HWSW Informatikai Kerekasztal: Hivatalos Forceware driverek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hivatalos Forceware driverek Avagy osszuk meg 1mással a tapasztatokat Értékeld a témát: -----

#1641 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 05. 21:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Abu85 - Dátum: 2012. 02. 05. 19:39

És hogyan gondoltad beépíteni a két struktúrát a driverbe, amikor a BIOS-ban ez az egész adott, és jelenleg annyit csinál a driver, hogy kiolvassa az adatokat. Ahhoz, hogy megtörténjen, amit akarsz a BIOS-os kiolvasást dobni kell, és teljesen át kell írni a driverstruktúrát, hogy a mobil és az asztali termékeket is adatbázisból kezelje, előre beállított paraméterekkel. Amíg a BIOS-ból kiolvasott adatokkal dolgozol, addig a teljes rendszer egységes, és azon egységesen lehet változtatni. Ha ennyire egyszerű lenne a megoldás, már rég be lenne építve.

Továbbra sem értem mi olyan nehéz ebben. Eddig ugye volt 2 féle külön most van 1 szar egyben. Az meg hogy honnan olvas ki mit az lényegtelen, továbbra sem tartom hatalmas nagy megoldhatatlan problémának ezt az egészet.

#1642 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 11:05

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2012. 02. 05. 21:14

Én kb leszarom hogy hogyan és miként oldják meg, de ez akkor sem járja hogy a az előző generációs, sőt a gtx5xx szériával is szopás van, nem is kevés. Remélem ők sem gondolják komolyan hogy sokáig lehet ezt dolgot húzni és halasztani.

Én örök életemben nagyrészt a driverek miatt voltam nv párti, had ne kelljen már bennük is csalódnom. Ne legyen már belőlük is Creative.. :)

Abu techikai részletekkel bombáz, de amíg elvben szar a megoldás addig nem kellett volna erre a technikára átállni.
Nekem már 3-4 hónapja vissza van véve a GTX460 400MHz körüli órajelre, adható minimum fesszel, ha kapcsolgat ész nélkül minden kis b*zi programnál akkor nem menjen feleslegesen.
Aztán - nagy ritkán - játéknál kézzel átlövöm gyári órajelre. Sokszor még ahhoz sem kell pár játéknál... :)

Eleve ez a nagy gpu gyorsított élet félresikerült.
Egy éve még semmi gond nem volt, aztán én kezdtem el írogatni itt a topicban, hogy:
1. nem lehet FF-ben 3D órajelen kívül videót nézni
2. nem lehet FF-ben egyáltalán semmit megnézni 3D órajel alatt, egy mezei index.hu-t sem
3. Thunderbirdben egy szaros levélhez is ez kell, amiben aztán végképp nincs semmilyen gyorsítható tartalom a betűk elmosásán kívül
4. feltettem 1 hónapja a TB helyett a Windows Live Mailt. ugyanez... 3D-n pörög text levélben. kikapcsolhatatlan betűelmosással, amitől a gyomrom forog 5 perc után.

De vicc az egész, ha ezt gondolták a gpu-gyorsítás szép új világának. Akár a mobil eszközökben, akár máshol...

#1643 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 02. 06. 11:05

Abu techikai részletekkel bombáz, de amíg elvben szar a megoldás addig nem kellett volna erre a technikára átállni.
Nekem már 3-4 hónapja vissza van véve a GTX460 400MHz körüli órajelre, adható minimum fesszel, ha kapcsolgat ész nélkül minden kis b*zi programnál akkor nem menjen feleslegesen.
Aztán - nagy ritkán - játéknál kézzel átlövöm gyári órajelre. Sokszor még ahhoz sem kell pár játéknál... :)

Egy éve még semmi gond nem volt, aztán én kezdtem el írogatni itt a topicban, hogy:
2. nem lehet FF-ben egyáltalán semmit megnézni 3D órajel alatt, egy mezei index.hu-t sem
3. Thunderbirdben egy szaros levélhez is ez kell, amiben aztán végképp nincs semmilyen gyorsítható tartalom a betűk elmosásán kívül
4. feltettem 1 hónapja a TB helyett a Windows Live Mailt. ugyanez... 3D-n pörög text levélben. kikapcsolhatatlan betűelmosással, amitől a gyomrom forog 5 perc után.

De vicc az egész, ha ezt gondolták a gpu-gyorsítás szép új világának. Akár a mobil eszközökben, akár máshol...

És ne mondja nekem senki, hogy ez driverből nem lehet megoldani, hogy idle órajeleket használjon böngészőbe. Tényleg kurva idegesítő.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1644 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 13:09

Atisoknak az ati tray tools jó megoldás(vagy az msi AB), van benne auto 2D/3D overclock, állítható fesz, stb. Nvidiát gondolom csak az MSI AB támogatja, abban is megoldható a powerplay mentes auto 2D/3D váltás, de cfg-ben engedélyezni kell:

Idézet

UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it
UnofficialOverclockingMode = 2

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1645 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 14:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2012. 02. 06. 12:16

És ne mondja nekem senki, hogy ez driverből nem lehet megoldani, hogy idle órajeleket használjon böngészőbe. Tényleg kurva idegesítő.

Meg lehet, hisz előtte is meg volt oldva. Csak kitaláltak két balfaszságot, ami a gyakorlatban szar megoldás:

1. Hogy legyen gyorsítva minden szar, lehetőleg kikapcsolhatatlanul. (Lásd FF, WL Mail, Thunderbird...) Egy k*rva kapcsoló megoldaná ezen a ponton.
2. Ha már gyorsítva van kapcsoljon fel 3D-re. Minek? A SLI is? Egy k*rva kapcsoló/profilozás ezt is megoldaná.
3. Legyen egységes a driver. Hurrá! Kár, hogy olyat egységesítettek, amit láthatóan szarul lehet egységesen kezelni.

Ennyi a sztori röviden.

ps: Az RPD is feltolja az órajelet.

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 02. 06. 13:09

Atisoknak az ati tray tools jó megoldás(vagy az msi AB), van benne auto 2D/3D overclock, állítható fesz, stb. Nvidiát gondolom csak az MSI AB támogatja, abban is megoldható a powerplay mentes auto 2D/3D váltás, de cfg-ben engedélyezni kell:

Ez a PP mentesség mit jelent pontosan? Mire kapcsolj automatikusan és mire nem?

Szerkesztette: vipi 2012. 02. 06. 14:03 -kor

#1646 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 15:07

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 02. 06. 14:02

Ez a PP mentesség mit jelent pontosan? Mire kapcsolj automatikusan és mire nem?

Ha nincs pp akkor csak egy órajel van mindig, ezért kell külön egy 2D meg egy 3D profilt csinálni, amit a progi váltogat elég jól. De lehet addolni,tiltani programokat, úgy állítod ahogy akarod.
Feszt is lehet vele állítani de csak óvatosan, ha tudjuk mit csinálunk.

Szerkesztette: Pietrosz 2012. 02. 06. 15:09 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1647 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 15:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 02. 06. 15:07

Ha nincs pp akkor csak egy órajel van mindig, ezért kell külön egy 2D meg egy 3D profilt csinálni, amit a progi váltogat elég jól. De lehet addolni,tiltani programokat, úgy állítod ahogy akarod.
Feszt is lehet vele állítani de csak óvatosan, ha tudjuk mit csinálunk.

Ja, ok. Az AB proflt ismerem, tehát ez minden driveres kapcsolgatást kiiktat és marad a profil és az AB-n belüli app lista?
Mondjuk ennek meg az a hátránya, hogy az AB nem nagyon kezel kisebb feszeket és órajeleket. A gyári 2D 50MHz helyett 400 körül van a minimum. Erre pedig nem láttam még megoldást, hogy ki lehetne terjeszteni... ahogy a feszre sem. :(

#1648 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 15:53

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 02. 06. 15:36

Ja, ok. Az AB proflt ismerem, tehát ez minden driveres kapcsolgatást kiiktat és marad a profil és az AB-n belüli app lista?
Mondjuk ennek meg az a hátránya, hogy az AB nem nagyon kezel kisebb feszeket és órajeleket. A gyári 2D 50MHz helyett 400 körül van a minimum. Erre pedig nem láttam még megoldást, hogy ki lehetne terjeszteni... ahogy a feszre sem. :(

Igen, kiiktatja, de csak UnofficialOverclockingMode = 2 módban. Nekem is ez a bajom, 400/625 alá nem tudok menni(fesszel nem volt gond, be tudtam állítani az idle feszt, még alá is lehetne menni szvsz), ezért kell az ATT, ott be tudom állítani a 250/150-et. De a ventiszabályzáshoz meg kell az AB is :omg: :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1649 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 02. 06. 15:53

Igen, kiiktatja, de csak UnofficialOverclockingMode = 2 módban. Nekem is ez a bajom, 400/625 alá nem tudok menni(fesszel nem volt gond, be tudtam állítani az idle feszt, még alá is lehetne menni szvsz), ezért kell az ATT, ott be tudom állítani a 250/150-et. De a ventiszabályzáshoz meg kell az AB is :omg: :D

Csak NV-re nem jó az ATT. Anno ATI-n én is azzal nyomtam 250/150-el... csak akkor még nem a gpu-gyorsítás virágkorában, hanem a másik kedvencem témám kapcsán: a multi monitor kezelés miatt.
Csak én érzem úgy néha, hogy visszafelé haladunk? És akkor az nv által kiiktatott 24p-ről még nem is beszéltem.

#1650 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 21:49

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 02. 06. 11:05

hasznalj chromeot :) youtube alatt nekem is felkapcsol ilyen 405/162mhz orajelre, de nagyreszt total idleben megy (50/67mhz).

#1651 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 22:50

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2012. 02. 06. 21:49

hasznalj chromeot :) youtube alatt nekem is felkapcsol ilyen 405/162mhz orajelre, de nagyreszt total idleben megy (50/67mhz).

Volt már fent az is... mondjuk nem emlékszem ebben mit tudott, de nem mindent kezelt jól úgyhogy repült.
De ha jó is lett közben, ettől még az elv változatlan és ott a többi progi is.
Csoda, hogy a notepad nem nyomja fel 3D-be... :rolleyes:

#1652 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 23:15

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 02. 06. 23:50

Csoda, hogy a notepad nem nyomja fel 3D-be... :rolleyes:

Nem lehet hogy az aero miatt kapcsolgatja az órajelet ?
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#1653 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 06:11

..és mi van akkor ha FF-ban kikapcsoljuk a 3D gyorsítást? Igazából szvsz sok hátrány nem fog belőle származni :think:

#1654 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 06:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 02. 06. 23:15

nekem is aero van, a thunderbird sem kapcsolgat semmit.

vipi: ha mondasz par programot en szivesen csekkolom, de mintha korabban beszeltunk volna mar hasonlorol, hogy a 460 csinalja, az 560 pedig nem.

Szerkesztette: arn 2012. 02. 07. 06:30 -kor

#1655 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 11:15

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2012. 02. 07. 06:23

nekem is aero van, a thunderbird sem kapcsolgat semmit.

vipi: ha mondasz par programot en szivesen csekkolom, de mintha korabban beszeltunk volna mar hasonlorol, hogy a 460 csinalja, az 560 pedig nem.

Megnézem majd valamelyik este, de amit írtam azok biztos, hogy kapcsolgatták:
FF
Thunderbird, azóta ezt leszedtem
Windows Mail, ez lett helyette
RDP, sima win-es

Majd szétnézek még.
De pl anno írtam, hogy az FF is visszafogottan kezdte. Mondjuk Youtube alatt kapcsolt fel 3D-be, utána vissza low3D-be. Aztán jöttek az új verziók és ott tartottam, hogy egy index.hu vagy még gagyibb oldal is végig 3D/low3D-ben futott.

#1656 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 11:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 02. 06. 23:15

Nem, mert kb. 1 éve még semmi nem kapcsolgatott és ugyanúgy Aeroval ment a Win.

#1657 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 11:23

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2012. 02. 07. 06:11

..és mi van akkor ha FF-ban kikapcsoljuk a 3D gyorsítást? Igazából szvsz sok hátrány nem fog belőle származni :think:

Egy próbát megér. Van akinek működik, van akinek nem, pl nekem sem. Hiába kapcsolod ki, nem nyugszik :D Tele van ezzel a net, megoldás nincs. Illetve van, fel kell rakni valamelyik régi verziót.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1658 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 02. 07. 11:23

Egy próbát megér. Van akinek működik, van akinek nem, pl nekem sem. Hiába kapcsolod ki, nem nyugszik :D Tele van ezzel a net, megoldás nincs. Illetve van, fel kell rakni valamelyik régi verziót.

Meg ha megy is a kikapcs... akkor ott tartunk ahonnan indultunk. :) Gyorsítás vagy nincs vagy értelmetlenül. :)

#1659 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 12:46

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 02. 07. 12:20

Nem, mert kb. 1 éve még semmi nem kapcsolgatott és ugyanúgy Aeroval ment a Win.

De 1 éve nem a mostani driver volt fent...
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#1660 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 02. 07. 12:46

De 1 éve nem a mostani driver volt fent...

Há' ezt mondom.
Az Aeo volt akkor is most is. A driver meg más lett, ergo abban van a bibi.

Téma megosztása:

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.