HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   PBA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 09. 19:03

Idézet: didyman - Dátum: 2009. okt. 9., péntek - 5:13

Ez a procimeleg miért nyilvánvaló? Hány fokos a CPU? Ha BIOS mutatja, ott mennyi?
A hőcső mi alapján tűnik jónak? Mivel anyaga réz, ezért hőt vezetni jól tud így is, nagy eltérés csak akkor alakul ki a CPU és a lamellák között, amikor a ventilátor dolgozni kezd, ezt pedig csak rendes hőmérővel (kontakt nélkülivel ) lehet gyorsan, pontosan megmutatni.
Hővezető pasztát NEM szabad vastagon adagolni! Nem az a dolga, hogy helyettesítse a fémet két fémfelület között, hanem hogy a két érintkező fém közötti mikroszkopikus réseket tömítse. Egy paszta sem jobb hővezető a réznél, minden anyag, amit a két fém közé raksz, csak rontani tud a hőátadáson.
alapvető dolog, de a leszorítócsavarok ugye tövig vannak húzva?
A várakozás normális, gondolj bele, terhelés megugrik, a CPU a hősapkájával eleve nagy hőtehetetlenséggel reagál, így a mag sem azonnal ugrik meg, a pár másodperc rendben van.

Három dolog jut eszembe: Az eredeti CPU VID-je alacsonyabb lehet. Az eredeti Celeron mekkora tápfeszt igényelt? Lehet, hogy ez a CPU mégsem csereszabatos, és a hűtést sosem méretezték rá. A hűtő meg csak öregszik, a hőcsőből illan a töltet, ventilátor csapágya macskásodik, hőkontaktus romlik. Lehet, hogy nem is a CPU melegszik túl, hanem a tápegysége, vagy esetleg valamelyik híd, videokártya, bármi más. Lehet, hogy a dilatáció miatt kontakthiba alakult ki valamelyik alkatrész alatt.

Hőmérés: Elvileg CPU-n belül van didóa, ezt a mérőprogram kijelzi.

Köszönöm a tippeket! A BIOS nem jelzi ki a CPU hőmérsékletét sajnos, de megpróbálok keresni majd egy megfelelő progit, amivel tudom figyelni a kérdést.
A hőcső kérdés jogos, elképzelhető, hogy kezd elillanni belőle a cucc. Természetesen a vastagon alákenést nem szó szerint kell érteni, annyit szoktam a proci tetejére pöttyinteni, hogy a hűtő rászorításakor éppen hogy egy pici vagy még annyi sem jelenjen meg a hűtő szélénél... szóval pont annyit csak, amennyi kell, a fölösleget úgyis kinyomná maga alól, nincs értelme többet rakni.

A venti felpörgését megelőző várakozás is jogos így végiggondolva, feltételezhetően nem ez lesz akkor a baj. A tápfesz dolog jó kérdés, azt tudom viszont, hogy ezt a típust anno szállították azzal a nagyobb teljesítményű procival is, amit én belepakoltam. Hogy ebben az esetben esetleg más BIOS lett volna azokon a gépeken, azt nem tudom, értelemszerűen nincs feszállítási lehetőség a BIOS-ban, így ezen nem tudok változtatni...
Én a hőcsőre gyanakodnék a tippek alapján első körben, de pár tesztet még megfutok vele!

#2342 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 09. 19:43

Idézet: PBA - Dátum: 2009. okt. 9., péntek - 20:03

ezt a típust anno szállították azzal a nagyobb teljesítményű procival is, amit én belepakoltam.

Simán elképzelhető, hogy nagyobb hűtése is volt/van a nagyobb procis gépnek.

#2343 Felhasználó inaktív   PBA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 02:35

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. okt. 9., péntek - 18:43

Simán elképzelhető, hogy nagyobb hűtése is volt/van a nagyobb procis gépnek.

Teljesen jogos, erre én is gondoltam, ezért túrtam át a netet, hogy ilyen méretben nagyobb teljesítményű venti létezik-e. De nem találtam...

#2344 Felhasználó inaktív   kilix 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 10:26

Sziasztok!

Van nekem 1 MSI GX600-as notim Geforce 8600M GT-vel szerelve. Ha bármilyen vga drivert rakok fel akkor a képernyőn kis zöldes négyzetek jelennek meg a http://img242.images...i/dscn6767.jpg/ képen látható módon. Van valakinek valami 5lete?

köszi,

kilix

#2345 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 11. 19:38

Idézet: kilix - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 11:26

Sziasztok!

Van nekem 1 MSI GX600-as notim Geforce 8600M GT-vel szerelve. Ha bármilyen vga drivert rakok fel akkor a képernyőn kis zöldes négyzetek jelennek meg a http://img242.images...i/dscn6767.jpg/ képen látható módon. Van valakinek valami 5lete?

köszi,

kilix

VGA kuka lett belőle. Nem feltétlenül éri meg javítani a kártyát.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2346 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 13:33

Idézet: didyman - Dátum: 2009. okt. 9., péntek - 6:13

Hővezető pasztát NEM szabad vastagon adagolni! Nem az a dolga, hogy helyettesítse a fémet két fémfelület között, hanem hogy a két érintkező fém közötti mikroszkopikus réseket tömítse. Egy paszta sem jobb hővezető a réznél, minden anyag, amit a két fém közé raksz, csak rontani tud a hőátadáson.

Előszőr még egy eredeti Athlon XP esetében talákoztam hűtőpaszta helyett a cementszürke "rágógumival". Ezt rá kellett nyomni a magra és hát ahhoz képest elég vastag volt.
Később meg til-tul az Arctic Cooling hútők esetében (amik dedikátan egy fajta tokozáshoz készültek) volt olyan cementszürke vakolat (nem rágógumi, és nem volt annyira "folyékony", mint a fehér trutyi) -ami pont akkora adagban volt kiszerelve, amennyit a procira kellett kenni. És ez mindenképpen több volt, mint amit én szoktam fehér trutyiból használni.  :think: Saját tesztjeim szerint a cementszürke trutyi 3 fokkal jobb volt, mint a fehér, azaz, pl. u.a. hosszas igénybevételkor az Athlon XP 56 fokos volt fehért trutyival, 53 a szürkével.

Hol lehet ilyen szürke (nem ezüst!) trutyit kapni külön?

#2347 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 18. 16:37

Szisztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A laptopomba 1.7 Ghz-es Pentium M proci, Nvidia GeforceGo 7300 (256 MB külön memóriával) videókártya, 2GB RAM van.
Ha interneten (IE 8) valamilyen flash játékot játszok, max-on pörög a ventilátor, és iszonyatosan akadozik. Régebben nem volt ilyen baj, de nem tudom, hogy mitől csinálja.
Tudtok segíteni?
Köszi?

#2348 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 18. 17:15

Valószinüleg gyönge a processzor már az ilyen flash dolgokhoz. A ventillátor pörgése is arra utal, hogy túlterhelődik a processzor, amitől melegszik. Ilyenkor szokott a ventillátor nagyobb sebességre kapcsolni.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#2349 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 06:19

Idézet: fgabor - Dátum: 2009. okt. 18., vasárnap - 17:37

Szisztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A laptopomba 1.7 Ghz-es Pentium M proci, Nvidia GeforceGo 7300 (256 MB külön memóriával) videókártya, 2GB RAM van.
Ha interneten (IE 8) valamilyen flash játékot játszok, max-on pörög a ventilátor, és iszonyatosan akadozik. Régebben nem volt ilyen baj, de nem tudom, hogy mitől csinálja.
Tudtok segíteni?
Köszi?

Egyedi, vagy sokféle flash-es dolognál akad? Linkeld be azt az oldalt. Fash hányas verzió? Noti hűtése mikor voltpucolva?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2350 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 08:11

Idézet: didyman - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 7:19

Egyedi, vagy sokféle flash-es dolognál akad? Linkeld be azt az oldalt. Fash hányas verzió? Noti hűtése mikor voltpucolva?

van a facebook.com-on egy Farm Ville nevű játék, annál akad ki a legjobban, illetve csak ennél vettem észre, amúgy nem szoktam ilyen játékokkal játszani.
Nem értem, hogy miért szakadozik, mert pl. a GTA San Andras gond nélkül fut a laptopon.
A hűtést valamikor tavaj télen néztem meg, de egy hajszál nem volt benne.
Szóval ezért sem tudom, hogy miért akadozik.

#2351 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 08:25

Idézet: fgabor - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 9:11

van a facebook.com-on egy Farm Ville nevű játék, annál akad ki a legjobban, illetve csak ennél vettem észre, amúgy nem szoktam ilyen játékokkal játszani.
Nem értem, hogy miért szakadozik, mert pl. a GTA San Andras gond nélkül fut a laptopon.
A hűtést valamikor tavaj télen néztem meg, de egy hajszál nem volt benne.
Szóval ezért sem tudom, hogy miért akadozik.

Mennyi az órajel közben? Farmville eléggé gépigényes, de a GPU-t egyelőre hagyjuk, az a legújabb flash-ban van, azért kérdezem a verzióját és fontos a böngésző is, mivel IE alatt gyorsabb a Flash, mint Opera/FF alatt. Nekem a 2GHz-re rángatott Celeron M-en nem akad még Opera alatt sem, de olykor elszalad a CPU-használat a semmittevéskor is, ilyenkor kezdőlap, majd vissza a farmra és megjavul. Kicsit memóriafoghíjas a farmville, de írják is, hogy béta :-) .
Hja, és nekem a Celeron mellett i910-es integrált GMA900 VGA van :-) . Nem gyenge ehhez a Pentium M.

#2352 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 12:21

Idézet: didyman - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 9:25

Mennyi az órajel közben? Farmville eléggé gépigényes, de a GPU-t egyelőre hagyjuk, az a legújabb flash-ban van, azért kérdezem a verzióját és fontos a böngésző is, mivel IE alatt gyorsabb a Flash, mint Opera/FF alatt. Nekem a 2GHz-re rángatott Celeron M-en nem akad még Opera alatt sem, de olykor elszalad a CPU-használat a semmittevéskor is, ilyenkor kezdőlap, majd vissza a farmra és megjavul. Kicsit memóriafoghíjas a farmville, de írják is, hogy béta :-) .
Hja, és nekem a Celeron mellett i910-es integrált GMA900 VGA van :-) . Nem gyenge ehhez a Pentium M.

Köszi, kipróbálom majd. Az órajel azaz, a Feladatkezelő/Folyamatok... CPU oszlopa? Vagy a kettő nem ugyan az? Nem tudom, de inkább csak a memóriát eszi, de nagyon.

#2353 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 17:26

Sziasztok!

Van egy röpke féléves Lenovo SL300-am, és néhány hete azt írja az akkumulátorra, hogy nem eredeti Lenovo termék... Másfelé írták, hogy volt ilyen gond és a Power Maneger frissítésével megoldódik, de ez friss, sőt a hibásnál sokkal későbbi. És csak úgy egyik pillanatról a másikra jött. :)
Jó ez így, hagyjam a fenébe, vagy van rá megoldás?

#2354 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 08:45

Lenovo support felhív, megkérdez, örül. :Đ

#2355 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 13:51

Idézet: didyman - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 9:45

Lenovo support felhív, megkérdez, örül. :Đ

Van olyan? :D Engem az se zavar, ha félévenként kicserélik. :Đ

#2356 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 14:38

pont nemrég láttam ilyent az egyik bios frissítésben. nekem sl500 van.

hmm, most nem találom, de ráadásul azt se találom a power managernél, amit te mondasz. pedig találkoztam ilyen problémával. lehet, hogy a forums.lenovo.com-on láttam.

szerk, itt van egy hasonló, hátha neked is ez az ATK hotkey driver hülyül http://forums.lenovo.com/t5/SL-Series-Thin...-p/163551#M4747

Szerkesztette: Gyulavitéz 2009. 10. 20. 14:48 -kor

#2357 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 17:22

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 15:38

pont nemrég láttam ilyent az egyik bios frissítésben. nekem sl500 van.

hmm, most nem találom, de ráadásul azt se találom a power managernél, amit te mondasz. pedig találkoztam ilyen problémával. lehet, hogy a forums.lenovo.com-on láttam.

szerk, itt van egy hasonló, hátha neked is ez az ATK hotkey driver hülyül http://forums.lenovo.com/t5/SL-Series-Thin...-p/163551#M4747

Nem ez sajnos, nekem más a hibaüzenet, de köszönöm szépen. Ha lesz egy kis időm átböngészem a netet mégegyszer, hátha akad valami. :respect:

#2358 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 24. 20:11

Ismételten költői kérdés jön:

lecseréltem a régi 120 gigás hdd-t (Samsung HM120JI ) egy 250 gigás WD-re (WD2500BEVT).
Ha windows-ban idle a gép, és csak a szokásos 1-1 periodikus felvillanós adat olvasgatás/írogatás van, feltűnt h. mintha a vinyó művelet ütemére a chipset hűtőventillátor (valszeg az, mert az jár folyton a bekapcsolás ideje alatt) is picit nagyobb fordulaton menne 1-1 pillanatig (vájtfülemnek hallható). Teljes csendben észre lehet venni, ha a cpu hűtő épp nem jár. Rajtam kívül szagolt bárki ilyet?

Szerkesztette: ricsip 2009. 10. 24. 20:20 -kor

#2359 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 24. 21:03

Zalman passzív chipset hűtőm van, szóval én nem :)

#2360 Felhasználó inaktív   Aaronhorv 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 25. 10:52

Hello,
van egy Fujitsu Siemens Amilo Pi2530 notebookom. Valaki felvett mnsen, rákattintottam, hogy oké, aztán visszamentem a firefoxra. Ekkor lefagyott a gép, sem az egérre, sem a ctrl alt deletere nem reagált, a bekapcsológombot hosszan nyomva kikapcsoltam.Megpróbáltam bekapcsolni, de csak fekete képernyő, és világít a visszajelzőn a Caps Lock és a Num Lock, de semmi más, még a wlan jelző sem. Egész éjjel áramtalanítva pihentettem, majd reggel újra kipróbáltam, ekkor gond nélkül bekapcsolt, de amint(zseniális módon) elindítottam az msn-t, ismét fagyás. Azóta próbáltam bekapcsolni, de semmi, csak a Caps Lock és a Num Lock világít.
Lehet valami köze az msnhez, vagy ez hardware probléma, esetleg vírus?
Légyszi segítsetek,
köszi: Aaronhorv

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »