HWSW Informatikai Kerekasztal: Helyesírás, nyelvhelyesség, szóhasználat problémák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Helyesírás, nyelvhelyesség, szóhasználat problémák a hozzászólásokban Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 08. 13:46

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 14:27

Na de akkor úgyis csak teher fórumozni, nem?  :D

Idézet

Hogy nézni is tereh;

Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#22 Felhasználó inaktív   TomAce 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 14:27

Tessek elemezni valo :p
Bolhas topic cim:
"Keresem megvételre minimum 100db papír cd tokokat!, Nem ablakos és lehajlatós változat!"

#23 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 14:33

Idézet: TomAce - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 15:27

Tessek elemezni valo :p
Bolhas topic cim:
"Keresem megvételre minimum 100db papír cd tokokat!, Nem ablakos és lehajlatós változat!"

Bolic speciel külön téma, kommunikációs zavarokkal küszködik.

#24 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 16:17

Igen, aki hallássérült vagy siket, az soha nem tud teljesen megtanulni helyesen írni. Sajnos a családban is tapasztalom (hugom).
:(

#25 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 17:52

Idézet: asdf - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 12:38

En azt nem ertem, hogy hogyan lehet kapkodasbol olyat irni, hogy falunkba. Ket eset letezik, vagy tudom, hogyan kell leirni, es akkor elsore is azt irom, hogy falunkban, vagy nem tudom, es akkor osszevissza. Szerintem totalisan fuggetlen a szovegi n-ek elhagyasa a kapkodastol... Vagy tudja valaki, hogyan kell leirni, vagy nem. Ennyi.

Főleg, ha az ember szól, és a következő hozzászólásban is ott fityeg a hiba. Ezt csak szándékosan "csak azértsem alapon" lehet.

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=8...dpost&p=2680759

Szvsz a betűcsere egy bizonyos gépelési sebesség fölött természetes. Azért kell átolvasni, csakhát ha tudod mi van leírva, nem olvasod elég alaposan és előfordul, hogy átsiklasz felette. Mea maxima culpa. Tényleg elnézést miatta. NEM SZÁNDÉKOS, és törekszem rá, hogy minél kevesebb legyen. A másik eset viszont valóban szankcionálandó, mivel visszaeső bűnözőről van szó.
www.kevenet.hu

#26 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 17:58

Idézet

Igen, aki hallássérült vagy siket, az soha nem tud teljesen megtanulni helyesen írni. Sajnos a családban is tapasztalom (hugom).

Igen, ez sajnos így van.  :(

Szerkesztette: -Turbo- 2005. 04. 08. 18:00 -kor

JóSebesség

#27 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 18:50

Idézet: asdf - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 16:34

A topiknyitot udvozlom a trendive valok kozott ;)

Szerintem amugy az lenne a kiralysag, ha a forumszoft mielott letarolja a hozzaszolast, egy rovidke szotar alapjan ellenorizne is a tartalmat (tudom, keressek hozza szponzort, aki a vasat rakja ala, bar nem tudom, hogy mennyi az atlagos hozzaszolasszam/perc).
Szoval amikor rabok az ember a Hozzaszol gombra, akkor a forumszoft szepen helyesbit:
utálom-> utálom
nállam->nálam
tőlle->tőle
ien->ilyen
sorolhatnam...

Mar szaz szoval is iszonyatosan sok hibat be lehetne takarni. Es ha nincs modja helytelenul olvasni a draga nepnek a katasztrofalis helyesirast, talan nem is tanuljak el egymastol a hulyeseget...

Azt a hozzászólást meg egyszerűen át se kéne engedni, amelyik SZÁNDÉKOSAN hagyja el az ékezeteket!
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#28 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 18:59

Egy-ket felreutes meg belefer, azon meg boven at lehet siklani, legtobb esetben fel sem tunik a hozzaszolas olvasasakor. Viszont az egy mondaton belul sokadik hiba mar engem is zavar.

Mondjuk en haklis vagyok a hozzaszolasaimra, kepes vagyok 5x szerkeszteni egy hozzaszolast, ha akar egy vesszo lemaradt egy mondatbol.

Ekezetek hianya: En igy szoktam meg regen, mikor meg magzar billzet sem nagyon volt, meg a 7 bites email kodolasi szabvany volt csak, ami nagyon nem kezelte a magyar karaktereket, valoszinuleg ezert siklok at masok aprobb elirasai felett is, mivel a komplett szokepet olvasom automatikusan ekezetesitve, es nem betunkent probalom ertelmezni a karakterhalmazt.

A'tte'rjek repu:lo" e'kezetre a kedvede'rt? :p
Azt még jobban rühellem, mint az ékezetes gépelést

Szerkesztette: nyunyu 2005. 04. 08. 19:19 -kor

#29 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 19:04

Idézet: asdf - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 14:38

En azt nem ertem, hogy hogyan lehet kapkodasbol olyat irni, hogy falunkba. Ket eset letezik, vagy tudom, hogyan kell leirni, es akkor elsore is azt irom, hogy falunkban, vagy nem tudom, es akkor osszevissza. Szerintem totalisan fuggetlen a szovegi n-ek elhagyasa a kapkodastol... Vagy tudja valaki, hogyan kell leirni, vagy nem. Ennyi.

Esetleg videki az illeto, es felejuk ugy mondjak?

Mondjuk az nem kapkodas kerdese.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 04. 08. 19:06 -kor

#30 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 19:22

Nem direkt írok helyesen. Ez a ba be ban ben nekem nem megy! Más senki nem szól csak idióta mip! most én is szétoffoltam az internet témába 2 topicot és 1000x elír mip ami engem ZAVAR! De ba be miatt még senki nem szólt! Nézze meg valami moderátor és zárjuk már ezt le, mert én nem akarok vitatkozni semmi. Nem DIREKT ÍROK ROSSZUL!!!!!! Bocsánat érte, így tudom! De viszont mip 1000x többször hibázik üt el mint én, pedig garantálom hogy 1000x gyorsabban írok mint mip! Szóval kérek valami moderátort hogy tegyen pontot az ügy végére! Köszönöm!

#31 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 19:50

Szerintem mindenki a saját hozzászólásával (!!) törődjön, a másik tagtársét pedig vagy elolvassa, vagy nem, hibák "ide vagy oda". Ne itt akarjunk megtanítani embereket a helyesírásra. Ha valami nagyon zavar, PÜ gomb, és ott normális hangnemben szólni, nem "fikázni". Lehet valaki nem tud tökéletesen írni, de ettől még  lehet értékes ember. Értitek gondolom, mire célzok. "Jön az okostojás okítani"....., mert nincs jobb dolga, OFF-folva az adott topikot.......... . Engem ez utóbbi jobban zavar, mint a helyesírási hiba...., a topik OFF.

Szerkesztette: Macska 2005. 04. 08. 19:53 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#32 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 20:11

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 20:22

Nem direkt írok helyesen. Ez a ba be ban ben nekem nem megy! Más senki nem szól csak idióta mip! most én is szétoffoltam az internet témába 2 topicot és 1000x elír mip ami engem ZAVAR! De ba be miatt még senki nem szólt! Nézze meg valami moderátor és zárjuk már ezt le, mert én nem akarok vitatkozni semmi. Nem DIREKT ÍROK ROSSZUL!!!!!! Bocsánat érte, így tudom! De viszont mip 1000x többször hibázik üt el mint én, pedig garantálom hogy 1000x gyorsabban írok mint mip! Szóval kérek valami moderátort hogy tegyen pontot az ügy végére! Köszönöm!

Akkor szólok.
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#33 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 20:17

Idézet: Macska - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 20:50

Szerintem mindenki a saját hozzászólásával (!!) törődjön, a másik tagtársét pedig vagy elolvassa, vagy nem, hibák "ide vagy oda". Ne itt akarjunk megtanítani embereket a helyesírásra. Ha valami nagyon zavar, PÜ gomb, és ott normális hangnemben szólni, nem "fikázni". Lehet valaki nem tud tökéletesen írni, de ettől még  lehet értékes ember. Értitek gondolom, mire célzok. "Jön az okostojás okítani"....., mert nincs jobb dolga, OFF-folva az adott topikot.......... . Engem ez utóbbi jobban zavar, mint a helyesírási hiba...., a topik OFF.

Ezzel majdnem teljesen egyetértek. Azért vannak olyan esetek, ahol egyszerűen nem lehet megállni.
Azonban, egy-két rag vagy ékezet, esetleg vessző elhagyása nem túl nagy bűn. Szerintem.
JóSebesség

#34 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 20:26

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 20:17

Ezzel majdnem teljesen egyetértek. Azért vannak olyan esetek, ahol egyszerűen nem lehet megállni.
Azonban, egy-két rag vagy ékezet, esetleg vessző elhagyása nem túl nagy bűn. Szerintem.

PÜ gomb, és akkor nem OFF-folja az adott topikot, illetve nem száll be még 3 tagtárs, és akkor OFF sorozat indul esetleg.  :think: PÜ-be is le lehet írni ami nagyon zavar, annak akinek szánják, személyre szólóan...., és akkor egyáltalán nincs OFF, ami másokat is zavarhat. PÜ-be leírni ugyanannyi, mint a topikba, csak nincs OFF??? Rosszul látom??????  :think:  :think:

Ui: Természetesen a saját hozzászólással kapcsolatban az igényesség jó dolog. :)

Szerkesztette: Macska 2005. 04. 08. 20:32 -kor

#35 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 20:44

Viszont, ha már értelmezhetetlen (nemcsak számomra, mindenki számára) a hozzászólás, "érdemesebb" ott helyben megmondani az illetőnek. Azonban, ha lehagyok egy "n" betűt, max PÜ kategória.

Szerkesztette: -Turbo- 2005. 04. 08. 20:44 -kor

JóSebesség

#36 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 21:01

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 20:44

Viszont, ha már értelmezhetetlen (nemcsak számomra, mindenki számára) a hozzászólás, "érdemesebb" ott helyben megmondani az illetőnek. Azonban, ha lehagyok egy "n" betűt, max PÜ kategória.

Igen. Néha az én hozzászólasaimat is le kell "fordítani", fram ilyenkor segít a többieknek. :cool: Én igazán a helyesírási hibákra gondoltam, ékezethiányra, netán elütésre...., ezekkel nem kéne foglakozni a topikban. Durvább, sorozatos helyesírási hibák esetén PÜ....., ha nagyon zavar.  ;)

#37 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 21:30

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 21:44

Sokaknak nem. :(

Többet nem írnék, Macska véleménye mellé húznék még egy strigulát.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#38 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 21:49

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 19:59

Ekezetek hianya: En igy szoktam meg regen, mikor meg magzar billzet sem nagyon volt, meg a 7 bites email kodolasi szabvany volt csak, ami nagyon nem kezelte a magyar karaktereket, valoszinuleg ezert siklok at masok aprobb elirasai felett is, mivel a komplett szokepet olvasom automatikusan ekezetesitve, es nem betunkent probalom ertelmezni a karakterhalmazt.

A'tte'rjek repu:lo" e'kezetre a kedvede'rt? :p

Talán inkább nézd meg, mit linkoltam be.
Fórumtársunk következetesen ékezettelenül dolgozik, de amikor NEKI szüksége van rá, akkor mondaton belül, rögtön előkerülnek. Mert nélkülük nem lenne értelme az adott agymenésének.

Engedtessék meg nekem búcsúzóul, hogy ezt köpönyegforgatásnak, uram bocsá', gerinctelenségnek nevezzem.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#39 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 22:03

Új egymásra mutogatós, fikázós, köpdösős.
Szerintem.

#40 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 22:05

Idézet: asdf - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 10:04

Es ezt most miert nekem?  :confused:  Nem en nyitottam :)
ui: amugy most eszem eszre, hogy meg amikor szandekosan rosszul akartam irni, akkor is helyesen irtam az utalom-ot ;)

Mert olyan jót ecseteltél, hogy odakattantam teljesen. :)

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó