HWSW Informatikai Kerekasztal: High-end Super Socket7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

High-end Super Socket7 kérdés, tapasztalat, észrevétel socket7 Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 10. 22:10

Idézet: greeny - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 21:52

Okés, kapsz tőlem két ilyen procikát is 30 ezer LEJÉRT. Mikor, hol?  :]  :D  :nevet:  :Đ

Vazz... :mad:  :D _Régi_ lejben.  :cool:  :D
... a trip back in time is all I need ...

#762 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 20:12

mi a????  :mad:  :reklamacio:  :box2:  :grrr:  :banghead:  :doom:  :nag:  :evil2:

románok ennyire eltekertek? csak mi vagyunk ennyire a ... alatt? sürgősen kell valami normális kormányt választani!

na de ne  :offtopic:

egyébként mit tartasz normális árnak? pár ezer forintért biztos nem fogom eladni.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#763 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 20:24

:offtopic: Levágni pár nullát nem nagy művészet :D :D  :offtopic:
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#764 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 10:58

Üdv Emberek!

Van egy Amptron 9800as lapom. AT és ATX csati is van rajta. Áttettem most ATX tápra, de egyszerűen nem tudom, hogy melyik tüskére kellene a bekapcsgombot illeszteni. Ahol kellene lennie ott csak reset, speaker, hdd és power led meg key lock tüskék vannak. Még találtam egy olyat odébb amin jumper van, a két tüskéhez pedig pow (power) illetve bat (battery) van írva.
Jelenleg ATX tápon van és ha áramot kap bekapcsol. Kikpacsolni is áramtalanitással kell.
A legérdekesebb, hogy még arébb, az isa slotok lábánál találtam még két tüskét jumper nélkül. Mikor erre rádugtam akkor bekapcsolt szépen, de nem bootolt a gép. Néhányszor ki be kapcsoltam, utána meg már be sem kapcoslt ha jól emlékszem. Arra jutottam, hogy ez lehet a cmos clear, mert kellett vagy 5 perc áram nélkül mire helyreállt.
Az elem le van merülve benne valószínűleg, mert minden bekapcsolásnál rossz időt mutat. Nagyon egészségtelen ha még bennehagyom? Ezekbe szabvány teljesítmény elem kell, vagy jó lesz bele a döglött k7s5amból az elem?

Esetleg nincs valakinek feles USB kivezetése itt Pesten? Már rájöttem hihetetlenül okosan, hogy mindegy milyen, jöhet nf7-esé is, hisz szabvány szerint van mind.

Szerkesztette: Karesz 2006. 02. 20. 10:59 -kor

#765 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 19:11

Idézet: Karesz - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 11:58

Üdv Emberek!

Van egy Amptron 9800as lapom. AT és ATX csati is van rajta. Áttettem most ATX tápra, de egyszerűen nem tudom, hogy melyik tüskére kellene a bekapcsgombot illeszteni. Ahol kellene lennie ott csak reset, speaker, hdd és power led meg key lock tüskék vannak. Még találtam egy olyat odébb amin jumper van, a két tüskéhez pedig pow (power) illetve bat (battery) van írva.
Jelenleg ATX tápon van és ha áramot kap bekapcsol. Kikpacsolni is áramtalanitással kell.
A legérdekesebb, hogy még arébb, az isa slotok lábánál találtam még két tüskét jumper nélkül. Mikor erre rádugtam akkor bekapcsolt szépen, de nem bootolt a gép. Néhányszor ki be kapcsoltam, utána meg már be sem kapcoslt ha jól emlékszem. Arra jutottam, hogy ez lehet a cmos clear, mert kellett vagy 5 perc áram nélkül mire helyreállt.
Az elem le van merülve benne valószínűleg, mert minden bekapcsolásnál rossz időt mutat. Nagyon egészségtelen ha még bennehagyom? Ezekbe szabvány teljesítmény elem kell, vagy jó lesz bele a döglött k7s5amból az elem?

Esetleg nincs valakinek feles USB kivezetése itt Pesten? Már rájöttem hihetetlenül okosan, hogy mindegy milyen, jöhet nf7-esé is, hisz szabvány szerint van mind.

Szia! a Pow feliratú tüskék inditják a lapodat! az hogy magától beindul az természetes, mert a lemerült elem olyan mintha nem is lenne benne, és ilyenkor automata inditja ,első bios save után megoldódik.Ahogy mondod az EISA slotok közti tüskék jórészt a cmos cleart szolgálják.USB kiveztés nem biztos hogy jó hozzá, ez alaplapfüggő, nekem van 2 ilyen AT-s lapok is most itthon , de mind 2 nek vannak kondik a kivezetésén, ami alapból ha nincs a lapodon , akkor nem elég hozzá simán akár egy nf7esé :(

#766 Felhasználó inaktív   okiDoki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 24. 19:53

Sziasztok!
Ma regisztráltam, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne vennék szívesen egy K6-III-as procit.  :eek:
Mivel egy ilyennek beszerzése elég régi vágyam!  :)
Legyetek szívesek és segítsetek!  :respect:
Üdv!
Doki

#767 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 21:40

Idézet: okiDoki - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 20:53

Mivel egy ilyennek beszerzése elég régi vágyam!  :)
Legyetek szívesek és segítsetek!  :respect:

Üdv!

Ahhoz, hogy belátható idő belül találj, sok helyen kell egyszerre keresned.
Javaslom, a Prohardveren és a HWSW-n is nyiss K6-III kereső témát a HARDVERPIAC/Bolhapiac fórumrészben, és időnként nem árt, ha ránézel a Teszvesz/Vatera aukciós portálok megfelelő oldalaira is. Néha felbukkan egy-egy a Mogyoró és egyéb számtekbontóknál is.(nem is feltétlen túl drágán)
Igazából nagyon rapszódikus, hogy mikor, hol, és mennyiért találsz ilyen procit. Van amikor egy hónapon belül több is feltűnik itt-ott, van amikor égen-földön sehol nem árulnak ilyet egy darabig.
Az ár is változó, 3000-től 10000 forintig bármire számíthatsz.

Egyébként, mint fentebb láthatod, Samuraj kolléga épp eladni készül egy 550 Mhz-es K6-III+ procit, no ennél jobbat külföldön sem találsz. :cool: (mondjuk az is külföldről lett utólag behozva :rolleyes: )

Körülbelül mennyit szánnál egy ilyen procira?

ui: Nem lehet hogy a HWSW szerverei keleten vannak azért van az egy órás eltolódás? :think:  :)

Szerkesztette: Dizájnfiksön 2006. 02. 24. 21:45 -kor

'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#768 Felhasználó inaktív   okiDoki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 22:45

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 21:40

Üdv!

Ahhoz, hogy belátható idő belül találj, sok helyen kell egyszerre keresned.
Javaslom, a Prohardveren és a HWSW-n is nyiss K6-III kereső témát a HARDVERPIAC/Bolhapiac fórumrészben, és időnként nem árt, ha ránézel a Teszvesz/Vatera aukciós portálok megfelelő oldalaira is. Néha felbukkan egy-egy a Mogyoró és egyéb számtekbontóknál is.(nem is feltétlen túl drágán)
Igazából nagyon rapszódikus, hogy mikor, hol, és mennyiért találsz ilyen procit. Van amikor egy hónapon belül több is feltűnik itt-ott, van amikor égen-földön sehol nem árulnak ilyet egy darabig.
Az ár is változó, 3000-től 10000 forintig bármire számíthatsz.

Egyébként, mint fentebb láthatod, Samuraj kolléga épp eladni készül egy 550 Mhz-es K6-III+ procit, no ennél jobbat külföldön sem találsz. :cool: (mondjuk az is külföldről lett utólag behozva :rolleyes: )

Körülbelül mennyit szánnál egy ilyen procira?

ui: Nem lehet hogy a HWSW szerverei keleten vannak azért van az egy órás eltolódás? :think:  :)

Hát igen, ezekkel tisztában vagyok, kb. ennyit szánnék rá, annyit nem! Pedig az egy igazi ritkaság, reális áron biztos érdekelne.
Az is baj, hogy győri vagyok és időm sem mint a tenger.
Végül is egy szuper Socket7 gépet szeretnék összeállítani, ritkaságokból.
Már van:
120x6-ot (5,5-öt?) "tudó" ASUS lap
Voodoo3 PCI
Quantum Bigfoot
stb.  :think:

Szerkesztette: okiDoki 2006. 02. 24. 22:46 -kor

#769 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 11:47

Nem kell ahhoz PCI Voodoo3, jó az AGP is. Ha gondolod és érdekel, van nekem egy Voodoo3 3500 AGP kártyám, ez TV tuneres, viszonylag óccsón megszámítom. Esetleg beszámítom a PCI-t :)
K6-III-am is van, de azt nem adom el :).

#770 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 13:29

Idézet: zotyesz - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 12:47

Bee, nekem is van, bee. :p Nempluszos. :)
Bár az jópofa, hogy illyen drágák a k6-osak, miközben a (játékban :rolleyes: )gyorsabb cerkákat már szinte az ember után dobják.
'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#771 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 13:31

Idézet: okiDoki - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 23:45

Voodoo3 PCI

A PCI Voodooval gond lehet ha FSB-t akarsz emelni.
Az Asus lap P5A, vagy P5A-B?
ui: ez itt a reklám helye: szombat kereső Asus automata - Keymedia rulez :down:

Szerkesztette: Dizájnfiksön 2006. 02. 25. 13:35 -kor

#772 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 13:36

A szar rendszerbusz miatt lassúak, maga a proci nem lenne rosszabb.

#773 Felhasználó inaktív   okiDoki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 13:44

Idézet: zotyesz - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 11:47

Nem kell ahhoz PCI Voodoo3, jó az AGP is. Ha gondolod és érdekel, van nekem egy Voodoo3 3500 AGP kártyám, ez TV tuneres, viszonylag óccsón megszámítom. Esetleg beszámítom a PCI-t :)

Pedig az kapcsolt áru! Külön nem kell! :p
Pedig a Voodookat is gyűjtöm és ilyen még nincs!  :D

#774 Felhasználó inaktív   okiDoki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 13:49

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 13:31

A PCI Voodooval gond lehet ha FSB-t akarsz emelni.
Az Asus lap P5A, vagy P5A-B?
ui: ez itt a reklám helye: szombat kereső Asus automata - Keymedia rulez :down:

Nem akarok FSB-t emelni, bár szerintem a jumpersorral beállítható a 33 MHz a PCI-nak.
Az Asus lap P5A, vagy P5A-B? Igen!  :D

A K6-2+ is jó? Ebben csak 128 kB az L2, ugye?
Én 3-ast szeretnék

#775 Felhasználó inaktív   ,,GERI'' 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 02. 25. 13:55

!!! ACORP 5ALI61 KÉKHALÁLOK MEGOLDÁSA MODERN VIDEÓKÁRTYÁKKAL !!!

Egy nagyon egyszerű szoftveres megoldás egy pár kilobájtos program formájában.
A progrmaot windows telepítés után kell installálni, majd ezután a videókártya meghajtóprogramját.
A program megszünteti az összes kékhalált, és a desktop corruptionokat. Én FX5200-al is próbáltam, minden rendben volt. Bár nem lesz benne egy sebességbajnok.

http://213.16.106.83/Drv/Agp169e.exe

#776 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 14:14

Idézet: okiDoki - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 13:49

Nem akarok FSB-t emelni, bár szerintem a jumpersorral beállítható a 33 MHz a PCI-nak.
Az Asus lap P5A, vagy P5A-B? Igen!  :D

A K6-2+ is jó? Ebben csak 128 kB az L2, ugye?
Én 3-ast szeretnék

Olyan lapot érdemes akkor már venni amin 1 de inkább 2 mega "L2" cache van (ritka, de van ilyen).

A k6-2+ is jó, ua mint a k6-3+ csak fele annyi l2 cache-e van, és ez is használja az alaplapi l2 cache-t mint l3 cache, szóval elég nagy elörelépés a sima k6-2-ről.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#777 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 14:31

Idézet: ,,GERI'' - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 13:55

!!! ACORP 5ALI61 KÉKHALÁLOK MEGOLDÁSA MODERN VIDEÓKÁRTYÁKKAL !!!

Egy nagyon egyszerű szoftveres megoldás egy pár kilobájtos program formájában.
A progrmaot windows telepítés után kell installálni, majd ezután a videókártya meghajtóprogramját.
A program megszünteti az összes kékhalált, és a desktop corruptionokat. Én FX5200-al is próbáltam, minden rendben volt. Bár nem lesz benne egy sebességbajnok.

http://213.16.106.83/Drv/Agp169e.exe

úgy hívják hogy AGP miniport driver, és enélkül senki nem is telepít rendszert (aki teszi, annak lassú, fagyós gépe lesz). minden chipsethez létezik...

az viszont érdekes, hogy FX5200 megy az AGP 1x lapban... az AGP 1x és 2x 3.3V, a 4x 1.5V, a 8x pedig 0.8V-os jelszinttel kommunikál. Az AGP 8x kártyák (mint pl az FX-ek) már csak a 4x és 8x slotban indulnak be, meglep hogy a 3.3 volt nem süti meg...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#778 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 14:34

Idézet: yeahsp - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 14:31

úgy hívják hogy AGP miniport driver, és enélkül senki nem is telepít rendszert (aki teszi, annak lassú, fagyós gépe lesz). minden chipsethez létezik...

Naja, a másik meg az hogy egy elég régi drivert linkelt be a srác...

Nézegetve az Uli honlapját, minden chipsethez és OS-hez csak egy és ugyanaz az integrated driver jár, amiben valszeg jóval ujabb agp driver is van. Szóval érdemes azt megpróbálni.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#779 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 15:42

Sajnos a régebbi kiadású ALi Aladdin V chipsethez tehetünk föl akármilyen AGP drivert és a legújabb biost, akkor is fagyni fog TNT2 és társaival.
Volt dolgom egy Asus P5A-va, még nem tudta az 5.5x szorzót, valami korai verzió lehet, hát azzal csinálhattam bármit, akkor sem ment az M64-gyel. Rögtön fagyott 2D-ben is. Legfrissebb bios (2002-es!!!), legfrissebb driver, nem ment, csak a Voodoo3-mal, azzal persze betonstabil máig is.

#780 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 17:39

Idézet: zotyesz - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 15:42

Sajnos a régebbi kiadású ALi Aladdin V chipsethez tehetünk föl akármilyen AGP drivert és a legújabb biost, akkor is fagyni fog TNT2 és társaival.
Volt dolgom egy Asus P5A-va, még nem tudta az 5.5x szorzót, valami korai verzió lehet, hát azzal csinálhattam bármit, akkor sem ment az M64-gyel. Rögtön fagyott 2D-ben is. Legfrissebb bios (2002-es!!!), legfrissebb driver, nem ment, csak a Voodoo3-mal, azzal persze betonstabil máig is.

nem véletlenül volt az ASUS V3800 AGP dobozán szép nagy matrica: "ALi-s lapba nem ajánlott". nyilván csak komoly indokkal tették meg ezt a lépést, hiszen az összes super7-es lapjuk ALi-s...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.