HWSW Informatikai Kerekasztal: High-end Super Socket7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

High-end Super Socket7 kérdés, tapasztalat, észrevétel socket7 Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 12. 16:12

Még nem próbáltam ki őket, de ahogy neten utánaolvastam a dolgoknak különösebb baja egyiknek sem lenne ha a Celvinbe raknám őket(jobban bírják a meleget mint a K6-II-esek). Jelenleg még egy megfelelő vinyót kell előbányásznom majd rá egy XP, s mehet be a gépecskébe. Tesztelve a kisgépben lesznek, nincs lelkierőm egy komplett gépet összedobni az Epox lapból. Különösebben helyem sincs jelenleg házépítészkedni(ugye, ezért is vettem a kisgépet). Persze később komolyabban is kipróbálom őket normális videókártyával, tuningolással, miegyébbel(a Maxx amúgy sem működik más gépemben, tehát ha használni akarom, rá leszek kényszrítve K6 használatára).
'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#722 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 23:47

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 15:44

Na és mi a helyzet? Mennek jól?

Nos, beraktam őket a Celvin gépbe 2.0V, 4,5 szorzó, 100FSB mellett, de meg nem mukkantak. Nem postolt a gép, nem kapott jelet a monitor, bár a ventik pörögtek. Mindkét proci után bedugtam az eredeti K6-II 500-at(így 450-en működött 2.0 Volttal), de azzal indult rendesen a gép.
Ehh:
1. Nem szereti őket a Celvin. Ígyjárás.
2. Egyáltalán nem működnek. Az emberke a kitől kaptam, nem tudta őket kipróbálni, így nem volt 100%-osan biztos benne, hogy működnek. Macerás ígyjárás.
Sérülést különösebben nem szenvedhettek a kisgépben hisz mobilprocik, így hőgond nem nagyon valószínűsathető(egyébként is lenyomta volna a lap magát 70°C felett), a 2 Voltos feszültség pedig nem hiszem hogy olyan túl sok lett volna nekik hogy ettől károsodjanak. Holnap ki lesznek próbálva az Epoxban, háát reménykedek. Addíg is megnézem a Baljós Árnyakat. :D
'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#723 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 00:59

Frissítettél biost? Amennyire néztem itt az FS gépedben levő Biostar alaplaphoz nincs bios amelyik ezeket a procikat támogatná, ellenben az Epoxhoz van. Erre mindenképp szükséged lesz.
Apropó; véletlenül nem cserélnéd el az egyik procidat egy garantáltan működő sima mezei K6-III 400-asra?
Az biztosan menne az FS gépben is, 2.3V-os. Megy 450-en is.
Szerk.: mégis van hozzá patchelt bios, kissé lejjebb kell nézni.

Szerkesztette: zotyesz 2005. 12. 14. 01:17 -kor

Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#724 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 15:42

Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 0:59

Frissítettél biost? Amennyire néztem itt az FS gépedben levő Biostar alaplaphoz nincs bios amelyik ezeket a procikat támogatná, ellenben az Epoxhoz van. Erre mindenképp szükséged lesz.
Apropó; véletlenül nem cserélnéd el az egyik procidat egy garantáltan működő sima mezei K6-III 400-asra?
Szerk.: mégis van hozzá patchelt bios, kissé lejjebb kell nézni.

2.3-as? Nocsak. Olyanról nem is hallottam. K6-III esetén 2.2 és 2.4 voltról tudok :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#725 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 16:13

Öööö, lehet, hogy keverem, lehet, hogy 2,2-es. Volt nálam egy 550-es K6-2, az tényleg 2.3-as volt.
Ez most nincs nálam, nyaralós gépben van :)

#726 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 17:50

Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 1:59

Frissítettél biost?

Nem frissítettem még, de én nem számítottam arra, hogy ilyen szélsőségesen viseli az új procikat. Én olyasmire számítottam, hogy maximum nem ismeri fel a lap a pontos típust(pl unindentified processor running at 450MHz, vagy valami), vagy rosszul ismeri fel, de arra nem, hogy el sem indul vele. :think:
Ha nem működik az MVP3-G2-ben akkor valszeg egy halottra cserélnéd a tiédet, ha működik akármelyikben akkor megtartom. :smoker:
(De ha eladó csere nélkül is, akkor lehet megvenném, vagy K6-2 500-at adnák érte+pénzt)
Más:
Tőletek is megkérdezem hátha: Nem láttatok földön-égen az elmúlt fél évben eladó Socket 4-es alaplapot(az első 60-66 MHz Pentium 1-esek mennek bele, kicsit nagyobb a foglalat mint a Socket 5/7 esetén)?

#727 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 18:03

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 23:41

...Mákos!!! :)

Várd ki a végét, lehet hogy fogok én még sírni. :rolleyes: 

#728 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 19:06

No de 2 van neked, én csak az egyikért adnék egy hasonló képességekkel bírót, bár kevésbé ritkát :).
A másik megmaradna neked :).
A K6-2 nem kéne, kösz, és pénzért sem adom el. Viszont kicsit ráfizetnék.

Szerkesztette: zotyesz 2005. 12. 14. 19:10 -kor

#729 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 00:32

Fejlemény?

#730 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 20:47

Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 1:32

Fejlemény?

Van.
1. Működnek az Epoxban. Nagyobb teszt elmaradt, csak POST próba volt.
2. A 400-as 6x100-ig, a 450-es 5,5x100-ig jutott el 1,8 Volton. Magasabb feszültséget nem adtam nekik.
3. Abban az esetben, ha a K6-III-asok voltak a lapban, nem postolt a gép Voodoo Rush, Ati Rage Fury Maxx vidkarik mellett, Tseng 6100-assal pedig krix-kraxok jelentek meg post képernyő helyett. K6-II-vel ilyen nem fordult elő, mindegyik szépen ment.(Ellenben a TNT2 Ultra(AGP), TNT2 M64(PCI, legalábbis azt hiszem hogy 64, az Everest hülyeségeket írt róla) Voodoo3 3000(AGP), Savage 2000(AGP) bírta a kiképzést a K6-III-ak mellett.)
Szerintetek mi lehet a gond? Túl sokat zabálnának az új procik? Ezért nem mentek a Celvinben? :think:

ui: Úgy néz ki, 'szik indulni a P5A lapom. De lehet én jumpereltem félre. Ezúton is üdvözöltetem a tervezők drága jó anyukáját, hisz igen kreatív helyekre és kifinomult elrendezésben zták oda azokat az állítgató jumpereket. Beszerelt állapotban ebben a lapban nem lehet procit cserélni.

#731 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 21:22

Biost frissítettél? Hidd el el, kell az.
A P5A nagyon jó lap, de állítólag a plusszos procikat nem szereti. Megy benne, de aszondják nagyon lassú.
Mellesleg ezeknek a prociknak semmi bajuk nem lesz 2-2.1 V feszültségig, az asztali változatok hivatalosan is ennyit kapnak.

#732 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 21:48

Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 21:22

A P5A nagyon jó lap, de állítólag a plusszos procikat nem szereti. Megy benne, de aszondják nagyon lassú.
Mellesleg ezeknek a prociknak semmi bajuk nem lesz 2-2.1 V feszültségig, az asztali változatok hivatalosan is ennyit kapnak.

Ezekből nem volt asztali változat.
k6-2+/III+ 0.18u és csak mobil proci

k6-2/III 0.25u

Szerkesztette: Valdy 2005. 12. 18. 21:53 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#733 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 22:51

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 21:48

k6-2/III 0.25u

Igaz, nem asztali, hanem embedded. Főleg beágyazott rendszerekbe adták el ezeket, ker. forgalomba nem kerültek.

#734 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 22:54

Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 22:22

MVP3-G2 simán K6-III-nak észlelte a procikat 2000.03.03 dátumú BIOS-szal. Valószínűsítem nem problémázna, ha nem frissíteném.
No de a Celvines balesetet nem tudom teljes nyugalommal a biosra fogni, hisz el sem indult a gép. Mármint megérteném ha nem/rosszul ismeri fel, lassul, fagy, hexadecimálisan felsorolja felmenőim általa vélelmezett ismérveit, de nem tudnám az elnemindulást csak az öregecskedő BIOS-szal magyarázni.
Vagy lehet, hogy tévedek. No mindegy, csak lesz valami, majszólok.

Egyébként a bioszfrissítés érdekes lesz a Celvinen, ugye nincs flopi, tehát csak feltelepített Dos/Win9x alól lehet majd frissítgetni.

#735 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 23:01

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 22:48

k6-2/III 0.25u

Egyébként lehet, hogy én vagyok kevés ehhez, de nem tudom miért kell a régebbi lapoknak elhasalni a pluszos procik alatt. Hisz azok is szabvány K6-III-ak, semmi különös nincs bennük a kívánt feszültségértékektől eltekintve.(Mert hogy a PowerNow-t nem kezelik a lapok az rendben, de ha nem is látják, akkor nem is zavarhatna be.)

#736 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 23:15

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 23:01

Egyébként lehet, hogy én vagyok kevés ehhez, de nem tudom miért kell a régebbi lapoknak elhasalni a pluszos procik alatt. Hisz azok is szabvány K6-III-ak, semmi különös nincs bennük a kívánt feszültségértékektől eltekintve.(Mert hogy a PowerNow-t nem kezelik a lapok az rendben, de ha nem is látják, akkor nem is zavarhatna be.)

Az ajánlatom áll: az egyik procit szívesen elcserélném egy mezei K6-III-ra.
Egyébként megnéztem ezt a Celvin gépet... háááát... pihent agyú és ráérős lehetett, aki megtervezte :D.
Az a CD!!! Mi van, ha elromlik? Beépít az ember egy discmant?
Amúgy lehet ám boot cd-t csinálni és úgy frissíteni a biost.
www.bootdisk.com

#737 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 23:38

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 23:01

Azért nem ilyen egyszerü a helyzet. Még manapság is kell uj bios egy-egy ujabb steppingü prochoz, és itt azért csíkszélesség váltás is történt, nameg megkapták az első k7-ek enhanced 3dnow!-ját. (alap k6-III-ban sima 3dnow van)

Amugy miért félsz a biosfrissitéstől? Alap hogy illik berakni a legujabb biost, pláne ha ezekről a procikról van szó.
Nem kell floppy, simán flashelhetsz winyóról is.

#738 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 21:39

És honnan hoztad? ebayról?
egyébként szerintem nem lenne sok baja 1.6v-val 2v-on. Bőven birnia kell. Egyébként is ezeket feszültséghez számítják. Tehát 1.6v/400mhz -> 2v/550mhz. például. Tehát nyugodtan rakhatod följebb is. Én is vettem volna 400 A-akármilyen-Z -t, csak nem akartam kockáztatni hogy megy vagy nem megy 600 mhz-n, inkább biztosra mentem.

Mellesleg az a gép volt próbálva 9550-es radival is, az is fagyott. Úgytűnik a radeonnal sok gondom van, nem csak ezzel a géppel, lejjebb már a 9200-es van, előfordulhat hogy menne is, csak nem dx9-es, így visszafanyalodok az nvidiára. 5200-essel pl atom stabilan fut.

Most meg egy igazi retro gépet durrantottam össze, amin netezni lehet. 200mmx, 48 mb edo-val, mert az sd-vel valami gond van. 1 mega 64v+, de majd rakok bele 2-őt, mert igy kevés a grafika.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#739 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:12

Tegnap voltam egy helyen, ahol épp szanálás volt és dobálták ki a 384/486 Pi cuccokat , pár procit mentettem meg , viszont volt RENGETEG !!! Socket 4 es lap  :rolleyes: holnap még visszanézek hátha találok .... proci is kellene ?

#740 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 30. 00:59

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 21:12

Tegnap voltam egy helyen, ahol épp szanálás volt és dobálták ki a 384/486 Pi cuccokat , pár procit mentettem meg , viszont volt RENGETEG !!! Socket 4 es lap  :rolleyes: holnap még visszanézek hátha találok .... proci is kellene ?

EEEEEEEKK!!!! (hajat tépős, ablakon kiugrálós szmájli)
Légyszi hozz nekem Socket 4-es lapot, fpm memóriát, esetleg procit! K E L L ! ! !
Főleg alaplap.

Egyébként ez a gyűjtő biznisz már csak ilyen. Anno 98-ban 286-os kisgépet selejteztek cégnél, hazakerült egy. Ksőbb visszakerült, lett helyette 486-os drágáért. A gépet nagyon olcsón "megvehettem" volna(hisz kidobásra volt ítélve).

Most 7 évvel később, November végén feltűnt a Vaterán egy ugyan olyan(tán ugyanaz) és az eladó 20.000 Forint körüli összeget kért volna érte. Merthogy ritkaság. Na ja.

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.