HWSW Informatikai Kerekasztal: [Nagy Memória Tuning Topic] # I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

[Nagy Memória Tuning Topic] # I.

#181 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 03. 17:58

Azt is vedd figyelembe, hogy mást mérsz egy ram nélkül járatott alaplap ramtápján, mivel ilyenkor nincs terhelés, és mást egy olyanon amiben van ram.
A nagyon-nagyon sok sikeres mod mellett a legtöbben mélyen kussolnak arról, hogy: az ilyen mod, tuning túlnyomó többségében boltokban, nagykerekben dolgozó csókáktól indul ki, akiknek nem tétel 1-2-3-5-10 lefüstölt lap, pláne hogy ki szokták a büdösök kozmetikázni és lepapirozzák utólag.
didyman lehet egy kicsit kevésbé ért a modhoz, csak egy picit jobban ért a táphoz. Ezek az ún "mod"ok gyakran nuku elektronikai tudás nélkül vannak, kb annyiból állnak, hogy kovács józsi odaköti a keritésdrótot, megy megy, nem megy nem megy, de hogy milyen hatásai vannak ezekre a tápokra, mindenféle IC-s feszstabokra, fojtótekercsekkel telenyomott áramkörökre a kani nagy hangszóródrótos ide-oda visszacsatolások, arról a legtöbbjüknek halvány lila fingja nincs.

#182 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 17:59

Idézet: westlake - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 7:57

ezt a modot nagyon-nagyon sok lapnal sikeresen megcsinaltak ;)

Megnyugtatsz..

remélem, nem füstöl..

mennék GPS lan-ra :D
Om mani peme hung.

#183 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 18:00

még annyit :

vettem egy 5KOhm-os trimmert.

ezek általában 0.5 Watt-ot bírnak.

mennyi áram folyik át ezen a moddolt verzióban az átkötő kábelen ? (3.3V fesz nyilván).

kibírja a trimmer, ha beteszem közé sorba kötve ? így mondjuk talán el tudnék érni 3.0V -ot .
Om mani peme hung.

#184 Felhasználó inaktív   Csibe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 18:20

Na látod... ez már az a kategória amit én már nem vállalok be, 1 kis plussz teljesítményért.
Gigabyte p35-DQ6, c2d 6420@3.8Ghz,Crucial Ballsitic 4x1Gb DDR2-8500 , Gigabyte 8800GTX, WD Raptor 150GB, 2x500GB WD RE2, 300GB Maxtor, 200GB Samsung, DELL 24'' TFT, Cooler master Stacker, Liang DCC plus pumpa, Nexxox Extreme III + II radi, Heatkiller chipset + cpu + fet blokkok, Zalman vga blokk
Vízhűtés powwa...

#185 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 18:50

Idézet: Csibe - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 19:20

Na látod... ez már az a kategória amit én már nem vállalok be, 1 kis plussz teljesítményért.

Ezzel én is igy vagyok :)
Kutyus sztem vegyél A-Data 600-at és az bírni fogja a tuningot! :)
Tauroid @ Twisting Nether ( Wheelchair Corporation )

#186 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 19:03

Idézet: !!Áky!! - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 17:50

Ezzel én is igy vagyok :)
Kutyus sztem vegyél A-Data 600-at és az bírni fogja a tuningot! :)

Á 533-as elég.

533-astól minden A-DATA Samsung TCCD. Azok meg mennek feszkóra, mint bolond.

Amúgy létezik 1 Gigás DDR modul ??? :think: Mondjuk A-DATA, ha már ennyire megszerettem. Időzítés nem érdekel, inkább MHz-ekben tudjon sokat.

Kb. milyen áron, ha igen ? Hol érdemes utánanézni ?
Om mani peme hung.

#187 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 03. 19:14

Idézet: westlake - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 9:53

en meg nem hallottam olyan tccd chipes ramrol, amit ne lehetett volna az egekbe huzni..
majdnem mindegyik ment 600+ -on
...
ha valaki kicsit jobban ert a modhoz, akkor tudhatja, hogy a gep memoria nelkul is "elindul" es az alaplap altal adott fesz kimerheto a memoriafoglalatban
...
ezt a modot nagyon-nagyon sok lapnal sikeresen megcsinaltak

Én meg igen :p .
Van itt is ostya széle, mint a prociknál. Volt olyan, amit 420 fölé nem lehetett tornászni még maláj lányokkal sem, de persze nem állítom, hogy az egyetlen ok a csip gyenge mivolta volt.
...
Ha valaki kicsit jobban ért a tápegységekhez, akkor tudhatja, hogy mi az az üresjárati feszültség és mi az a minimum terhelés, ami a stabil, papíron foglalt kimeneti feszültséghez szükséges.
Aki pedig a memóriafoglalatban mér feszültséget, az részint bátor, részint nagyon ügyes (a standard műszerfej, amit a kéziműszerek 95%-hoz kapni lehet ugyanis nem fér be a foglalat tüskéihez). :)
...
Ha csak a lapok pl. 10%-a nem éli túl, az szerintem nem jó arány. Az ember pedig a saját balkeféléseit sokszor inkább hunyasztva elhallgatja és visszaslattyog a kisnagykerbe gariztatni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#188 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 19:16

Eperkutyus: Igen, végre létezik emberi áron, nem ECC-s, kommerszben.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#189 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 19:31

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 19:16

Eperkutyus: Igen, végre létezik emberi áron, nem ECC-s, kommerszben.

Igen csak általában sima DDR400-as, pl: ADATA DDR400 1GB 32k...

#190 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 19:36

didyman: a trimmer-re van ötleted ?

ki fogja bírni az áramot ? :think:
Om mani peme hung.

#191 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:02

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 20:03

Á 533-as elég.

533-astól minden A-DATA Samsung TCCD. Azok meg mennek feszkóra, mint bolond.

Amúgy létezik 1 Gigás DDR modul ??? :think: Mondjuk A-DATA, ha már ennyire megszerettem. Időzítés nem érdekel, inkább MHz-ekben tudjon sokat.

Kb. milyen áron, ha igen ? Hol érdemes utánanézni ?

nalam a multkor volt egy 2 gigas samsung... sajna csak par percig :reklamacio:  :D
God left this place a long time ago.

#192 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:12

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 20:14

Én meg igen :p .
Van itt is ostya széle, mint a prociknál. Volt olyan, amit 420 fölé nem lehetett tornászni még maláj lányokkal sem, de persze nem állítom, hogy az egyetlen ok a csip gyenge mivolta volt.
...
Ha valaki kicsit jobban ért a tápegységekhez, akkor tudhatja, hogy mi az az üresjárati feszültség és mi az a minimum terhelés, ami a stabil, papíron foglalt kimeneti feszültséghez szükséges.
Aki pedig a memóriafoglalatban mér feszültséget, az részint bátor, részint nagyon ügyes (a standard műszerfej, amit a kéziműszerek 95%-hoz kapni lehet ugyanis nem fér be a foglalat tüskéihez). :)
...
Ha csak a lapok pl. 10%-a nem éli túl, az szerintem nem jó arány. Az ember pedig a saját balkeféléseit sokszor inkább hunyasztva elhallgatja és visszaslattyog a kisnagykerbe gariztatni.

nem vagyok elektromuszeresz, de meg egy cuccom sem ment tonkre mod kozben..
a 10k feletti multimeterek feje pont befer a foglalatba.. miert lenne felelotlenseg feszt merni a foglalatba?
azert, mert ti ertetek hozza, az meg nem jelenti azt, hogy a nem "papiros" ember csak ganyolni es tonkretenni tud.. ha valaki egy modnak komolyan utananez, akkor nem lehet baj, ha pedig elso felindulasaban megcsinalja, akkor megerdemi, hogy elfustoljon a lap

#193 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:12

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 20:36

didyman: a trimmer-re van ötleted ?

ki fogja bírni az áramot ? :think:

persze, hogy kibirja.. nekem 5 volt megy at egy ilyen trimmeren

#194 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:15

Idézet: westlake - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 22:12

a 10k feletti multimeterek feje pont befer a foglalatba.. miert lenne felelotlenseg feszt merni a foglalatba?
azert, mert ti ertetek hozza, az meg nem jelenti azt, hogy a nem "papiros" ember csak ganyolni es tonkretenni tud.. ha valaki egy modnak komolyan utananez, akkor nem lehet baj, ha pedig elso felindulasaban megcsinalja, akkor megerdemi, hogy elfustoljon a lap

100% igazság :)
Tauroid @ Twisting Nether ( Wheelchair Corporation )

#195 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 22:31

Szerintem én komolyan utánanéztem, de még egyet nem találtam hogy elfüstölt volna. Viszont vagy ötven működőt lazán, így saccra. :cool:

Volt, aki a 3.3-at nem a kondi + lábára kötötte, hanem egyből a memóriaslot-ra, full direktbe. Arra már az amcsik is haraptak, hogy ejnye, aztán azóta is megy neki mégis.

Szerintem nem veszélyes. Gar van volt és lesz rá mindig. Ismerős. Tud a modról. Acconta "kenjed" :D

Viszont továbbra is érdekelne, hány mA folyik át egy ilyen átkötőkábelen vajon így natúrban (tehát tisztán 3.3V mellett). :think:

Tudnom kellene ugyanis, milyen ellenállás értéket tegyek az átkötőkábel egyik végére, hogy 3.3 helyett ~ 3.0-t kapjon a memó. Remélem, a tápom engedi, mármint nem korrigál, és teszi vissza az ellenállással együtt 3.3-ra a feszt, mert ha igen, akkor az több eredő feszt jelent, és ha az ellenállás szétmegy (és zárlatba megy), akkor bibi lesz, mert 3.3-nál "kicsit" több fog pillanatok alatt rászaladni ..

(bár egy fesz szabályzó IC nem lassú egyébként, szal lehet, nem történne semmi komoly gubanc).

Mondjuk minden egyes kábel ágnak külön tápellátása van.. a másik meg, hogy nincs feedback.. tehát 3.3-as ágat egy ellenállással kicsit tompítom, ő azt nem nagyon tudja elvileg, mivel nem alaplapra csatlakozik rá vagy ilyesmi (illetve igen, de alaplapon még 3.3V-ot fog látni, és remélhetőleg nem pofázik bele a munkába).

No mind1, azért gondolom, megy a mod, usa boy-ok műszerrel kimérték, csak jó tán.

Bár ők direktbe kenték, ellenállás vagy poti nélkül. Mondjuk BH5-öt, nem Hynix D5-öt :D

:doom:
Om mani peme hung.

#196 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 23:04

Számolj, egy 512es ramnak legjobb tudomásom szerint van olyan 10-15, max 20W körüli fogyasztása. Ebből osztunk-szorzunk és megvan az eredmény, hogy kevés e a trimmer vagy sem.
Amugy, westlake, én csak egyet nem értek: saját elmondásod szerint nuku elektronyos végzettséged van, tudom a papir ér kb sz*rt, nekem se épp ez a fő csapásirányom, különösebben én se értek hozzá, csakhogy: áruld már el, ha valakinek se végzettsége nincs reá, se nem keni-vágja, az mégis mi az anyja kínját néz utána "rendesen" egy modnak? Hmm? Vajon ha én "rendesen" utánanéznék, hogy a jó öreg Chris Barnard szivműtétje abszolválható e a konyhaasztalon, lévén tudom hogy 2 ér bemegy, 2 kigyün, 2 kamra, 2 pitvar, ha kicsit megvmoddolom a sziniuszcsomót, mi baj lehet, ha a mengele-féle kiskáté szerint műxik a dolog a mexikói srácoknak?

#197 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 23:14

:D :D :D :D

Nézd, 2-More, megint abba a hibába esel, mint anno az IC7 topic-ban :D : ez nem szívműtét.

Tudod, ott, abban a mod-os topic-ban sem atombombát robbantottunk :D

Itt egy pofonegyszerű forrasztásról van szó, amit nem lehet elkúrni, aki már forrasztott életében egy "keveset"..

Hogy mi áll mögötte ? Közel nem olyan bonyolult, mint egy szívműtét .. ;)

Ez kábé nézőpont kérdése, hogy a pohár félig tele van-e, vagy félig üres.

Nálam általában tele. De az eredmény ugyanaz :cool:

Szerkesztette: Eperkutyus 2005. 05. 03. 23:14 -kor

Om mani peme hung.

#198 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 04:53

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 8:48

Hé, csak most olvasom, szuicid? Na nem, azt azért nem. Az élet ugyan krva sz*r játék, de baromi jó a grafikája, és ha már eddig eljöttem, csak megvárom az főellenséget meg az endsequence-t :D

Főellenség: Fekete rongyos szakadt csuhában csonti ságán villágító szemüreggel kezében csipkézet pengéjű halvány kék színben derengő kaszával, csupa nagybetükkel beszél.
Ensequence: NYISZ.

Szerkesztette: Pitbull 2005. 05. 04. 04:54 -kor

Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#199 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 07:05

Idézet: westlake - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 22:12

Te lehetsz ilyen szerencsés, más nem. Ne kövesd el azt a hibát, hoyg magadból indulsz ki és adsz tanácsot. Józsika17-nek nem lesznek olyan egyértelműek a dolgok, összekeveri, nem figyel, nem tud, kísérletezik, elbarmol. Pedig meg van győződve arról, hogy tudja, mit tesz. AZ elektronika, bármennyire is úgy tűnik, nem ilyen egyszerű, hogy fogsz egy kolbászkötözőt és a megfelelő helyre odapöttyinted. Ha így lenne, nem osztanának érte (szart érő) papírt, diplomát, meg akkor nem tudom, én is minek tanultam pár évig. Dehát az ember tapasztalatból tanul legjobban...

A foglalatban mérni azért nem túl jó ötlet, mert józsika17-nek baromira remeghet a keze, megmoccanhat, mert a töke körül viszket, stb. Ilyen tanácsot megint nem szerencsés adni.
Jó Neked, hogy a Te 10k+-os műszerednek ilyen feje van. Én azt hiszem, több 10k+-os műszert látok erre-arra, haverom 40khuf-os Fluke cucca volt az egyetlen eddig, mely gyárilag kapott vékonyabb tűhegyet is, merthogy a többié egész biztosan nem fér bele a foglalat felől a tüskéhez... :rolleyes:

Akkor a hozzánemértés fényében nézzük azt a trimmeres dolgot. Egy RAM tápellátása nem véletlenül zajlik PWM-el vezérelt kapcsolóeszközökkel, visszacsatolt stabilizátorIC-vel. Ha te ezt egy ellenállással pótolod, több hibát is elkövetsz: A terhelésfüggetlen tápfesznek lőttek, a terhelés függvényében (memóriaműveletek) fog változni kisebb-nagyobb mértékben a ram-ok feszültsége (a táp viszacsatolókörében lévő ellenállás állítgatása már sokkal jobb ötlet erre! Eperkutyus témájában volt erről szó). Második hiba, hogy a feszstab kb. 70-90dB-es elnyomását is áthidalod, vagyis a nagyáramú tápvezetékeken előfrduló zajok, melyre a ram-ok fokozottan kényesek, simán eljutnak a modulokig, pártízdB-es csillapítással jó esetben.
Összegezve, működhet a dolog, de stabilitást kockáztatsz vele. A többiről nem is beszélve.

#200 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 07:19

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 23:31

...

A 3,3V hibaága sok tápban rögtön a panelen van leágaztatva, illetve újabban közvetlenül az atx tápcsatlakozóból megy vissza egy terheletlen vezetéken (a terhelt vezeték veszteségén eső hányad kiküszöbölése miatt), szóval a buhert :D nem érinti.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.