HWSW Informatikai Kerekasztal: High-end Super Socket7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

High-end Super Socket7 kérdés, tapasztalat, észrevétel socket7 Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:21

ÖSSZEÁLLT A KÉP!

Sok küszködés után végre összefele készül a k6-3as gépem. Volt pár buktató.
1) Valami oknál oknál fogva mégse működik 600mhz-n az első tesztekkel ellentétben, pedig 2.2V-ot is kapott. Így a gyári 550mhz K6-3+ maradt amilyennek felcimkézték. Úgytűik a kess nem birja 600-on. 100-as busz felett meg az I/O kártyák nem birják a magasabb osztott érték miatt. De az az 50 mhz már nem sokat nyom a latba.

2) A GA-5AX viszont kitalálta, hogy ha kikapcsolom a secondary IDE-t, akkor nem működik a rendszer megfelelően, gyakorlatilag be se tölt.

Na de ezek után végre lehetett repeszteni. Jelenlegi konfig:

- K6-3+ 550 Mhz
- Ga-5ax
- 256 mb ram
- Inno3D Gef 5200
- Fekvő (desktop) ATX ház - ez se mindennapos dolog!
- Mercury 400 Watt táp

Ugyhogy mostmár konfigban is árulhatom a gépet. A fenti összeállítás 60000 forinttól indul, és nem lefele, hanem inkább fölfele.
Mellesleg szerintem működik Ati 9800-as kártyával, illetve gef 5600-os kártyával is, csak mivel akkor még nem tudtam a 600mhz-s gondról, nekem rendre megfagytak (pedig az asus 5200-vel működött). Ha majd lesz időm (pénzem) lehet, lecserélem már csak a 3dmark kedvéért is.

Az NFSU is nagyokat repeszt, igaz minimális grafikával, akkor is van az említett hangyáni lassusága, de ki lehet birni, az utolsó pályát is lazán nyerem (-tem volna ha nem találom telibe a furgont).

Aki kíváncsi a korábbi adatokra, nyugodtan visszalapozhat, filmnézésről egyebekről van ott szó. A celeron leginkább azért jobb, mert van SSE készlete, legalábbis a p3-as szériához. Egyébként meg a szintetikus tesztek néhány tized százalékos eredmény különbsége ... ne már.

Szerkesztette: Samuraj 2006. 03. 08. 20:26 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#842 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:32

Tegyél bele vmi normális tápot ha már beleölsz ennyi pénzt, leginkább a prociba....
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#843 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:54

Idézet: Waveson - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 23:28

vagymost szórakoztok? :D:D

Volt egy haverom, ő is olyan volt, hogy csúcsgépet minden alkalommal azonnal. Mostmár ő is dolgozik és talán családot is tart....

A topic eleje táján részleteztem mire lehet használni ezeket a k6-os gépeket.
Ez az elavultosdi duma elég relatív. Egyrészt mostanra inkább divat a modern gép, mint tényleges szükség. Sok év eltelik, mire megjelennek szoftverek amik kihasználják a gépek tudását - lásd 64 bit, amire még mindig nincs szoftver csomag -, mert meg kell irni, tesztelni (de nem ugy mint a win98-at anno)

Jelenleg k6-2-es 500mhz-s géppel nyomom a mindennapjaim, játékokból rég kinőttem, az ujak is csak a régi alapokon nyugszanak legfeljebb jobb grafikával stb. Netezni, zenét hallgatni simán tudok, még valamennyi film is megy, divx kódolástól függően. Mindez megfelelő beállításokkal. Mindig épp az fut amire szükség van. Nem mindenféle hülyeség a háttérben meg nem tölt be az elején feleslegesen semmi. Lassacskán majd berakom a k6-3-at, azzal jobban lehet birni, meg nem win98-at.

Jelenleg is gyártanak pl Izraelben 386-os prociktól kezdve mindenfélét. Ahova nem kell 3d-s grafika, meg mindenféle ez-az, oda elég az is. Pl autókba, orvosi készülékekbe. Meg ott van valamelyik első marsjármű a 8080-as procijával, az is valami magyar ötlet...

Ezekkel a régi "olcsó" cuccokkal szórakozni kifizethető.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#844 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:55

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 21:32

Tegyél bele vmi normális tápot ha már beleölsz ennyi pénzt, leginkább a prociba....

Az alap se volt occsó, németből jött.
Amugy mért nem jó az a táp?

#845 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 21:02

Idézet: Samuraj - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 20:55

Az alap se volt occsó, németből jött.
Amugy mért nem jó az a táp?

Mert ennél rosszabbat már nehezen találhatsz. A géped számára életveszélyes.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#846 Felhasználó inaktív   okiDoki 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 08. 21:24

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 21:02

Acorp? :D

#847 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 21:34

Idézet: okiDoki - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 21:24

Acorp? :D

Vargáné :D

#848 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 21:44

Idézet: Samuraj - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 20:21

Aki kíváncsi a korábbi adatokra, nyugodtan visszalapozhat, filmnézésről egyebekről van ott szó. A celeron leginkább azért jobb, mert van SSE készlete, legalábbis a p3-as szériához. Egyébként meg a szintetikus tesztek néhány tized százalékos eredmény különbsége ... ne már.

kit érdekel a szintetikus... játék a lényeg, abban meg a 3/4 órajelű Cel1 is jobb. és nincsen SSE mert Cel1... tapasztalatból tudom, volt K6-2 500-as gépem a létező leggyorsabb chipsettel (VIA MVP3, nem ALi vagy SiS)...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#849 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 21:45

Srácok!

Kell valakinek K6-3+ 450 ACZ (2.0v) proci 14500 forintért?
Vagy egy napon belül jelezni kéne, esetleg fizetni is...

#850 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 21:50

[semmi]

Szerkesztette: Wyco 2006. 03. 08. 21:51 -kor

#851 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 22:05

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 22:50

[semmi]

meggondoltad magad...

ugye nem mondod, hogy a Mercury az vargánya?

#852 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 22:11

Idézet: Samuraj - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 22:05

meggondoltad magad...

ugye nem mondod, hogy a Mercury az vargánya?

De, azt mondom, de ha nekem nem hiszel, akkor majd valaki elismertebb ember fogja megmondani, Didyman ha erre jár ugyis kommentálni fog rajta.
Egyebkent azt szerkesztettem ki hogy eredetileg nem azt irtad hogy 550-es a procid? [csak aztan rajottem hogy lehet van egy 450-esed és azt akarod eladni ugyhogy nem kotozkodom]

#853 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 22:19

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 23:11

ugyhogy nem kotozkodom

:)  köszi. ja, a kettőnek nincs köze 1máshoz, ez egy másik, amiből több darab is van, tehát többen is vehetnek.
Egyébként érdekel a tápos vélemény, csak hidegzuhanyként ért, hogy az aranyat érő cuccom....

yeahsp: szerintem a cel1 nem veri a k6-3-at, de még a cel2 is csak a sse-vel és ha 100mhz-s.

#854 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 23:06

Idézet: Samuraj - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 23:19

yeahsp: szerintem a cel1 nem veri a k6-3-at, de még a cel2 is csak a sse-vel és ha 100mhz-s.

100MHz-es Cel2-t nem tudjuk a K6-osokhoz hasonlítani, mert a legkissebb az 800MHz-es lenne.(Ha csak nincs a fiókodban szorzózár mentes példány :p )
'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#855 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 23:07

Idézet: Samuraj - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 23:19

:)  köszi. ja, a kettőnek nincs köze 1máshoz, ez egy másik, amiből több darab is van, tehát többen is vehetnek.

eBay? ;)
'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#856 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 23:18

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 22:02

Athlon XP 3200+ procit, 1 giga ramot, CD+DVD-t, 2 vinyót, X800 Pro kártyát elhordott a hátán egy ilyen táp fél évig(elötte +1 évig ugyanezt 1 vinyóval, GF4 MX-el)
Egy szép napon nem indult a gép, hát szétkaptam tesztelésre/pucolásra. Teszteléskor(fele ram, TNT2, no vinyó/optikai) pedig nagy hirtelen kilehelte lelkét. Táp/alaplap/memória->kuka.
De a TNT2 Ultra nagy túlélő, már volt egy 110 Voltos kalandja egy P2-ben.

#857 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 23:25

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 23:18

Athlon XP 3200+ procit, 1 giga ramot, CD+DVD-t, 2 vinyót, X800 Pro kártyát elhordott a hátán egy ilyen táp fél évig(elötte +1 évig ugyanezt 1 vinyóval, GF4 MX-el)
Egy szép napon nem indult a gép, hát szétkaptam tesztelésre/pucolásra. Teszteléskor(fele ram, TNT2, no vinyó/optikai) pedig nagy hirtelen kilehelte lelkét. Táp/alaplap/memória->kuka.
De a TNT2 Ultra nagy túlélő, már volt egy 110 Voltos kalandja egy P2-ben.

Sztem igazabol nem erdemes vitazni, hogy egy kevéssé minőségi táp elbírt adott konfigokat. Nekem is volt KTP [vagymi] 250-es tápom ami vitte az 1700+ -t 2200mhz-n és mellé még egy többé-kevésbé olyan konfigot mint amit vázoltál. Ráadásul tette ezt másfél évig. És nem halt meg, még utána sem. Persze, nem kötelezően gyilkos (bár te rosszul jártál vele), de azert nem biznám rá a gépemet, leginkább ha vmi spéci dologrol van szo.

#858 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 00:26

Idézet: Samuraj - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 22:19

Egyébként érdekel a tápos vélemény, csak hidegzuhanyként ért, hogy az aranyat érő cuccom....

mondom tapasztalatból beszélek, bátyámnak i440BX-ben Cel1 400@550-e volt, nekem MVP3-ban K6-2 500@550-em, és sajna legalább 30-40% volt a kettő között. persze árban is eltérő volt, mert én 16e-ért vettem a procit, és 12e-ért a lapot, egy olyan Cel1 meg 19e volt, hozzá egy rendes lap meg 25-30e, szóval ár-érték arányban jobb volt az enyém, de lassabb sokkal... utána átültem egy Cel2 633@1GHz-es gépbe (szintén i440BX-es), és az meg bő háromszorosát hozta az elődjének - persze ott már erősen bejátszott az SSE1...

Szerkesztette: yeahsp 2006. 03. 09. 00:26 -kor

MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#859 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 00:36

az ilyen noname retkeknek, mint amilyen az a higany is nem az a legnagyobb baja, hogy wattban a pillanat (20-60mp) max terhelhetőséget adják meg szemben a márkásakkal, ami a stabil max terhelhetőséget, hiszen az szimpla túlméretezéssel orvosolható...

a gond ott van, hogy kispórolják az alkatrészek felét, nem stabilizálják megfelelően a feszültségeket - lehet azt írja a szenzor meg a multimétered hogy 12V stabil, de közben ronda 14-15 voltos pillanat tüskékkel van tele, ami szétgyilkolja az elkókat meg az egész elektronikát...

továbbá a bementi feszültségre is érzékenyebb, olcsóbb alkatrészekből, gyorsan kiszáradó elkókból áll, többnyire nincsen venti fordulatszám kontrol, hiába 12 centis a venti visít mint állat - szóval lehet sorolni hosszan az ilyen olcsó tápok negatívumait. manapság, amikor használtan 4-8e-ért lehet 300-420-as Chieftec/Enermax/etc tápokat venni, akkor talán nem kéne kockáztatni egy 100-200e-es, vagy csak magas eszmei értékkel rendelkező (mint a K6-x) konfigot...

jah, bizonyíték: végy egy CT,Enermax vagy hasonló tápot, és tedd a mérleg egyik oldalára. majd tégy a másik oldalra 2-3 darab óccsó CG,Mercury,JNC vagy hasonló tápot. most kapd el a még mindig márkás irányba billenő mérlegserpenyőt... :Đ

Szerkesztette: yeahsp 2006. 03. 09. 00:40 -kor

#860 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 00:43

Többször leírtam: a K6-III a szutyok rendszerbusz miatt marad le. CPU-ban kb. az azonos órajelű P!!!-mal (Katmai) teljesít egyformán, FPU-ban gyengébb, talán 15-20%-kal, de ott a 3DNow! (a P!!!-nak meg az SSE). De ha egyszer egy i440LX chipsetes alaplap 66 MHz-es FSB-vel memóriakezelésben agyonveri a 100-as FSB MVP3-at és ALi-t, akkor sokat nem lehet tenni, a celi gyakorlatilag mindenben jobb lesz, mert kiegyensúlyozottabb a teljesítménye. A DVD-t is azért játssza le akadozva, mert nem elég gyors a memóriakezelés, érdekes módon a DivX filmekkel lazán elboldogul még egy K6-2 is, mert sokkal kevesebb adatot kell megmozgatni a lejátszásához, a CPU meg elég hozzá.
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.