HWSW Informatikai Kerekasztal: Horgásszunk! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Horgásszunk! Tippek, trükkök, történetek... Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 17. 19:26

Idézet: saen - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 17:46

Melyik botot használod?

Én is tervezek ilyesmit venni (valszeg mégsem lesz bojlis botom), csak a kifejezetten márnás botokat kicsit drágállom, de a TopMixnek a Stradivari Carp Float botja nagyon gyanús, hogy eredetileg egy márnás bot volt :)

Hali,

Chub Outkast Twin Tip-et használok. Leginkább az avon spiccel. Valóban nem olcsó (szerencsére akciósan vettem az elviselhetőbb volt), de nagyon bejött. Amióta megvettem azóta minden pecán használatban van  :)  Kellően gerinces a dobáshoz, persze a maga kategóriájában, a hallal viszont nagyon finoman bánik. Már egy éppen méretes potyesz alatt is gyönyörűen dolgozik. De ha kell akkor lehet vele erőltetni a halat is.

A Carp float szerintem is hasonló, de nagyon nem szeretem a 3 részes botokat. Macerás felszerelve szállítani.

Inkább angliából akarok hozatni egy Wyxchwood Rouge X Barbel-t. A kinti fórumok szerint nagyon jó kis bot és olyan 50font körül van ami megfizethető.

A TF Gear-nek van még egy viszonylag olcsó (persze csak a t9bbihez képest) márnázó botja a Tf Gear Intruder Slim Barbel. Kicsit lágyabb mint a Chub igazi angol bot.
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#362 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 19:36

Idézet

Rengeteg jó ötletet kaptam tőletek, kérem, ne hagyjátok abba!
Ha valami felmerül, rögtön kérdezni fogok.
Még nem vásároltam semmit, és jócskán befagyott a víz, ráérünk kiötölni a jó megoldást.
Remélem nektek is szórakoztató.

Csaliból nálam leginkább a csemegekukorica+csonti jött be. A kisebb fehérhalak nem erőltetik a dolgot a kukorica miatt, a nagyobb dévérek, kárászok meg nem zavarnak.

A mederfeltérképezés nem rossz ötlet, csak ha nem hagyhatsz bent a vízben bólyát nem fogod tudni hol találtad a törést. Én továbbra is az etetőkosaras módszert mondanám, jó minőségű kaját használj, lehet bele pelletet és kukoricát keverni. Annál pontosabban, bólya nélkül, nem lehet etetni szvsz.

Szerkesztette: acws 2009. 01. 17. 19:39 -kor

#363 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 20:04

Idézet: acws - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 19:26

A Carp float szerintem is hasonló, de nagyon nem szeretem a 3 részes botokat. Macerás felszerelve szállítani.

Én viszont mindenképpen 3 részest szeretnék a szállítási hossz miatt, inkább szerelek a parton :) Ez sajnos ki is lövi a legtöbb ilyen botot, így számomra a választék jelentősen kisebb. Nekem a Greys márnás botja tetszik nagyon, sajna itthon 50k. Kinnt még nem néztem, de nem hiszem, hogy olyan sokkal olcsóbb lenne. TopMixből meg kettőt veszek egy árááért...

#364 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 20:13

Idézet: saen - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 20:04

Én viszont mindenképpen 3 részest szeretnék a szállítási hossz miatt, inkább szerelek a parton :) Ez sajnos ki is lövi a legtöbb ilyen botot, így számomra a választék jelentősen kisebb. Nekem a Greys márnás botja tetszik nagyon, sajna itthon 50k. Kinnt még nem néztem, de nem hiszem, hogy olyan sokkal olcsóbb lenne. TopMixből meg kettőt veszek egy árááért...

A Greys Prodigy Specimen-re csorgatom a nyálam egy ideje :) csak sajna az is 50K itthon. Két avon spicc egy 1,5 és egy 2lbs pont jó lenne a Chub mellé....
Kint a hivatalos ára 12x font, 102-103-ért több bolt árlistájában láttam. Hasonló áron van a Barbel is. Majd talán jövőre :) addig jó lesz a Wychwood is.

Ha megveszed a TopMix-et akkor azt szivesen megnézném, hogy milyen.

Ha angliából kell cucc akkor ismerek egy srácot aki elég korrekt feltételekkel hoz be cuccot. Én is vele hozatom a Wychwoodot.

#365 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 20:27

Sziasztok!

Tobbnyire csak olvasok (koszi a rengeteg jo otletet reszemrol is  :respect: )... de most felmerult egy kerdes: Multiplikatoros orsot hasznal valamelyikotok?!  Régóta szemezgetek ezzel... egyszer tizenéves koromban lattam egy idosebb bácsit multiplikatorral dobni... nem hittem a szememnek, azt hittem leszakadt az olom a picsaba mire az öreg beszol, hogy fenébe, egy jo 50essel bentebb kellett volna mennie  :confused: (szerintem volt vagy 200meter alsohangon)... probaltam is utana dobni egy kolcson peldannyal, de 10gubanc utan meguntam :) nem voltam eleg kitarto...
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#366 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 21:24

Idézet

Ha megveszed a TopMix-et akkor azt szivesen megnézném, hogy milyen.

HIT kiállításon tervezem, megnézem élőben, ha úgy is tetszik akkor megveszem, vagyis pontosabban kettőt veszek. Természetesen meg lehet nézni :)

Idézet

Ha angliából kell cucc akkor ismerek egy srácot aki elég korrekt feltételekkel hoz be cuccot. Én is vele hozatom a Wychwoodot.

Köszi, ez valszeg érdekelne. Nem is feltétlen bot érdekel, de néhány kisebb dolog.

#367 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 21:26

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 20:27

Sziasztok!

Tobbnyire csak olvasok (koszi a rengeteg jo otletet reszemrol is  :respect: )... de most felmerult egy kerdes: Multiplikatoros orsot hasznal valamelyikotok?!  Régóta szemezgetek ezzel... egyszer tizenéves koromban lattam egy idosebb bácsit multiplikatorral dobni... nem hittem a szememnek, azt hittem leszakadt az olom a picsaba mire az öreg beszol, hogy fenébe, egy jo 50essel bentebb kellett volna mennie  :confused: (szerintem volt vagy 200meter alsohangon)... probaltam is utana dobni egy kolcson peldannyal, de 10gubanc utan meguntam :) nem voltam eleg kitarto...

Szia,
nekem is van egy, illetve faterom kizárólag ilyeneket használ. Én csak pergetek vele viszonylag kis csalikkal, itt nem jön ki az előnye, de fater fenekezik meg minden mást is csinál, ő néha tényleg kidob a világból :) Persze 200m szerintem unrealisztikus, én még a közelében sem láttam senkit dobni.

#368 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 22:18

Idézet: saen - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 22:26

Szia,
nekem is van egy, illetve faterom kizárólag ilyeneket használ. Én csak pergetek vele viszonylag kis csalikkal, itt nem jön ki az előnye, de fater fenekezik meg minden mást is csinál, ő néha tényleg kidob a világból :) Persze 200m szerintem unrealisztikus, én még a közelében sem láttam senkit dobni.

Na igen... lehet rossz a viszonyitási alapom :D... azokhoz képest, akik azt kiabalják "én aztan megdobom a 100metert is" az oreg dobott vagy ketszer akkorat  :Đ

#369 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 15:05

Na megvan a kezdő "tavaszi" csaliadag, sok változtatással,  ti is hatással voltatok rám, tehát ha nem válik be, leverjük! :D

Csali:
Mainline Zenon Bojkis bojli GLM plum 50 dkg, (drágább, mint a SBS M3!)
Mainline Hi-Vision Red Plum PopUp bojli, (még drágább...)
Bigcarp Plum Complex bojli DIP,

Főzsinór:
Daiwa Infinity Duo 1400 m 12 lbs, dobóelőke: 35-ös capr Expert UV, (mert nem szeretjük a fonottat!)
Előke:
Strategy Stamina 15 lbs
Horog:
Korda Kurv Shank 8-as,
Hayabusa K1, M1, 6-os,
csomó nélküli kötéssel a horgon, (most tanultam...)

Ólom: oldalkivezetéses, vagy helikopter szerelék vagy hosszú dobóólom

Etetés:
Maros mix 16mm pellet, ponty, sárga, piros, Cslizni is jó, átfúrt,
VDE 8 mm epres pellet,

Apróságok:
Fox bojli props bojlirögzítő,
Fast change swivel sleeves,
bojli és pellet rögzítő szilikon adapterek.

Ára: az egész fizetésem...  :(

Szerkesztette: Dzsano 2009. 01. 22. 15:06 -kor

Asztalravissza!

#370 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 15:14

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 16:05

Ez milyen? :) Van valami howto?! :)

#371 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 15:34

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 14:14

Valahol már láttam lerajzolva is, de videón is talán? Ez egy olyan bojli kötés, hogy megcsinálod a bojlihoz a pici csomót, utána a füles horgon visszafele (a forgó felől)  befűzöd a zsinórt (látni kéne  :) ) azután megnézed, mekkora lesz a csalid, ahhoz méretezed a "hajszálelőkét", utána visszafele csinálsz a horog szárára kb 10 menetet, azután ugyancsak felülről újra visszafűzöd a zsinórt, aztán meghúzod az egészet. Ha húz a hal, akkor megszorul, ha pedig ki akarod bontani, akkor össze(vissza) kell nyomni a zsinórt, és kilazul, lehet centírozni.

itt van:
oldaható bojlis horogkötés
Asztalravissza!

#372 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 16:25

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 15:14

Knotless knot-nak hívják angolul, így sok helyen megtalálod.
Itt egy leírás:
http://www.mainline-...JKrigbasics.php

#373 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 16:28

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 15:05

Na megvan a kezdő "tavaszi" csaliadag, sok változtatással,  ti is hatással voltatok rám, tehát ha nem válik be, leverjük! :D

Csali:
Mainline Zenon Bojkis bojli GLM plum 50 dkg, (drágább, mint a SBS M3!)
Mainline Hi-Vision Red Plum PopUp bojli, (még drágább...)
Bigcarp Plum Complex bojli DIP,

Főzsinór:
Daiwa Infinity Duo 1400 m 12 lbs, dobóelőke: 35-ös capr Expert UV, (mert nem szeretjük a fonottat!)
Előke:
Strategy Stamina 15 lbs
Horog:
Korda Kurv Shank 8-as,
Hayabusa K1, M1, 6-os,

Ólom: oldalkivezetéses, vagy helikopter szerelék vagy hosszú dobóólom

Etetés:
Maros mix 16mm pellet, ponty, sárga, piros, Cslizni is jó, átfúrt,
VDE 8 mm epres pellet,

Apróságok:
Fox bojli props bojlirögzítő,
Fast change swivel sleeves,
bojli és pellet rögzítő szilikon adapterek.

Ára: az egész fizetésem...  :(

Szerintem nagy baj nem érhet ezekkel, ha mégis akkor megtanulok gyorsan futni  :D

Azt mindenképpen javaslom, hogy vigyél majd magaddal hagyományos csalikat is, főleg élőt. Hideg vízben a mai napig ott vannak a toppon mindenféle drága csali mellett, tehát érdemes ezekkel is kisérletezni. Ettől függetlenül görbüljön, én is majd valami hasonlóval kezdem az évet :)

#374 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 17:06

Köszi... talaltam videot is ugy már világos... illetve még ez hasznos lehet ha esetleg valaki kotesek utan kutat: http://www.haldorado.hu/articles.php?topic...0&subtopicid=19

Utalok egyebkent horgot kotni, gondolkodtam, hogy veszek elemes automata horogkötőt  :Đ

Szerkesztette: Sniper 2009. 01. 22. 17:06 -kor

#375 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 17:22

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 16:06

Köszi... talaltam videot is ugy már világos... illetve még ez hasznos lehet ha esetleg valaki kotesek utan kutat: http://www.haldorado.hu/articles.php?topic...0&subtopicid=19

Utalok egyebkent horgot kotni, gondolkodtam, hogy veszek elemes automata horogkötőt  :Đ

Ha jót akarsz, ne vegyél. Akkorát szívtak Cegléden az egyik boltban vele, hogy...  :D

Most kötöttem meg előre 5-6 előkét, ilyen knottles knot-ot, és simát is, baj ebben már nem lehet. utána ki- és átpakoltam a horgásztáskámat, legalább nem rohad tovább benne az ottfelejtett csali.  :)

Saen: a kukorica, különféle pufi evidens, mindig viszek - vagyis van a bódémban. (vagy 30
féle elég drága dobozos ...az egyikkel sem fogtam semmit...  :( ) Van sima konzerv, több fajta Boundelle, pl. azokkal lehet halat fogni. Ha belegondolok, hogy a dobozos (üveges) kukikra is mennyit költöttem, a bojli már nem is drága.
Csontit és girnyót is viszek, biztos ami biztos, egy botot hagyományos felszereléssel fogok bedobni, ha nincs kapás Mainline-ra. A szilva egész érdekes, szilva, kissé erjedt, nagyon átható - jobban mint a fruits-valami - és van benne egy kis büdös halas, rothadó szag is. 3 napos szatmári szilva-kaka szaga van, na! Tehát biztos jó lesz.
Asztalravissza!

#376 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 18:08

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 18:22

Ha jót akarsz, ne vegyél. Akkorát szívtak Cegléden az egyik boltban vele, hogy...  :D

Mi volt a szivas targya?!

En legutobb kaptam kolcsonbe a parton, mert be volt kotve a kezem egy vágás miatt, aztan csak bohockodtam a horgokkal... abba meg csak berogzitette a srac a horgot 2sec alatt, meg nyomott rajta egy  gombot ujabb 2sec-ig, majd teljesen jol megkotott előkét kaptam (kvázi olyan mint az elore gyartott)... mondjuk nem tudom az ido mulasaval mennyire romlik a kotes minosege, az eleg uj masinanak tunt :)

Egyebkent en is ugy szoktam, hogy elore megkotozgetek pár fajtát, de az adott vizen persze mindig más méret vagy hossz kell, mint amiket legyartottma aztan kezdhetem elorol...

#377 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 18:10

Idézet

Saen: a kukorica, különféle pufi evidens, mindig viszek - vagyis van a bódémban. (vagy 30
féle elég drága dobozos ...az egyikkel sem fogtam semmit...  :( ) Van sima konzerv, több fajta Boundelle, pl. azokkal lehet halat fogni. Ha belegondolok, hogy a dobozos (üveges) kukikra is mennyit költöttem, a bojli már nem is drága.

Én eddig TopMix pácolt üveges kukoricát használtam, ebből eprest és mézest is, ezekre szépen jöttek a halak. Most van itthon még scopex és hínár-sás üveges is, ezekre még nem jött semmi, majd meglátjuk változik-e a helyzet. Ami még tetszik az a 2009-es új TopMix kukoricák, itt már nem csak csemegekukorica van az üvegben, hanem megamais és tigrismogyoró is, kiváncsi leszek rájuk.
A bojli árára meg visszatérve, ha megnézed, hogy mennyit költesz csontira meg gilisztára egy évben (mondjuk 200Ft/horászat) akkor 10-15 alkalommal megvan egy kis doboz bojli ára (mondjuk a Pop-Up-é), ami ennyi idő alatt nem fogy el, így nem is vészes. A drágaság akkor kezdődik ha etetsz is a bojlival, úgy már húzos tud lenni nagyon.

Idézet

Csontit és girnyót is viszek, biztos ami biztos, egy botot hagyományos felszereléssel fogok bedobni, ha nincs kapás Mainline-ra.

Én úgy csináltam tavaly, hogy egy bot hagyományos csali, egy bot pedig mindig pellet. A hagyományos csalira több kapásom volt, de a nagyobb halak általában a pelletre jöttek. Idén is így tervezem, csak mostmár a pellet mellett bojli is lesz.

Idézet

A szilva egész érdekes, szilva, kissé erjedt, nagyon átható - jobban mint a fruits-valami - és van benne egy kis büdös halas, rothadó szag is. 3 napos szatmári szilva-kaka szaga van, na! Tehát biztos jó lesz.

A szilvás cuccok jók lehetnek, nekem a TopMix aszalt szilvás etetője nagyon bejött tavaly. Idén bojliban én a Mainline Cell-t fogom használni, illetve házilag csinálok pop-up-ot. Már van ananászos-mandarinos, de még csinálok erjedt tigrismogyorósat, Cell-t és még meglátom mit :) Az áruk viszont tényleg baromi magas, szóval addig már nem veszek mást, míg meg nem látom mennyire válik be a mostani.

#378 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 18:57

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 17:22

(vagy 30
Csontit és girnyót is viszek, biztos ami biztos, egy botot hagyományos felszereléssel fogok bedobni, ha nincs kapás Mainline-ra. A szilva egész érdekes, szilva, kissé erjedt, nagyon átható - jobban mint a fruits-valami - és van benne egy kis büdös halas, rothadó szag is. 3 napos szatmári szilva-kaka szaga van, na! Tehát biztos jó lesz.

Hali,

kukoricához hozzászólnék kicsit, hamár én ajánlgattam.... Az üvegesek nekem sem jöttek be. A telepített 2-3kg-os potyeszok úgy tűnik jobban szeretik a puha csemegekukoricát. A sima konzervkukoricához hasonló puhaságú kukorica, legalábbis amit én eddig találtam, a Top Mix Magic Corn és a Pescaviva .
Ezekkel fogtam is halat :D
A top mix visszazárható zacsiban van és hűtőbe visszatéve elég jól bírja. A Pescavivát meg vagy szétosztom filmesdoboznyi adagokra és légmentesen lezárom vagy öntök rá szeszt. Igy sokáig elállnak.

Acws

#379 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 08:50

Idézet

Mi volt a szivas targya?!

Nem tudták használni.  :)
Persze attól még lehet jó, de szvsz nekem nem kellene, inkább vaeszek előkötött előkéket. (sőt, röhej: az előkötött előke olcsóbb (Owner) mint a külön horog maga.  :think:
Asztalravissza!

#380 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 14:22

Felmerült egy igény - nyárra, éjszakai, parti úszós pontyozáshoz, amurozáshoz, - aránylag olcsó árkategóriában, főképp teleszkópos bot vételére.  Kimondottan rugalmas (kivédeni a rövid zsinóron kirohanó halat) és könnyen szállítható bot kell.
Ezt szemeltem ki:
Eurostar traverse X telecarp
Régen igen jó tapasztalataim voltak a Silstar botokkal, még most is van egy. (kettő)
Vélemények?
Más javaslat?
Max 10k az árahatár!
Asztalravissza!

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20