HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 26. 10:18

Idézet: Aaronhorv - Dátum: 2009. okt. 25., vasárnap - 11:52

Hello,
van egy Fujitsu Siemens Amilo Pi2530 notebookom. Valaki felvett mnsen, rákattintottam, hogy oké, aztán visszamentem a firefoxra. Ekkor lefagyott a gép, sem az egérre, sem a ctrl alt deletere nem reagált, a bekapcsológombot hosszan nyomva kikapcsoltam.Megpróbáltam bekapcsolni, de csak fekete képernyő, és világít a visszajelzőn a Caps Lock és a Num Lock, de semmi más, még a wlan jelző sem. Egész éjjel áramtalanítva pihentettem, majd reggel újra kipróbáltam, ekkor gond nélkül bekapcsolt, de amint(zseniális módon) elindítottam az msn-t, ismét fagyás. Azóta próbáltam bekapcsolni, de semmi, csak a Caps Lock és a Num Lock világít.
Lehet valami köze az msnhez, vagy ez hardware probléma, esetleg vírus?
Légyszi segítsetek,
köszi: Aaronhorv

ATI VGA kh. Talán..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2362 Felhasználó inaktív   Aaronhorv 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 26. 10:30

köszi, sajna azt nem tudom egyedül orvosolni, el kell vinnem  szervizbe
azért kösz

#2363 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 10:37

Idézet: Aaronhorv - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 11:30

köszi, sajna azt nem tudom egyedül orvosolni, el kell vinnem  szervizbe
azért kösz

Alaplapcserére nem hagyd rábeszélni magad, mert ha elég korán derül ki (esetedben az újbóli indíthatóság erre utal) javítható hiba, csak kevés szerviz van rá felkészülve és még kevesebb csinálja a BGA rework-öt jól (vagyis újragolyózással). De ezen kívül persze más baja is lehet, mindenesetre volt nálam ilyen bajjal gép, és elég jellemző hiba.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2364 Felhasználó inaktív   Aaronhorv 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 14:23

és nem tudod, hol van szakszerviz?, én pécsen lakom.

#2365 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 20:09

Idézet: Aaronhorv - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 15:23

és nem tudod, hol van szakszerviz?, én pécsen lakom.

Akkor közel vagyunk akár mi is, www alatt találsz elérhetőséget, kolléga szekszárdi és jár Pécsett rendszeresen, meg rémlik, hogy valaki szervizes itt a témából mintha Pécs környéki lenne :think:

#2366 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 26. 20:55

Sziasztok,
A ventilátort kitisztítottam, és elkellt egy kis ezüstpaszta (vagy hogy hívják) a proci és a hűtőborda közé, teljesen ki volt száradva. Azóta egy fokkal jobb.
Viszont új problámám lenne. Vettem egy új DVD írót a laptopba. Féltem, hogy ha interneten veszem meg, és ha rosszat veszek, akkor bukta, így az első bolt, ahol tudtak segíteni ezt ajánlották:
Optiarc DVD RW AD-7593A
Semmi bajom vele, csupán az, hogy a normál DVD-R-t 8x-an 25 perc alatt írja meg. Az előző egy toshiba-samsung volt (TSSTcorp CD/DVDW TS-L532U), aminek legrosszabb esetben is elég volt 11 perc, hogy megírja.
Írtam a gyártónak, hogy van-e gyári teszt adatuk a DVD író irási idejéről, de ahogy az lenni szokott nem válaszolnak.
Szerintetek ez valami hiba lehet, vagy normális ez az írási idő?

#2367 Felhasználó inaktív   krako 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 22:46

Hali
Telepítettem egy toshiba satelite l40-es laptopra vistát és csak olyan hálózatra áll rá, ami nincs lekódolva, amin kód van hiába írjuk be nem áll rá.
Van valakinek valami ötlete miért van ez?

#2368 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 07:11

Idézet: fgabor - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 21:55

Sziasztok,
A ventilátort kitisztítottam, és elkellt egy kis ezüstpaszta (vagy hogy hívják) a proci és a hűtőborda közé, teljesen ki volt száradva. Azóta egy fokkal jobb.
Viszont új problámám lenne. Vettem egy új DVD írót a laptopba. Féltem, hogy ha interneten veszem meg, és ha rosszat veszek, akkor bukta, így az első bolt, ahol tudtak segíteni ezt ajánlották:
Optiarc DVD RW AD-7593A
Semmi bajom vele, csupán az, hogy a normál DVD-R-t 8x-an 25 perc alatt írja meg. Az előző egy toshiba-samsung volt (TSSTcorp CD/DVDW TS-L532U), aminek legrosszabb esetben is elég volt 11 perc, hogy megírja.
Írtam a gyártónak, hogy van-e gyári teszt adatuk a DVD író irási idejéről, de ahogy az lenni szokott nem válaszolnak.
Szerintetek ez valami hiba lehet, vagy normális ez az írási idő?

DMA mód aktív az eszközön? Ez gyanúsan PIO-s eredmény. Amúgy azért ajánlottak ilyet, mert jószerével ezt az egyet lehet kapni mindenfelé :D .

#2369 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 07:12

Idézet: krako - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 23:46

Hali
Telepítettem egy toshiba satelite l40-es laptopra vistát és csak olyan hálózatra áll rá, ami nincs lekódolva, amin kód van hiába írjuk be nem áll rá.
Van valakinek valami ötlete miért van ez?

Vista saját wifikliense van használatban, vagy a hálókártya gyártójának eszköze? Előfordulhatnak ilyen babraságok, hogy a remélem, WPA2-es jelszót hexában kell bepötyögni, meg hasonlók..

#2370 Felhasználó inaktív   krako 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 11:06

Idézet: didyman - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 7:12

Vista saját wifikliense van használatban, vagy a hálókártya gyártójának eszköze? Előfordulhatnak ilyen babraságok, hogy a remélem, WPA2-es jelszót hexában kell bepötyögni, meg hasonlók..

Hali a vista-ét használja.

#2371 Felhasználó inaktív   comman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 16:24

Sziasztok!

Van egy Hp Pavilion DV6308NR laptop nálam az egyik ismerősömé. Sajnos nem indul ezzel a hibával hozta el hozzám. A jelenség: bekapcsoláskor a ledsor világít az optikai meghajtó keresgél, de se kép se hang. Memóriákat, hdd-t kivettem belőle, de így sem csinál semmit. Gyaníthatóan alaplap hibás. Kérném a tapasztalt szervízesek véleményét ha lehet.

Üdv: Comman.

#2372 Felhasználó inaktív   Notesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 17:43

Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek.Vettem egy Fujitsu Esprimo V5535 tipusú notebookot,Sis Mirage 3+ 256mb-os integrált videókari van benne,de nem megy rajta szinte egy játék sem.Gothic 3 elindul de a betöltés 80%-nál megakad.Hang van a játékból,de csak a betöltési kép marad.Olyan mintha nem tudná kezelni a játékot.Nem tudom mi lehet a baj.Segítsetek légyszi! :think:  :confused:

#2373 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 20:41

Idézet: didyman - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 8:11

DMA mód aktív az eszközön? Ez gyanúsan PIO-s eredmény. Amúgy azért ajánlottak ilyet, mert jószerével ezt az egyet lehet kapni mindenfelé :D .

mi az a "DMA" mód?

#2374 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 20:58

Idézet: fgabor - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 21:41

mi az a "DMA" mód?

Utánanéztem, és be van kapcsolva.
Viszont nincs driver a DVD íróhoz. Lehet, hogy ez a baj?

#2375 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 09:10

Idézet: Notesz - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 17:43

Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek.Vettem egy Fujitsu Esprimo V5535 tipusú notebookot,Sis Mirage 3+ 256mb-os integrált videókari van benne,de nem megy rajta szinte egy játék sem.Gothic 3 elindul de a betöltés 80%-nál megakad.Hang van a játékból,de csak a betöltési kép marad.Olyan mintha nem tudná kezelni a játékot.Nem tudom mi lehet a baj.Segítsetek légyszi! :think:  :confused:

Ezzel a VGA-val nem is fog. 2 pixel és 1 vertex shader, plusz 250 MHz-es sebesség...  :( (forrás)

#2376 Felhasználó inaktív   Notesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 13:17

Idézet: Sityi - Dátum: 2009. okt. 28., szerda - 9:10

Ezzel a VGA-val nem is fog. 2 pixel és 1 vertex shader, plusz 250 MHz-es sebesség...  :( (forrás)

Üdv!
Köszi a válszt!Esetleg ebbe a gépbe lehet-e tenni másik videókarit,ha igen,milyen típusút ajánlanál?A noti még garanciás,(1 hónapos)csak szervízben lehetséges a bővítés? :respect:

#2377 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 13:33

Idézet: Notesz - Dátum: 2009. okt. 28., szerda - 14:17

Üdv!
Köszi a válszt!Esetleg ebbe a gépbe lehet-e tenni másik videókarit,ha igen,milyen típusút ajánlanál?A noti még garanciás,(1 hónapos)csak szervízben lehetséges a bővítés? :respect:

Ebbe nem, a VGA integrált az északi hídban, így az nem cserélhető. Magasabb kategóriában is jellemzően lapra forrasztott a diszkrét VGA, de egyre több modellben külön kártyaként van jelen.

#2378 Felhasználó inaktív   Notesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 13:48

Idézet: didyman - Dátum: 2009. okt. 28., szerda - 13:33

Ebbe nem, a VGA integrált az északi hídban, így az nem cserélhető. Magasabb kategóriában is jellemzően lapra forrasztott a diszkrét VGA, de egyre több modellben külön kártyaként van jelen.

Akkor nincs semmi lehetőség fejlesztésre?Köszi a válszt! :confused:

#2379 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 13:49

Idézet: Notesz - Dátum: 2009. okt. 28., szerda - 13:48

Akkor nincs semmi lehetőség fejlesztésre?

Mostani gépet elad, új gépre összekuporgat. Más lehetőség nincs.

#2380 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 13:55

Idézet: Notesz - Dátum: 2009. okt. 28., szerda - 14:48

Akkor nincs semmi lehetőség fejlesztésre?Köszi a válszt! :confused:

Vásárláskor közölve lett kereskedővel, hogy mire kell a gép? Vagy csak az ár döntött?
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.