Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely
Elküldve: 2008. 10. 26. 13:36
A problémám a következő: Acer aspire 5920 bios jelszót kér!!!!!!
Szerettem volna új vistat tenni rá de nem bootolt be cd-ről, ezelött már többször
raktam újra a rendszert!!!!! Minden probléma nélkül!!!!
Soha nem adtam meg jelszót!!!!!!
Mi a megoldás????? Nekem nincs ötletem!!!!
Elküldve: 2008. 10. 26. 13:55
Idézet: szalkay88 - Dátum: 2008. okt. 25., szombat - 19:56
Ez a funkció gomb direkt a monitor ki-be kapcsolására van, egy külön csatlakoztatható másik monitorra való átváltásra van másik gomb. Pöcök meg nincs, jelenleg ugy csinálom, h lehajtom kb a 4/5-éig a monitort, és akkor már kikapcsol, de még nincs ráhajtva, így különösebben nem melegszik. De ez így nagyon nem az igazi.
Fn+ --> ill. Fn+ <-- -lal megy a fényerő csökkentés/növelés?
Fn + F6 driver függő, nem szedtél le valamit progit, drivert vagy tettél fel újat?
Szerkesztette: pgyafi 2008. 10. 26. 14:01 -kor
Elküldve: 2008. 10. 26. 14:16
Idézet: danyboy1978 - Dátum: 2008. okt. 26., vasárnap - 14:36
Azt márpedig valaki beállította, poénból nem szokott. Van aki szerint az 1 darab egyes működik vagy mi, de szerintem azt is maga állította be.
Elküldve: 2008. 10. 26. 19:06
Szalkay: Monitor kikapcsolás FN+F6-al nálam driver nélkül is működik, ezt tuti bios szinten végzi. Próbáld ki, hogy jó-e egyáltalán az F6??
Danyboy: Szedd le az alját, mintha memóriát akarnál bővíteni, és keresd a bal alsó sarokban a kártyaolvasó mellett a CMOS elemet. Be van forrasztva, rövidre kell zárni a lábait. Első bekapcsolásra nem fog képet adni, másodikra igen.
A céghez kb. 300 db Acer Aspire gépet vettünk a fekete-fehér új szériából (annyira sok féle van, hogy egyszerűbb fekete-fehérnek írni
Baromi jól szerelhető gépek, ha kérdés van, vagy meg kell csinálni ilyet, írjatok.
Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"
Elküldve: 2008. 10. 26. 19:10
Idézet
Eddig Celeron 2800 volt benne, de szeretném egy Mobile Pentium 4 1800-ra cserélni.
Beszereltem, elindítottam és 2 mp. után kikapcsol a gép, csak egy pillanatra megjelenik a boot képernyő és kikapcs frown.gif
Arra figyeltem, hogy mindkettő proci 400-as FSB
Itt nincs clear CMOS mint az asztali gépeknél vagy ilyesmi? Mi lehet a gond?
Cmos elem a Touchpad alatt van ezeknél a gépeknél, ki kell szedni hozzá minden csavarját, és az egészet szanaszét kell szedni.
Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"
Elküldve: 2008. 10. 26. 20:31
Idézet: Hamrad - Dátum: 2008. okt. 26., vasárnap - 19:06
Szalkay: Monitor kikapcsolás FN+F6-al nálam driver nélkül is működik, ezt tuti bios szinten végzi. Próbáld ki, hogy jó-e egyáltalán az F6??
Danyboy: Szedd le az alját, mintha memóriát akarnál bővíteni, és keresd a bal alsó sarokban a kártyaolvasó mellett a CMOS elemet. Be van forrasztva, rövidre kell zárni a lábait. Első bekapcsolásra nem fog képet adni, másodikra igen.
A céghez kb. 300 db Acer Aspire gépet vettünk a fekete-fehér új szériából (annyira sok féle van, hogy egyszerűbb fekete-fehérnek írni
Baromi jól szerelhető gépek, ha kérdés van, vagy meg kell csinálni ilyet, írjatok.
Köszi végre valami használható segítség!!!!!
Viszont megnéztem de sehogy sem jövök rá melyik lenne ott az elem....nem tudnád kicsit pontosítani???
Thanks
Elküldve: 2008. 10. 29. 20:33
Idézet: Hamrad - Dátum: 2008. okt. 26., vasárnap - 18:10
Cmos elem a Touchpad alatt van ezeknél a gépeknél, ki kell szedni hozzá minden csavarját, és az egészet szanaszét kell szedni.
Sajnos a proci cseréhez is szét kellett szedni az egészet, mert a billentyűzet alatt van (félig).
Egyébként szerelés közben feltűnt, hogy a gépben lévő celeron proci fémkupakos, a pentium pedig olyan kis magos, amitől régen sokan féltek, hogy lesarkazzák...
Elküldve: 2008. 10. 29. 23:12
Nagyon nagy segítség lenne ha valaki pontosítaná hol van és hogy néz ki a CMOS elem egy ACER ASPIRE 5920-on....!!!!!!
Köszi
Elküldve: 2008. 10. 30. 22:28
Idézet: vadviraag - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 16:48
szia!
vidd szervizbe, ott kicserélik. azt tudom pesten az albában 6-7ezer körül van.
üdv,
Elküldve: 2008. 10. 30. 22:31
Idézet: Otis75 - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 16:28
Egy ismerősöm azt mondja, hogy a FS Amilo Pa 2510-esnél mivel nem volt szabad pci bővítőhely, ezért szabad usb portra forrasztották a wi-fi -t ezért látszik leválaszthatónak. Lehet nagy sületlenség, de akár igaz is lehet.
nem ráforrasztották, hanem az usb bust használja. ezért tűnik usb-s eszköznek.
Elküldve: 2008. 10. 30. 22:33
Idézet: Prometheus - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 13:01
Már a BIOS logo megjelenésekor ronda, csíkos képernyő látszik.
Xp elindul és az ikonok szabályosak,hibátlanok,de a zöld háttérkép fekete hullámos csíkokkal tarkított.
Néha kék halál képernyő is jelentkezik, még rondább képernyővel, de néha meg teljesen hibátlan szép képernyő jelenik meg...
Mi lehet ez szerintetek?
Memória hibára gyanakszom,de attól tartok,hogy a VGA vezérlő lesz a vétkes.
Megyek RAM tesztre,majd jelentkezem.
hi!
vga hibás a notit. kb 50+fa egy uj kártya hozzá
Elküldve: 2008. 11. 01. 01:11
Hozzámkerült egy Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530as laptop, amire OPrendszert kellene raknom. Csupán annyi a bökkenő hogy az SP2es windows telepítő (szerintem) nem ismeri fel az inteles SATA vezérlőt, mer aztmondja a telepítő hogy nincs merevlemez a gépben. Próbáltam a F6al a SATA driverét betallóztatni, de az csak floppy-n fogadná el a windows, de ugye ezen a laptopon sok floppy van.
Ilyenkor mi a teendő?
Előre is köszi a segítséget.
Üdv, Zsoltee
Elküldve: 2008. 11. 01. 01:20
Idézet: BIGfoot - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 1:11
Biosban IDE módba kapcsolni.
Elküldve: 2008. 11. 01. 06:47
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 2:20
Nincs ilyen lehetőség a BIOSban. Őszintén szólva meglepődtem mert a bootsorrenden kívül, kb 5 állítási lehetőség van a BIOSában. Elég gyér az ahhoz képest hogy egy normál asztali gépben többszáz is akár.
Most néztem a laptop CDjét. A driverei is csak Windows Vista 32bit kompatilibilisek amik rajtavannak. Vistát meg nem akarok tenni rá, mert 1GB RAMal az iszonyatosan lassú lenne nekik szvsz... :confused:
Elküldve: 2008. 11. 01. 08:24
Idézet: BIGfoot - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 2:11
Hozzámkerült egy Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530as laptop, amire OPrendszert kellene raknom. Csupán annyi a bökkenő hogy az SP2es windows telepítő (szerintem) nem ismeri fel az inteles SATA vezérlőt, mer aztmondja a telepítő hogy nincs merevlemez a gépben. Próbáltam a F6al a SATA driverét betallóztatni, de az csak floppy-n fogadná el a windows, de ugye ezen a laptopon sok floppy van.
Ilyenkor mi a teendő?
Előre is köszi a segítséget.
Üdv, Zsoltee
Először is nézd meg a fusi honlapját, hogy van-e hozzá kifejezetten XP-s BIOS. Ebben ugyanis a sata eszközt jó eséllyel IDE-re állítva hagyják (nekik pluszkunka, nem tudom, minek kell letiltani a lehetőséget, ezért utálom a laptopok nagy részét, mert pl. a modemet, LAN-t csak kivétellel lehet tiltani, hát phö, 2008-at írunk cseszdmeg). Mivel nem hiszem, hogy lesz hozzá ilyen BIOS (mert FuSi), ezért egy nlite-ot keríts és a laptop déli hídjának típusára keresve keríts F6 lemezt (ha már próbáltál, akkor vélhetően megvan). Ezt a meglévő telepítődbe az nlite belerakja és így nem kell hozzá flopi. nlite egyszerű, varázslós, nem nagyon tudod elrontani.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 11. 01. 16:05
Idézet: danyboy1978 - Dátum: 2008. okt. 26., vasárnap - 21:31
Viszont megnéztem de sehogy sem jövök rá melyik lenne ott az elem....nem tudnád kicsit pontosítani???
Thanks
Kék színű, gombelem alakú, és függőlegesen áll a gép alsó sarkában a memóriamoduloktól balra
Elküldve: 2008. 11. 01. 19:22
Idézet: didyman - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 9:24
Köszi a választ. Közben haverom felvilágosított erről is ő is ugyanezt javasolta... Most próbálkozok vele.
Elküldve: 2008. 11. 01. 22:37
Idézet: jaranyi - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 23:31
Ezek szerint több változat van ebből a gépből. Pénteken szedtem szét egy ilyen Fusit, és azon Pcie-be ment bele a Wlan.
Elküldve: 2008. 11. 01. 22:39
Idézet: jaranyi - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 23:33
vga hibás a notit. kb 50+fa egy uj kártya hozzá
Jaranyi: Toshiba M30 ugyanilyet csinál, ugye abban nem cserélhető a VGA? Szétkaptam a gépet, ott az alaplapon van rajta memóriával együtt cakli-pakli a Gef Go 5200.
Elküldve: 2008. 11. 02. 11:56
Acer TM4520-as notin nem működik az bill+tapipad. 1-2 dologra reagál még windows betöltést előtt, pl külső és belső kijelző közötti váltás, valamint képernyő fényerő állítás, de windows betöltése után már azokra sem.
Billentyűzetet kicseréltem közben egy újra, semmi változás.
Elképzelhető, hogy egy kis folyadék került a gépbe, talán ez okozza a gondokat.
Lehet ezzel még valamit kezdeni?
Szerkesztette: NightLord 2008. 11. 02. 11:58 -kor

Súgó
A téma zárva.