HWSW Informatikai Kerekasztal: High-end Super Socket7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

High-end Super Socket7 kérdés, tapasztalat, észrevétel socket7 Értékeld a témát: -----

#831 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 04. 19:41

Idézet: okiDoki - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 22:25

Hát most mit mondjak erre sörhasú újoncként? Kabbe!  :D
Itt őrizgeted, meg dicsekszel vele, ahelyett, hogy azt mondanád: "nesze haver, nekem elég lesz emlékbe egy is, neked is legyen meg, amit szeretnél"  :up:

Sajnos ezt nem tehetem, de drukkolok neked! :)

#832 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 20:20

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 18:55

Én meg 800-asat! :p

Általánosságban kb egyenlőek, alapjában véve ugyan arra lehet használni mindkettőt. Ahol valamennyire lemarad az a 3D játék.
Filmezést nemtom, nem múvíztam se Celeronnal, se K6-tal. A DVD-zés egy újabb vidkarival szerintem ugyan olyan lesz(Rage128-tól fölfelé), DivX, XviD nézés meg szerintem egyiken sem lenne.:)

Hát nem. :D Általánosságban egyenlőek: persze, amennyire egyenlő mondjuk a Northwood Celeron meg az Applebred. Herélt mindkettő, de igazi impotenciát ez inkább a Celkáknak okozott...

DVD-nézés még a K6-2+/500-on is röcög. Tapasztalat, mert anyám gépe sokáig ilyen volt, Gef2MX  videokaresszel. Celeron 400-assal már döccenésmentes.
... a trip back in time is all I need ...

#833 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 20:21

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 18:51

Még egy nagyon fontos kérdés !! Mit jelent az hogy rá van irva " Engineering Sample " ?? :confused:

Ezt most nem mondod komolyan!  :eek:  :cool: Hol a kézigránátom? Megyek Miskolcra. :D :help: :denever:

#834 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 20:51

DGabor_ most adott el 40e + egy normál 1 gigás péháromért egy olyan 1GHz-es P3-at, ami bár Tua magos volt, mégis úgy nézett ki mint a Cumine... ez még régebbi, hátha többet ér, próbáld meg meghirdetni apróneten, vaterán... :)
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#835 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 20:53

Idézet: yeahsp - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 21:51

DGabor_ most adott el 40e + egy normál 1 gigás péháromért egy olyan 1GHz-es P3-at, ami bár Tua magos volt, mégis úgy nézett ki mint a Cumine... ez még régebbi, hátha többet ér, próbáld meg meghirdetni apróneten, vaterán... :)

Vagy E-Bayen. :) DGabor_ volt procijában az a különleges, hogy olyan sSpece van, ami hivatalosan nem is létezik.

Szerkesztette: Telcontar 2006. 03. 04. 20:55 -kor

#836 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 21:19

Hát én használni fogom valszeg, ha működik  :rolleyes:  mert még nem próbáltam , mostmár nagyon bánom hogy oda ajándékoztam a P5-AB met  :(

#837 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 09:08

Nekemis van egy K6/2 -m 450AFX.
A harmadik sorban mit jelentenek a szamok?  [A 0012MPM]
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#838 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 09:10

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 18:12

Mázlista  :p

Telcontar ölni tudna érte :D

2,2 voltos?

Hehe, ez olyan mint az én PIIODP-m :) Benéztem a Q0125ES sort az elején aztan csak később esett le hogy az mi is :D
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#839 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 10:39

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 10:08

Nekemis van egy K6/2 -m 450AFX.
A harmadik sorban mit jelentenek a szamok?  [A 0012MPM]

A gyártási számot, ami tartalmazza a gyártás idejét is. A 0012 a 2000. év 12. hetét jelenti.

#840 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 10:48

Idézet: Telcontar - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 10:39

A gyártási számot, ami tartalmazza a gyártás idejét is. A 0012 a 2000. év 12. hetét jelenti.

Hm thnx mostmar ezt is tudom.

Szerkesztette: Wyco 2006. 03. 05. 10:52 -kor

#841 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:21

ÖSSZEÁLLT A KÉP!

Sok küszködés után végre összefele készül a k6-3as gépem. Volt pár buktató.
1) Valami oknál oknál fogva mégse működik 600mhz-n az első tesztekkel ellentétben, pedig 2.2V-ot is kapott. Így a gyári 550mhz K6-3+ maradt amilyennek felcimkézték. Úgytűik a kess nem birja 600-on. 100-as busz felett meg az I/O kártyák nem birják a magasabb osztott érték miatt. De az az 50 mhz már nem sokat nyom a latba.

2) A GA-5AX viszont kitalálta, hogy ha kikapcsolom a secondary IDE-t, akkor nem működik a rendszer megfelelően, gyakorlatilag be se tölt.

Na de ezek után végre lehetett repeszteni. Jelenlegi konfig:

- K6-3+ 550 Mhz
- Ga-5ax
- 256 mb ram
- Inno3D Gef 5200
- Fekvő (desktop) ATX ház - ez se mindennapos dolog!
- Mercury 400 Watt táp

Ugyhogy mostmár konfigban is árulhatom a gépet. A fenti összeállítás 60000 forinttól indul, és nem lefele, hanem inkább fölfele.
Mellesleg szerintem működik Ati 9800-as kártyával, illetve gef 5600-os kártyával is, csak mivel akkor még nem tudtam a 600mhz-s gondról, nekem rendre megfagytak (pedig az asus 5200-vel működött). Ha majd lesz időm (pénzem) lehet, lecserélem már csak a 3dmark kedvéért is.

Az NFSU is nagyokat repeszt, igaz minimális grafikával, akkor is van az említett hangyáni lassusága, de ki lehet birni, az utolsó pályát is lazán nyerem (-tem volna ha nem találom telibe a furgont).

Aki kíváncsi a korábbi adatokra, nyugodtan visszalapozhat, filmnézésről egyebekről van ott szó. A celeron leginkább azért jobb, mert van SSE készlete, legalábbis a p3-as szériához. Egyébként meg a szintetikus tesztek néhány tized százalékos eredmény különbsége ... ne már.

Szerkesztette: Samuraj 2006. 03. 08. 20:26 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#842 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:32

Tegyél bele vmi normális tápot ha már beleölsz ennyi pénzt, leginkább a prociba....

#843 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:54

Idézet: Waveson - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 23:28

vagymost szórakoztok? :D:D

Volt egy haverom, ő is olyan volt, hogy csúcsgépet minden alkalommal azonnal. Mostmár ő is dolgozik és talán családot is tart....

A topic eleje táján részleteztem mire lehet használni ezeket a k6-os gépeket.
Ez az elavultosdi duma elég relatív. Egyrészt mostanra inkább divat a modern gép, mint tényleges szükség. Sok év eltelik, mire megjelennek szoftverek amik kihasználják a gépek tudását - lásd 64 bit, amire még mindig nincs szoftver csomag -, mert meg kell irni, tesztelni (de nem ugy mint a win98-at anno)

Jelenleg k6-2-es 500mhz-s géppel nyomom a mindennapjaim, játékokból rég kinőttem, az ujak is csak a régi alapokon nyugszanak legfeljebb jobb grafikával stb. Netezni, zenét hallgatni simán tudok, még valamennyi film is megy, divx kódolástól függően. Mindez megfelelő beállításokkal. Mindig épp az fut amire szükség van. Nem mindenféle hülyeség a háttérben meg nem tölt be az elején feleslegesen semmi. Lassacskán majd berakom a k6-3-at, azzal jobban lehet birni, meg nem win98-at.

Jelenleg is gyártanak pl Izraelben 386-os prociktól kezdve mindenfélét. Ahova nem kell 3d-s grafika, meg mindenféle ez-az, oda elég az is. Pl autókba, orvosi készülékekbe. Meg ott van valamelyik első marsjármű a 8080-as procijával, az is valami magyar ötlet...

Ezekkel a régi "olcsó" cuccokkal szórakozni kifizethető.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#844 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:55

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 21:32

Tegyél bele vmi normális tápot ha már beleölsz ennyi pénzt, leginkább a prociba....

Az alap se volt occsó, németből jött.
Amugy mért nem jó az a táp?

#845 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 21:02

Idézet: Samuraj - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 20:55

Az alap se volt occsó, németből jött.
Amugy mért nem jó az a táp?

Mert ennél rosszabbat már nehezen találhatsz. A géped számára életveszélyes.

#846 Felhasználó inaktív   okiDoki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 08. 21:24

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 21:02

Mert ennél rosszabbat már nehezen találhatsz. A géped számára életveszélyes.

Acorp? :D

#847 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 21:34

Idézet: okiDoki - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 21:24

Acorp? :D

Vargáné :D

#848 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 21:44

Idézet: Samuraj - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 20:21

Aki kíváncsi a korábbi adatokra, nyugodtan visszalapozhat, filmnézésről egyebekről van ott szó. A celeron leginkább azért jobb, mert van SSE készlete, legalábbis a p3-as szériához. Egyébként meg a szintetikus tesztek néhány tized százalékos eredmény különbsége ... ne már.

kit érdekel a szintetikus... játék a lényeg, abban meg a 3/4 órajelű Cel1 is jobb. és nincsen SSE mert Cel1... tapasztalatból tudom, volt K6-2 500-as gépem a létező leggyorsabb chipsettel (VIA MVP3, nem ALi vagy SiS)...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#849 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 21:45

Srácok!

Kell valakinek K6-3+ 450 ACZ (2.0v) proci 14500 forintért?
Vagy egy napon belül jelezni kéne, esetleg fizetni is...

#850 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 21:50

[semmi]

Szerkesztette: Wyco 2006. 03. 08. 21:51 -kor

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.