HWSW Informatikai Kerekasztal: High-end Super Socket7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

High-end Super Socket7 kérdés, tapasztalat, észrevétel socket7 Értékeld a témát: -----

#931 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 17. 18:20

Idézet: Telcontar - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 18:45

Ezek _nem_ SIMM foglalatok, hanem SDRAM DIMM foglalatok rajta. Pont mint a GA-5AX-en. De ebbe belemegy az SD-tokozású EDO RAM is - más kérdés, hogy még jobban visszafogja az EDO az amúgy sem sebességbajnok K6-os buszrendszert.

Ezres Slot1 Athlonra adott ajánlatomra nem reagálsz semmit?

Mekkora átb@szás! :Đ  :omg:
S tényleg, fehér dimm foglalatok! :Đ  Ilyet se láttam még. :lama:
Elnézést emberek, a p@f@m addig is leszakadgat.  :reklamacio:

Mondjuk az SD tokozású EDO-tól nem kell tartanom. Igen ritka, szerverekben, meg talán márkás gépekben használták.

A proc nem lesz eladó. Én is örömködök afelett, hogy találtam ilyet. :)
Az Athlon árát nem menőzésből kérdeztem, csak tényleg nem láttam még ilyet eladósorban és nem voltam teljesen tisztában az árával. Egyébként úgy néz ki, hogy igen pontosan megfizettem az árát, nem kerestem rajta. De legalább lesz, és ez jó. :)

Szerkesztette: Dizájnfiksön 2006. 04. 17. 18:21 -kor

'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#932 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 18:28

Idézet: Telcontar - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 18:45

Ezek _nem_ SIMM foglalatok, hanem SDRAM DIMM foglalatok rajta. Pont mint a GA-5AX-en. De ebbe belemegy az SD-tokozású EDO RAM is - más kérdés, hogy még jobban visszafogja az EDO az amúgy sem sebességbajnok K6-os buszrendszert.

Ezres Slot1 Athlonra adott ajánlatomra nem reagálsz semmit?

Ezt most nem értem  :(  magyarázza már el nekem valaki !! Ha lehet képekkel is  :omg: Létezik SD alakú EDO ram ??? :confused:  van pl egy 486 os lapom minden edo belemegy, csak egy " modernebb" laposabb SD re hasonlitó nem akkor az nem is SD ? Nah szal Ilyen :

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1145294929.jpg

#933 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 20:24

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 19:28

Ezt most nem értem  :(  magyarázza már el nekem valaki !! Ha lehet képekkel is  :omg: Létezik SD alakú EDO ram ??? :confused:  van pl egy 486 os lapom minden edo belemegy, csak egy " modernebb" laposabb SD re hasonlitó nem akkor az nem is SD ? Nah szal Ilyen :

A képen levők közül a felső három EDO/FP RAM, 32/36 bites SIMM modulok formájában. (Az, hogy EDO-e, avagy FP, csak a memóriachipek feliratai alapján dönthető el - vagy még úgy sem. :D ) A legalsó modul egy 9-bites SIMM a 386-os és a korai 486-os korszakból.

Az SD-tokos EDO első közelítésre egyszerű képlet: adott egy SDRAM alakú modul (168 pines modul), de a memóriachipek EDO RAM chipek rajta. A legtöbb P1 és P2 gépet nem zavarja a csalás (legfeljebb laaaasssssúúúúú lesz). De amíg a Pentiumokhoz SIMM modulból páros számú kellett (a proci 64 bites memóriabusza miatt a 32 bites (paritással 36 bites) modulokat párba kellett rakni), addig az SD-tokosból elég egy modul, mert ezen már eleve 64 bitesnek (illetve 2x32 bitesnek) szervezték a memóriát.
... a trip back in time is all I need ...

#934 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 20:51

És melyik jobb az EDo vagy az FP ? És SD +EDO/FP ram kombináció akkor nem működik ??

#935 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 21:08

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 21:51

És melyik jobb az EDo vagy az FP ? És SD +EDO/FP ram kombináció akkor nem működik ??

Az EDO gyorsabb kb. 15%-kal, mint az FP.
A legtöbb lap nem szereti, ha egyszerre teszel bele EDO/FP memóriát ÉS SDRAM-ot, de vannak kivételek (pl. az Acorp 5ALI61 ilyen kivétel). De a vegyes memóriahasználat mindenképp lelassítja a memóriaalrendszert, ezért ellenjavallt.

#936 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 21:23

Idézet: Telcontar - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 22:08

Az EDO gyorsabb kb. 15%-kal, mint az FP.
A legtöbb lap nem szereti, ha egyszerre teszel bele EDO/FP memóriát ÉS SDRAM-ot, de vannak kivételek (pl. az Acorp 5ALI61 ilyen kivétel). De a vegyes memóriahasználat mindenképp lelassítja a memóriaalrendszert, ezért ellenjavallt.

Szal ha Halálra karnék tuningolni egy lapot és tenék bele mondjuk amiből még lát is valami 2x128 SD-t meg 2x64 edot, akkor lehet hogy gyorsabb ha csak az SD van benne ?

#937 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 22:26

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 22:23

Szal ha Halálra karnék tuningolni egy lapot és tenék bele mondjuk amiből még lát is valami 2x128 SD-t meg 2x64 edot, akkor lehet hogy gyorsabb ha csak az SD van benne ?

Biztos, hogy gyorsabb, ha csak az SDRAM van benne.

#938 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 18:14

Üdv

Kíváncsi lennék a k6III+os cuccom milyen csere értéket képviselhet egy athlonos konfigra. Vagyis kinek mennyire érné meg elcserélni. :-)
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#939 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 20:25

Idézet: Samuraj - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 19:14

Üdv

Kíváncsi lennék a k6III+os cuccom milyen csere értéket képviselhet egy athlonos konfigra. Vagyis kinek mennyire érné meg elcserélni. :-)

Na elmégy ám szépen! :p :D Csak fájdítod itt a szívem.

#940 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 20:30

Látom nagy pangácsku van. Porosodnak a K6-osok és feléjük sem néznek a népek. :rolleyes:
Komolyan pangás van, a Vateráról/fórumokról sem fogynak a K6-os alkatrészek. :eek:

Mindegy. Ellenben szerintetek 1,7 Volton lehet egy nagyobb hűtőbordával támogatva passzívan hajtani egy K6-III-ast?
'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#941 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 08:32

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 21:30

Látom nagy pangácsku van. Porosodnak a K6-osok és feléjük sem néznek a népek.   :rolleyes:
Komolyan pangás van, a Vateráról/fórumokról sem fogynak a K6-os alkatrészek. :eek:

Mindegy. Ellenben szerintetek 1,7 Volton lehet egy nagyobb hűtőbordával támogatva passzívan hajtani egy K6-III-ast?

Szerintem ezt már kérdezte valaki... Én sima k6-2 es 400ast próbáltam ki egy 2200+os athlon bordával és fél óra után lefagyogatott rendre és a borda is tűzforró volt. Ellenben, mikor egy nagyon nagyon lasúú fordulatszámú mini ventit raktam fel rá, teljesen langyos volt és zajtalan  ;)

#942 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 19:58

Egy kis OFF: Van-e az IDE kábelben áram ?? mert lehet kapni most ilyen világótős, villogós idekábelt aztán nem tudom elképzelni hogy hogy műxik. Van az idébe áram  :D  ?

#943 Felhasználó inaktív   moldy jay 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 22. 23:43

híjj de jó topic! (lásd konfig)  :up: neki

#944 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 06:35

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 20:58

Egy kis OFF: Van-e az IDE kábelben áram ?? mert lehet kapni most ilyen világótős, villogós idekábelt aztán nem tudom elképzelni hogy hogy műxik. Van az idébe áram  :D  ?

Azt nemtom, de megfigyeltem, ha a vinyó nagyon dolgozik és rezeg, akkor a kébel is elkezd rezegni.
Arra gondoltam, hogy ugye ekkor áramlik a legtöbb adat és a kábelban áramló bitek már szűk keresztmetszetet jelentenének, így nem-e a rezgés is plusz adattovábbító eljárás volna és így küszöbölnék ki a kábel szűkös adattovábbító keresztmetszetét?
Nem lehet, hogy az újabb ATA szabványok is arra építenek, hogy a vinyókábel egyre inkább rezeg, és így plusz infó áramlik a gép és a vinyó közözött? :confused:

#945 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 06:52

Hát, ez minimum valószínűtlen.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#946 Felhasználó inaktív   moldy jay 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 23. 08:18

csak ennyi: :offtopic: & :lol:

#947 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 10:12

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 7:35

Azt nemtom, de megfigyeltem, ha a vinyó nagyon dolgozik és rezeg, akkor a kébel is elkezd rezegni.
Arra gondoltam, hogy ugye ekkor áramlik a legtöbb adat és a kábelban áramló bitek már szűk keresztmetszetet jelentenének, így nem-e a rezgés is plusz adattovábbító eljárás volna és így küszöbölnék ki a kábel szűkös adattovábbító keresztmetszetét?
Nem lehet, hogy az újabb ATA szabványok is arra építenek, hogy a vinyókábel egyre inkább rezeg, és így plusz infó áramlik a gép és a vinyó közözött? :confused:

NEM ;)

gondolj bele: pár hertzes rezgés mire elég? pár bit átvitelére... a PATA 100/133 SATA 150/300 mega /sec sebességéhez képest... ezentúl "zajos", megbízhatatlan - bármi lefoghatja a vezetéket...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#948 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 12:02

Idézet: yeahsp - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 11:12

NEM ;)

gondolj bele: pár hertzes rezgés mire elég? pár bit átvitelére... a PATA 100/133 SATA 150/300 mega /sec sebességéhez képest... ezentúl "zajos", megbízhatatlan - bármi lefoghatja a vezetéket...

:D  :rolleyes:
Mégis mit válaszoljak egy olyan kérdésre, hogy "Van-e az IDE kábelben áram ??" :lol:
De legalább rákaptatok, újra egy kis élet a topikban. :smoker: Jah kérem, sokkterápia. :)

Szerkesztette: Dizájnfiksön 2006. 05. 23. 12:05 -kor

#949 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 13:16

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 13:02

:D  :rolleyes:
Mégis mit válaszoljak egy olyan kérdésre, hogy "Van-e az IDE kábelben áram ??" :lol:
De legalább rákaptatok, újra egy kis élet a topikban. :smoker: Jah kérem, sokkterápia. :)

:D

van benne áram, csak pici, de lehet egy ledet az is képes meghajtani... :)
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#950 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 17:43

Idézet: moldy jay - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 9:18

csak ennyi:   :offtopic:   &   :lol:

Az eddig 2 azaz " kettő " darab postolásod a topicban idáig csak OFF volt  :mad: 

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.