HWSW Informatikai Kerekasztal: Horgásszunk! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Horgásszunk! Tippek, trükkök, történetek... Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 17. 12:27

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 13:17

Ez, mondjuk jellemző. :) Így szokták.

Amúgy az ordítozáson kívül, végül is igaza van, engedély nélkül ne horgásszon senki. De ha csak ilyen piti problámátok van, azt rendesen, kulturember módjára is meg lehet beszélni, elmész érte, ő meg megnézi és kész. Addig meg ott áll, és te meg nem horgászol. Beszélgettek, cigiztek, isztok egyet (sic), vagy többet (sic, sic :) ) és lemélkedtek a halakról.

Na igen... kar, hogy megsem mindig igy mennek a dolgok... a legjobban azt utalom, amikor odajon, es hadonaszva habzo szajjal ordit, hogy CSAK 2 BOTTAL lehet horgaszni, nem olvasok szabalyzatot???  :confused: (2bot bedobva a tobbi meg elokeszitve, ha esetleg kiszedem a fenekezot, akkor legyen tartalek, ami mar mehet is be...) Rendszeresen rakerdezek tud-e szamolni hany bot van bedobva... ekkor a kocsogebbje zavaraban kiszedeti, hogy megnezze hany horgot tettem fel  :omg:

Egyebkent Abonyban tenyleg van normalis is... van, hogy csak koszon mert ismer, aztan elkezdi meselni merre mit fogtak stb stb... pl Charles Bronson ilyen :) (Harmati Arpi talan, de baromira hasonlit Bronson-ra)

Babona :) hat nekem nincs tul sok... talan egyetlen: mindig ugy csalizok, hogy a horog vege ne latszon ki... sokan atszurjak a gilisztat, kukoricat, mondvan ugyis felszivja... de nekem meg kapasom sem volt ugy soha... nem ertem miert... szoval inkabb mindig jol elrejtem a horgot :)

Ja meg ilyen aprosagok, hogy horogkoteskor neha szamolom hanyat tekerek rajta, es pl 7et, vagy 13at, amilyen kedvem van eppen :)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#202 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 15:11

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 13:17

Ez, mondjuk jellemző. :) Így szokták.

Amúgy az ordítozáson kívül, végül is igaza van, engedély nélkül ne horgásszon senki. De ha csak ilyen piti problámátok van, azt rendesen, kulturember módjára is meg lehet beszélni, elmész érte, ő meg megnézi és kész. Addig meg ott áll, és te meg nem horgászol. Beszélgettek, cigiztek, isztok egyet (sic), vagy többet (sic, sic :) ) és lemélkedtek a halakról.

Pontosan, vagy mosolyogva annyit mond, hogy legközelebb legyen itt, jó horgászatot. Ez meg 15 percig egyfolytában hisztizett.

Szerkesztette: Mikeee 2006. 05. 17. 15:12 -kor

#203 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 17:34

Idézet: Sniper - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 11:27

Na igen... kar, hogy megsem mindig igy mennek a dolgok... a legjobban azt utalom, amikor odajon, es hadonaszva habzo szajjal ordit, hogy CSAK 2 BOTTAL lehet horgaszni, nem olvasok szabalyzatot???  :confused: (2bot bedobva a tobbi meg elokeszitve, ha esetleg kiszedem a fenekezot, akkor legyen tartalek, ami mar mehet is be...) Rendszeresen rakerdezek tud-e szamolni hany bot van bedobva... ekkor a kocsogebbje zavaraban kiszedeti, hogy megnezze hany horgot tettem fel  :omg:

Egyebkent Abonyban tenyleg van normalis is... van, hogy csak koszon mert ismer, aztan elkezdi meselni merre mit fogtak stb stb... pl Charles Bronson ilyen :) (Harmati Arpi talan, de baromira hasonlit Bronson-ra)

Babona :) hat nekem nincs tul sok... talan egyetlen: mindig ugy csalizok, hogy a horog vege ne latszon ki... sokan atszurjak a gilisztat, kukoricat, mondvan ugyis felszivja... de nekem meg kapasom sem volt ugy soha... nem ertem miert... szoval inkabb mindig jol elrejtem a horgot :)

Ja meg ilyen aprosagok, hogy horogkoteskor neha szamolom hanyat tekerek rajta, es pl 7et, vagy 13at, amilyen kedvem van eppen :)

Lantai Árpi. Majd említem neki, hogy népszerű. :)

A gilisztát én is csakis felfűzve rakom fel, ha csk átszúrva, egy büdös zozdításom sincs. Voltak príma kicsi gátszakálas, talán sügerező horgaim (elosztogattam, elhasználtam őket  :( ) amire még a vékony trágyagilisztát is szépen fel lehetett húzni, mint egy harisnyát, a vége meg mozgott a hegye felől, arra rendesen evett a hal.

Horogkötés: minimum 6-ot tekerek. De majdnem mindig 8-at, tehát nekem 8 a beidegződés. :D

Lantai Árpi történet: 2002-be (de lehet, hogy 2003-ban, már ennyire nem emlékszem) az utolsó halam egy 6 kg-s ponty volt, december 6.-án!
A Lantai Árpi jött a kis kempinggel, addig semmi kapás, fordult be a félszigetre, ahol horgászom, erre hatalmas kapás: megvan a hal. Kiszálkolta, de nem merte emelni, csak kicsúsztattuk a partra.
Következő évben ugyanez: március elején az első horgászatom, Árpi jött a kis kempinggel, addig semmi kapás, fordult be a félszigetre, ahol horgászom, erre hatalmas kapás: megvan a hal. Bicaj eldob, merítés. Nagyon örültem. Ő is. :)

Üdv!
Asztalravissza!

#204 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 19:05

Harmati - Lantai :) majdnem eltalaltam... a ritmusra emlekeztem :D nekem csak Bronson marad :Đ ... jo srac!

#205 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 20:31

Hi all!

Ritka elmenyben volt ma reszem :)

Eloszor is reggel 6kor keltem  :Đ aztan szetfagytam a parton :D egy arva mozditasom nem volt... 11kor mondom apamnak pakoljunk, kar lenne tovabb fagyoskodni... erre mondja, hogy jol van, de elobb mennyunk at a masik tora, ott lehet karaszt fogni, szelvedett is, meg kicsi karpotlasnak jo lesz egy finomszerelessel par karaszt megerezni...

Atultunk, beetettem, majd egy jo 15perc aztatas utan talaltam egy meteres atmeroju godrot a feneken, amibe valszeg valami csapat pihenhetett eppen :) eloszor csak 15centis karasz 1-2... aztan 20-22, vegen mar 25centi felettiek  :eek:  de halomra... haromnegyed egykor azert mentunk mar el, mert azt hittem kiesek a csonakbol ugy elfaradtam, egesz egyszeruen nem birtam tartani a masfel(!!!) meteres pillekonnyu finomszerelt spiccbotot sem :) en meg nem mondom hany kilot fogtam ki (javat visszadobtam, mintegy 3kg korul vittunk csak el megpucolni).. nagyon szepek, vegre egykis elemeny, amikor kozel hulyere fogtam magam halbol :) ritkan van ilyen sajnos :)

...es ha valaki fel12 korul azt mondja, hogy masfel ora, es megizzadok a hidegben, majd vegul nem birom mar tartani a botot a kezemben a sok hal farasztasatol kifaradva, akkor valszeg azota is ott rohognek a parton :) Kar hogy nem volt nalam a fenyelo :( otthon mikor pucoltam a legszebbeknek olyan 2forintos nagysagu pikkelyei voltak...

Szerkesztette: Sniper 2006. 05. 21. 20:33 -kor

#206 Felhasználó inaktív   La Phini 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 22. 19:00

Jó ötlet volt ez a topic :)  :up:

Lenne pár kérdésem :

1. van valakinek bojli,pellet receptje?
2. Esetleg valakinek valami házi etetőanyaga matches pontyozásra? (állóvíz)
A viziló nagy állat, büdös a szája; mégsem mondja, hogy "Jegyeket, bérleteket!"

#207 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 19:52

Na, ez a tema engem is erdekel :)

Valaszolni a kerdesekre ugyan nem tudok erdemben (mert en mindig csak csapodom apamekhoz, ok intezik az ilyesmiket), de van par tippem pontyra, ami be szokott jonni:

- etetni altalaban kukoricas alapanyagu cuccal szoktunk, legjobb tapasztalatok a tobb hetes erjedt kukoricaval vannak :) ... szokott belemenni egyebkent minden: maradek csontibábok, szarazkenyer (ettol jobban ragad) neha egykis vanilias cukor :) + talan randomban valami gyari zacskos etetoanyag is hozza... ezek kozul talan a pirosas szinezesu cuccok valtak be talan leginkabb

- csalinak messze a legjobb az allott konzerv kukorica :) altalaban 1et teszek egy horogra ha karaszt akarok, illetve legalabb 3at ha pontyra megyek... a horog elet mindig jol elrejtem a kukoricaban... Ha erre nem jon semmi, akkor viszont le az egesz, es puffasztott buzaval proba... ilyenkor altalaban szokott jonni hal (tehat valamelyikre a ketto kozul van kapas) ha megsem, akkor lehet osszepakolni, vagy aludni par orat, es kesobb ujraprobalkozni

Meg valami eszembejutott, ami erdekelne... a fenekezo szereles :) ... en regebben minel vekonyabb damilt tettem fozsinornak (illetve hat a feeder cuccaimon most is 18as zsinor figyel), de aztan atszoktam egy masik megoldasra... a ketreszes nagyobb dobosulyu botokon 25, 30, 35os zsinort szereltem fozsinornak, elokenek viszont 8as 10es(!!!) fonott zsinort hasznalok... igy aztan a bedobasnal mehet nagyobb sullyal batrabban eleg messzire, viszont a hal is felveszi meg igy is,  hiszen az eloke nagyon vekony, azt tuti nem szurja ki...

Legutobb pontyban igy egy 3kilos akadt... mondjuk az megint egy masik csalizasi modszerrel :) vekony cernara fuztem fel 4-5szem kemeny kukoricat, majd a cernat rakotottem a horog oblere (mintha bojliznek ugye), es felszivta szepen :)

#208 Felhasználó inaktív   La Phini 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 21:32

Idézet: Sniper - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 20:52

Na, ez a tema engem is erdekel :)

Valaszolni a kerdesekre ugyan nem tudok erdemben (mert en mindig csak csapodom apamekhoz, ok intezik az ilyesmiket), de van par tippem pontyra, ami be szokott jonni:

- etetni altalaban kukoricas alapanyagu cuccal szoktunk, legjobb tapasztalatok a tobb hetes erjedt kukoricaval vannak :) ... szokott belemenni egyebkent minden: maradek csontibábok, szarazkenyer (ettol jobban ragad) neha egykis vanilias cukor :) + talan randomban valami gyari zacskos etetoanyag is hozza... ezek kozul talan a pirosas szinezesu cuccok valtak be talan leginkabb

- csalinak messze a legjobb az allott konzerv kukorica :) altalaban 1et teszek egy horogra ha karaszt akarok, illetve legalabb 3at ha pontyra megyek... a horog elet mindig jol elrejtem a kukoricaban... Ha erre nem jon semmi, akkor viszont le az egesz, es puffasztott buzaval proba... ilyenkor altalaban szokott jonni hal (tehat valamelyikre a ketto kozul van kapas) ha megsem, akkor lehet osszepakolni, vagy aludni par orat, es kesobb ujraprobalkozni

Meg valami eszembejutott, ami erdekelne... a fenekezo szereles :) ... en regebben minel vekonyabb damilt tettem fozsinornak (illetve hat a feeder cuccaimon most is 18as zsinor figyel), de aztan atszoktam egy masik megoldasra... a ketreszes nagyobb dobosulyu botokon 25, 30, 35os zsinort szereltem fozsinornak, elokenek viszont 8as 10es(!!!) fonott zsinort hasznalok... igy aztan a bedobasnal mehet nagyobb sullyal batrabban eleg messzire, viszont a hal is felveszi meg igy is,  hiszen az eloke nagyon vekony, azt tuti nem szurja ki...

Legutobb pontyban igy egy 3kilos akadt... mondjuk az megint egy masik csalizasi modszerrel :) vekony cernara fuztem fel 4-5szem kemeny kukoricat, majd a cernat rakotottem a horog oblere (mintha bojliznek ugye), es felszivta szepen :)

Jó ötletnek tűnik a kukorica füzér :) Mar csak azert is mert én 12 es horoggal szoktam általaban pontyozni, aztan arra meg nemsokminden fér

Most bedurvultam, vettem egy 40g dobosulyu match botot, 20as merulo fozsinor, 13as előke, csütörtökön lesz a tesztelés
Az a baj h ismeretlen vízre megyek, aztan néhol 10-15 gomboc kell az alapetetésnek, néhol meg csak szemes takarmány(ez inkabb halastavon.Egy öreg mesélte ,hogy ezeket a halakat a nevelésük soran igy etetik és mar pl a kukorica vizbeérkezésének a csobogására beindul az étvágyuk és az érdeklődésük)

esetleg ha valaki ismeri a Tószegi horgásztavat, írhatna pár értékes tanácsot

Ja egyébként találtam egy bojli receptet, bogrács, üst elő és mehet a bojli gyártás :)
BOJLI RECEPT

#209 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 21:42

Idézet: La Phini - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 22:32

...esetleg ha valaki ismeri a Tószegi horgásztavat, írhatna pár értékes tanácsot

Most per pill azt mondjak megy rajta a harcsa... az amur mindig is ment, nagyon sok van es nagyon nagyok... viszont sajnos sekely a viz, es eleg iszap ize van a halnak :( en speciel ezert nem szeretem... egyebkent meg van ott egy ismerosnek stége, baromi jo, hosszan benyulik a suru nadba (olyan 15merterre a parttol) majd bent kiszelesedik, de eleve nincs elotte csak mintegy 5m x 6meteres tisztas korbe naddal... csendes, kellemes, amolyan tuskevar filing, jonnek a gazpalacknyi amurok, csaki kiszedni lehetetlen,  mert iszonyat hamar beviszi a nadba, illetve ha megis sikerul kifogni, akkor mehet is vissza, mert mint mondtam eleg iszapos ize van (fel napig foghagymas tejbe aztatva is!)

Egyebkent siman a halastavakon megszokott etetesi modszert valaszthatod, par gomboc valami nad elotti lyukba uszora, illetve fenekezonel pedig siman eleg az ami a kosarba belefer...

Idézet

Ja egyébként találtam egy bojli receptet, bogrács, üst elő és mehet a bojli gyártás :)
BOJLI RECEPT

Itt is van egy jokis etetos link!

#210 Felhasználó inaktív   La Phini 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 21:53

Hm ez jo kis link :)
Rem ponty is akad benne,mert azért megyünk...monnyuk én nemnagyon szeretem a halat (enni)
:up:  a jo topicnak :)

#211 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 22:05

Idézet: La Phini - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 22:53

Rem ponty is akad benne,mert azért megyünk...monnyuk én nemnagyon szeretem a halat (enni)

:)  :up:  Görbüljon akkor minel jobban! ;)

#212 Felhasználó inaktív   La Phini 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 22:09

Idézet: Sniper - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 23:05

Úgy legyen, rem csütörtök este mar pár kép kíséretével számolhatok be :)

#213 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 17:12

Én az etetőanyaghoz szólnék hozzá:
A kb 20 horgászévem alatt kipróbáltam sokmindent, de nem találtam tutit.
Amúrra - ha van a közelben eszméletlen jól bevált az erjedtre áztatott búza mézes aromával fejbelöttyintve, tehát erősen mézes!
A piros joker majdnem mindig jó, csak már drágább, mint a külföldi etetőanyag, és csak 60dkg egy zacskóval. :(
Személy szerint a jól tapadó etetőanyagokat szeretm, ha nem tapad, akkor teszek hozzá ragasztót. (Nem, technokolt :) )
Part közelbe, és ahol az én helyem van, tehát nyílt terepen, de mély 2,5-3 méteres vízbe erősen begyúrt gobócokat szoktam dobni, és konzerv kukoricát. Általában csak egyszer etetek (halometetés), akár eszik a hal, akár nem, mert sokszor elijedtek a behulló kajától. Jön rá ponty is (ha van) a partközelben, volt, hogy az éjjel fogott ponty hasa teli volt etetőanyaggal, de nappal nem vette fel a csalit. Lehet, hogy hangosak voltunk? de sokszor van úgy, hogy kiskeszeg, keszeg, kárász, ponty a sorozat.

Szombaton, remélem sikerül kimenni, és akkor mindent bele!

Üdv!
Asztalravissza!

#214 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 15:52

Idézet

A piros joker majdnem mindig jó, csak már drágább, mint a külföldi etetőanyag, és csak 60dkg egy zacskóval.

40!! dkg egy zacskóval!!

:grrr:
Asztalravissza!

#215 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 19:02

Idézet: La Phini - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 23:09

Úgy legyen, rem csütörtök este mar pár kép kíséretével számolhatok be :)

Varjuk :)

Azt akartam meg mondani, bar mar lehet keso, hogy ha netan nem jonne a ponty, akkor az ivóval (kortyintó nevre hallgat) szemkozti oldalon a surubb nadasok mellett csontifuzerrel, puffasztott buzaval, esetleg ha meg fer a horogra kukorica is az is mehet... csak sajna szakitasra szamits :) nem kicsik az amurok... de az elmeny mar megeri ha csak 5-10percig van meg akkor is :)... ha meg ki is szeded valahogy    :eek: na azt akkor el ne felejtsd fotozni :)

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 16:52

40!! dkg egy zacskóval!!

Elmehetnek a picsaba... az ara gondolom nem valtozott mi?!

#216 Felhasználó inaktív   La Phini 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 19:50

Idézet: Sniper - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 23:05

Görbült szerencsére, 4 ponty meg rakat aprólék :) Nem volt oan rossz ez a Tószeg,mint amiennek mondták

#217 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 20:12

Idézet: La Phini - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 20:50

Görbült szerencsére, 4 ponty meg rakat aprólék :) Nem volt oan rossz ez a Tószeg,mint amiennek mondták

Na... remek :)

Mekkorak? Majd pacoljatok be rendesen kajalas elott... izre nem egy fonyeremeny szerintem... bar lehet en vagyok csak finnyas :)

#218 Felhasználó inaktív   La Phini 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 20:15

Idézet: Sniper - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 21:12

Na... remek :)

Mekkorak? Majd pacoljatok be rendesen kajalas elott... izre nem egy fonyeremeny szerintem... bar lehet en vagyok csak finnyas :)

2db 31centis 2db 35centis, nem oan nagyok :s
Nekem mind1 én nemszeretem a halat, de kap fuszert rendesen akkor :)

#219 Felhasználó inaktív   La Phini 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 12:22

Tószeg kép
itt egy kép a nagyobbakrol, nagyon sok apro keszeg kárász jött még emellett, na meg persze a majdnme ponty nagyságu kárász :)

#220 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 13:07

Na! Nem is rossz  :up: ... gratula!

Mire jottek?

Téma megosztása: