HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2421 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 21. 13:25

Mielőtt bármit is szétszedsz, először próbáld meg kiporszívózni a ventilltort.

#2422 Felhasználó inaktív   Lennon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 21. 13:29

Idézet: debaj - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 13:25

Mielőtt bármit is szétszedsz, először próbáld meg kiporszívózni a ventilltort.

Nekem is ez volt a laptopommal, de kifújtam sűrített levegővel és nagyon sokat javult.

#2423 Felhasználó inaktív   Cheif 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 14:08

Sziasztok!

Van egy HP pavilion dv5-1140eh laptopom, vista volt rajta, frissítettem win7-re és szeretném életre kelteni a távirányítót, van valakinek tapasztalata/ötlete?
Hp oldalán néztem, de én nem találtam semmit :s

válaszokat előre is köszönöm
Üdv: Cheif!

#2424 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 14:36

Idézet: bandris1 - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 14:08

Sziasztok!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van egy MSI notebook-om, ami már nem garanciás. A ventillátora pár napja nagyon hangos, gondolom tönkre ment. Levettem a hátlapját, de gőzöm sincs hogy lehetne kivenni a ventillátort... A két rézcső eltávolítása nélkül -szerintem- nem lehet, mert az a fémlap, ami körbe veszi a ventillátort, egyben van azzal, amin a rézcsövek vannak. A rézcsövek meg valamilyen módon (talán ragasztóval) rögzítve vannak. A másik kérdésem, hogy milyen ventillátorral lehetne cserélni az eredetit, olyanra amelyik nem ilyen idegesítően hangos és hol lehet ilyesmit beszerezni? Segítségeteket előre is köszönöm!

http://kepfeltoltes.hu/view/091121/MSI_www...ltoltes.hu_.jpg

A négy kis csavarral nem jön ki a venti? Ha nem, akkor nincs mese, le kell venni a prociról és a VGA-ról is a hűtőt.

Eredeti MSI notebook alkatrészeket az Albacomp.hu oldalon tudsz rendelni, olyan 7K körül lehet az ára.

Általában egy pár hónapig még elmegy egy ventillátor, ha szétszedés után a csapágyát műszerolajjal finoman megolajozod.
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#2425 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 21. 15:34

Idézet: bandris1 - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 13:08

Sziasztok!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van egy MSI notebook-om, ami már nem garanciás. A ventillátora pár napja nagyon hangos, gondolom tönkre ment. Levettem a hátlapját, de gőzöm sincs hogy lehetne kivenni a ventillátort... A két rézcső eltávolítása nélkül -szerintem- nem lehet, mert az a fémlap, ami körbe veszi a ventillátort, egyben van azzal, amin a rézcsövek vannak. A rézcsövek meg valamilyen módon (talán ragasztóval) rögzítve vannak. A másik kérdésem, hogy milyen ventillátorral lehetne cserélni az eredetit, olyanra amelyik nem ilyen idegesítően hangos és hol lehet ilyesmit beszerezni? Segítségeteket előre is köszönöm!

http://kepfeltoltes.hu/view/091121/MSI_www...ltoltes.hu_.jpg

Hangos: Kerepel, vagy szélzaj? Kenni lehet, kicsit nehézkes, de ha meglátod a csereventi árcetlijét, el fog szállni a kételyed, hogy megéri-e :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2426 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 16:28

Idézet: Cheif - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 14:08

Sziasztok!

Van egy HP pavilion dv5-1140eh laptopom, vista volt rajta, frissítettem win7-re és szeretném életre kelteni a távirányítót, van valakinek tapasztalata/ötlete?
Hp oldalán néztem, de én nem találtam semmit :s

válaszokat előre is köszönöm

Innen http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...product=3826233 töltsd le a távirányító driverét és telepítsd fel!

Célszerű ezt a webcímet tárolni http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...n&lang=en&cc=us hátha később szükséged lesz rá.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#2427 Felhasználó inaktív   Cheif 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 16:54

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 15:28

Innen http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...product=3826233 töltsd le a távirányító driverét és telepítsd fel!

Célszerű ezt a webcímet tárolni http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...#9001;=en&cc=us hátha később szükséged lesz rá.

és innen melyik lenne a távirányító drivere? mert én innen feltettem szinte mindent és nem megy:(
előre is köszi
elvileg szerintem »  ENE CIR Receiver Driver <<< ez lenne az de nem megy :confused:

#2428 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 18:10

Én is erre tippeltem amikor néztem a lapon, hogy mik vannak, de akkor valami más lehet a háttérben.
Elméletileg az infra is egyfajta adatkommunikációs csatorna, lehetséges hogy külön engedélyezni kell rajta a kommunikációt. Másik ötletem, hogy a média player nem érzékeli a kapott jelet.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#2429 Felhasználó inaktív   Cheif 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 08:45

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 17:10

Én is erre tippeltem amikor néztem a lapon, hogy mik vannak, de akkor valami más lehet a háttérben.
Elméletileg az infra is egyfajta adatkommunikációs csatorna, lehetséges hogy külön engedélyezni kell rajta a kommunikációt. Másik ötletem, hogy a média player nem érzékeli a kapott jelet.

Köszi a segítséget. Valahogy mégis összejött a dolog, már működik minden!

#2430 Felhasználó inaktív   6tuszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 11:50

Minden rendben az én gépemmel, csak az a hibája, hogy ha CD/DVD kerül a lejátszójába, és avval kéne dolgoznia, akkor lefagy és meghal. Újraindítva megint minden csodás, de amint megpróbálkozom a CD/DVD lejátszásával, ismét feldobja a pacskert. Mitől lehet ez???  :think:

#2431 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 12:36

Ha asztali gép akkor táp és vagy odd hiba, mindkettő csere.

#2432 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 12:37

Idézet: 6tuszi - Dátum: 2009. nov. 24., kedd - 11:50

Minden rendben az én gépemmel, csak az a hibája, hogy ha CD/DVD kerül a lejátszójába, és avval kéne dolgoznia, akkor lefagy és meghal. Újraindítva megint minden csodás, de amint megpróbálkozom a CD/DVD lejátszásával, ismét feldobja a pacskert. Mitől lehet ez???  :think:

Egyrészt biztosan zavarják a túl nagy karakterek.
Másrészt lehet kontakt hiba az adat vagy tápkábelben, de a csatlakozónál a CD és az alaplap oldalán is.
Vagy lehet, hogy egyszerűen csak hibás a meghajtó. Másik kábellel és/vagy meghajtóval nem tudod kipróbálni? Egyáltalán desktop vagy laptop, külső vagy belső a meghajtó?
Milyen lemezekkel próbáltad? Audio, CD-RW, DVD+R, DVD-RW, gyári, etc...

#2433 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 01. 08:53

Üdv!

Olyat csinál néha a D820-asom, hogy menet közben közli, hogy nincs akku a gépben. Emellett néha elég feltűnően vibrál a kijelző, de legalábbis bevillan. Tegnap meg olyat is csinált, hogy bár egész nap töltőn volt, este rádugtam, és 95%-ról kezdett el tölteni. Lehet összefüggő hiba, vagy csak akksi fog meghalni lassanként? Az utóbbi amúgy alig több, mint egy éves, de az előző se bírta másfél évnél tovább...

Thx.

Szerkesztette: desiderius 2009. 12. 01. 08:54 -kor

#2434 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 01. 09:15

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 8:53

Üdv!

Olyat csinál néha a D820-asom, hogy menet közben közli, hogy nincs akku a gépben. Emellett néha elég feltűnően vibrál a kijelző, de legalábbis bevillan. Tegnap meg olyat is csinált, hogy bár egész nap töltőn volt, este rádugtam, és 95%-ról kezdett el tölteni. Lehet összefüggő hiba, vagy csak akksi fog meghalni lassanként? Az utóbbi amúgy alig több, mint egy éves, de az előző se bírta másfél évnél tovább...

Thx.

Kontakthiba az akku érintkezőknél, jó eséllyel.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2435 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 01. 10:01

Idézet: didyman - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 9:15

Kontakthiba az akku érintkezőknél, jó eséllyel.

Thx. Akksira rá lehet fújni kontaktsprayt, vagy azt inkább ne... :-)

#2436 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 01. 10:05

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 10:01

Thx. Akksira rá lehet fújni kontaktsprayt, vagy azt inkább ne... :-)

Lehet, de ez inkább forrasz lesz alaplapon, vagy akkun.

#2437 Felhasználó inaktív   Pubby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 01. 20:44

Hali szakik,

Eddig a HWSW fórumokon csak nézelődtem, de most úgy áll a dolog, hogy szakértő véleményre lesz szükségem...
Olyan problémám van a HP (Hewlett-Packard) Compaq nx7010-es noteszommal, hogy valahányszor elindítom, a "HP" képernyő után, bootolás közben, bejön egy hibaüzenet : 1720-SMART HARD DRIVE detects imminent failure. Sokat keresgéltem neten utána, gondolom már más is találkozott vele. Aki esetleg nem tudja mit jelent, annak röviden annyi : "Ments le minden adatot, a merevlemezed már az utolsó lábakon áll, fuss el messzire mert fel fog robbanni.". Kb ilyesmiket írtak külföldi oldalakon... De mindez semmi, mivel már több hónapja ezt az üzit írja, és hibátlanul bebootol és fut ha az üzenetnél lenyomom az "f1"-et (ignore-t).
Ami a cél: A S.M.A.R.T. kikapcsolása, nem akarok új merevlemezt venni, max ha tényleg nincs más választás... Legtöbb helyen azt írták, BIOS-ban kapcsoljam ki, de a laptopom bios-a annyira kevés lehetőséget kínál, hogy én is meglepődtem. A következő dolgokat lehet beállítani: bios nyelv, bootolás helye, HDD test (gyors/alapos), bios jelszó, akku beosztás, berendezés beállítás[device setup] (touch pad ,iesmi...). Röviden szólva, se híre se hamva, a S.M.A.R.T. beállításoknak a biosomban. Hallottam olyasmiről, hogy bioson belül elérhető egy másik bios menü, nem tudom ez mennyire igaz...
Próbáltam Hard Disk Sentinel software-el kikapcsolni, de nem jártam sikerrel, kikapcsoltam a smart-ot, de a hibaüzenet továbbra is megjelenik...

Minden javaslatot/megoldást/ötletet szívesen veszek. Köszi előre is. :)

#2438 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 01. 20:58

Idézet: Pubby - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 20:44

Olyan problémám van a HP (Hewlett-Packard) Compaq nx7010-es noteszommal, hogy valahányszor elindítom, a "HP" képernyő után, bootolás közben, bejön egy hibaüzenet : 1720-SMART HARD DRIVE detects imminent failure.

A SMART-ot pontosan arra találták ki, hogy ELŐRE jelezze a várható meghibásodást.
Ha azon a gépen egyetlen bitnyi hasznos adat s van, akkor én a helyedben azonnal vennék helyette egy másik hdd-t és ezt maximum kevéssé fontosa adatok tárolására vagy szállítására használnám.

#2439 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 01. 21:15

Idézet: Pubby - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 20:44

Hali szakik,

Eddig a HWSW fórumokon csak nézelődtem, de most úgy áll a dolog, hogy szakértő véleményre lesz szükségem...
Olyan problémám van a HP (Hewlett-Packard) Compaq nx7010-es noteszommal, hogy valahányszor elindítom, a "HP" képernyő után, bootolás közben, bejön egy hibaüzenet : 1720-SMART HARD DRIVE detects imminent failure. Sokat keresgéltem neten utána, gondolom már más is találkozott vele. Aki esetleg nem tudja mit jelent, annak röviden annyi : "Ments le minden adatot, a merevlemezed már az utolsó lábakon áll, fuss el messzire mert fel fog robbanni.". Kb ilyesmiket írtak külföldi oldalakon... De mindez semmi, mivel már több hónapja ezt az üzit írja, és hibátlanul bebootol és fut ha az üzenetnél lenyomom az "f1"-et (ignore-t).
Ami a cél: A S.M.A.R.T. kikapcsolása, nem akarok új merevlemezt venni, max ha tényleg nincs más választás... Legtöbb helyen azt írták, BIOS-ban kapcsoljam ki, de a laptopom bios-a annyira kevés lehetőséget kínál, hogy én is meglepődtem. A következő dolgokat lehet beállítani: bios nyelv, bootolás helye, HDD test (gyors/alapos), bios jelszó, akku beosztás, berendezés beállítás[device setup] (touch pad ,iesmi...). Röviden szólva, se híre se hamva, a S.M.A.R.T. beállításoknak a biosomban. Hallottam olyasmiről, hogy bioson belül elérhető egy másik bios menü, nem tudom ez mennyire igaz...
Próbáltam Hard Disk Sentinel software-el kikapcsolni, de nem jártam sikerrel, kikapcsoltam a smart-ot, de a hibaüzenet továbbra is megjelenik...

Minden javaslatot/megoldást/ötletet szívesen veszek. Köszi előre is. :)

Struccpolitika. SMART-hiba meg annyit jelent, hogy statisztikai határon kívülre került valamely érték, hogy így meddig tünetmentes a vinyó, vagy mennyire rohad belül, nem tudni. Cserélni kell, mert üzembiztossága nem szavatolt. Semennyire sem. Esetleg Everestben megnézhetnéd, hogy melyik érték szaladt meg.

SMART figyelésének kikapcsolása meg pont arra jó, hogy aztán elfelejted és jön a derült égből a villám, egyszercsak nem működik, úgyis legrosszabbkor lesz majd, meglátod.

#2440 Felhasználó inaktív   Gery355 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 01:33

Sziasztok! Nemrég vettem egy Acer Aspire 3810TG-944G50n laptopot. Az előre telepített vistán tökéletesen működött az ati hd 4330-as videokártya, de amint felraktam a windows 7-et, csak az integrált intel megy, nem tudok videokártyát váltani, az eszközelőben látom a kártyát, de ezt a hibaüzit írja ki: "A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)". Catalystet telepítettem persze, de az meg el sem akar indulni.
Valaki meg tudná mondani, hogy mi lehet a baj/mit tegyek?
Köszi:)

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.