Sok küszködés után végre összefele készül a k6-3as gépem. Volt pár buktató.
1) Valami oknál oknál fogva mégse működik 600mhz-n az első tesztekkel ellentétben, pedig 2.2V-ot is kapott. Így a gyári 550mhz K6-3+ maradt amilyennek felcimkézték. Úgytűik a kess nem birja 600-on. 100-as busz felett meg az I/O kártyák nem birják a magasabb osztott érték miatt. De az az 50 mhz már nem sokat nyom a latba.
2) A GA-5AX viszont kitalálta, hogy ha kikapcsolom a secondary IDE-t, akkor nem működik a rendszer megfelelően, gyakorlatilag be se tölt.
Na de ezek után végre lehetett repeszteni. Jelenlegi konfig:
- K6-3+ 550 Mhz
- Ga-5ax
- 256 mb ram
- Inno3D Gef 5200
- Fekvő (desktop) ATX ház - ez se mindennapos dolog!
- Mercury 400 Watt táp
Ugyhogy mostmár konfigban is árulhatom a gépet. A fenti összeállítás 60000 forinttól indul, és nem lefele, hanem inkább fölfele.
Mellesleg szerintem működik Ati 9800-as kártyával, illetve gef 5600-os kártyával is, csak mivel akkor még nem tudtam a 600mhz-s gondról, nekem rendre megfagytak (pedig az asus 5200-vel működött). Ha majd lesz időm (pénzem) lehet, lecserélem már csak a 3dmark kedvéért is.
Az NFSU is nagyokat repeszt, igaz minimális grafikával, akkor is van az említett hangyáni lassusága, de ki lehet birni, az utolsó pályát is lazán nyerem (-tem volna ha nem találom telibe a furgont).
Aki kíváncsi a korábbi adatokra, nyugodtan visszalapozhat, filmnézésről egyebekről van ott szó. A celeron leginkább azért jobb, mert van SSE készlete, legalábbis a p3-as szériához. Egyébként meg a szintetikus tesztek néhány tized százalékos eredmény különbsége ... ne már.
Szerkesztette: Samuraj 2006. 03. 08. 20:26 -kor