Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 15:14
Proci driver
Power monitor
Ennyi elég szokott lenni. Ezeket dobjad föl (xp verziók, vistára lehet hogy nem jók), aztán figyeld az órajeleket meg a feszültségeket. Energiagazdálkodás profilokat próbálgasd, mikor mit csinál.
Hi!
Kösz a linkeket, feltettem őket. A következő van: energiagazdálkodási profiljaim nincsenek, mindenhol "soha" van kiválasztva. Nyomattam bios-frissítést is, de attól ez a helyzet nem javult meg. A tetűlassúság a videokari miatt volt, a Catalyst-ban volt ilyen teljesítménybeállítás, azt kilőttem, az mostmár akksiról is jó. A procival más a helyzet, a számítási sebességgel továbbra is baj van. A powermonitor 800 MHz-et mutat alapból, és onnan megy fel 1900-ig ha terhelem, de csak konnektorból, akksiról 800 és kész. És tényleg, egy MP3-ra húztam kóruseffektet, AC-ról megvolt 55mp alatt, akksiról kellett 2:02. Szóval még mindig nem OK. Ja, és az MSI gépekhez van egy ilyen system control manager nevű vacak is, van neki egy ilyen energiasémás beállító ablaka, ott belőttem a "full performance" profilt úgy hogy AC-ről és DC-ről is nyélgázon menjen a proci de akksiról akkor sem tekeri meg. Amúgy ott az "adaptive" opciót használom, az olyan hogy szabályozza a frekit is meg a feszültséget is. Ja, és még két BIOS-beálltás, az egyik a PowerNOW, a másik az "Enhanced power saving", mindkettő lehet enabled/disabled, ezeknek lehet köze hozzá? Ha mindkettő disabled akkor nem is hagyja felfutni a procit semelyik esetben. Tipp?
Kösz!
P