Elküldve: 2005. 06. 07. 21:31
TESZT TESZT TESZT!!! JÖN JÖN! MOST!
Becserkésztem én is egy 5.2-es ga-5ax-et k6-2 500-as procival. Na akkor most kezdődhet a gyurmázás!
Az 5ax alapvetően a jó kis k6-3+ nak lett kitalálva, röviden erről. Első körben megnéztem mit bir a proci, 600mhz-n persze semmi gondja, viszont a 650-est már igen kinkeservesen birta ki, elindulni még láttam vele, de 2.5v-on se nagyon van folytatása. Sajnos ebből 700 mhz nem lesz. Mondjuk kevés olyan hely van ahol ilyen kis mhz különbségek számitanának.
Na, a k6-2 500-ast viszont az 5ali61 kapta meg próbára. 600mhz-n láttam elindulni, de 2.8v-on is belefagy a biosz, 550mhz/2.8v-on pedig a vindóznak vannak gondjai, védelmi hiba és mindenféle betöltési bajok, a legmókásabb az volt, mikor indulás helyett kiirta hogy mostmár kikapcsolhatom a számitógépet. Na ezzel az 500mhz maradt szép csendesen alapfeszen. Nézzük mit tesz ez a plusz150mhz a 350-eshez képest. Olyanokat néztem, amikről tudtam, hogy 350-en lassultak. Bizonyos film lejátszások (tulajdonképpen minden divx), de a srek2 különösen az animált mivolta miatt. Aztán a hitman-t és a netscape7 internetezéses dolgait, tudniillik ez borzalmasan lassan reagál a menühívásokra (lehet hogy nem vindóz rutinokat használ), a java kezelése se gyöngyszem. Nahátakkor. Tulképp le is lehetne zavarni egy szóval, mert gyakorlatilag semmit sem gyorsult a rendszer. Tehát a proc mhz önmagában nem oldja meg. Továbbra is a videokareszra tippelek, ugye ezt támasztja alá a film, játék és vindóz asztali megjelenítések is.
Ennélfogva a 350-est visszarakom, jó lesz az is, és a K6-2 500Mhz AFX-et pedig odakínálom valakinek, aki kéri. Legközelebb a k6-3as cucerájt nyúzom szét valami bika videokártyával. Egyébként érdekes biosza van, mert amikor kilépek a setupból, nem inditja ujra a gépet hanem belefagy.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!