HWSW Informatikai Kerekasztal: Horgásszunk! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Horgásszunk! Tippek, trükkök, történetek... Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 23. 16:28

A végén nekem is lesz vakami ilyesmi.

Most vasárnap 8-11-ig nyírtam a füvet, nádat vágtam, egyengettem, mert a szabályzat (az "új" szerint) most már figyelmeztetés nékül elveszik a helyedet.

Útmutató : Abonyban az Önkormányzat tulajdona a tó, és csak "kiosztott" horgászhelyek vannak, amiket az egyesület kiad a kérvényező tagoknak, használatra, aki kötelesek azt a helyet rendben tartani, és akkor ott felállíthatnak horgászbódét, és azon a helyen övék az elsődleges horgászati lehetőség, stb., de nem a sajátjuk a hely, ami rákfenéje az egész basztatásnak, hogy finom legyek, zsarolhatóságnak)

A szántáson, ami végül is már nem az én helyem összeszedtem kb 30-40 db sörösdobozt, vödröt, stb. Bele egy szemeteszsákba.

Magyarázat: van saját bódém, és a saját szemetemet saját (kisebb) szemeteszsákokba gyűjtöm, utánna elviszem haza, eldobni.

Megyek haza, kezemben a hatalmas csomag, (+fűkasza, stb.) és gondoltam, ha már megszüntették a horgászhelye közelében lévő szemeteseket, legalább a központi sok nagy kukákba beledobom, főleg, mert nem a saját szemetem. Jön az elnök, autóval, hogy hová dobtam a szemetet.
- Mondom, hogy a kukába.
- Mondja, hogy akkor majd jól feljelent, mert "tudhatnám", hogy oda már nem szabad, mert a "közgyűlés" leszavazta a helyi szemétgyűjtést.
- Meg amúgy is, rám panaszkodott valamelyik öreg, hogy az Ő partszakaszán dobáltam el a szemetet. - Mondom Én? És vajon kién?
Mert tudhatja, hogy saját bódém van (sok éve), és gyűjtöm szemetes zsákokba, ugyancsak már több éve.
Valószínű, hogy régebben vagyok tag, mint a mostani elnök, de már kezd betelni a pohár, mert főleg a "jó" partszakasszal rendelkezőket és a nem abonyiakat rendszeresen piszkálják ilyen kicsinyes dolgokkal, és már előre fenyegetően, arrogánsan lépnek fel, "szájhagyomány" útján terjedő szabályokat idéznek be. Nem, mintha rajtam sok fognivalójuk volna, mert nam szoktam semmit szabálytalankodni. :)
- Mondtam neki, hogy akkor visszamegyek és az általam beledobott 1 zsák szemetet kiveszem, elviszem, de akkor mondja már meg, akik orrba-szájba szemetelnek, és azt a mások parszakaszán jóízűen eldobálják, azokat miért nem büntetik - basztatják?!
Engem képes volt távcsővel nézni, de hogy odajött volna azalatt a kb. 3 óra alatt, hogy, hogy megy a munka, vagy ilyesmi, az már sok, nem?
A szántásba mások által eldobott szemetet is összeszedtem, de egy rendes leb*szás volt a köszönet.
Hát ennyit az abonyi tóról.

Üdv!
Asztalravissza!

#182 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 06:19

Áhh undoritótud lenni néha a horgász :rolleyes: A lényeg hogy halat lehetőség szerint nefogj, minnél több maradjon neki :omg:
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#183 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 07:32

Ja, az a másik baj, hogy én általában fogok is. :)
Nagyon csípi a szemüket, hogy hetente 1x átmegyek, kipakolok, és egy jót horgászom, ők meg sokan kinn vannak egész héten és kapásuk sincs.

Az, hogy úgy nagyjából megtanultam horgászni, az nem számít, csak a partszakasz, amikor nem vagyok ott, akkor vannak rajta elegen, és rendesen szemetelnek is. :(

ÉS én megfogom a halat mellette 50 méterre, 100 méterre is, a túlparton is (ott finom szerelék (match, féder) kell, itt meg boilies bot és nagy 80-100m-es dobások) csak ha már legalább 10 éve az "enyém" a partszakasz, rajta a saját, nehezen összekuporgatott bódémmal, hűtővel, stb., akkor miért csámborogjak el máshová?

Remélem hagynak nyugodtan horgászni, és nem kötözködnek feleslegesen.
Szerintetek érdemes lenne egy ügyvéddel konzultálni ezen ügyben, hogy el vehető-e értesítés, előzetes figyelmeztetés nélkül egy horgászhely, vagy krátérítést fizettethetek, vagy valami?
Sok munkám van benne abban a helyben, amikor megkaptam, akkor tiszta nádas, ürgelyuk volt, szakadt parttal, azt is mi simítottuk el a szomszéddal szépen, és most már füves, "parkosított" az egész hely.

Üdv!

Görbüljön!
Asztalravissza!

#184 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 08:48

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 8:32

ÉS én megfogom a halat mellette 50 méterre, 100 méterre is, a túlparton is (ott finom szerelék (match, féder) kell, itt meg boilies bot és nagy 80-100m-es dobások)

2hete hetvegen voltunk lent abonyban, 2esen a kimeleti resz elott horgasztunk uszoval, csonti kukorica... jottek szepek, 2-3kilos tukorpontyok voltunk 4en, es csak en nem vagyok tag, igy eleg bosegesen tudtunk elhozni... odajott egy Endre nevu srac, aki elvileg vezetosegi tag (ehhez kepest meglepoen korrekt egyebkent) beszelgettunk sokat, apamat valahonnan talan meg ismeri is... aztan egyszercsak elkezdte taglalni, hogy eltorne a boili-sok kezet, mert az rablas  :eek:  parat visszakerdeztem, hogy pontosan miert is baj, de igazabol nem tudta alatamasztani, mondandojan csak az irigyseg latszott... mert hogy kis elektromos hajokkal beviszik a sok boili-t (jopofa minicomp egyebkent, ha meg nem latott valaki ilyet... belefer 2-3kilo boili, beusztatod gyehennaba, piros gomb, es johet vissza...), aztan jol ra kell dobalni, es varni a szep kover joszagokat :)... altalaban nem eredmenytelenul :) ... ebben nagyon kivetnivalot nem latok, nem tudom miert kell "eltorni a kezet" es "elkobozni azonnal minden felszereleset, sot autojat is... mert ez rablas, es az auto is resztvett a rablasban"  :eek:  (igyekeztem kozel szo szerint idezni)

Mondandom lenyege, hogy lassan mar valahogy majdcsak irasba foglaljak abonyban is, hogy ha halat fogsz, akkor nem kivanatos vagy :) ... mar csak az a kerdes, ezt hogy fogjak kivitelezni  :Đ  egyebkent ennek ellenere a kornyek legjobb vize, es legjobb minosegu (izre es harciassagra is) hala... ha esetleg valaki megteheti nezzen el ide egy napijegyet, meg par halorrel valo szarozast mindenkeppen meger :D

Szerkesztette: Sniper 2006. 04. 28. 08:49 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#185 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 09:59

Nem idézlek be végig mert minek. :)

Ezek az emberek nem értenek a horgászathoz, és jól telibeszélték a fejüket, hogy a bojlis (vagy más, akinek nem tetszik a pofája) horgászok milyen szemetek, meg minden, ugye a gyűlöletet könnyű felkelteni, utánna meg szalámitaktika, egyesével levadásszák, mondvacsinált indokokkal a "nem kívánatos" horgászokat, úgy hogy ne is legyen lehetőséged tiltakozni, stb.

Megértem némelyiket, hogy szívja a fogát, ha kijön egy "merdzsós" a partra, és kipakol 2-300EFt értékű botot orsót, (én is szívom :) ), de hogy a másik bérből és fizetésből élőtől irigyelje, azt, amit az nem a kocsmában hagyott, hanem szépen összespórolta, és jobb felszerelésre, horgászújságra, bódéra, stb. költi, az már túlzás.
Az nem jut eszébe egyiknek sem, hogy mi sem vagyunk gazdagok?
Nekem például az egyetlen hobbim, kikapcsolódási lehetőségem a horgászat?
És akkor jól akarjuk magunkat érezni, nem pedig fenyegetettnek, helyi kiskirályok által megalázottaknak, céltáblának?

Na jó, ez egy kicsit erős volt.

A technikánál meg nem irigyelni kellene, hanem megnézni, és keresni az árban elérhető kategóriában a célnak megfelelőt.
Például: nekem bojlis botjaim vannak, olcsó 7eFt-s 2 részesek, rajtul olcsó 3 csapágyas nyeletős orsókkal, és sima kukoricával csalizok, nem bojlival.
De a bot+orsó+stb. összhangban van, jól görbül, megdolgozza a halat.
Nem 50eFt-s, csak 7. Nem Shimano, csak SPRO. És kész.
De inkább irigykednek. Talán lusták tanulni. Pedig én sem horgászbottal a kezemben születtem. :)

Szép hétvégét kívánok!

Üdv!
Asztalravissza!

#186 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 10:20

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 10:59

Szép hétvégét kívánok!

Üdv!

Kosz... hasonlokat! :) Ha jo ido lesz lehet lent leszek a tavon :)

#187 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 11:42

Ha részeg embert látsz, az én leszek. :D
Asztalravissza!

#188 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 18:45

Hi!

Gondolhattam volna, nem múlt el a hétvége basztatás nélkül.  :rolleyes:

Egy kicsit itt kesergek nektek.

Szóval: péntek 24.00 avagy szombat 0 órától felszabadult az abonyi 1.-es tó, előre kimentem pénteki munka után, hogy legalább a helyemre ne üljenek be, és ne kelljen noszogatni a távolabb állásra egyeseket.
Este szép idő volt, termézsetesen nem horgásztam, megkajáltam és lefeküdtem a bódémba aludni. Nem túl jól, de inkább hajnalba akartam fitt lenni. Kevés pálinkát is ittam, de tényleg nem sokat.
Alszom, eljött az éjfél. Kimegyek, hát a szomszád ott áll a bódém előtt a mercijével, és kb alszanak, de azért beköszöntem, mert be voltak már dobva a botjaik. Aztán visszafeküdtem aludni pirkadatig.
Pirkadatkor főztem kávét, kimentem, köszöntem, erre kérdi, hogy mi az a karó, oda leverve az Ő helyén. Mondom, hogy az a mezsgyekaró, és úgy került oda, hogy ott a helye, már többször beszéltem róla a vezetőkkel, le lett mérve a két szélső meglévő karó, és a köztük lévő távolság felénél van a kettőnk közötti határ. (mert ha amikor füvet nyírni kell, akkor ott van, akkor akkor is ott van, ha horgászni akar, és miért nem takarítja ki a nádat a saját helyéről)
De nem volt gond, horgásztunk, én egy szép kb 35 cm-es keszeggel nyitottam, aztán kárászok jöttek, meg a halőr, aki rászólt a szomszédra (a mercisre) hogy húzzon onnan kijjebb, mert nem jó helyen áll a kocsija, és amúgy is az már az én partszakaszom. De nem figyeltem, mert éppen halat fogtam. Látom, hogy odébb állt a kocsival, és azt is, hogy szedi össze a botjait. Odamegyek, mondom mi van? Eerre elkezdett egy nagy késsel hadonászni, hogy én takarodjak az ő területéről, és mindjárt leszúr, meg ilyesmik.
Akartam visszahívni a halőrt, mert ennek fele sem tréfa, meg mások is látták, hogy nem normális az ipse, a multkor is összeveszett a másik halőrrel, teli torokből ordítozott, de lebeszéltek rőla, hogy mit foglalkozom vele, hülye és kész. Nem baj, de a jó kedvemet elvette, gyorsan megfogtam a kvótát, és már reggel eljöttem a francba, azok meg cserélgethették a pontyokat ahogy akarták.
Most meg azt mesélik, hogy kint maradtak egész hétvégén és engem feketítettek mindenkinek, hogy berúgram, és ott hadonásztam neki, és "ráléptem a botjára", stb.
Van ennek az ürgének egy nagy hohohó (ferdefejű rabsic :) ) haverja, aki ott se volt, de annak habzott a szája legjobban, mondván, hogy most már engem nagyon ki kellene zártni az egyesületből, mert veszélyes vagyok meg ilyesmik. Tudom persze ő meg miért nyekereg: Kellene neki a helyem.
Hát kapja be. Ha az egyesülettől bárki is megkeres, akkor én fogok írásbeli feljelentést csinálni, de nem az egyesületnél, hanem a rendőrségen, hogy a félőrűlt késsel hadonászó "horgászokat" fékezzék meg, és a becsületsértő hazug dumát levágó másik horgászt is fékezzék meg.
Semmi mást nem akarunk, mi, normális horgászok azon a tavon, csak azt, hogy békésen eltölthessük a szabadidőnket, ilyen emberek kerülgetése nélkül. mert nem azért van a szabályzat, hogy csak egyesekre vonatkozzon, hanem az vonatkozik rájuk is. És ha ennyire bunkó, akkor elkezdhetjük kiteregetni a viselt dolgaikat: az autó alá dugott, éjfél előtt kifogott pontyoktól kezdve a 6-8-as csomagokba bepakolt amúrokig bezárólag.

Na a panasz megvolt.  ;)

Szombat délután megint megyek a saját helyemre. De viszek fényképezőgépet is, ha valami nem stimmel, akkor fotózom, és megyek a hatósághoz.

Üdv!

ui:
Anyák napjára halászlevet és natúr sült pontyot csináltam. Finom volt. :)
Asztalravissza!

#189 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 20:22

Eloszor is... a multok sok reszeg embert lattam :D nem tom melyik voltal Te :D

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 19:45

Hi!

Gondolhattam volna, nem múlt el a hétvége basztatás nélkül.  :rolleyes:

Egy kicsit itt kesergek nektek.

Figy... egyertelmu, hogy a paraszt szomszedod a hatad mogott a haverjaval szervezi, hogy tudna kiturni onnan, es megszerezni a helyed... csak egy otlet: le se szard oket, koszonj neki ha nagyon bamul, de ha nem akkor ezt sem muszaj... lenyeg, hogy ne talaljon rajtad fogast! ;) A f@szsagait meg le kell nyelni, nem kell vele torodni, egy ido utan megunja... vagy ha nem,  akkor mutasd meg melyik a fahaza, en nem vagyok egyesuleti tag, cserebe utalom a balfaszokat  :Đ

Idézet

ui:
Anyák napjára halászlevet és natúr sült pontyot csináltam. Finom volt. :)

Maxi gratula a halakhoz :) az a 35centis keszeg nem semmi... talan meg nem is fogtam ekkorat... legalabbis a klasszikus lapos keszegbol biztos nem!

#190 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 12:01

Most pont nem voltam részeg, mert akkor fel sem veszem, de így nagyon a lelkembe gázoltak, azért is panaszkodtam itt.  :(

Teljesen igazad van. Szombat délután megint megyek, max. 1x köszönés, átnézés rajta, ha valamit akar, akkor kérek halőrt, és azzal vitatkozzon.

Ennek a mukinak nincs bódéja, csak helye. (13-as) Nómen est ómen? :)

A keszegek engem szeretnek. Már fogtam hosszabbat is. Volt vagy 3/4-ed kiló.
A balatonban meg 45 cm-es gardát, úszóval, és 1/2 kg-s bodorkát. Már régebben, úgy 6-7 éve.

Abonyban meg, még meg is mértem centivel egy arany! kárászt, mert azt hittem, hogy méretes ponty. 34 cm-volt és kövér. :)

Ezekért érdemes élni. :D

Most újra megpróbálom, mert már van benne víz.

Viszek a Balcsira egy úszóst ( 5m-es Kettner boló) , egy allround botot ( tele Silstar 3451, 3,5 m A30-60g megvan kb 18 éve, még bizományiból vettem a szocializmusban) és egy tele 3,6-as 60-100g-s pontyozót, nyeletős orsóval. oszt' jóvan. Csak hal legyen. Meg jó idő, július elején.
Asztalravissza!

#191 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 12:11

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 13:01

Most újra megpróbálom, mert már van benne víz.

Viszek a Balcsira egy úszóst ( 5m-es Kettner boló) , egy allround botot ( tele Silstar 3451, 3,5 m A30-60g megvan kb 18 éve, még bizományiból vettem a szocializmusban) és egy tele 3,6-as 60-100g-s pontyozót, nyeletős orsóval. oszt' jóvan. Csak hal legyen. Meg jó idő, július elején.

Raadasul nem is keves viz van benne :)... en tavaly voltam legutobb bottal a kezemben a parton (iden sajna meg hideg volt mikor lent voltam) akkor nagyon szepek akadtak... rengeteg karasz, 1-2compo :) elvetve egy-egy returponty, amikre ha nagyon akarok kicsit rataposok, es maris 31centisek, de nem olyan csaladbol szarmazom en :) elsosorban az elmeny erdekel, es ha azt megkapom a halaktol, akkor altalaban meg is halalom :)

Iden is szivesen mennek... ha masnem bedobom a botot a csomagtartoba, aztan leugrom, vegulis egy masfelora alatt ottvagyok pestrol :) eletem legnagyobb halat is a balcsin fogtam (Revfulopon, bojlival ejszaka... megcsonakaztatott rendesen, szep pikkelyes ponty, kozel 10kg volt... de aznap en fogtam a legkisebbet ezzel :D akadtak haveroknak 15-18as tukrosok is... az nem semmi ejszaka volt)

#192 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 08:27

A Balatonban imádok úszóval horgászni, ez Abonyban (a helyemen) nem igazán nyerő, de a Balcsin, pl. a Földvári kikötőben a Galamb szigetről király.

Voltunk haverral, fejenként 1-1 bot, kb 3 óra alatt a karikás versenyszákot a 3.-ik karikáig telefogtuk (vihar előtt evett mint a fene) ebben volt egy kis érdekesség: a nyaralásunk utolsó délutánja volt, fürödni hűvös, hát pecáztunk, az összes maradék száraz kenyérvéget, péksüteményt összeszedtem, beáztattuk, és azzal etettünk. volt van 3-4 kg az etetés, egy pontra, kb 5-6 méterre a parttól, ott akkor volt úgy 1-1,2 m mély maximum a víz, és a halometetés után (egyből be mindet, mert szétázott) zubogott a víz, aki még nem látott balatoni halbőséget, az nem is hiszi el, hogy ilyen van, gyakorlatilag folyamatosan kapásunk volt, ha 1 szem csontit tttünk fel, akkor kisebb keszeg, ha valamit variáltunk, akkor 1-2 perc szünet után valami nagyobb. De  pontyok kevéssé vannak (a boilizás más), célzottan rájuk nem is horgászom, inkább akkor kishallal süllőre, parafás végólommal, vagy csúszóra szerelt tirolifával. Nem fogtam nagyokat, de jött pár db.
Van "halhatározó" fényképem: egy kempingasztalon a fogott halakból bemutató: ponty (35 cm), kárász (36cm), keszeg (35 cm), Naphal :) (20cm!), bodorka (kb 25 cm) és garda (35 cm). bemutatónak jó. :)

Üdv!
Asztalravissza!

#193 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 07:48

Hi!

Felhozom.

Felszerelés szakértők tanácsát kérem:
Új nyeletőfékes orsó kellene, kb 50-60-as méret, nem túl drága (kb 10Eft/db), 2 db egyforma, mert a meglévő SPRO-k kezdenek nagyon szalajtani, magyarul sz*rok. Azt a márkát el is kerülöm messzire. Mit tudtok ajánlani helyettük?

Itt Cegléden van egy horgászbolt,ahol egész olcsó Shakespeare Sigma orsók vannak, de vajon elég jók-e?

Voltam Abonyban horgászni, messziről láttam a bolond ürgét, nem jött oda, de ki volt készítve a fényképezőgép, ha valamit akarna, akkor kép, dátummal, megy bizonyítéknak...

Ez volt az utolsó alkalom, hogy méretes pontyokat visszadobtam (én marha) mert eléggé gyengén evett, és nem fogtam helyettük másikat erre szombaton du. 2 db- 32-34-est is visszadobtam... (egy halászlére azért elegek lettek volna)  Na mindegy, majd jövő héten. Most Balatonra megyünk a hétvégén. Füvet nyírni. :)

Üdv!

Szerkesztette: Dzsano 2006. 05. 16. 07:48 -kor

Asztalravissza!

#194 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:20

Nekem Okuma van, azok nagyon jok... igaz kicsit tobb mint az altalad megadott 10K-s hatar... DAM-rol tudom meg hogy nem rossz, illetve volt egy 30as Shakespeare orsoja is fateromnak, ami cirka 15evet biztos lehuzott, es akkor csak azert lett felreteve, mert a zsinorvezeto gorgoje megszorult, es kikopott damilnyi vastagon, es elvagja a zsinort...

Kint voltal szombaton, mikor az elnokot vagy 2-3ora hosszaig csonakaztatta egy harcsa?! :) Aztan vegul elment... allitasa szerint baromi nagy volt :)... masreszt meg utalom az olyan horgaszokat, akik bedobjak, varnak kicsit, majd: áááá rossz helyen van, kitekerem, hopppp leakadt... de nem is akadt le... nééézzzmááá huz mint az allat  :omg:

Egy falubeli asszony is...  :omg: vihog a parton, mar mar idegesit, odanezek, azt latom, hogy hattal ul egy botnak, trécsel valakivel (kozben nyihog), a nad meg ugy mozog mogotte, hogy az valami felelmetes... nezem mi a picsa, azt hittem be van akadva a kempingszek, es a rogogestol mozog a nad, de akkor latom: a masik botjat bevitte volna a hal, de megakadt a nadban :) mondom neki, asszem' kapasod van  :Đ ... nagy felhordules, nyihogas megszunik pillanatra, majd kiszed egy akkora csukat, hogy alig hittem a szememnek... karaszozott, felakasztotta magat a karasz, a csuka meg racsapott... nem akarok hulyeseget mondani, de olyan 6-8kilos lehetett a joszag (de ennek mar van par eve)... ilyenkor csapnam foldhoz a fenenagy turelmem, a rakeszulest, meg mindent :) ... filoztam nekem is ezer eves uvegbottal, hurkas zsinorral felreszegen masokat idegesitve nyihogva kellene horgasznom, hatha nekem is akadna egy ilyen  :Đ

Szerk: egyebkent azota is hireszteli, hogy ő mekkora csukat fogott... :) hat nemtom azt a halat ki fogta, de hogy o nem az biztos...

Szerkesztette: Sniper 2006. 05. 16. 12:21 -kor

#195 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 15:08

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 9:27

Van "halhatározó" fényképem: egy kempingasztalon a fogott halakból bemutató: ponty (35 cm), kárász (36cm), keszeg (35 cm), Naphal :) (20cm!), bodorka (kb 25 cm) és garda (35 cm). bemutatónak jó. :)

Ha digitális, szerintem megnéznénk a terítéket... ;)

#196 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 07:21

Srácok a fellebezés megtedte hatását :)
Visszaadták az engedélyemet :banana:  :birthday:  :birthday2:
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#197 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 07:38

Épp a végére értem oda a fárasztásnak, akkor szakított. Szinte minden évben megakaszt valami izmosat, de szvsz abból a lavórból (csónak) nem igazán tudják megfogni, általában szakít. Pedig most is mondták, hogy 2 méteren felül volt a hari.

Ha lesz egy kis időm, felrakok néhány fényképet.

Gaspy: aztán' megbecsüld magad! :D

Vendéghorgászok figyelem: 71 kg-os a tórekord harcsa! De van benne nagyobb is. :)
Asztalravissza!

#198 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 11:53

Tudjátok mi foglalkoztat régóta? Miért van az, hogy a halőrök (tisztelet a kivételnek eddig 1 ilyennel találkoztam) olyan bunkó, tahó parasztok, mint a föld, a sajátjuknak tekintik a vizet, a horgászt meg közönséges bűnözőnek, de legalábbis a kapcájuknak. Milyen alapon?
A minap is horgászok egy tavon, ahová tiszteletjegyem van a munkahelyem révén. A tó felé félúton jöttem rá, hogy a másik táskába maradt az engedélyem.  Mindegy gondoltam, majd hazamegyek érte ha kell, halat úgyse akarok elrakni, úgyhogy annyira nem érdekes.
Pont kezdtem keverni az etetőanyagot amikor lefékez egy kocsi és egy faszi odajön.
- Helló (?), fogási napló van?
- Van persze.
- Akkor add ide.
- Sajnos a másik táskámban maradt, de máris hazatűzök érte, itt lakok a közelbe.
- NAGYON NEM ÉRDEKEL HOL VAN, ANÉLKÜL NEM IS LEHET HORGÁSZNI!!! (majdnem ordítva)
- Igaza van, máris értemegyek. (faterom ment érte)
A koma tovább cirkuszolt, meg kérdezgetett olyanokat amihez szerintem köze nincs, a végén azon kezdett el tajtékzani, hopgy miért keverem tovább az anyagot miközben beszél.
Na itt nem sok hiányzott, hogy behajítsam a vízbe, de a munkahelyemre való tekintettel tűrtőztettem magam. Apám közben megjött, ez meg elkezdett engem mószerolni. Erre apám:
- Figyelj öreg, odajössz hozzánk be sem mutatkozol, igazolványt nem mutatsz, azt se tudjuk ki vagy és cirkuszolsz?
Na erre csak hápogni tudott valamit meg se nézte a papírt, hanem bevágódott a kocsiba és elment.

Namost szerintetek nem az lett volna a normális, ha így zajlik:

- Jó estét kívánok! xy halőr vagyok legyen kedves felmutatni az engedélyt.
- mire én ugyanaz mint fent.

Nem így kéne ezt? Vagy mi ez a balkán? Komolyan nem vágom.

#199 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 12:04

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 12:53

Nem így kéne ezt? Vagy mi ez a balkán? Komolyan nem vágom.

Ritka nagy tahot fogtal ki az fix... de egyebkent ez valoban a balkan :) ... nem csipem en sem a fontoskodo alakokat, valszeg elnyomva erzik magukat, biztos veri oket a nejuk vagy nem tudom, de mindjart dagad a maja, ha ugy erzi o a "góré"

ps.: en megfurdettem volna az fix... valahol a parbeszed elejen rakerdeztem volna elotte mondjuk, hogy vajon eleg meleg-e mar a viz megmartozni...

Szerkesztette: Sniper 2006. 05. 17. 12:06 -kor

#200 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 12:17

Idézet

Figyelj öreg, odajössz hozzánk be sem mutatkozol, igazolványt nem mutatsz, azt se tudjuk ki vagy és cirkuszolsz?

Ez, mondjuk jellemző. :) Így szokták.

Amúgy az ordítozáson kívül, végül is igaza van, engedély nélkül ne horgásszon senki. De ha csak ilyen piti problámátok van, azt rendesen, kulturember módjára is meg lehet beszélni, elmész érte, ő meg megnézi és kész. Addig meg ott áll, és te meg nem horgászol. Beszélgettek, cigiztek, isztok egyet (sic), vagy többet (sic, sic :) ) és lemélkedtek a halakról.

De van ellenpélda is, Abonyban vannak rendes halőrök is. Volt egy, aki most már nem tag, (elköltözött, vagy mi) azt nagyon szerettem. :)
Nem tudom, írtam -e már a babonákról, de Őrá babonás voltam. :)
Valahogy így volt:
- horgászom, nincs kapás. Kijött Ő, legugolt, rágyújtott egy cigire, esetleg elfogadott egy felest, és nézte a vizet. Ilyenkor, kb 5 percen belül 95% biztossággal kapásom volt. Több is egymás után. Megfogtam a halakat, amiket segített - rendesen - kiszákolni, kezet fogtunk és ment tovább. Utánna megint nem volt kapás. Ez így működött, több évig, sajnos eltűnt.

Másik babonám az öltözék - nem szmokingban és suhogos Adide ruhában horgászom, hanem van olyan pólóm, hogy már a lyukak tartják össze, de látott kb 1 tonna halat. Ha valami új cucc van rajtam, akkor
gyengébben eszik a hal. :D

Nálatok milyen (ál)babonák, szokások vannak?
Asztalravissza!

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.