legtöbb kapásom, pedig sok márka volt a vízparton, egyedül még egy CC More bojlit húztak a Cell mellett.
Van igazság abban, amit mondasz, de azért a "jó anyagi háttérrel, megfelelő lehetőségekkel rendelkező, profi pontyhorgász" csapatok között van pár ügyes horgász Zoliékon kívül. S az is tény, hogy az általuk használt SBS bojlik számos alkalommal bizonyítottak.
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy sok más cégnek vannak nagyon jó bojlijai. Én is használok több félét, de az eddigi tapasztalataim alapján az M1 volt a legfogósabb. Persze több, általam vásárolt bojlit (Lastia, Tandem Baits, Silver Baits, Gigant, stb.) még nem tudtam annyit használni, így egyáltalán nem biztos, hogy bármelyik rosszabb az M1-nél. Csak tudod, amikor lemegyek egy tóra, s az M1-re, vagy a Srawberry Jam-re jönnek szép egymásutánban a halak, akkor buta lennék kísérletezni azzal, hogy csalit váltok.
Ha valaki évi 200-250 napot horgászik, az nyugodtabban tud "rááldozni" (feláldozni?) pár horgásznapot az addig számára ismeretlen csalik tesztelésére. Nekem viszont, a magam viszonylag kevés szabadidejével "luxus" lenne, hogy amikor mondjuk az M1-et nagyon kedvelik a halak, akkor nekiállok kísérletezgetni, hogy "vajon a Tandem Baits Elite ananászosra jön-e háromszor annyi?"...
Ezért a már bevált csalikat előszeretettel használom kezdésnek, majd kapástalanság esetén szoktam a többit próbálgatni. Így viszonylagg hosszabb időnek el kell telnie, míg egy újabb termékre rá merem mondani, hogy "nekem ez bevált; nagyon fogós csali".
A Mainline és C.C. More termékekről egyébként én is sok jót hallottam, de az elmúlt 2 évben annyi féle horogcsalit vásároltam (bojli, pellet, nugget, lebegő csalik stb.), hogy újabb márkával egyelőre nem fogok kísérletezni.
A finom pontypellet megfelelőjét nem próbáltam, csak boltban néztem meg. Egyébként nekem egyeltalán nem morzsolódik, simán tudom használni és eddig szépen jött rá a hal is.
Szerencsés voltál, s ezek szerint egy jobban "összerakott" sorozatból vásároltál.
Ja és még megjegyzés. Csalikat én nem ár alapján választok, egyszerűen olyan kevés mennyiség kell belőle, hogy a differencia elhanyagolható köztük. Ezt azért írom, mert többször árra hivatkoztál. Persze az etetés már más kérdés, én is bérből és fizetésből élek

Számomra számít az ár a csali esetében is. Akármennyit nem tudok egy doboz pelletre rászánni. Ebben az esetben az a kulcsfontosságú, hogy mivel ez kimondottan finomszerelékes horgászathoz készült apró, puha pellet, így hallal, vagy anélkül (főleg úszós módszerek esetében) rendkívül sokat használ el az ember belőle egy horgászat során. Ezt figyelembe véve számomra már drága.
Egyébként nem is kell puhapellet mindehhez... Múlt év nyarán egyik napon annyira ették a pontyok a VDE Herbs pelletet, hogy gyakorlatilag a vadonat új, bontott dobozban pár darab pellet maradt csak.
Ilyenkor azért nem mindegy, hogy az a pellet 500 forint volt, vagy 1200 (vagy esetleg még több).