HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   sipi1988 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 04. 22:39

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 22:20

A lapkakészlet - ha minden igaz - AMD RS780, és ezt nem ismerem.

A gyári oldalról gondolod, hogy az a driver kell, mer ott pl azt irják, hogy Turion van benn holott amit vettem abban Athlon van, most akkor melyik drivert tegyem fel? Felraktam az Athlon X2 CPU drivert, gondoltam hátha, természetesen semmi, az rs780ast meg csak Vistara találtam...

SM bust felraktam!

Szerkesztette: sipi1988 2009. 12. 04. 22:39 -kor

#2462 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 04. 23:00

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 22:26

The SM Bus Controller is the main chipset on the motherboard.

:offtopic: Ez a megfogalmazás kb. baromság, a system management bus vezérlője rendszerint a déli hídba integrált terület, és meglehetősen kis része az egész lapkakészletnek, fizikailag :-) . Ez felel az egyes HW-ek alsószintű kommunikációjáért, energiaállapot-kezeléséért. Semmi több. Egy kétvezetékes, I2C jellegű csatorna, kevés, de jelentős adatforgalommal, egyszerű és alapszintű terület.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2463 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 05. 08:02

Idézet: didyman - Dátum: 2009. dec. 5., szombat - 0:00

:offtopic: Ez a megfogalmazás kb. baromság, a system management bus vezérlője rendszerint a déli hídba integrált terület, és meglehetősen kis része az egész lapkakészletnek, fizikailag :-) . Ez felel az egyes HW-ek alsószintű kommunikációjáért, energiaállapot-kezeléséért. Semmi több. Egy kétvezetékes, I2C jellegű csatorna, kevés, de jelentős adatforgalommal, egyszerű és alapszintű terület.

Nem merném állítani, hogy nincs igazságod mondatokban... :)

Például ebben is:

Idézet

Ez felel az egyes HW-ek alsószintű kommunikációjáért
;)

Ezt azért fontosabbnak látom:

Idézet

ATKDrv Utility: This is required because it is actually the ACPI driver.

De - mint mondtam - az AMD lapkakészletekben nem igazán vagyok otthon.... ezt a jószágot pedig több ilyenből is összeeszkábálták...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2464 Felhasználó inaktív   sipi1988 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 08:54

Tegnap odáig jutottam el, hogy többszöri formatálás után, az összes létező drivereket feldobtam, kipróbáltam, de semmi. Az XP elindul 8 kérdőjel az eszközkezelőben az összesre van tökéletes driver csak éppen amikor felraknám a VGA drivert hibakód:10 jelenik meg és írja hogy probléma merült fel, ehhez hozzá jön az hogy ha nem tiltom le a "másik" VGA HD 3200 drivert, akkor eltűnik a kép, amit már az előzőekben említettem, mellesleg, hogy mi ez a 3200, azt nem tudom... Jelenleg működik az XP, úgyhogy a HD 4570 drivernél felkiáltó jel van a 3200 meg le van tiltva. Megpróbáltam régebbi drivert felrakni az áprilisi catalystnál a helyzet ua., a 2008 júliusi meg nem megfelelő a Win szerint. Felraktam egy 120 MB-s sp42433 nevű AMD RS780 / RX781-re irt VGA Graphic drivert, ami a C gyökérkönyvtárba rak vmi swps
(nem emlékszem pontosan) nevű mappát, az sem segített. A lapkakészletet elvileg nem kell telepíteni, tehát az sem oldja meg a problémát... CPU drivert is próbáltam.

Szóval elég kilátástalan a helyzet sztem tényleg nem lehet rá felhúzni a VGA driver(ek)et, marad a Win 7, pedig pont amiatt vettem egy 3 GB RAMos másik rendszerű notit, mert a Win7 abszolut nem jött be nálam... Elég elszomorító, hogyha az ember megvesz egy laptopot és nem lehet rárakni azt az OS-t amit akarok, a Win 7 sztem meg annyi az XP-hez képest, hogy 20 szor annyi helyet foglal kb 10-szer annyi RAM-ot eszik természetesen full feleslegesen, ha létezne abbol is egy 2 GB lebutitott változat, akkor még tán meg is barátkoznék vele, annak ellenére hogy az XP idegesitő funkció megmaradtak benne, a jó funkciói meg vagy eltűntek vagy átalakitották a tervezők egy bonyolultabb megoldásra. A másik meg az, hogy a gyári driver CD egy Vista32-esre van holott egy AMD 64-es rendszerű procit dobnak bele mindegyikbe, hasonlo a helyzet mint az MSI-nél, kidobnak egy 64-es gépet és csak 32-es driver van hozzá (az más kérdés hogy elmegy azzal is de hát mégiscsak nem arra van optimalizálva), vhogy ezeket büntetni kéne, ez olyan mintha megveszek egy autót, de nem tudom használni, met olyan üzemanyaggal működik, amit még nem lehet tankolni sehol... elnézést az offért, de kikivánkozott belőlem:-)

Ha tud vki vmi megoldást jelezze az XP VGA driverrel kapcsolatban!

Köszi az eddigi segítségeket is :respect:

Szerkesztette: sipi1988 2009. 12. 05. 09:06 -kor

#2465 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 09:48

Idézet: sipi1988 - Dátum: 2009. dec. 5., szombat - 9:54

Tegnap odáig jutottam el, hogy ...

A CPU kérdésben túlzónak érzem a felháborodásod. Már nagyon régóta vannak 64 bites CPU-k a piacon, de ez nem jelenti azt, hogy kötelező lenne 64 bites oprendszert használni velük, sőt... Ugyanis gyakorlatilag a 64 bit-nek a kezelhető memória méretében van csak óriási jelentősége, túl lépheted a 4 GB-os (gyakorlatban 3,5 GB-os) RAM korlátot. Hiába van ugyanis 64 bites CPU-d és oprendszered, ha a meghajtók és programok nem követik a fejlődést, nem használják ki a 64 bit adta lehetőséget. Nagyjából ez évben jutunk el odáig, hogy egy 64 bites rendszer szinte minden felhasználási területen kiépíthető. De messze vagyunk még az optimális helyzettől, mivel a program írók nem váltanak ilyen gyorsan.

Amúgy, hogyan telepíted az XP-t, SP3-al próbálkozol? Elképzelhető, hogy nem jó sorrendben telepíted a drivereket... Én a helyedben először CSAK az ASUS oldalán lévő XP-s driverekkel próbálkoznék, lehet ugyan hogy régebbiek, de eddigi tapasztalat szerint azok mindig működtek... Utána már lehet játszani, pl. Mobility Modder-el, hogy frissebb meghajtó legyen a cuccon...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2466 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 11:20

Idézet: sipi1988 - Dátum: 2009. dec. 5., szombat - 8:54

...

A HD3200 az IGP integrált VGA-kártyája. Alapesetben, asztalon ez fogképet adni, automatikusan váltva igény szerint a tökösebb,de nagyobb fogyasztású és e között. A működést BIOS-ban lehet állítani, fixre, eztánlehet feltenni az egyiket, majd a másikat. Vélhetően ilyesmi trükközés lesz XP miatt. A W7-et meg először ismerd meg. Nekem az első feltett Win7 1G RAM-mal 300MB memóriafoglalást produkált, miután megvágtam, egy tetű Diamondmax 9plus Maxtorról futott abszolút simán, a rendszermappa mérete 4GB körül volt. Egyik érték sem hasonlít ahhoz, amit állítasz, a rendszer meg fürge és kezesbárány.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2467 Felhasználó inaktív   sipi1988 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 13:07

Idézet: didyman - Dátum: 2009. dec. 5., szombat - 11:20

rendszermappa mérete 4GB körül volt. Egyik érték sem hasonlít ahhoz, amit állítasz, a rendszer meg fürge és kezesbárány.

Nálam a Windows mappa 13 GB-t foglal meg plusz amit még a Program files ban produkál, ha még hozzászámítom hogy több lapoozfájl kell neki akkor már pikkpakk 20GB-nál vagyunk, egyébként meg van pár progi, ami nem fut el Win7 alatt ezért fel kell raknom egy másikat ami jóval többet foglal stb. Egyébként én adtam neki időt, már pár hónapja ez van fenn nálam az MSI-men, de nekem nem jött be az említett okok miatt, az hogy többet foglal az nem annyira zavar de egy halom funkcio nem tetszik benne... és nálam rendesen lassú is, mondjuk lehet hogy ez annak tudhato be hogy nincs hozzá normális driver... pl olyanokat csinál hogy a zene akad pl képnézegetés közben, inventorozás közben... érdekes dolgok...

a biosos módszert kipróbálom, thx

szerk: köszi didyman átállítottam a BIOS-ban dGPU-ra Power Xpressről és tökéleteseen fut, pedig már azt hittem nem megy rajta az xp, thx :respect:

Szerkesztette: sipi1988 2009. 12. 05. 13:16 -kor

#2468 Felhasználó inaktív   ksanyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 13:03

Idézet: didyman - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 0:03

Hmm. A töltő középső vezetéke (tüskéje) az a két középső láb közül kell legyen az egyik, mérjétek ki. Ez a vezeték egy úgynevezett egyvezetékes táp és adatkommunikációs megoldás, a tápegységben lévő eprom az alaplaptól kap kommunikáció során tápellátást (magát a küldött adatot használja fel saját tápjának, elmés dolog). Szeret tönkremenni a hosszú kábel és véletlen "+"-hoz zárt adatvezeték miatt ha tönkremegy, a notesz működni fog a töltőről, de nem fogja tüölteni az akkut. A két hátulsó láb a "+", a négy szélső meg a test, ha jól sejtem, ezeket mérjétek ki, hogy biztosak legyünk, a csatlakozón. Az FL1 egy közös vasmagos fojtótekercs, amire befut mindkét tápvonal, a "+" jól láthatóan befut a 2-es lábára. Az 1-es lábra kell menjen a test a csatlakozóból, mérjétek ki eddig az útvonalat és RV1 lábait. Ha zárlat lesz RV1 egyik lába és FL1 1-es lába között, valamint RV1 másik lába a csati testje felé zár, akkor ez egy átkötés lesz. A tekercs 4-es lába a test továbbmenő vége, míg a töltő felőli tápellátás engedélyezését a tekercs alatti FET végzi, a source lábak a tekercs 3-as lábáról kapnak tápot. Az átkötést, tekintettel a nagy áramokra, célszerű ónpacával intézni, vagy 5A-t elviselő SMD rövidzárral (ezt nem mindig tudni róluk, ezért célszerűbb valami alternatív :D ).
Bár mintha RV3 egyik lába a "+"-ra csatlakozna...
Találtam D600 tápaljzatot, a töltőt a két "+" közötti láán érzi, a két középső láb leválasztott talán.

Szia,

beszállok a beszélgetésbe, mert én vagyok a javitott gép tulaja  :)

Szóval az aljzat bekötése igy nézne ki

kép talán még működik a link.

pinout

A töltő jó mert van egy másik Dell gép aminek a töltöjét ugyanúgy nem ismeri ez fel. Azt hogy a lapon melyik pont hova csatlakozik majd megnézem otthon, a leírásod szerint.

Köszi hogy segítesz.

Üdv
Sanyi

#2469 Felhasználó inaktív   ksanyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 21:57

Idézet: ksanyo - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 14:03

Szia,

beszállok a beszélgetésbe, mert én vagyok a javitott gép tulaja  :)

Szóval az aljzat bekötése igy nézne ki

kép talán még működik a link.

pinout

A töltő jó mert van egy másik Dell gép aminek a töltöjét ugyanúgy nem ismeri ez fel. Azt hogy a lapon melyik pont hova csatlakozik majd megnézem otthon, a leírásod szerint.

Köszi hogy segítesz.

Üdv
Sanyi

Szia!

Méricskéltem meg csináltam még makrókat a lapról.
A leírásod alapján tényleg jó a rajz amit belinkeltem.

Nézzük először a csatlakozást. A másik linkelt kép szerint van "-" "+" és "data". A kapcsoláson nem így van, de amikor kimértem akkor a külső, tehát "-" az megegyezik a testtel (6-7-8-9 és 5-4láb egy ponton van).

A lábkiosztás a tápcsatinak:
6-7-8-9 a csatlakozó háza
5-4 a két középső csati
2-3 a hátulján levő az
1 pedig a két hátsó között az adat

Az 3 és test között 19,3V
A 4 és test ugye 0V
Az U12 11,9V

Nézzük a képeket:
kép1 alul
Kép2 felül

Alul az a kép van ami korábban linkelve lett Sonar által, talán ez most jobban sikerült.
Tehát az RV1 egyértelműen nincs rajta, de tulajdonképpen RV3-al lenne párhuzamosan. Az alkatrész száma szerint ezek varisztorok, tehát normál esetben nem befolyásolja a működést, igaz? Az RV2 felül van, egyébként ott nem is találtam olyan helyet ahonnan hiányozhat valami.

Úgy gondoltam tovább hogy a tápellátással nincs gond, hogy ha működik, tehát csak az adatvonallal lehet gebasz. És itt is akadtam el. Ugyanis a rajz szerint van egy L77 alkatrész amit sehol nem találtam meg, utána levő rész nincs már rajta a rajzunkon, de a pdf-ben benne van, egy PGA tokos okosságra megy, ami vezérli a töltést is. Annak a környékén is keresgéltem de nem lett meg az L77. Talán nincs is feliratozva az alaplapon...?

A másik dolog ami kérdéses, Sonar vetette el, az ő képén is be van karikázva a hely, ahol nem tudjuk volt-e alkatrész, esetleg onnan való az L77? Az L77 a rajz szerint BLM11B102S egy zavarszürő ferrit valami...ha ilyet nem tudunk szerezni akkor áthidalható az az üres hely egy ónpacával, erre utaltál az előző irásodban? Vagy hazavághatjuk ezzel a lapot? :s
JA és ha az RV3 felett található "34" felirat felett nézed a lapot akkor ott van egy szép karc, ami talán  átvitte a fóliát, eléggé úgy látszik igaz? Esetleg azt átcinezni?

Légyszi irj ha van ötleted a fentiekkel kapcsolatban. Az is sokat segítene ha az érintett terültetről tudnál esetleg valahogy egy képet szerezni hogy honnan hiányozhat alkatrész.

Előre is köszi szépen.
Üdv
Sanyi

#2470 Felhasználó inaktív   sipi1988 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 22:07

Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám, hogy az USB-s vinyóm folyamatosan lekapcsol menet közben, borzalmasan idegesítő, hogy írás/olvasás vagy akár üresjárat közben is lekapcsol a Winről, majd újra felbukkan, mintha kontakt hibás lenne! Minden hibalehetőséget kizártunk, vagy a laptop vagy az OS esetleg driver gondok lehetnek, bár nem hiszem, hogy a laptopom rossz mert minden usb slotban ezt produkálta más meg megy rajta. (Próbáltuk más rack-kel, más winyóval, más elosztóval...) Hallottam olyat, hogy ezt a Win7 produkálja, ha vki tudna rá megoldást mondani, annak nagyon örülnék, mert meglehetősen idegesítő jelenség!

Konfig:

MSI GX630042HU noti
Win7 64bit

Köszi :respect:

#2471 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 23:52

Idézet: sipi1988 - Dátum: 2009. dec. 16., szerda - 22:07

(Próbáltuk más rack-kel, más winyóval, más elosztóval...)

Maradt a kábel. Amúgy milyen "más elosztóval"?
Make love not Wor.

#2472 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 23:59

Idézet: sipi1988 - Dátum: 2009. dec. 16., szerda - 22:07

(Próbáltuk más rack-kel, más winyóval, más elosztóval...) Hallottam olyat, hogy ezt a Win7 produkálja, ha vki tudna rá megoldást mondani, annak nagyon örülnék, mert meglehetősen idegesítő jelenség!

Nem lehet, hogy ez okozza a gondodat az inaktív HDD-vel?
Kép

#2473 Felhasználó inaktív   sipi1988 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 12:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 16., szerda - 23:52

Maradt a kábel. Amúgy milyen "más elosztóval"?

Kábellel is próbáltuk, amikor megvettem a Rack-et (Sata Coolink) leesett az adapter és szétesett erre gyanakodtam, de kipróbáltuk más adapterrel, más ugyanilyen típusu rack-kel, ami máshol Vista rendszer alatt azóta is tökéletesen működik, itt pedig nem működött... Az elosztón azt értettem, hogy más táppal, hátha nem kap elég áramot vagy vmi, de ez tényleg márcsak végső hibalehetőségnek gondoltuk, de az is jó!

Semmi más nem kapcsol le az USB-ről csak a HDD, se pendrive se az egér nem akad meg, semmi szal fogalmam nincs mi lehet a probléma! Tényleg minden hibalehetőséget kizártunk, maradt a laptop, vagy talán vmi driver (a rack P&P). Elvileg driver gondok sincsenek.. mellékelek egy képet a feladatkezelőről meg a vezérlőpultról, mert ott van egy felkiáltójel, amire azóta sem tudtam megoldást találni!

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Köszi

#2474 Felhasználó inaktív   sipi1988 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 21:52

nos semmi ötlet?

#2475 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 22:36

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. dec. 16., szerda - 23:59

Nem lehet, hogy ez okozza a gondodat az inaktív HDD-vel?

Nekem meg a rack csinálja, van egy bizonyos típusom, ami leáll és kész. A többi nem. A szopó az, hogy mire felpörögne, arra elhasal a program, ami írna rá, olvasna róla :-/
Make love not Wor.

#2476 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 23:11

Idézet: sipi1988 - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 22:52

nos semmi ötlet?

De.

Meg kell próbálni másik vinyóval, és egy másik rack-kel, majd jöhet egy Live CD-s Linux alatti tesztelés.

Ps.
Következő lépésben pedig betiltani az MSI notebookokat a minőségük miatt :)
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#2477 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 10:37

Idézet: ksanyo - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 21:57

Szia!

Méricskéltem meg csináltam még makrókat a lapról.
A leírásod alapján tényleg jó a rajz amit belinkeltem.

Nézzük először a csatlakozást. A másik linkelt kép szerint van "-" "+" és "data". A kapcsoláson nem így van, de amikor kimértem akkor a külső, tehát "-" az megegyezik a testtel (6-7-8-9 és 5-4láb egy ponton van).

A lábkiosztás a tápcsatinak:
6-7-8-9 a csatlakozó háza
5-4 a két középső csati
2-3 a hátulján levő az
1 pedig a két hátsó között az adat

Az 3 és test között 19,3V
A 4 és test ugye 0V
Az U12 11,9V

Nézzük a képeket:
kép1 alul
Kép2 felül

Alul az a kép van ami korábban linkelve lett Sonar által, talán ez most jobban sikerült.
Tehát az RV1 egyértelműen nincs rajta, de tulajdonképpen RV3-al lenne párhuzamosan. Az alkatrész száma szerint ezek varisztorok, tehát normál esetben nem befolyásolja a működést, igaz? Az RV2 felül van, egyébként ott nem is találtam olyan helyet ahonnan hiányozhat valami.

Úgy gondoltam tovább hogy a tápellátással nincs gond, hogy ha működik, tehát csak az adatvonallal lehet gebasz. És itt is akadtam el. Ugyanis a rajz szerint van egy L77 alkatrész amit sehol nem találtam meg, utána levő rész nincs már rajta a rajzunkon, de a pdf-ben benne van, egy PGA tokos okosságra megy, ami vezérli a töltést is. Annak a környékén is keresgéltem de nem lett meg az L77. Talán nincs is feliratozva az alaplapon...?

A másik dolog ami kérdéses, Sonar vetette el, az ő képén is be van karikázva a hely, ahol nem tudjuk volt-e alkatrész, esetleg onnan való az L77? Az L77 a rajz szerint BLM11B102S egy zavarszürő ferrit valami...ha ilyet nem tudunk szerezni akkor áthidalható az az üres hely egy ónpacával, erre utaltál az előző irásodban? Vagy hazavághatjuk ezzel a lapot? :s
JA és ha az RV3 felett található "34" felirat felett nézed a lapot akkor ott van egy szép karc, ami talán  átvitte a fóliát, eléggé úgy látszik igaz? Esetleg azt átcinezni?

Légyszi irj ha van ötleted a fentiekkel kapcsolatban. Az is sokat segítene ha az érintett terültetről tudnál esetleg valahogy egy képet szerezni hogy honnan hiányozhat alkatrész.

Előre is köszi szépen.
Üdv
Sanyi

Bocs a késői válaszért!
Akkor a lábak, csatlakozó rendben lesz, így már tiszta az elrendezés is a kapcsolási rajz alapján. A hiányzó varisztor első körben nem lesz oka ennek a dolognak, a kommunikáció lehet sérült valahol, az szemmelláthatóan köztes rétegben megy el a lábtól. A láb forrasza és az érintkező közötti utat (csak a meggyőződés kedvéért) mérjétek ki. A soros tekercs itt vélhetően nem fog kritikus szerepet játszani, elképzelhető, hogy beültetve sincs revízió szerint,vagy csak távolabb került. Az is előfordulhat, hogy a tüske furatgalvánja sérült csere során, és a köztes réteggel nem érintkezik, tehát mindenképp meg kell keresni, hova fut az a láb és jó ötlet átforrasztani pákával, némi ónnal. A keretezett "34" alkatrész úgy tűnik, gyárilag is üres pozíció, de ott van rajta mérőpont, ki kell mérni, hátha. Ónpacával lehet helyettesíteni, ezek a zavarszűrések a hosszú kábelek miatt vannak jelen, nagyon ritkán okozhatnak működést mélyebben érintő zavart, ha hiányoznak. A karc mögötti pont egy mérőpont, ha az sérült, nem dráma, nem lesz alatta furat, de mérni érdemes.

#2478 Felhasználó inaktív   teokrata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 11:41

Hali!

Az lenne a problemam, hogy van egy packard bell EASYNOTE MZ35-U-005 laptop, ami ujratelepitest igenyel, de nem hajlando, csak az eredetileg hozza adott gyari XP home-ot bebootolni.
Hol van ez lockolva, vagy....? Raadasul nem is nalam van, csak megkertek, hogy segitsek.

Remelem lesz valami otletetek.

Elore is koszonom!

#2479 Felhasználó inaktív   sipi1988 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 12:16

Idézet: Hamrad - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 23:11

Meg kell próbálni másik vinyóval, és egy másik rack-kel, majd jöhet egy Live CD-s Linux alatti tesztelés.

Ps.
Következő lépésben pedig betiltani az MSI notebookokat a minőségük miatt :)

Megpróbáltam másik vinyóval, másik rackkel, igaz ugyanaz a típus, de az egy köztudomásuan szar ACER laptopon azóta is működik Vistával itt meg folymatosan lekapcsolt...

Az MSI minőségével sztem nincs baj, rengeteg embert ismerek akinek laptopja van és mindenki szív vele... szar kijelző, melegszik a billentyűzet, elkopik stb stb... egyetlen zavaro rajta a billentyű kiosztás de az nagyon... egyébként ajánlották ph-n szal annyira szar nem lehet, ár/érték arányban meg a legjobb az MSI sztem... csak hát az előítéletek:-) én is lenovot akartam venni de ugyanaz a konfig egy 100-assal drágább lett volna...

A linuxhoz nagyon nem értek meg igazábol én Win7 alatt szeretném használni...

#2480 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 22:20

MSI AMD-s notesz, nincs egy éves, bajai:
-Akku semmit nem bír, abszolút nulla.
-Hűtőventillátor zörög, kerreg, a csapágy zárt, nem kenhető, az Athlon X2 miatt így használni öngyilkosság, üzemi fordulatot nem ér el.
-WD 60GB-os merevlemez szektorhibás.
Gyakorlatilag gazdasági totálkáros. Röhej.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.