ja, persze nekem is van jobb gépem, muszály volt, a film lejátszások miatt, bár a k6-2-es,3-as is sokat vitt, némelyet csak spéci beállításokkal, meg codektől függően, pl a shrek2-őt (mivel az animált) olyan lassan húzta, hogy a csiga versenyre kelhetett vel. Ha nem filmeznék, akkor feleslegesnek tartottam volna.
A k6-3-as gép megvan még, alaplappal, vkártyával, persze eladó, de csak legalább beszerzési áron. Lehet, hogy a vaterára is kirakom.
Egyébként ez a számítástechnika egy kabaré, legalábbis kommersz szempontból. Jó, hogy fejlődik, gyorsul, de az leginkább a versenyzésnek köszönhető semmint a szükségnek. Ugye a haditechnikánál is leginkább a háborúban van nagy fejlesztés, mivel le kell győzni a másikat. Itt meg intel vs amd a javarészt befolyásos. A programokat is, főleg a vindózt úgy programozzák, hogy minél erősebb hardver kelljen hozzá. Ez az új vindóz is úgy van kalibrálva (gondolom egy csomó fölösleges szubrutinnal, végrehajtási ciklussal, méretpuffasztással), hogy már a gigahertz is kevés neki. Na mármost egy op rendszer mi a szöszt csinál, azonkívül, hogy egy alapot nyújt a gépen a többi programnak? Egy sima bootup normálisan nem szabadna, hogy száz megahertzes sebességnél többet igényeljen. A biosz is induláskor többször oda-vissza kapcsolgatja a védett módot, memória ellenőrzést (adott területen többször) végez, kitömöríti magát, közben más bioszokat hív meg (az elején a videokártya) és az egész másodpercek alatt lemegy). Persze, ma már az op rendszer is egy csomó kis applikácót tartalmaz, pörög, forog, fütyül, zenél, villog. A régi 98 és ME vindózoknál sokat szívok azzal, hogy telerakják a memóriát és tosszák kiüríteni, aztán meg lefagy. Volt, hogy kiírja, hogy elfogyott a hely a C-n. Nézem, hát a swap fél gigabájt, persze a RAM is ennyi, tehát 1 gigabájtot mi a szösz foglal el, holott én folyamatosan zárogatom be azokat a progikat, ami nem kell. Jó, az ujabb rendszerekben már lehet, ez jobban működik, viszont azokba meg más szemét van (az XP-nek alapból kell 2 gigabájt hdd, a ME-nek elég volt 300 megabájt is).
Programozással elég sokmindent meg lehet oldani, biztos a gyúm3 futását k6-2-őn is, főleg amilyen színvonalú az a játék, én a régi doom-ot jobban élveztem, ott szabadon jöhettem-mehettem (bár a gyúm3-at nem játszottam végig). A divx lejátszást is ki lehetne ügyeskedni. Pl win98-al valamiért jobban letudom játszani azt a fajta mpeg filmet, ami me-n valamiért kifagy. A netscape 6-7-8 menü kezelése valamiért tetű, k6-okon érezhető, talán mert nem vindóz/videokártya rutinokat használ, hanem saját maga generálja a paralelogrammákat? Nem véletlen hogy az xbox kezdetben még csak 800 megahertzes gép volt, és játék konzolnak épült! Akkor, amikor már régen 2 ghz fele haladt a kor. 64 bit már évek óta létezik, van-e már egyáltalán teljesen rátámaszkodó rendszer? Ha megfigyeljük a nagyipari gépparkot, nagyvállalatokat, azok hülyék lesznek évente megvenni a legújabb architektúrát, naná, hisz viccesen nagy költségbe lenne, és úgy romlik az értéke, mint a napon hagyott tojás. Nem egy ilyen helyen voltam és p2-p3-asokkal szenvednek még mindig, bár már kezd teret nyerni a p4, a tft monitor is kéretlen vendégnek számít még. Ja és mindez informatikai gyártó/javító multicégeknél!
Ez jó terjedelmes volt, és sokmindenért kövezés jár, a computer divatozók által.
A gyúm3 meg nem indult el a k6-3-on, amikor annakidején még próbáltam, szerintem az SSE-t hiányolja. Na, milyen vicces lenne egy S7-es procc SSE-vel

Sajnos egyre kevesebb időm lesz computerekkel foglalkozni, mostanság autózok, azokba meg 386-os jellegű procik vannak, amiket még javába gyártanak pl Izraelben. De ez is egyre gyorsabbat kíván, nyílván csak amennyire szükséges.
Azt a Celvines dolgot nem egészen értem.
döglött barton procit tessék! occsóé adom, csak egy *****-as
Szerkesztette: Samuraj 2007. 05. 23. 19:38 -kor
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!