Most vasárnap 8-11-ig nyírtam a füvet, nádat vágtam, egyengettem, mert a szabályzat (az "új" szerint) most már figyelmeztetés nékül elveszik a helyedet.
Útmutató : Abonyban az Önkormányzat tulajdona a tó, és csak "kiosztott" horgászhelyek vannak, amiket az egyesület kiad a kérvényező tagoknak, használatra, aki kötelesek azt a helyet rendben tartani, és akkor ott felállíthatnak horgászbódét, és azon a helyen övék az elsődleges horgászati lehetőség, stb., de nem a sajátjuk a hely, ami rákfenéje az egész basztatásnak, hogy finom legyek, zsarolhatóságnak)
A szántáson, ami végül is már nem az én helyem összeszedtem kb 30-40 db sörösdobozt, vödröt, stb. Bele egy szemeteszsákba.
Magyarázat: van saját bódém, és a saját szemetemet saját (kisebb) szemeteszsákokba gyűjtöm, utánna elviszem haza, eldobni.
Megyek haza, kezemben a hatalmas csomag, (+fűkasza, stb.) és gondoltam, ha már megszüntették a horgászhelye közelében lévő szemeteseket, legalább a központi sok nagy kukákba beledobom, főleg, mert nem a saját szemetem. Jön az elnök, autóval, hogy hová dobtam a szemetet.
- Mondom, hogy a kukába.
- Mondja, hogy akkor majd jól feljelent, mert "tudhatnám", hogy oda már nem szabad, mert a "közgyűlés" leszavazta a helyi szemétgyűjtést.
- Meg amúgy is, rám panaszkodott valamelyik öreg, hogy az Ő partszakaszán dobáltam el a szemetet. - Mondom Én? És vajon kién?
Mert tudhatja, hogy saját bódém van (sok éve), és gyűjtöm szemetes zsákokba, ugyancsak már több éve.
Valószínű, hogy régebben vagyok tag, mint a mostani elnök, de már kezd betelni a pohár, mert főleg a "jó" partszakasszal rendelkezőket és a nem abonyiakat rendszeresen piszkálják ilyen kicsinyes dolgokkal, és már előre fenyegetően, arrogánsan lépnek fel, "szájhagyomány" útján terjedő szabályokat idéznek be. Nem, mintha rajtam sok fognivalójuk volna, mert nam szoktam semmit szabálytalankodni.
- Mondtam neki, hogy akkor visszamegyek és az általam beledobott 1 zsák szemetet kiveszem, elviszem, de akkor mondja már meg, akik orrba-szájba szemetelnek, és azt a mások parszakaszán jóízűen eldobálják, azokat miért nem büntetik - basztatják?!
Engem képes volt távcsővel nézni, de hogy odajött volna azalatt a kb. 3 óra alatt, hogy, hogy megy a munka, vagy ilyesmi, az már sok, nem?
A szántásba mások által eldobott szemetet is összeszedtem, de egy rendes leb*szás volt a köszönet.
Hát ennyit az abonyi tóról.
Üdv!

Súgó
A téma zárva.