Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 22:39
egyébként szerintem nem lenne sok baja 1.6v-val 2v-on. Bőven birnia kell. Egyébként is ezeket feszültséghez számítják. Tehát 1.6v/400mhz -> 2v/550mhz. például. Tehát nyugodtan rakhatod följebb is. Én is vettem volna 400 A-akármilyen-Z -t, csak nem akartam kockáztatni hogy megy vagy nem megy 600 mhz-n, inkább biztosra mentem.
Mellesleg az a gép volt próbálva 9550-es radival is, az is fagyott. Úgytűnik a radeonnal sok gondom van, nem csak ezzel a géppel, lejjebb már a 9200-es van, előfordulhat hogy menne is, csak nem dx9-es, így visszafanyalodok az nvidiára. 5200-essel pl atom stabilan fut.
Most meg egy igazi retro gépet durrantottam össze, amin netezni lehet. 200mmx, 48 mb edo-val, mert az sd-vel valami gond van. 1 mega 64v+, de majd rakok bele 2-őt, mert igy kevés a grafika.
Hazai forrás, és nagy szerencse. Sőt még olcsó is volt. Ellenben elméletileg egy 400-as sima K6-3 tulajdonosa is vagyok, de az legalább nem volt olcsó. Kifejezetten drágállom. De remélem legalább működik BIOS-buzerálás nélkül a Celvinben.
De igazából itthon is van (majdnem)minden csak nagyon kevés. Piszok szerencse kell bizonyos dolgok beszerzéséhez. Pl olvastam a 2CPU.com-on hogy egy emberke a duálproci i840-es duálprocis alaplapjába szerzett be itthonról két darab 1.4 GHz-es PIII-S procit, két Powerleap PL iP3/T átalakítóval mindössze 56000 Forint körüli összegért. Minkettő drága(kb 35-40e+6-12e/db) és ritka cumó. (Más kérdés, hogy ki adna akár csak 56-ot is értük..