HWSW Informatikai Kerekasztal: High-end Super Socket7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

High-end Super Socket7 kérdés, tapasztalat, észrevétel socket7 Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 12. 22:36

Idevárok mindenkit, akinek kérdése, tapasztalata van a témával kapcsolatban. Persze már kihalt darab, de aki nem havonta gépcserélgetős és sokáig nyúz egyet annak hasznos lehet. Énfelém egy Acorp 5ali61 tapossa a malmot amd processzorral, mivel 233 fölött már nincs intel és már sokmindent átéltem vele. Eladtam, majd visszavásároltam, miután az inteles gépek sorra kihaltak, k6-2 350eset húztam 450re, telepakoltam a slotjait, kicsit kevés a pci, meg a videokártya alá nem túl szerencsés, mert elzárja előle a levegőt. Volt is ebből lefagyás, úgyhogy ez alá csak a hálókártya fér be, mert az elég vékony hogy a propeller félig kitekintsen fölüle. Még egy érdekesség, amikor geforce2-t vagy 3-at próbáltam belerakni k6-2 win98 mellett, vindóz bizonyos műveleteknél beadta a kulcsot. A 2-esnél a képernyő tulajdonságai babrálása közben fagyott meg, 3-asnál már betöltéskor jöttek a gondok. A 2-essel még játékot inditani is lehetett. Legfeljebb 550mhz-ig lehet belepakolni procit, ami van k6-2 és k6-3ból is és a leirásában emlitett max 256mb pc100-as sd melett még ma is elég használható lehetne ha sikerülne ezekeből az újabb videokártyákból is belecuccolni. De ezt ki fogom deriteni mert van kéznél egy 5200-as fx. Egyes alaplapok tudnak 600/133 mhz variácót is, mint halottam pl valami asus p5a-ról. Azon még az undergrounddal is el lehetne már játszogatni, bár mindenki már nfsu2-zik. A videokártyát talán a k6-2 akadályozza, vagy a geforce? esetleg k6-3al tudna működni? Szerintem a socket7 túl hamar kihalt, bár biztos vannak technikai magyarázatai, de inkább csak az észnélküli foglalatváltogatás

Szerkesztette: Samuraj 2005. 04. 12. 22:38 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 22:46

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 22:36

Idevárok mindenkit, akinek kérdése, tapasztalata van a témával kapcsolatban.

Hogy megy a Gyúmhárom...?  :D

#3 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 00:09

nálam egy intel An430TX lap tanyátik, benne egy HIS excalibur PCI-os radeon. Anyánál van pénztárgép+könyvelés funkcióval
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#4 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 06:53

Nem nagyon fognak az újabb VGA karik rendesen működni a lapban.
Én sem vagyok a havi upgrade híve, de ha játszani is szeretnél, akkor télleg váltani kéne... A bolhán pár ezer Ft-ból sokkal jobb lapot+procit vehetsz...
Multimédiás számítógép

#5 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 07:20

Gyakorlatilag GF1 felett semmi nem megy se sima Socket7esben, se SSocket7ben. Főleg nem ATIban. Oda be kell érni a V3assal.

#6 Felhasználó inaktív   Pang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 08:14

Mármint ALI-ban?  ;)

A topicindító alaplapjának ALI chipsete a ludas. Már akkoriban rá volt írva a dobozokra, hogy nem kompatibilis az nVidia kártyákkal.
Nálam a VIA MVP3-mal Savage4, Savage2000, Radeon 8500  is ment simán!

#7 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 08:15

Tudom, hogy a pénz nagy úr, de használtan itt a bolhán is olcsón össze lehet szedni egy K7 procit, egy lappal, és némi memóriával. Azért az, hogy rendesen használható, háát, nem tudom, én a gépbővítés miatt downgradeltem egy P3 733-ra 256MB memóval, és ugyan XP van rajta, de nem egy villám gép.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#8 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 08:24

K6-III-ból nem volt, csak 450-es, az 500-ast visszavonták, de volt k6-2+ 128k L2-vel 550-en, mobil procinak szánták. Nem nagyon tudsz ebből a platformból többet kihozni, még akkor sem, ha azért egy jobbfajta VIA MVP3-as lapban mennek a Geforce4 Ti-k is. De retro konfignak nekem is van egy ilyen: PC Partner VIB838, 128 MB SD, K6-III 400@450, Voodoo3 3500 TV, SB AWE32, Quantum EX 3,2 GB, Quantum lct10 10 GB, Compaq 12x DVD-ROM.  Nyaralóba tökjó TV-t nézni és játszani a régebbi cuccokkal.
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#9 Felhasználó inaktív   Pang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 08:27

Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 9:24

K6-III-ból nem volt, csak 450-es, az 500-ast visszavonták, de volt k6-2+ 128k L2-vel 550-en, mobil procinak szánták. Nem nagyon tudsz ebből a platformból többet kihozni, még akkor sem, ha azért egy jobbfajta VIA MVP3-as lapban mennek a Geforce4 Ti-k is. De retro konfignak nekem is van egy ilyen: PC Partner VIB838, 128 MB SD, K6-III 400@450, Voodoo3 3500 TV, SB AWE32, Quantum EX 3,2 GB, Quantum lct10 10 GB, Compaq 12x DVD-ROM.  Nyaralóba tökjó TV-t nézni és játszani a régebbi cuccokkal.

Ezt megerősítem. Hiába ment benne a 8500, alig volt gyorsabb, mint a Savage 4-gyel.

#10 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 11:07

Idézet: Pang - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 8:14

Mármint ALI-ban?  ;)

A topicindító alaplapjának ALI chipsete a ludas. Már akkoriban rá volt írva a dobozokra, hogy nem kompatibilis az nVidia kártyákkal.
Nálam a VIA MVP3-mal Savage4, Savage2000, Radeon 8500  is ment simán!

Elvileg meg lehet oldani ezt az inkompatibilitást, nekem mondjuk nem sikerült, hiába legfrissebb bios, legfrissebb ALi driver, nem ment a Vanta kártya az Asus P5A-ban egy ismerősnél. Lett helyette Voodoo 3, szebb is, jobb is. A SS7 rendszereknek nagy hátránya a gyenge memóriakezelés, talán az ALi kicsit jobb ebben, bár az Epox MVP3 lapjait mondják a legjobbnak. De sajnos egy ócska Intel 440LX 66 MHz FSB-vel jobb, mint bármelyik SS7 chipset 100 MHz-en.

#11 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 11:25

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 23:36

Idevárok mindenkit, akinek kérdése, tapasztalata van a témával kapcsolatban. Persze már kihalt darab, de aki nem havonta gépcserélgetős és sokáig nyúz egyet annak hasznos lehet. Énfelém egy Acorp 5ali61 tapossa a malmot amd processzorral, mivel 233 fölött már nincs intel és már sokmindent átéltem vele.

Hali! :)

Nekem is 5ALI61-em van K6-III-400-zal, meg Voodoo3 2000-rel. Ahhoz kepest, hogy nem mukodik az alaplapon az 512k cache, egesz jo. Szerintem az enyem gyarilag rossz, csak a regi PI procival nem derult ki, mert 66 FSB-vel elindul (de ugyanugy rossz). Nagyobb frekinel le kellett tiltanom a cache-t a BIOS-ban, hogy menjen. :(

#12 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 15:32

Végülis miért nem működik a cache-ed? A k6-III miatt? mekkorra frekivel hajtod? Vagy a bus miatt? Mert a k6-III-aknak 3 szintű kessük van, kettő alapból a magban, és amelyik alaplap nem tudja a 3-at, lehet abból is zavar.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#13 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 16:22

A miertre sajnos nem tudom a valaszt, csak sejtem, hogy hibas a lap. 66 MHz FSB-vel megy a K6 is, meg a regi PI is, mindegy milyen szorzoval. De mondjuk 5x83 es 4x100-nal (K6-os) mar a windows betoltesenel lefagy valogatott hibauzenetek kisereteben. Letiltott cache-sel jo. A K6-III szerepel az alaplap manualjaban, tehat tudnia kene a 3 szintu cache-dolgot. Meg akkor nem menne 66-on sem. PI-gyel sem mukodik 2x100-on, :Đ de ez mondjuk nem mervado.

#14 Felhasználó inaktív   L2GS-11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 17:35

Nekem is sokáig K6-2m volt, raktunk bele egy Geforce2 GTS-t, de az "eredeti" TNT2-s jobban tekert benne, mint a gyorsabb kártya. Szvsz nem érdemes bele ennél jobb videokártya, mert nem hajtja meg. 20-ból szerintem meg van egy használt K7-es konfig alapja.
"Everyone is busy to find out what happened in the first second after the Big Bang, I’m curious what was in the before seconds…" S.G.

#15 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 17:41

Samuraj Pü ment!

#16 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 18:17

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 7:20

Gyakorlatilag GF1 felett semmi nem megy se sima Socket7esben, se SSocket7ben. Főleg nem ATIban. Oda be kell érni a V3assal.

a PCI-os ATik mennek csont nelkul, ha a gep biosa tamogatja a 64K-s VGA biost.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#17 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 12:06

Én anno MVP3-as lapban nem tudtam normális működésre bírni a Gef2MX-et... Ráadásul a 450-es K6-ot a szomszéd 400-as cerkája 66-os FSB-vel (intel chipes lapban) sza*rrá verte... tuningról nem is beszélve...
Én egy fél éve vettem Abit VH6 + 667-es Cel+hűtőt 6k-ért egyben, ami ugye nagyságrendileg jobb, mint a SS7... azóta nemigen mentek feljebb az árak... :) szóval én upgrade-et javasolok...

De azért jó nosztalgiázni egy kicsit :).
Multimédiás számítógép

#18 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 14:01

Na minn1 Samurai nem jött fel msn-re pedig szivesen elbeszélgettem volna vele a cuccossal kapcsolatban, nekem Asus P5 A-B van persze nem ez a főgépem, csak nagyon szeeretem fejlesztgetni, vennék is bele egy Geforce 2 est vagy jobbat., csak tudom hogy az ALI nincs nagy haverságban az nVidiával.Most egy Savage 4 PRO,és most 300as K6-2 van , benne amit akárhogy is szeretnék, nem tudok tuningolni, se fesszel se szorzóval. 196Mb ram van benne meg egy 15 ös quantum, Ezzel a konfiggal kérem szépen játszató a GTA VC !!!! (12-15 Fps) elképedtem ..........Mehet ez még feljebb is ?? szerintetek mi lenne jobb vanni egy K6-2 533 at (128l2cache) vagy egy 450 es K6-3 at(256L2cache) ????

#19 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 15:25

Lássuk.
Az 5200-as gef szintén azt a tulajdonságát mutatta mint a többiek. Ez explorer műveletnél kattant meg (ablak megnyitása pl), ami bios megszakításon keresztül regiszter szintű kavarásra utal. Tehát tényleg elképzelhető a kompatibilitást megoldani, amire nem készitették fel olyan korán a biost. Majd szolók ha megcsináltam, legközelebb radeonnal próbálom meg.
Ha van valakinek letölthető gyúmhárom szivesen fogadom, mert a szoftverbázis demója hiányzó exporthoz van csatolva, ráadásul a kernel32-őn belül, ami ugye nem video baj. Ugyanezt adja athlon xp-s gépen is (merthogy az is van). Csak azért letöltöm majd valahonnan hogy kipróbálhassam. Én még kijátszottam magam a doom1-2 cuccokkal tehát nem olyan nagy kaland gyúmhármazni, gondolom ott is lövöldözni kell a zombikat halomra, legfeljebb a külsejük alakult át egy kicsit.
A k6-2-ös konfighoz hozzátartozik a 16 megás voodoo banshee is és ezzel a settlers4 is vígan megy, persze annak nem kell akkora grafika, máskérdés hogy a manók tevékenysége pár óra játszás után beszünetel így ez a játék is játszhatatlan. Filmek nézése átlagosnak mondható divx kódolástól függően, jobb video kártya orvosolni látszik ezt a problémát.
MSN-t nem sikerült összehozni, főleg mert ma 7-től egész idáig tekertem, este meg már aludtam, letölteni nem sikerült, de még soha nem is foglalkoztam vele, gondolom arra gondolsz amelyikre lepke szállt, annak a messengerére. Icq-m viszont van. K6-III-at nem nagyon fogsz magyarországon találni, behozatásból már inkább platformot cserélsz. K6-2-t érdemes keresgélni, de 500mhz körül már az is ritka itthon. Az asusod elvileg 133x5 vagy6-ot is ki tud hozni magából, amivel már viszont filmeket is nézel és a legvadabb K6-ot is belrakhatod, azt nem tudom a videokártyád mennyire befolyásolja a film kitömörítést vagy a dvd-t. Proc tuning ezeken segithet. a dvd nézés nálam se megy túl fényesen.
http://computers.listings.ebay.com/AMD_K6_...ListingItemList
ezen az oldalon meglátjátok mit isznak-esznek a K6-osok. Legtöbbje amerikában maradt annak idején, ha egyesével hozzátok be, olyan 5-8 ezer forintos postaköltség is társul hozzá.

#20 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 15:29

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 14:01

Na minn1 Samurai nem jött fel msn-re pedig szivesen elbeszélgettem volna vele a cuccossal kapcsolatban, nekem Asus P5 A-B van persze nem ez a főgépem, csak nagyon szeeretem fejlesztgetni, vennék is bele egy Geforce 2 est vagy jobbat., csak tudom hogy az ALI nincs nagy haverságban az nVidiával.Most egy Savage 4 PRO,és most 300as K6-2 van , benne amit akárhogy is szeretnék, nem tudok tuningolni, se fesszel se szorzóval. 196Mb ram van benne meg egy 15 ös quantum, Ezzel a konfiggal kérem szépen játszató a GTA VC !!!! (12-15 Fps) elképedtem ..........Mehet ez még feljebb is ?? szerintetek mi lenne jobb vanni egy K6-2 533 at (128l2cache) vagy egy 450 es K6-3 at(256L2cache) ????

Egyértelmű a K6-III, nagyot dob rajta az on-die L2. Vagy tudsz szerezni K6-2+-t? Azt majdnem olyan nehéz, mint K6-III-at. A Savage helyett meg jobb egy Voodoo3.

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó