HWSW Informatikai Kerekasztal: Horgásszunk! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Horgásszunk! Tippek, trükkök, történetek... Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 08. 18:28

Idézet

Nekem még rablóhalazás közben is az számít igazi élménynek, amikor szépen eltűnik az úszó és a dobról elkezd futni a zsinór.  :cool: El nem tudom képzelni, hogy fenekező módszerrel csukázzak, vagy süllőzzek.

Régen én is rengeteget úszóztam süllőre, fogtam is szépen és élveztem is nagyon. A lustaság egyébként nekem onnan jön, hogyha egyszer megszerelem a cuccot és beállítom, akkor már nincs kedvem utána variálni, mert rengeteg idő megy el vele. Idővel azért majd ügyesedem, csak tudom, hogy saját magam állok néha a fejlődés útjába.

Idézet

Ne túlozz! :) A "taknyos" botoktól messze van még a Shimano Alivio BX Specimen bot is. Pedig az jóval hajlékonyabb a kategóriában felette lévő Shimano botoknál.

Őszintén szólva nekem nem tetszenek a Beast Master botok, sokan imádják őket, de én nem vagyok megelégedve a csillapításukkal sem bojlis, sem feeder változatban. Aliviot még nem próbáltam.

Idézet

Sajnos oda még nem jutottam el. Innen tőlünk felutazni oda nem kicsit luxus lenne. Budapesten élőknek persze közel van. Pedig nagyon megnézném, mert az újságokban látott fotók alapján hatalmas áruház és sok féle felszerelést lehet megtalálni.

Barátnőmmel mi legalább havonta felmegyünk Pestre, persze többféle boltot (nemcsak horgász) összejárunk, mert Fehérvár igen szegényes hely Pesthez viszonyítva boltilag sajna, és ilyenkor mindig bemegyek a Maxonba. Tudom olyan híre van, hogy nagyon drága hely, de nekem van 10% törzsvásárlói kedvezményem, igaz a Shimano cuccok még így sem nagyon olcsók, de pl TopMix etetőanyagok (gyakorlatilag csak ezt használok) már nagyon jó árban vannak így. Nagyon szeretek itt nézelődni, rengeteg cucc van, csak néha nehéz megállni, hogy az ember ne vásároljon :)

Idézet

Ezt meg kell, hogy cáfoljam. Egy halban bővelkedő vízben egy etetőkosárnyi kaja is megfelel. De még az is, ha nem is használsz kosarat, hanem sima távdobó ólommal szerelsz, a horog végén pedig 1 szem pellet, vagy 1 szem bojli csalogatja a halakat.

Nekem az a tapasztalatom, hogy jobban lehet úgy fogni, hogyha van több csalógatóanyag, mint egy etetőkosárnyi.

Idézet

Volt szerencsém ilyen vízen horgászni. A cimborámmal nem tudtunk rendesen két-két bottal (1 matchbot, 1 pontyozó fenekező bot) horgászni, mert amikor ő halat fárasztott, nekem kapásom volt a matchbotomon, közben pedig vitte a hal a pontyos botot is.

Én is jártam már így, de csak akkor ha rendesen etettem. Ha abbahagytam akkor csökkentek a kapások is idővel.

Idézet

Ezeken a tavakon teljesen felesleges "agyonetetni" a halakat, mert úgyis rengeteg kapásod lesz.

Agyonetetni tényleg felesleges, de szerintem akkor is kell.

Idézet

Persze, ha valaki megengedheti magának... Én ha akarnék sem tudnék súlyos ezreket költeni egy-egy horgászat alkalmával pusztán az etetésre.

Én sem költök közel sem annyit, mint lehetne, de azért igyekszem normális cuccokat használni.

Idézet

Melyik tóról van szó?

Pátkai horgásztó. Ez egy kis magántó Pátkán, bojlisok általában elég jól ismerik. Nagyon rendezett és kultúrált, nincs törpe, cserébe van benne hal bőven. Mostanában mondjuk romlott a hírneve, lehet innen is lopják sokan a halat. Ettől függetlenül volt már néhány jó napom itt idén. Ráadásul pergetni is jól lehet, van bőven ragadozó. Itt szoktam látni viszont bojlisokat eszméletlen mennyiségű kaját beönteni, na ez az amit biztos nem csinálnék, de ők tudják. Ilyen kis vizen nem kell nagy mennyiség a halak koncentrálásához.

Ma körbenéztem egyébként a Maxonban, megnéztem a bojlis botokat. Greys továbbra sem tetszik, pedig 120k-s botjuk is volt, nem tudom miért, pedig biztosan jók. A TF Gearből találtam olyat ami tetszett, de az megintcsak 80k volt... Shimanokat nézve a Force Mastert néztem, nem rossz végülis, de nem is jó. Beast Master továbbra sem jött be, főleg a négyrészes verzió nem. Speed Master viszont igen jó szerintem, sajnos 3 részes verzió nem volt nekik, pedig arra kiváncsi lettem volna. Azt mondják kértek belőle, de még nem kaptak. A két részes Speed viszont bejött, csak még nem tudom, hogy 2.5 vagy 2.75lbs-es kéne jobban. Még Fox botokat nem láttam, de eddig a Speedmaster a befutó, 35k volt az ára a 2.5-ösnek, ebből lejön -10%, talán nem annyira vészes, bár ha már kettő kell úgy már húzós, főleg, hogy ebben orsó sincs... Mindegy, van még időm gondolkodni, nem sietek sehová, meg hátha lesz majd valamikor jó akció.

#322 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 08. 21:43

Idézet: Dzsano - Dátum: 2008. nov. 8., szombat - 13:58

Ohne hal. Vagyis. 1 db kárász...  :(

Hát hallod... az nem sok. Hol horgásztál? Milyen felszereléssel és csalival próbálkoztál?

Idézet

Vettem egy ilyet, ha hideg lesz, akor felveszem.:horgászbakancs

Én egy ilyet néztem ki magamnak:
Kép

Eszméletlenül jó cipő. Teljesen vízhatlan. Akár egész nap álldogálhatsz a vízben, akkor sem ázik át. Ráadásul nem hűl le a lábad, mert szellőzik kifelé, teljesen szárazon, és melegen tartja. Amellett a sár nem tapad meg a talpán, mert olyan kiképzésű bordákkal készítik. Professzionális horgász- és túracipő.

A kedvenc horgászboltomban extra akciós áron megvásárolhattam volna, csak éppen a cég maximum 46-os méretig gyártja, nekem pedig 47-esre van szükségem.  :(

Jah, Saen-nek is mondom, hogy érdemes ezt a honlapot megtekinteni:
http://www.totalfishinggear.co.uk/

Több termékhez (a fenti cipőhöz is) bemutatófilm is tartozik.

Szerkesztette: Piftuka 2008. 11. 08. 21:44 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#323 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 08. 22:12

Idézet: saen - Dátum: 2008. nov. 8., szombat - 18:28

Őszintén szólva nekem nem tetszenek a Beast Master botok, sokan imádják őket, de én nem vagyok megelégedve a csillapításukkal sem bojlis, sem feeder változatban.

Ezek szerint te az A akciós botokat kedveled?

Idézet

Nagyon szeretek itt nézelődni, rengeteg cucc van, csak néha nehéz megállni, hogy az ember ne vásároljon :)

Elhiszem. Mondjuk nekem van itt helyben kedvenc horgászboltom, ahol gyakorlatilag bármit meg tudok venni, amire szükségem van.

De egyszer a Maxon-ba és a WalterLand-ba ellátogatnék "végigtapogatni" a felszereléseket.

Mondjuk erre a célra remek lesz a FEHOVA 2009 is. Nagyon régen voltam már ezen a kiállításon; akkor még HOKÉV termékek is voltak a forgalomban. :)

Azóta meglehetősen kinőtte magát a horgászattal kapcsolatos rész, szóval kiváncsian várom, a sok látnivalót. Amellett úgy tudom, hogy jelentős árengedményekkel, akciókkal várják a forgalmazók a látogatókat.

Idézet

Pátkai horgásztó. Ez egy kis magántó Pátkán, bojlisok általában elég jól ismerik. [..]

Nem ismerem ezt a magántavat. Mekkora halak vannak benne, s mennyibe kerül a napijegy?

Megnéztem a honlapját, de ott ezt nem írják. (Egyébként nem kedvelem az ilyen műanyag, kockatavakat. Maszek tóban is a vadregényes fajták szeretem, amely úgy néz ki, mintha természetes víz lenne.)

Idézet

Ma körbenéztem egyébként a Maxonban, megnéztem a bojlis botokat. Greys továbbra sem tetszik, pedig 120k-s botjuk is volt, nem tudom miért, pedig biztosan jók. A TF Gearből találtam olyat ami tetszett, de az megintcsak 80k volt... Shimanokat nézve a Force Mastert néztem, nem rossz végülis, de nem is jó. Beast Master továbbra sem jött be, főleg a négyrészes verzió nem. Speed Master viszont igen jó szerintem, sajnos 3 részes verzió nem volt nekik, pedig arra kiváncsi lettem volna. Azt mondják kértek belőle, de még nem kaptak. A két részes Speed viszont bejött, csak még nem tudom, hogy 2.5 vagy 2.75lbs-es kéne jobban. Még Fox botokat nem láttam, de eddig a Speedmaster a befutó, 35k volt az ára a 2.5-ösnek, ebből lejön -10%, talán nem annyira vészes, bár ha már kettő kell úgy már húzós, főleg, hogy ebben orsó sincs...

Hát tudod... ezek alapján már egyáltalán nem tudom, hogy mik az elvárásaid egy bojlis bottól. :)

Bojlis botban szerintem a FOX és a Greys/Hardy cuccok a legjobbak a világon. Ez az árszínvonalukon is meglátszik.

A FOX Warrior ES-t mondjuk megkapod 27.000 forint körüli áron, de annál olcsóbb botjuk - tudtommal - nincsen.

Négy részes, összedughatós botot mondjuk én sem vennék.

Ha nem szándékozol messze dobálni, s nem horgászol nehéz terepen, akkor a 2,5 librás a megfelelő. Ebben az esetben ugyanis használhatod finomabb szerelékkel is.

Ha nem csak a Pátkai tavon horgászol (ahol mindez elegendő), akkor inkább a 2,75 librásat válaszd.

A TFG botokkal egyébként mi a bajod?  :think:  Még a legalacsonyabb kategóriába tartozó Force 8-as botjuk is állati jó.

Idézet

Mindegy, van még időm gondolkodni, nem sietek sehová, meg hátha lesz majd valamikor jó akció.

Bojlis botot most késő ősszel és télen érdemes venni, mert ilyenkor a legolcsóbb a sok akciónak köszönhetően. (Azért akciózzák, mert nincs szezonja.)

Én javaslom, hogy nézz körül a Cormoran, a TFG, az Ultimate, vagy a Prowess cégek termékei között.

Amellett a DAIWA is gyárt igen korrekt botokat. Például a cég belépő szintű, DAIWA D Carp nevű 2,75 librás botjába azonnal beleszerettem, amikor kipróbáltam. Nagyon szép a kidolgozása, remek az akciója, amellett nagyon olcsó botnak számít. (A Speedmaster árából kettőt-hármat is kapsz.)

#324 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 07:49

Idézet

Ezek szerint te az A akciós botokat kedveled?

Nem feltétlen, az akció és a csillapítás nem ugyanaz.

Idézet

Elhiszem. Mondjuk nekem van itt helyben kedvenc horgászboltom, ahol gyakorlatilag bármit meg tudok venni, amire szükségem van.

Melyik az?

Idézet

De egyszer a Maxon-ba és a WalterLand-ba ellátogatnék "végigtapogatni" a felszereléseket.

Walterlandban egyszer voltam, de nem voltak szimpik, mert az eladó rá akart beszélni egy olyan botra ami nem tetszett... Persze sok cuccuk van, szóval itt is van mit nézni. Maxonba meg legalább nézelődni érdemes elmenni.

Idézet

Mondjuk erre a célra remek lesz a FEHOVA 2009 is. Nagyon régen voltam már ezen a kiállításon; akkor még HOKÉV termékek is voltak a forgalomban. :)

Én még csak a Hit-en voltam, de lehet elnézek majd ide is.

Idézet

Nem ismerem ezt a magántavat. Mekkora halak vannak benne, s mennyibe kerül a napijegy?

Két tóból áll, a nagyobbik 6.5ha, a kisebbiket nem tudom. A nagyobbik a lényeg talán, ponty 28kg-ig, amur 22kg-ig, csuka 12kg-ig, harcsa 50kg-ig, süllő 4-5kg-ig, balin csak két db bazi nagy (6kg ha jól emlékszem), sügér 1kg-ig, stb. Persze azért a nagy halakat nem könnyű megfogni (meg az igazán nagyokból nincs is sok), nagyot még én sem fogtam, illetve azért könnyű volt itt nullázni is idén, de azt jó nézni amikor a 4-5kg-s pontyok ugrálnak :) A kisebbik tó idén készült el, vagyis egy nagy nádas volt az egész, most ki van vágva és van bele hal téve, itt kapitális halak tudtommal nincsenek, meg jelenleg még igen akadós az alja a nádtorzsa miatt, de ehető méretű halat pontyból és amúrból lehet fogni már most is. Azt már hallottam, hogy innen is lopnak halat egyesek, sajnos emiatt biztosan csökkent a halállomány, ugyanis a tulaj azt figyeli, hogy mennyi halat vettek meg és ez alapján telepít. 1200Ft a napijegy, de kettő után csak 800Ft. Az éves jegy jövőre drágul jó eséllyel, lehet a napijegy is fog.

Idézet

Megnéztem a honlapját, de ott ezt nem írják. (Egyébként nem kedvelem az ilyen műanyag, kockatavakat. Maszek tóban is a vadregényes fajták szeretem, amely úgy néz ki, mintha természetes víz lenne.)

Pont azért tetszik ez a víz, mert teljesen természetes hatása van. Igaz, hogy hirtelen mélyül a széle, de nem a markoló nyomait látod, hanem a szép nádat, stb. Vannak igaz stégek is, de az természetes vizen ugyanúgy lehetne. Emellett a fű mindig le van vágva, tényleg rendben van tartva.

Idézet

Hát tudod... ezek alapján már egyáltalán nem tudom, hogy mik az elvárásaid egy bojlis bottól. :)

:D Nekem a Greys merevnek tűnik nagyon és nem is elég vékony a nyél + az orsótartó sem tetszik, meg úgy általában a kialakítása. Persze biztos jó botok, csak nem az én izlésemnek valók.

Idézet

Ha nem csak a Pátkai tavon horgászol (ahol mindez elegendő), akkor inkább a 2,75 librásat válaszd.

Lehet ez lesz, főleg azért, mert ezekkel talán még a kisebb etetőrakétákat is el lehet dobni és akkor nincs szükség külön spod botra :)

Idézet

A TFG botokkal egyébként mi a bajod?  :think:  Még a legalacsonyabb kategóriába tartozó Force 8-as botjuk is állati jó.

Nem vettem kézbe az összeset, de vastag volt az olcsóbbaknak a nyele :)

Idézet

Amellett a DAIWA is gyárt igen korrekt botokat. Például a cég belépő szintű, DAIWA D Carp nevű 2,75 librás botjába azonnal beleszerettem, amikor kipróbáltam. Nagyon szép a kidolgozása, remek az akciója, amellett nagyon olcsó botnak számít. (A Speedmaster árából kettőt-hármat is kapsz.)

Daiwás boltot sajna nem ismerek, pedig nagy fan vagyok, ha találok valahol biztos megnézem.

#325 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 09:23

Abonyi bányatóban. Bojlis botok + kukorica, pufi. Az elején északkeleti szél volt, és akkor mozgott a hal is, de megfordult keleti, délkeletire, onnantól megállt minden. Ez van.  :(
Asztalravissza!

#326 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 14. 20:14

Idézet: saen - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 7:49

Nem feltétlen, az akció és a csillapítás nem ugyanaz.

Természetesen nem, de egy parabola akciós botnak soha nem lesz olyan csillapítása, mint egy spiccakciós darabnak.

Idézet

Melyik az?

A MOBY DICK horgászbolt, a Fiskális úton.

Idézet

Walterlandban egyszer voltam, de nem voltak szimpik, mert az eladó rá akart beszélni egy olyan botra ami nem tetszett... Persze sok cuccuk van, szóval itt is van mit nézni. Maxonba meg legalább nézelődni érdemes elmenni.

A helyzet az, hogy az én jövedelemmem mellett luxus lenne 3.000-4.000 forintot elkölteni arra, hogy pusztán "nézelődni" felmenjek a Maxon Horgászáruházba. Ezért várom a FEHOVA-t, mert ott legalább lesz egy jó indok a nézelődésre, ráadásul ahogyan hallottam, mindig vannak nagy akciók, így a "tavaszi bevásárlást" érdemes lehet akár ott megtartani.

Idézet

Én még csak a Hit-en voltam, de lehet elnézek majd ide is.

A HIT központban rendezett kiállítás (bár személyesen nem voltam még) jóval kisebb volumenű, mint a FEHOVA.

Idézet

Azt már hallottam, hogy innen is lopnak halat egyesek, sajnos emiatt biztosan csökkent a halállomány, ugyanis a tulaj azt figyeli, hogy mennyi halat vettek meg és ez alapján telepít. 1200Ft a napijegy, de kettő után csak 800Ft. Az éves jegy jövőre drágul jó eséllyel, lehet a napijegy is fog.

Elég probléma az, amikor egy magán tó tulajdonosa nem tudja megakadályozni, hogy lopják a halat a tavából.  :(

Idézet

Pont azért tetszik ez a víz, mert teljesen természetes hatása van. Igaz, hogy hirtelen mélyül a széle, de nem a markoló nyomait látod, hanem a szép nádat, stb. Vannak igaz stégek is, de az természetes vizen ugyanúgy lehetne. Emellett a fű mindig le van vágva, tényleg rendben van tartva.

:) Azért a "természetes" hatáshoz esetemben több kell annál, hogy fűvel körbe van ültetve egy földből "kimart" kockató.

A kis méret eleve kizárja a természetes hatást. Legyen azért legalább 15 hektáros, szabálytalan forma, zegzugos, nádszigetekkel, sásosokkal, vízben bokrokkal, fákkal (persze az sem árt, ha erdős, bokros területek veszik körbe magát a tavat is, s távol vannak a civilizáció nyomai)... na az ilyen vizeket szeretem én.

Láttam az említett Pátkati horgásztó képeit a net-en. Nem rossz, de messze van attól, hogy természetes hatású víznek lehessen nevezni.

(A kis tavak esetében azt sem szeretem, hogy egymás "szájába" lógnak a horgászok, aztán egy erőteljesebb dobás, vagy egy nagyobb hal esetén megy az anyázás, mert a szomszédodat, vagy a szemközti horgászt akasztottad meg. Az ilyenből, köszönöm nem kérek.)

Idézet

:D Nekem a Greys merevnek tűnik nagyon és nem is elég vékony a nyél + az orsótartó sem tetszik, meg úgy általában a kialakítása. Persze biztos jó botok, csak nem az én izlésemnek valók.

Nem vettem kézbe az összeset, de vastag volt az olcsóbbaknak a nyele :)

Hmmm... milyen vastagságú nyél szükséges számodra?  :think: Mert emlékeim szerint mindegyik osztott nyéllel készíti a botjait, s manapság a bojlis botok zöme tök egyforma ilyen téren; rendkívül vékony nyéllel kerülnek forgalomba.

Vannak botok végig borított nyéltaggal (pl. a MIDDY botom ilyen; vagy a Balzer botjai közül több parafanyelű változat) is, de jellemzően az osztott nyelű botok vékonyak.

Idézet

Daiwás boltot sajna nem ismerek, pedig nagy fan vagyok, ha találok valahol biztos megnézem.

Itt néz körül bojlisbot ügyben:

http://www.profiblinker.hu/index.php?optio...61&Itemid=10061

http://webshop.carpm...otok-c-102.html

http://www.gamefishing.hu/?Daiwa&page=term...kcsoport_id=478

http://www.ziccerhorgaszbolt.hu/index.php?...=termek&mkod=15

DAIWA termékek is kaphatók, s több más cég klassz modelljei.

#327 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 14. 22:32

Idézet

A MOBY DICK horgászbolt, a Fiskális úton.

Jó bolt ez tényleg, Fehérváron ide járok legtöbbet, jó árak vannak és ez a lakhelyemhez legközelebb eső horgászbolt :) Tibivel egy baj van, miután azt választotta, hogy alacsony haszonkulccsal dolgozik, így elég nagy volument bonyolít le szinte egyedül, speciális igények kiszolgálására már nem marad energiája. Kisebb rendelésekkel nem éri meg neki foglalkozni, így kénytelen voltam más boltokban is körülnézni. Ettől függetlenül rendszeresen betérek ide :)

Idézet

A helyzet az, hogy az én jövedelemmem mellett luxus lenne 3.000-4.000 forintot elkölteni arra, hogy pusztán "nézelődni" felmenjek a Maxon Horgászáruházba.

Én mindig összekötöm más programokkal, így már nem csak ezért megyek. Úgy én sem szoktam felmenni, hogy csak nézelődök egy horgászboltban.

Idézet

Ezért várom a FEHOVA-t, mert ott legalább lesz egy jó indok a nézelődésre, ráadásul ahogyan hallottam, mindig vannak nagy akciók, így a "tavaszi bevásárlást" érdemes lehet akár ott megtartani.
A HIT központban rendezett kiállítás (bár személyesen nem voltam még) jóval kisebb volumenű, mint a FEHOVA.

Elég jó volt tavaly a Hit, volt néhány számomra fontos cég (TopMix pl) akik csak ide jöttek és a Fehovára nem. Én azért olyan bazi nagy akciókat nem láttam, inkább az a tuti, hogy egy helyen ilyen kínálat Magyarországon nincs sosem.

Idézet

Láttam az említett Pátkati horgásztó képeit a net-en. Nem rossz, de messze van attól, hogy természetes hatású víznek lehessen nevezni.

Kiváncsi lennék melyik vizeket kedveled a környéken, nekem bejött a "kis pátka", ez volt a legtermészetesebb magántó ahol eddig horgásztam.

Idézet

Hmmm... milyen vastagságú nyél szükséges számodra?  :think: Mert emlékeim szerint mindegyik osztott nyéllel készíti a botjait, s manapság a bojlis botok zöme tök egyforma ilyen téren; rendkívül vékony nyéllel kerülnek forgalomba.

Igen nagy különbségek vannak nyélvastagságban vagy néha vékonyságban, akkor feltünő főleg ha sok botot látsz egymás mellett.

Idézet

Itt néz körül bojlisbot ügyben:
DAIWA termékek is kaphatók, s több más cég klassz modelljei.

Köszi!

#328 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 16. 10:44

Idézet: Dzsano - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 9:23

Abonyi bányatóban. Bojlis botok + kukorica, pufi. Az elején északkeleti szél volt, és akkor mozgott a hal is, de megfordult keleti, délkeletire, onnantól megállt minden. Ez van.  :(

Milyen méretű tó ez? Milyen tiszta a vize, s milyenek a mederviszonyok?

Egyébként a keleti és déli irányból fújó szelek jellemzően igen rosszak.

Van egy régi halászmondás: "A keleti szél elriasztja, a déli még a szákból is kiviszi a halat."

Nagyon sok tapasztalat mondatja velem, hogy igaz a megállapítás. Az északi, észak-nyugati, és nyugati szél szokott a legjobb lenni fogás szempontjából.

#329 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 16. 12:29

Idézet: saen - Dátum: 2008. nov. 14., péntek - 22:32

Tibivel egy baj van, miután azt választotta, hogy alacsony haszonkulccsal dolgozik, így elég nagy volument bonyolít le szinte egyedül, speciális igények kiszolgálására már nem marad energiája. Kisebb rendelésekkel nem éri meg neki foglalkozni, így kénytelen voltam más boltokban is körülnézni. Ettől függetlenül rendszeresen betérek ide :)

Hogy érted, hogy "kisebb rendelésekkel"?  :think: Nekem hozott ő már meg rendelésre többször is horgászcikket.

Hiszen tény, hogy a kisebb méretű bolt miatt nincs lehetősége olyan választékot tartani, mint egy nagy horgászáruháznak, de amit tud meghoz rendelésre.

Idézet

Elég jó volt tavaly a Hit, volt néhány számomra fontos cég (TopMix pl) akik csak ide jöttek és a Fehovára nem.

No, majd megkérdezem Papp Józsit, hogy ott lesz-e 2009-ben a FEHOVA-n.

A HIT csarnokos horgászvásár mikor kerül megrendezésre 2009-ben, és mennyibe kerül a belépő?

Idézet

Én azért olyan bazi nagy akciókat nem láttam, inkább az a tuti, hogy egy helyen ilyen kínálat Magyarországon nincs sosem.

Ezek szerint voltál a legutóbbi FEHOVA-n?

Idézet

Kiváncsi lennék melyik vizeket kedveled a környéken, nekem bejött a "kis pátka", ez volt a legtermészetesebb magántó ahol eddig horgásztam.

Mint mondtam, a Velencei-tóra járok a horgászatra szánt szabadidőm zömében. Az igazi vadregényes víz. Persze sokat ront a hangulatán nyaranta az éjjeli discozene, a részeg hőbörgő vadbarom fiatalok, a vonatok hangja, s a kibetonozott, beépített déli part.

Talán egyszer megérjük, hogy az állam visszaállítja az eredeti állapotokat, a pozitív nyugati példákat követve. (Már az eleve hiba volt, hogy anno az elvtársak kiárusították a déli partot.)

De mindent összevetve csónakból horgászva ott még el lehet bújni a nádrengetegben, s átadni magadat a horgászat örömeinek, anélkül, hogy a szomszédod horgászbotja a szádba lógna. Hiszen elég nagy a horgászható terület, eloszlanak a pecások. (Parton már ez nehezebb, de idén azért több alkalommal sikerült a cimborámmal olyan napot kifogni, amikor rajtunk kívül senki nem pecázott az adott horgászhelyeink közelében, a parton.)

Amellett ha maszek tóról van szó, akkor a Móri Ezerjó horgásztó szimpatikus. Tele van hallal, lehet is fogni, nagyokat is. Tény, hogy a horgászsűrűség gyakran nagy (bár volt ellenpélda erre is), de maga a víz képe igazi vadregényes.

Idézet

Igen nagy különbségek vannak nyélvastagságban vagy néha vékonyságban, akkor feltünő főleg ha sok botot látsz egymás mellett.

Látod erre nem is gondoltam. Mondjuk fontos tény, hogy az angoloknál egyre inkább divatba jön a teljes hosszában borított nyél. Az én MIDDY botom is ilyen.

Egy időben az osztott nyél volt a divat, mostanában pedig afelé mennek el, hogy az orsótartótól a bot végéig be legyen vonva valamilyen anyaggal (hypron, duplon) a nyél. Ez nyilván jelentős mértékben vastagítja is.

Persze az angolok esetében érthető mindez, hiszen náluk az év nagy részében esik az eső, s bizony ilyen időben hasznos, ha nem csúszkál az ember keze.

Idézet

Köszi!

Nincs mit!

Az etetés témájához annyit, hogy a szaklapokban olvastam a leghíresebb külföldi és magyar bojlihorgászok (Warwick, Pelzer, Ladányi Tamás és társaik) írásait a témában, s teljesen változatosak a vélemények az etetéssel kapcsolatban.

Van aki egy túrát azzal kezd, hogy 50!!! kg bojlit beszór, majd 2 naponta még 4 kg bojlit rászór az etetésre több héten keresztül.

Van, aki a kiterjesztett etetésre esküszik, van aki csak bojlival etet, van aki az egyéb szemes etetőanyagok használatát tartja jónak.

Pelzer egyik legutóbbi írásában azt írta, hogy a minimális, koncentrált etetés a nyerő a legtöbb esetben.

Van, aki szerint a csalit "fel kell turbózni" különféle erős aromákkal, Marcus Pelzer szerint pedig az óvatos, kapitális pontyok azt szeretik, ha a csali teljesen ugyanaz, mint amivel etetsz. Vagyis, ha sima bojlit szórtál be, akkor nehogy mártogasd aromákba, mert elriasztod a ravaszabb, nagy példányokat.

Mindehhez jönnek az olyan vélemények, hogy minden vízterület más-más etetést kíván a jellegét és a mennyiségét tekintve is.

Na ebből rakd össze, hogy kell-e neked etetőrakéta és spod bot!  :Đ

Én a magam részéről a mérsékeltebb etetés híve vagyok, ha jó fogást ígérő, intenzív telepítésű vízről van szó. A horogcsalin felül maximum pár szem bojli PVA zsinórral felkötve, vagy PVA hálóban kínálva; más nem is kell.
Esetleg valami jobb fajta etetőanyagot nyomok az ólom köré, vagy eleve etetőkosarat használok. (Ennél a módszernél fontos, hogy nagy halakra való etetőanyaggal horgásszunk, mert a cél az apróbb halakat távol tartani a horogtól.)

#330 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 16. 13:23

Idézet

Hogy érted, hogy "kisebb rendelésekkel"?  :think: Nekem hozott ő már meg rendelésre többször is horgászcikket.
Hiszen tény, hogy a kisebb méretű bolt miatt nincs lehetősége olyan választékot tartani, mint egy nagy horgászáruháznak, de amit tud meghoz rendelésre.

Néhány kiló etetőanyag, spéci úszó, stb. Nekem is hozott már sok dolgot rendelésre, de belefáradtam, hogy hetekig árat sem kérdezi meg, hiába jártam a nyakára, sok dolgot kifelejtett a listáról, fateromnak volt, hogy megmondta, hogy nem tud ilyen-olyan rendelésekkel foglalkozni, stb. Minden attól függ, hogy épp mekkora a forgalom, mennyi szabadideje van, ha teheti természetesen hoz bármit, csak nagyon túl van terhelve, szerintem egyedül sok neki ez a bolt és minimális a segítsége. Azt nem tudom, hogy ki tudna-e termelni a bolt mégegy fixen ott dolgozó emberkét, de igazából ez lényegtelen is, mert látszólag nem akar a helyzeten változtatni. Ettől függetlenül szivesen járok hozzá, mert ami raktáron van az általában jó áron van és a kiszolgálás is korrekt.

Idézet

A HIT csarnokos horgászvásár mikor kerül megrendezésre 2009-ben, és mennyibe kerül a belépő?

Március első hétvégéje szokott lenni és természetesen nincs belépő. Elég hülyeség, hogy egy vásárra belépőt kell fizetni...

Idézet

Ezek szerint voltál a legutóbbi FEHOVA-n?

Ez a Hit-re vonatkozott, de szerintem ugyanez volt a Fehová-n is. Persze voltak kedvezmények, de nem olyan hűdenagyok.

Idézet

Amellett ha maszek tóról van szó, akkor a Móri Ezerjó horgásztó szimpatikus. Tele van hallal, lehet is fogni, nagyokat is. Tény, hogy a horgászsűrűség gyakran nagy (bár volt ellenpélda erre is), de maga a víz képe igazi vadregényes.

Erről a vízről már hallottam többször, egyszer elmegyek megnézem.

Idézet

Az etetés témájához annyit, hogy a szaklapokban olvastam a leghíresebb külföldi és magyar bojlihorgászok (Warwick, Pelzer, Ladányi Tamás és társaik) írásait a témában, s teljesen változatosak a vélemények az etetéssel kapcsolatban.

Tudom, ezért is vannak kétségeim még a megfelelő módszerrel kapcsolatban.

Idézet

Van aki egy túrát azzal kezd, hogy 50!!! kg bojlit beszór, majd 2 naponta még 4 kg bojlit rászór az etetésre több héten keresztül.

Tekintve, hogy Mainline bojliból 1kg kb 5000Ft, csak a kezdőetetés lenne 250k Huf, az még az éves adagnak is sok :) Ennyit biztosan nem fogok sosem bedobni, nálam az alapozás biztosan nem a bojliról fog szólni.

Idézet

Na ebből rakd össze, hogy kell-e neked etetőrakéta és spod bot!  :Đ

Amit én tervezek az az, hogy az alapozó etetés elsősorban magokból fog állni, annak is legalább 70%-a kendermag lesz, kevés kukorica, tigrismogyoró meg amit épp találok. Öntök hozzá valamennyi pelletet, aromát és némi etetőanyagot. Ez utóbbit csak azért, hogy egy kicsit ragadjon az egész, de épp csak kicsit, tehát közel sem lesz ahhoz, hogy gombócot lehessen formálni belőle. Ez megy a rakétába és ez az alap. Ha nagyot akarok horgászni akkor nagyon kevés bojli is mehet hozzá, de tényleg nagyon kevés. Bojlit inkább csalizni fogok, illetve PVA-ba rakok a horog mellé. Danny Fairbrass (Korda tulaj) ezt csinálja, vagy legalábbis ezt ajánlja a filmjeiben. Mondjuk ő azért bojlit is tesz ebbe a mixbe, de nem túl sokat ő sem, én viszont ezen spórolni fogok. Kisebb tavakon horgászva, nem az odaszoktatás a cél, így nagy mennyiség nem kell, a bojlit meg már ismerik a halak, így bemutatni nem kell nekik. Ha nem válik be a módszer akkor variálok, de az tuti nem lesz, hogy beöntök 50kg bojlit, szerintem kis vizen nincs is értelme.

Idézet

Én a magam részéről a mérsékeltebb etetés híve vagyok, ha jó fogást ígérő, intenzív telepítésű vízről van szó. A horogcsalin felül maximum pár szem bojli PVA zsinórral felkötve, vagy PVA hálóban kínálva; más nem is kell.
Esetleg valami jobb fajta etetőanyagot nyomok az ólom köré, vagy eleve etetőkosarat használok. (Ennél a módszernél fontos, hogy nagy halakra való etetőanyaggal horgásszunk, mert a cél az apróbb halakat távol tartani a horogtól.)

Alapvetően azért valamennyi etetés hasznos szerintem, nekem volt többször is olyan idén, hogy etetés után jónéhány kapás, majd elültek. Lőttem rá kaját és ismét jöttek a kapások, szóval egyértelműen az etetés vonzotta oda a halakat. Persze ez is vize és időjárása válogatja gondolom.

#331 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 16. 17:00

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 16., vasárnap - 9:44

Milyen méretű tó ez? Milyen tiszta a vize, s milyenek a mederviszonyok?

Egyébként a keleti és déli irányból fújó szelek jellemzően igen rosszak.

Van egy régi halászmondás: "A keleti szél elriasztja, a déli még a szákból is kiviszi a halat."

Nagyon sok tapasztalat mondatja velem, hogy igaz a megállapítás. Az északi, észak-nyugati, és nyugati szél szokott a legjobb lenni fogás szempontjából.

Abonyi horgásztavak (téglagyári tavak)

Ja, a déli szelet ma is tapasztaltam...  :(  betli.  :reklamacio:

Az új bakancs egész jó, nem fázott a lábam. Meleg vagy neoprén zokni azért kell bele.
Asztalravissza!

#332 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 16. 17:02

Anikó
Ő nagyon tud!  ;)
Asztalravissza!

#333 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 17:59

Most ezt szemeltem ki karácsonyra:
Eurohold Carper Long Cast Bait CBL6500
Milyen zsinórt vegyek rá?
2 db orsó lesz, ha jó, és akkor veszek 1000 méter damilt.
Vagyis majd veszek 2009 évben, friss szállításból.
Milyen márkát ajánlotok? (aránylag olcsó kategóriában, 25-30-as méretben) Pontyozni kell, akadálymentes területen.
Sufix zsinór
Haldorádó carp master zsinór
SPRO Carp Maxx zsinór
Trabucco zsinór kicsit drága, nem? Szép sárga. :)
Ezek még jobban tetszenek:
Carp expert ilyet már használtam, igen jó zsinór.
Carbon carp expert multicolor. Ez tetszik.
Shimano Catana Árba még belefér, éppen, hogy.

Ajjaj, lehet válogatni.
Asztalravissza!

#334 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 19:50

Idézet: Dzsano - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 17:59

Milyen márkát ajánlotok? (aránylag olcsó kategóriában, 25-30-as méretben) Pontyozni kell, akadálymentes területen.
Sufix zsinór
Haldorádó carp master zsinór
SPRO Carp Maxx zsinór
Trabucco zsinór kicsit drága, nem? Szép sárga. :)
Ezek még jobban tetszenek:
Carp expert ilyet már használtam, igen jó zsinór.
Carbon carp expert multicolor. Ez tetszik.
Shimano Catana Árba még belefér, éppen, hogy.

Ajjaj, lehet válogatni.

Ebből én a Shimanot venném, igaz nem próbáltam. Ha van még kis keret akkor a Korda Adrena-line-t választanám :)

#335 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 09:52

Szia!

Ezek kozul a Spro Carp maxx-ot es a trabuccot hasznaltam, mindkettovel tokeletesen meg volttam/vagyok elegedve (Carp maxx-al feedereztem, trabuccoval foleg uszo)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#336 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 19:36

Idézet: saen - Dátum: 2008. nov. 16., vasárnap - 13:23

Minden attól függ, hogy épp mekkora a forgalom, mennyi szabadideje van, ha teheti természetesen hoz bármit, csak nagyon túl van terhelve, szerintem egyedül sok neki ez a bolt és minimális a segítsége.

Ez így igaz.

Idézet

Azt nem tudom, hogy ki tudna-e termelni a bolt mégegy fixen ott dolgozó emberkét, de igazából ez lényegtelen is, mert látszólag nem akar a helyzeten változtatni.

Ez pedig így nem igaz. :)

Idézet

Ettől függetlenül szivesen járok hozzá, mert ami raktáron van az általában jó áron van és a kiszolgálás is korrekt.

Szerintem enyhe kifejezés a "korrekt". Ő tipikusan azt a kereskedőt testesíti meg, aki a "mindent a vevőért" alapon folytatja tevékenységét. Manapság már nagyítóval kell keresni az ilyen embert. (Igen, a maszek boltosok között is.)

Idézet

Március első hétvégéje szokott lenni és természetesen nincs belépő. Elég hülyeség, hogy egy vásárra belépőt kell fizetni...

Elég megszokott dolog pedig, hogy van valami belépő. Ha tehetem, elnézek majd erre a vásárral tavasszal. De ugye nem kell a csarnok névadóival találkozni?

Idézet

Tudom, ezért is vannak kétségeim még a megfelelő módszerrel kapcsolatban.

Nekem már nincsenek egy ideje. :) Ott, ahol én horgászom nem az etetés mennyiségén, hanem a minőségén és összetételén van a hangsúly.

Alig várom már a tavaszt, hogy kipróbálhassam az új ötleteimet. :)

Idézet

Bojlit inkább csalizni fogok, illetve PVA-ba rakok a horog mellé.

Bojlis horgászatnál nekem is ez a maximum, ami az etetést jelenti. Esetleg pár szem pellet megy még a PVA hálóba. Ezen felül esetleg használok etetőkosaras ólmot, amire valami jó csalogatóhatású, szemes anyaggal dúsított etetőanyag kerül.  :cool:

Idézet

Persze ez is vize és időjárása válogatja gondolom.

Sőt, halfajtától is függ.

#337 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 01. 19:40

Idézet: Dzsano - Dátum: 2008. nov. 16., vasárnap - 17:00

Abonyi horgásztavak (téglagyári tavak)

Ja, a déli szelet ma is tapasztaltam...  :(  betli.  :reklamacio:

Az új bakancs egész jó, nem fázott a lábam. Meleg vagy neoprén zokni azért kell bele.

A tavon még nem horgásztam, de annak örülök, hogy bevált a bakancs. :)

Én egy jó minőségű téli horgászruhát szeretnék, ami bizony nem csak télen, de még tavasszal is jól jön, valamint késő nyártól hajnalban, éjjel, de nap közben is bármikor.

Választék az van, csak még nem tudtam dönteni. Az Ultimate ruhái szimpatikusak, de a JVS szellőző, vízhatlan termoruha is klassz, no és a Drennan és SPRO ruhák is. Ezek több típusa ráadásul jó árban vásárolható meg.

Az Anikó nevű hölgy pedig ügyes, ha a képen látható csukát saját maga csalta horogra.  :up:

#338 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 01. 20:07

Idézet: Dzsano - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 17:59

Ez egy szuper orsó!  :up:  :cool: Nem fogsz csalódni benne, abban biztos vagyok.

Halkan jegyzem meg, hogy a kisebb méretű (távdobó) dobjára úgy 280-285 méter 0,30-as zsinór fér fel, a mélyebb dobjára viszont - a feltüntetett adatokkal ellentétben - egy teljes 350 méteres tekercs 0,35-ös felfért.

Idézet

Szerintem a SPRO Carp Feeder, vagy Carp Maxx zsinórokban nem csalódhatsz. Univerzálisan használható, rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkező zsinór.

Színes zsinórt csak akkor ajánlom, ha sokat horgászol sötétben, s fontos, hogy lásd a zsinórt. (Megjegyzem a Trabucco zsinórjának nem csak ez a különlegessége, hanem az anyaga, felületkezelése is hozzáad pár métert a dobásokhoz, ha összhangban van a felszerelésed, és jó technikával dobsz.)

A Sufix zsinórokat is ajánlom, mert amilyen kedvező az áruk, annyira jók. Ne riasszon el a viszonylag alacsony szakítószilárdság; csomózott értéket tüntetnek fel.

Ráadásul az olasz, "kamuadatokat" tartalmazó zsinórokkal ellentétben, ezek tényleg tudják azt, ami rájuk van írva.

Ne feledd... az óriási észak-amerikai piacon az egyik legnépszerűbb márka. Igaz, hogy ők erős patrioták (ez pedig egy "amcsi" zsinór), de fontos megjegyzeni, hogy náluk, a horgászok nem vásárolnak gagyit. A sz*rt ott nem lehet eladni még olcsón sem. (A számunkra "drága" cuccok pedig odaát, a hobby horgászok pénztárcájához mérten nem számítanak drágának.)

A Carp Expert zsinóroktól én nem vagyok elájulva, a Shimano pedig nem olyan jó, mint amilyen drága. (Illetve jó, de olcsóbban kapsz más gyártótól ugyanilyen jót.)

Szóval én azt mondom, hogy a SPRO, vagy a Sufix zsinórokat nyugodtan megveheted.

#339 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 01. 20:10

Srácok, segítsetek ki.

Februártól pesten fogok élni, viszont továbbra is szeretnék horgászni. Eddig folyóvízen nem nagyon horgásztam, főleg nem akkorán, mint a Duna.
Arra gondoltam, hogy először lejárok majd nézelődni, de nem tudom, hova érdemes.
KomposztWC

#340 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 08:35

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 19:07

Ez egy szuper orsó!  :up:  :cool: Nem fogsz csalódni benne, abban biztos vagyok.

Halkan jegyzem meg, hogy a kisebb méretű (távdobó) dobjára úgy 280-285 méter 0,30-as zsinór fér fel, a mélyebb dobjára viszont - a feltüntetett adatokkal ellentétben - egy teljes 350 méteres tekercs 0,35-ös felfért.

Szerintem a SPRO Carp Feeder, vagy Carp Maxx zsinórokban nem csalódhatsz. Univerzálisan használható, rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkező zsinór.

Színes zsinórt csak akkor ajánlom, ha sokat horgászol sötétben, s fontos, hogy lásd a zsinórt. (Megjegyzem a Trabucco zsinórjának nem csak ez a különlegessége, hanem az anyaga, felületkezelése is hozzáad pár métert a dobásokhoz, ha összhangban van a felszerelésed, és jó technikával dobsz.)

A Sufix zsinórokat is ajánlom, mert amilyen kedvező az áruk, annyira jók. Ne riasszon el a viszonylag alacsony szakítószilárdság; csomózott értéket tüntetnek fel.

Ráadásul az olasz, "kamuadatokat" tartalmazó zsinórokkal ellentétben, ezek tényleg tudják azt, ami rájuk van írva.

Ne feledd... az óriási észak-amerikai piacon az egyik legnépszerűbb márka. Igaz, hogy ők erős patrioták (ez pedig egy "amcsi" zsinór), de fontos megjegyzeni, hogy náluk, a horgászok nem vásárolnak gagyit. A sz*rt ott nem lehet eladni még olcsón sem. (A számunkra "drága" cuccok pedig odaát, a hobby horgászok pénztárcájához mérten nem számítanak drágának.)

A Carp Expert zsinóroktól én nem vagyok elájulva, a Shimano pedig nem olyan jó, mint amilyen drága. (Illetve jó, de olcsóbban kapsz más gyártótól ugyanilyen jót.)

Szóval én azt mondom, hogy a SPRO, vagy a Sufix zsinórokat nyugodtan megveheted.

Igen, Ő fogta!  :up:

Még egy kérdés a zsinórokkal kapcsolatban:
eddig 25-ös főzsinórt használtam (dobóelőkével, az ereje elég volt, átlag telepített pontyok vannak a tóban) most ezen a nagyméretű orsón legyen inkább 30-as? A vastagabb madzag biztonságot ad, de nem-e rövidíti le túlságosan a dobótávolságot?
Jövőre tervezem a bojlizást, ilyen: Carp system ultra cast ólom fix ólommal. Szívesen fogadok minden tanácsot.
Asztalravissza!

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.