HWSW Informatikai Kerekasztal: High-end Super Socket7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

High-end Super Socket7 kérdés, tapasztalat, észrevétel socket7 Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 03. 23:05

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 22:59

:offtopic: Akkor pálinka kell oda, torkot fertőtleníteni. :)

:offtopic: Azt meg, meg nem iszom! :p

Szerkesztette: Csokis 2007. 01. 03. 23:06 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1042 Felhasználó inaktív   slay-r 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 04. 14:48

köszi!

akkor első nekifutásra vga csere, vszinü az lesz a hiba. a hangkártyát évekig használtam másik gépben ugyanezzel a driverrel.
az usb kivezetést akárhogy próbáltam összedugni a géppel nem ismerte fel windóz. az alaplaphoz drivert nem sikerült találnom:(
ja... win2k fut a vason.

#1043 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 17:39

Idézet: slay-r - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 15:48

az usb kivezetést akárhogy próbáltam összedugni a géppel nem ismerte fel windóz. az alaplaphoz drivert nem sikerült találnom:(

USB kivezetéssel vigyázz, minimum 2 fajta kivezetés kiosztást használtak akkoriban.
Asszem rossz kivezetés meg is gyilkolhatja az USB vezérlőt.
'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#1044 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 17:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 19:35

nem, mert az epoxod csak AGP 1.0-at ismer. a 9k7-nek legalabb AGP 2.0 kell (2x-4x)

Nem az a fő kérdés, hogy tudna-e kommunikálni az alappal a kártya, hanem az, hogy tud-e biztosaítani elég energiát a rendes működéshez. Ugye ezek a cuccok már külön tápkábelt igényelnek, no ehhez képest a 9700-as csak floppytápon keresztül kap +feszültséget, míg a 9800 már rendes molex csatit használ, és nem hiszem, hogy egy R9800 sokkal többet fogyasztana.
Na lényeg nem is ez, hanem, hogy kipróbálhatom-e azt a Radeon 9700 Pro AIW(tuneres) kártyát az Epox MVP3-G2-es lapban, annak kockázata nélkül, hogy valamelyik megsérülne?(hogy nem megy az egy dolog, de ne akasszák össze a bajuszukat)

más: Sokáig azt hittem, hogy az AGP 2x-es kompatibilitás a 9700/9500 kártyákkal együtt kimúlt, de a leírásokat olvasgatva még Radeon 9800/9600-as kártyák egy része, és a Geforce FX sorozat egy része is támogatja az AGP 2x-4x-8x-os módokat. Ez igaz lehet, vagy tényleg vége lett még az elméleti 2x-es AGP kompatibilitásnak is a R9700/9500, ill a Gef 4 kártyákkal?

Szerkesztette: Dizájnfiksön 2007. 01. 06. 18:01 -kor

'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#1045 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 15:15

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 17:58

Nem az a fő kérdés, hogy tudna-e kommunikálni az alappal a kártya, hanem az, hogy tud-e biztosaítani elég energiát a rendes működéshez. Ugye ezek a cuccok már külön tápkábelt igényelnek, no ehhez képest a 9700-as csak floppytápon keresztül kap +feszültséget, míg a 9800 már rendes molex csatit használ, és nem hiszem, hogy egy R9800 sokkal többet fogyasztana.
Na lényeg nem is ez, hanem, hogy kipróbálhatom-e azt a Radeon 9700 Pro AIW(tuneres) kártyát az Epox MVP3-G2-es lapban, annak kockázata nélkül, hogy valamelyik megsérülne?(hogy nem megy az egy dolog, de ne akasszák össze a bajuszukat)

más: Sokáig azt hittem, hogy az AGP 2x-es kompatibilitás a 9700/9500 kártyákkal együtt kimúlt, de a leírásokat olvasgatva még Radeon 9800/9600-as kártyák egy része, és a Geforce FX sorozat egy része is támogatja az AGP 2x-4x-8x-os módokat. Ez igaz lehet, vagy tényleg vége lett még az elméleti 2x-es AGP kompatibilitásnak is a R9700/9500, ill a Gef 4 kártyákkal?

én most egy acorp 6a815ep1 tuás lappal voltam bajba egyszerűen nem tud elég áramot adni az agp-je egy 9700pro-nak/hiába van a táp csati/,lefagy az egész 3d-be,mas kártya működik a lapba agp 4% és a 9700pro is más lapba...De a 9600promat se csÍpi valamiért avval meg akad a játék ami gf2 simán megy vele..Ennyit a kompatibilitásról..
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1046 Felhasználó inaktív   B.Panther 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 07. 23:46

Sziasztok. Nemrégiben vettem én is egy 5ali61-et, 450-es sima II-essel. Bár baromira unom már a crt-ét, ezért kinyomtattam...igyekszem felzárkózni a témához.. :)

#1047 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:36

Idézet: djculture - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 15:15

én most egy acorp 6a815ep1 tuás lappal voltam bajba egyszerűen nem tud elég áramot adni az agp-je egy 9700pro-nak/hiába van a táp csati/,lefagy az egész 3d-be,mas kártya működik a lapba agp 4% és a 9700pro is más lapba...De a 9600promat se csÍpi valamiért avval meg akad a játék ami gf2 simán megy vele..Ennyit a kompatibilitásról..

Biztos, hogy nem az alaplapi AGP-tápellátással lesz gond.

Dizájnfiksön: A még nem AGP8x feliratú kártyák gyakorlatilag támogatták az AGP2x-es alaplapokat.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1048 Felhasználó inaktív   Freeman444a 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 08. 17:04

hy!!!

honna tudok beszerezni egy AMD k6-3at  procit ?????

#1049 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 19:25

Idézet: Freeman444a - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 18:04

hy!!!

honna tudok beszerezni egy AMD k6-3at  procit ?????

E-Bay, Vatera, Tesz-vesz, Aprónet, használt számítógépekkel kereskedő boltok...
... a trip back in time is all I need ...

#1050 Felhasználó inaktív   B.Panther 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 12. 13:52

Sziasztok, volna egy kérdésem. Bár keresgéltem, de nem találtam a választ.
5ali61 E verzió, és  Ati R9200L/SE  vajon fut együtt?
nincs kedvem elfüstölni egyiket sem
a választ előre is köszönöm!

#1051 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 14:20

Idézet: B.Panther - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 13:52

Sziasztok, volna egy kérdésem. Bár keresgéltem, de nem találtam a választ.
5ali61 E verzió, és  Ati R9200L/SE  vajon fut együtt?
nincs kedvem elfüstölni egyiket sem
a választ előre is köszönöm!

Szerintem fog menni.
Én 7200-as radeonnal hajtottam.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1052 Felhasználó inaktív   B.Panther 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 12. 15:05

ha netán valakit érdekel, van elfekvőven egy 5ali61 E lapom meg egy 450-as cpu-m, K6-2, de ha nagyon sokat akartok költeni, akkor egy 533-as K6-2 es is van, mindekettő sima, + nélküli

#1053 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 18:13

Tom, hogy ez már hullagyalázás, de az akkor is tűrhetetlen, hogy lekerüljön a témakövetési listámról a topik. :cool:  :(

#1054 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 21:29

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 19:13

Tom, hogy ez már hullagyalázás, de az akkor is tűrhetetlen, hogy lekerüljön a témakövetési listámról a topik. :cool:  :(

Jaja. Mekkora órajelre lehet tuningolni egy K6-2+/570 ACZ-t? :D
... a trip back in time is all I need ...

#1055 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 22:24

Idézet: Telcontar - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 21:29

Jaja. Mekkora órajelre lehet tuningolni egy K6-2+/570 ACZ-t? :D

Csak nem van egy olyanod?  :eek:  :)

Ne aprózd el, 6x133  :Đ  Najó, ezt ugysem fogja bírni... 6x100 biztos menne, talán 650 :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1056 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 19:25

Sziasztok!
Eltűntem. Sok volt a dolog. Hűtlen lettem a socket7-esekhez :banghead:
Süllyedünk, süllyedünk, ez van, kifutott dolog. Most egyébként a socketA a húzóágazat.

Viszont van 2 darab rossz AXDA2500DKV4D (Barton 2500+) prockóm! Mistralos, de ez nem annyira érdekes. Barna nyákos. Az egyiket gonosz önző módon megtartom dísznek, a másikat.... :think:
tolongjatok, tolongjatok... azért dobtam be ide, mert tudom, hogy itt műértő emberek vannak.
Postán is el tudom küldeni ajánlottan, tértivvel, ki hogy szereti, de a sima levelet nem javaslom kis biztonsága miatt.

..és ez is :offtopic: :(

szivem legmélyén azonban örök socket7 rajongás. S7 forever!!! :rock:
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#1057 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 22:53

Idézet: MPCRS - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 21:46

Hogy megy a Gyúmhárom...?  :D

:Đ  :Đ  :Đ  :Đ  :Đ  :Đ  :Đ 
Első oldal "reakció"  :Đ
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#1058 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 23. 09:03

Idézet: Waveson - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 23:53

"reakció"

kár volt elkapkodni a "reakciót", az első oldal még csak 2 éve történt.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#1059 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 23. 15:15

Idézet: Samuraj - Dátum: 2007. máj. 21., hétfő - 20:25

Sziasztok!
Eltűntem. Sok volt a dolog. Hűtlen lettem a socket7-esekhez :banghead:
Süllyedünk, süllyedünk, ez van, kifutott dolog. Most egyébként a socketA a húzóágazat.

szivem legmélyén azonban örök socket7 rajongás. S7 forever!!! :rock:

Ezt a hűtlenségi doglot kifejtenéd?  :)

Mert speciel én mindig úgy prüntyőkéztem a K6 procikkal, hogy volt mellette 1/2/3 másik gép is melyeket karban tartottam és használtam is a K6 procis mellett. :o
(legutóbb a duáltua hülyeséget feledve egy duál K7 rencerre basztam ki viszonylag sok pénzt - viszonylag hisz piaci árukhoz képest aránylag olcsón be tudtam az alkatrészeket szerezni - most pedig az A64-es nagygép bővítését/cseréjét fontolgatom)

Bár a topik döglődik, de szerintem nem kifutottabb a dolog, mint 2 éve volt, a K6-os prociknál már régebben megtörtént az a hátrasorolódás ami a közelmúltban érte el a Tua gépeket ill a Voodoo(5) kártyákat.(régen lehetett örülni hogy fut a Battlefield és a CnC Generels a PIII-as procin, illetve lehetett hekkelni a Doom 3-at/Half Life 2-t/Warhammer 40K-t hogy fusson Voodooval, de egy Stalkerral már nem lehet mit kezdeni, ill már az új Windows sem érzi magát jól egy 1.4 GHz kaliberű procin)

Viszont a Celvin betegeskedik :( , így kellene neki egy donor, vagy elfogadnék helyébe egy klónt is. :)

ui:Juteszembe, 550-es K6-III procid meg van még? Ha igen, akkor eladnád? :Đ No, de komolyan. :respect:

#1060 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 23. 19:27

ja, persze nekem is van jobb gépem, muszály volt, a film lejátszások miatt, bár a k6-2-es,3-as is sokat vitt, némelyet csak spéci beállításokkal, meg codektől függően, pl a shrek2-őt (mivel az animált) olyan lassan húzta, hogy a csiga versenyre kelhetett vel. Ha nem filmeznék, akkor feleslegesnek tartottam volna.
A k6-3-as gép megvan még, alaplappal, vkártyával, persze eladó, de csak legalább beszerzési áron. Lehet, hogy a vaterára is kirakom.
Egyébként ez a számítástechnika egy kabaré, legalábbis kommersz szempontból. Jó, hogy fejlődik, gyorsul, de az leginkább a versenyzésnek köszönhető semmint a szükségnek. Ugye a haditechnikánál is leginkább a háborúban van nagy fejlesztés, mivel le kell győzni a másikat. Itt meg intel vs amd a javarészt befolyásos. A programokat is, főleg a vindózt úgy programozzák, hogy minél erősebb hardver kelljen hozzá. Ez az új vindóz is úgy van kalibrálva (gondolom egy csomó fölösleges szubrutinnal, végrehajtási ciklussal, méretpuffasztással), hogy már a gigahertz is kevés neki. Na mármost egy op rendszer mi a szöszt csinál, azonkívül, hogy egy alapot nyújt a gépen a többi programnak? Egy sima bootup normálisan nem szabadna, hogy száz megahertzes sebességnél többet igényeljen. A biosz is induláskor többször oda-vissza kapcsolgatja a védett módot, memória ellenőrzést (adott területen többször) végez, kitömöríti magát, közben más bioszokat hív meg (az elején a videokártya) és az egész másodpercek alatt lemegy). Persze, ma már az op rendszer is egy csomó kis applikácót tartalmaz, pörög, forog, fütyül, zenél, villog. A régi 98 és ME vindózoknál sokat szívok azzal, hogy telerakják a memóriát és tosszák kiüríteni, aztán meg lefagy. Volt, hogy kiírja, hogy elfogyott a hely a C-n. Nézem, hát a swap fél gigabájt, persze a RAM is ennyi, tehát 1 gigabájtot mi a szösz foglal el, holott én folyamatosan zárogatom be azokat a progikat, ami nem kell. Jó, az ujabb rendszerekben már lehet, ez jobban működik, viszont azokba meg más szemét van (az XP-nek alapból kell 2 gigabájt hdd, a ME-nek elég volt 300 megabájt is).
Programozással elég sokmindent meg lehet oldani, biztos a gyúm3 futását k6-2-őn is, főleg amilyen színvonalú az a játék, én a régi doom-ot jobban élveztem, ott szabadon jöhettem-mehettem (bár a gyúm3-at nem játszottam végig). A divx lejátszást is ki lehetne ügyeskedni. Pl win98-al valamiért jobban letudom játszani azt a fajta mpeg filmet, ami me-n valamiért kifagy. A netscape 6-7-8 menü kezelése valamiért tetű, k6-okon érezhető, talán mert nem vindóz/videokártya rutinokat használ, hanem saját maga generálja a paralelogrammákat? Nem véletlen hogy az xbox kezdetben még csak 800 megahertzes gép volt, és játék konzolnak épült! Akkor, amikor már régen 2 ghz fele haladt a kor. 64 bit már évek óta létezik, van-e már egyáltalán teljesen rátámaszkodó rendszer? Ha megfigyeljük a nagyipari gépparkot, nagyvállalatokat, azok hülyék lesznek évente megvenni a legújabb architektúrát, naná, hisz viccesen nagy költségbe lenne, és úgy romlik az értéke, mint a napon hagyott tojás. Nem egy ilyen helyen voltam és p2-p3-asokkal szenvednek még mindig, bár már kezd teret nyerni a p4, a tft monitor is kéretlen vendégnek számít még. Ja és mindez informatikai gyártó/javító multicégeknél!
Ez jó terjedelmes volt, és sokmindenért kövezés jár, a computer divatozók által.
A gyúm3 meg nem indult el a k6-3-on, amikor annakidején még próbáltam, szerintem az SSE-t hiányolja. Na, milyen vicces lenne egy S7-es procc SSE-vel :)
Sajnos egyre kevesebb időm lesz computerekkel foglalkozni, mostanság autózok, azokba meg 386-os jellegű procik vannak, amiket még javába gyártanak pl Izraelben. De ez is egyre gyorsabbat kíván, nyílván csak amennyire szükséges.

Azt a Celvines dolgot nem egészen értem.

döglött barton procit tessék! occsóé adom, csak egy *****-as

Szerkesztette: Samuraj 2007. 05. 23. 19:38 -kor

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.