Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 8:05
A foglalatban mérni azért nem túl jó ötlet, mert józsika17-nek baromira remeghet a keze, megmoccanhat, mert a töke körül viszket, stb. Ilyen tanácsot megint nem szerencsés adni.
Jó Neked, hogy a Te 10k+-os műszerednek ilyen feje van. Én azt hiszem, több 10k+-os műszert látok erre-arra, haverom 40khuf-os Fluke cucca volt az egyetlen eddig, mely gyárilag kapott vékonyabb tűhegyet is, merthogy a többié egész biztosan nem fér bele a foglalat felől a tüskéhez...
Akkor a hozzánemértés fényében nézzük azt a trimmeres dolgot. Egy RAM tápellátása nem véletlenül zajlik PWM-el vezérelt kapcsolóeszközökkel, visszacsatolt stabilizátorIC-vel. Ha te ezt egy ellenállással pótolod, több hibát is elkövetsz: A terhelésfüggetlen tápfesznek lőttek, a terhelés függvényében (memóriaműveletek) fog változni kisebb-nagyobb mértékben a ram-ok feszültsége (a táp viszacsatolókörében lévő ellenállás állítgatása már sokkal jobb ötlet erre! Eperkutyus témájában volt erről szó). Második hiba, hogy a feszstab kb. 70-90dB-es elnyomását is áthidalod, vagyis a nagyáramú tápvezetékeken előfrduló zajok, melyre a ram-ok fokozottan kényesek, simán eljutnak a modulokig, pártízdB-es csillapítással jó esetben.
Összegezve, működhet a dolog, de stabilitást kockáztatsz vele. A többiről nem is beszélve.
figy...
termesztesen szaktanacsot (elekronikai magyarazatot) nem nagyon tudok adni ezekre a dolgokra, ezert nem is teszem... ha valaki a velemenyemet keri, akkor olyan konyhanyelven fogom elmagyarazni, amennyire en megertettem.. az mar az o felelossege, hogy elfogadja-e a tanacsaimat, vagy sem..
en senkire nem beszelek ra semmit, mivel tenyleg nem ertek hozza.. en kepeket nezegetek, tapasztalatkoat, velelemenyeket olvasok es ezeket alapul veve csinalom meg a modot.. halistennek (lewhet szerencses ember vagyok) nem volt eddig semmi problema.. sosem allitottam, hogy szakmailag is ertek a dolgohoz, nem csak utanozos majom vagyok.. ezektol a dolgoktol fuggetlenul en minden olyan modot meg fogok csinalni, ami szerintem hasznos.. lehet, hogy lesznek olyan cuccok, amik elsulnek, de nem erdekel, mert en valaszotam ezt az "utat" jol van ez igy, hogy vannak hozza nem erto, kiserletezo emberek.... legalabb nektek, profiknak nem kell szenvednetek azzal, hogy kispekulaljatok a dolgot
a trimmeres dologban igazad van... (nem veletlenu modolnak komplett tapokat azert, hogy ne 3.3 volt legyen a memorianak, hanem pl 3.0)
szerk.: kiprobaltam a memoria feszmeros dolgot.. memoriak nelkul (terheletelnul 0.05 voltal merek tobbet a slotban, mint memoriakkal, mukodes kozben
Szerkesztette: westlake 2005. 05. 04. 09:23 -kor

Súgó
A téma zárva.