HWSW Informatikai Kerekasztal: [Nagy Memória Tuning Topic] # I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

[Nagy Memória Tuning Topic] # I.

#301 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:45

Kingmax HC 500 az kétoldalas ram.
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#302 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 08:17

Idézet: Pancser - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 22:45

Kingmax HC 500 az kétoldalas ram.

most azt vartuk volna, hogy valaki egy olyan memoriat irjon be, ami egy oldalas ;)
God left this place a long time ago.

#303 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 08:55

Sebaj +megerosites :)

Tegnap atmaszkaltam jopar uzletet, es kb azt tapasznyaltam, hogy, ha 1et megnezel, lattal mindent :( (sarkitassal persze)

Szoval ugy nez ki a dolog, megprobalok venni 2x512 (500 -as) kingmaxot, amilyen barati aron tudok, aztan addig huzom vele, amig lesznek olyan modulok itthon, amibol emberi aron 2 gigat bele tudok ramolni a lapba 500MHz -en...

Ja meg esetleg, ha valaki 566 -os a-data -ra vadaszik, tegnap este az alienbe volt 4 -abbol 2 foglalt, amradek 2 meg talan megvan (ki tudja), srac netto28 -at mondott darabjara (de en br70 -et nem szantam 1G -nyi memora...)

:offtopic:
hpctrade -es venic cuccok sajna nem elesek, nem erkeztek meg, viszont ugy nez ki a lord -ba valahogyan jutott nehany peldany, de sajna elkapkodtak... (megprobalok foglalni a kov. szallitmanyra, natha)

Szerkesztette: Vertigo 2005. 05. 20. 08:57 -kor

#304 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 11:09

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 9:55

Sebaj +megerosites :)

Tegnap atmaszkaltam jopar uzletet, es kb azt tapasznyaltam, hogy, ha 1et megnezel, lattal mindent :( (sarkitassal persze)

Szoval ugy nez ki a dolog, megprobalok venni 2x512 (500 -as) kingmaxot, amilyen barati aron tudok, aztan addig huzom vele, amig lesznek olyan modulok itthon, amibol emberi aron 2 gigat bele tudok ramolni a lapba 500MHz -en...

Ja meg esetleg, ha valaki 566 -os a-data -ra vadaszik, tegnap este az alienbe volt 4 -abbol 2 foglalt, amradek 2 meg talan megvan (ki tudja), srac netto28 -at mondott darabjara (de en br70 -et nem szantam 1G -nyi memora...)

hpctrade -es venic cuccok sajna nem elesek, nem erkeztek meg, viszont ugy nez ki a lord -ba valahogyan jutott nehany peldany, de sajna elkapkodtak... (megprobalok foglalni a kov. szallitmanyra, natha)

pff.. netto 28? nem brutto? ennyire nem lehetnek nagy rablok..

#305 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 11:20

Idézet: westlake - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 12:09

pff.. netto 28? nem brutto? ennyire nem lehetnek nagy rablok..

Brutto, direkt visszakerdeztem ra, eleg ketsegbeesett hangsullyal...
Srac mondta, hogy hianycikk, es netto30 -ert is elvinnek (sajna igaza van...)

Brutto28 -ert meg meggolndoltam volna...
Viszont a nagy fejtoresben azt fundaltam ki nem is veszek most ramot... Van 1G -nyi 400as twinmosom (hynix), avval kihuzom remelem addig mig lesz ertelmes modul az orszagban? (oszig erre esetleg van eely szerintetek? marmint 500as 1oldalas 512, avagy 2oldalas 1g? modulok...)

(de aze a giga6600gt pcie vivo -t passziv hutessel szerencsere korrekt aron adtak...)

ugye nf4u lapokban asszinkronban lehet lefele osztani a ramot? (pl fsb 250, memo 200, 5/4)

Szerkesztette: Vertigo 2005. 05. 20. 11:22 -kor

#306 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 11:46

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 12:20

Brutto, direkt visszakerdeztem ra, eleg ketsegbeesett hangsullyal...
Srac mondta, hogy hianycikk, es netto30 -ert is elvinnek (sajna igaza van...)

Brutto28 -ert meg meggolndoltam volna...
Viszont a nagy fejtoresben azt fundaltam ki nem is veszek most ramot... Van 1G -nyi 400as twinmosom (hynix), avval kihuzom remelem addig mig lesz ertelmes modul az orszagban? (oszig erre esetleg van eely szerintetek? marmint 500as 1oldalas 512, avagy 2oldalas 1g? modulok...)

(de aze a giga6600gt pcie vivo -t passziv hutessel szerencsere korrekt aron adtak...)

ugye nf4u lapokban asszinkronban lehet lefele osztani a ramot? (pl fsb 250, memo 200, 5/4)

persze hogy le lehet osztani..
figy, egy oldalas 512-es memoriara ne szamits.. annak az eselye, hogy te ilyenhez juss, egyenlo a nullaval
kulfoldon sem lehet hozajutni.. 500-as gigas modult mar lehet kint kapni, de meg mindig nagyon draga..
szerintem a 400-as gigas modulok kis +fesszel mennek 500mhz-en..

#307 Felhasználó inaktív   syab19 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 11:53

Hi to all!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy most akarok venni 2*512Mb memóriát és mit vegyek és hol?
(ár 40e-ig) bármi jöhet!
Amit én találtam: Kingmax Hardcore, A-Data Vitesta mindkettő 500Mhz fut, vagy legalábbis ezt írják.
Ha tudnátok ajánlani nekem vmit ezeken kívül vagy bármi segítséget azt nagyon megköszönöm! :respect:

Sziasztok!  :p

#308 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 15:44

Idézet: syab19 - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 12:53

Hi to all!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy most akarok venni 2*512Mb memóriát és mit vegyek és hol?
(ár 40e-ig) bármi jöhet!
Amit én találtam: Kingmax Hardcore, A-Data Vitesta mindkettő 500Mhz fut, vagy legalábbis ezt írják.
Ha tudnátok ajánlani nekem vmit ezeken kívül vagy bármi segítséget azt nagyon megköszönöm! :respect:

Sziasztok!  :p

mindegy hogy mit veszel... 80%, hogy hynix d5-os chip-el lesz szerelve a memoriamodul..
amelyik az olcsobb, azt vedd (elvegre gyarilag mind 500-as)

#309 Felhasználó inaktív   syab19 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:00

Köszi sikerült beszerezni egy A-Data Viesta-t 20e kerekítve, sajnos sehol nem kaptam HardCore, pedig e fene essen beléjük minke hirdetik, hogyha nincs????  :mad:

Nah azért várom továbbra is a tanácsokat, pl. mennyire lehet húzni és az is érdekelne, hogy
BIOS-ban miért nem tudok semmit állítani? (P4p800 SE asus alaplap, 2.8ghz P4)
Hát köszönöm előre is a segítséget!  :respect:

#310 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 22:08

Idézet: syab19 - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 20:00

Köszi sikerült beszerezni egy A-Data Viesta-t 20e kerekítve, sajnos sehol nem kaptam HardCore, pedig e fene essen beléjük minke hirdetik, hogyha nincs????  :mad:

Nah azért várom továbbra is a tanácsokat, pl. mennyire lehet húzni és az is érdekelne, hogy
BIOS-ban miért nem tudok semmit állítani? (P4p800 SE asus alaplap, 2.8ghz P4)
Hát köszönöm előre is a segítséget!  :respect:

ha veszel egy autot, akkor mastol kerdezed meg, hogy mennyit megy?
nem az lenne a legegyszerubb, ha beleulnel es kihuzatnad?

remelem erted mire akarok celozni ;)

olyan nincs, hogy biosban nem tudsz semmit allitani ;)

#311 Felhasználó inaktív   syab19 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 22:58

Háta helyzet hogy télleg nem tudom se a proc. órajelét, sem a memóriát átállítani.
Egy olyan kérdésem lenne még, hogy vannak ezek a memóriatesztelő progik, azt mondták, hogy vmi everest és aida32-vel érdemes próbálkozni, ezek írják ki nekem milyen memória van a gépben és hozzátették, hogyha megvan az eredményből a mem. sorozatszáma akkor megtudhatom meddig lehet húzni a tomshardvare oldalon , szóval az a gondom, hogy everesttel csináltam tesztet és nem írta ki a sorozatszámot és a tom. oldalán meg nem találtam semmi olyasmit, hogy milyen típusúak a sorozatszám alapján a memoriák.  :(
Remélem, ha beszerzem a másik felét akkor ki tudom próbálni!  :p
És lehet az,hogy amiatt nem tudok állítani semmit mert régi a Bios-om(1éves) :respect:
Köszi a segítséget!

#312 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 21. 06:52

Mit nem tudsz állítani? Halvánnyal van szedve néhány opció, vagy nem találod? Ánusz lapoknál oly szeretett (boah) amibios-okban az advanced fül alatt lesz néhány almenü, azokon belül lesznek ezek a beállítások. A Bios kora itt nem fontos, az opciók attól még meglesznek.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#313 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 21. 08:50

Kingmax SuperRam 2x1GB 400MHz 3-4-4-8-2T-ről sikerül néhány órára rövidítettem az időzítéseket: 2.5-3-3-6-1T, ezután memtest ledob. :( Nem értem miért egy ideig működik, a memtest frankó volt. Ez mit jelentsen? :think: Alapból 2.7V feszültséget ad, pont ez a felsőhatár, hülye. :omg: Beállítottam 2.5V-re.

Az a kérdésem az hogy miért működik néhány óráig a hihetetlen rövidebb időzítésen?!  :confused:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#314 Felhasználó inaktív   syab19 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 15:39

Olyan kérdésem lenne hogy hogy lehetne megnézni a memória chipjeit anélkül, hogy a hűtőt levenném róla! (vmi progira gondolok, vagy sorozatszám alapján vhol megnézném) :respect:

#315 Felhasználó inaktív   sz.j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 18:37

Talán itt megtalálod.  ;)

Memory Database
P35-DS4, E8400 E0, 2×1GB PC8500 1066MHz Crucial Ballistix, TRUE Black + Xigmatek Crossbow kombó + Ultra Kaze 2000rpm vagy 3000rpm, HAF922, stb ----- Asus A8R-MVP, A64 3800+

#316 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 18:42

Idézet: syab19 - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 16:39

Olyan kérdésem lenne hogy hogy lehetne megnézni a memória chipjeit anélkül, hogy a hűtőt levenném róla! (vmi progira gondolok, vagy sorozatszám alapján vhol megnézném) :respect:

kotozkodnek kicsit ;)

megnezni csak ugy tudod, ha leveszed a hutobordakat
egyebkent csak megtudni fogod :p

#317 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 08:46

Akkor itt egy testhezálló kérdés:
ez itt milyen RAM?
http://www.alibaba.com/catalog/10823352/12..._Heat_Sink.html
A SPD infó alapján Micron, de a Micron sose gyártott ilyen bordával ramot.

#318 Felhasználó inaktív   syab19 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 14:17

A helyzet az, hogy oda vannak ragasztva és még nem tettem be őket, nem akarom elveszteni a garit. :(
A másik dologság: Vettem egy Thermaltake HardCano 13-ast és bekötöttem mindent rendesen, a kártyaolvasó része azonban nem müxik, a windowsXp nem ismeri fel a háttértárat!  :reklamacio:
Pedig már megpróbáltam hogy az alaplapon megcseréltem az usb kábeleket hátha nincs telepítve, de míg a másik müxik addig ez semmit nem csinál. Kérdésem, hogy tudjátok-e esetleg mi lehet a hiba oka vagy volt-e hasonló esetetek. Előre is köszi a segítséget! :respect:

#319 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 16:31

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 9:46

Akkor itt egy testhezálló kérdés:
ez itt milyen RAM?
http://www.alibaba.com/catalog/10823352/12..._Heat_Sink.html
A SPD infó alapján Micron, de a Micron sose gyártott ilyen bordával ramot.

hat igen... ilyen bordaval meg en sem lattam micron memoriat.. a micron a ket betus logojat hasznalja mindenhol: MT (micron technology) ez van a chip-ekre is szitazva.. lehet, hogy ez valami kis peldanyszamban gyartott memoria

#320 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 08:06

Van-e olyan 1GB DDR (3200) modul ami CL2,5-es? Vagy a CL3 ramok még kibírják 400FSB-n a CL2,5-et?  :think:
We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17