HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 02. 02:30

Idézet: Pubby - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 20:44

nem akarok új merevlemezt venni, max ha tényleg nincs más választás...

Tényleg nincs más választás. Bár lehet ezt már nem tudod elolvasni, mert azóta elpukkant és nincs min netezni.
Make love not Wor.

#2442 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 02. 08:05

Idézet: Gery355 - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 1:33

Valaki meg tudná mondani, hogy mi lehet a baj/mit tegyek?

Nem fogsz szeretni, de némi Acer-fórum olvasás talán segíthet, hogy kiderítsd Win7 kompatibilis-e egyáltalán a géped.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#2443 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 08:13

Idézet: Gery355 - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 2:33

Sziasztok! Nemrég vettem egy Acer Aspire 3810TG-944G50n laptopot. Az előre telepített vistán tökéletesen működött az ati hd 4330-as videokártya, de amint felraktam a windows 7-et, csak az integrált intel megy, nem tudok videokártyát váltani, az eszközelőben látom a kártyát, de ezt a hibaüzit írja ki: "A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)". Catalystet telepítettem persze, de az meg el sem akar indulni.
Valaki meg tudná mondani, hogy mi lehet a baj/mit tegyek?
Köszi:)

Erről tudsz? Fontos!

http://customercare.acer-euro.com/customer...=HUN&IType=JM31

Szerk: A driverek Win7-re pedig megtalálhatók ITT.

Szerkesztette: StSanya 2009. 12. 02. 08:19 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2444 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 10:18

Sziasztok,

Dell szervizes kontaktja nincsen vkinek? Vagy javítással nem foglalkozik vki?
Egy tápcsati csere közben valszeg a hőlég elfújt egy alkatrészt és azóta nem ismeri fel a töltőt :(
(Latitude D600)

üdv
sonar
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#2445 Felhasználó inaktív   Pubby 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 02. 18:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 2:30

Tényleg nincs más választás. Bár lehet ezt már nem tudod elolvasni, mert azóta elpukkant és nincs min netezni.

Amint írtam több hónapja írja a hiba üzit és folyamatosan üzemel, minden probléma nélkül. (leszámítva, hogy F1-et kell nyomni bootolásnál..) Engem csak ez zavar, és ki akarom kapcsolni azért írtam előző postot. Ha le fog égni a vinyó akkor tudom, hogy miért. Everestel azért megnézem "melyik érték szaladt meg"...:)

#2446 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 18:14

Idézet: sonar - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 11:18

Sziasztok,

Egy tápcsati csere közben valszeg a hőlég elfújt egy alkatrészt és azóta nem ismeri fel a töltőt :(
(Latitude D600)

üdv
sonar

A dell szervizes azt fogja mondani, hogy alaplapcsere.

Didyman a fórumon, vagy Laptopcity.
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#2447 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 18:30

Idézet: sonar - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 10:18

Sziasztok,

(Latitude D600)

üdv
sonar

Granulálunk a tisztelt kollégának :) . Pozíció van? Vagy egy szép makró is megteszi. Mindkét oldalról kéne. De egyébként tápcsatit miért forróhuzattal cseréltetek?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2448 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 21:27

Idézet: didyman - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 17:30

Granulálunk a tisztelt kollégának :) . Pozíció van? Vagy egy szép makró is megteszi. Mindkét oldalról kéne. De egyébként tápcsatit miért forróhuzattal cseréltetek?

Nem tudom 8 lábú a tápcsati, kézenfekvőnek tűnt. (Nem nagy hőlégfuvó, hanem kicsi Link)
Hozzáteszem nem voltam ott, csak az eredményt láttam.
Itt van a kép: d600
Az üres helyre lennék kíváncsi, meg arra, hogy az RV3 pozicióban milyen értékű alkatrésznek kellene lennie

:respect:  :respect:  :respect:
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#2449 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 03. 23:03

Idézet: sonar - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 21:27

Nem tudom 8 lábú a tápcsati, kézenfekvőnek tűnt. (Nem nagy hőlégfuvó, hanem kicsi Link)
Hozzáteszem nem voltam ott, csak az eredményt láttam.
Itt van a kép: d600
Az üres helyre lennék kíváncsi, meg arra, hogy az RV3 pozicióban milyen értékű alkatrésznek kellene lennie

:respect:  :respect:  :respect:

Hmm. A töltő középső vezetéke (tüskéje) az a két középső láb közül kell legyen az egyik, mérjétek ki. Ez a vezeték egy úgynevezett egyvezetékes táp és adatkommunikációs megoldás, a tápegységben lévő eprom az alaplaptól kap kommunikáció során tápellátást (magát a küldött adatot használja fel saját tápjának, elmés dolog). Szeret tönkremenni a hosszú kábel és véletlen "+"-hoz zárt adatvezeték miatt ha tönkremegy, a notesz működni fog a töltőről, de nem fogja tüölteni az akkut. A két hátulsó láb a "+", a négy szélső meg a test, ha jól sejtem, ezeket mérjétek ki, hogy biztosak legyünk, a csatlakozón. Az FL1 egy közös vasmagos fojtótekercs, amire befut mindkét tápvonal, a "+" jól láthatóan befut a 2-es lábára. Az 1-es lábra kell menjen a test a csatlakozóból, mérjétek ki eddig az útvonalat és RV1 lábait. Ha zárlat lesz RV1 egyik lába és FL1 1-es lába között, valamint RV1 másik lába a csati testje felé zár, akkor ez egy átkötés lesz. A tekercs 4-es lába a test továbbmenő vége, míg a töltő felőli tápellátás engedélyezését a tekercs alatti FET végzi, a source lábak a tekercs 3-as lábáról kapnak tápot. Az átkötést, tekintettel a nagy áramokra, célszerű ónpacával intézni, vagy 5A-t elviselő SMD rövidzárral (ezt nem mindig tudni róluk, ezért célszerűbb valami alternatív :D ).
Bár mintha RV3 egyik lába a "+"-ra csatlakozna...
Találtam D600 tápaljzatot, a töltőt a két "+" közötti láán érzi, a két középső láb leválasztott talán.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2450 Felhasználó inaktív   sipi1988 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 18:11

Sziasztok!

Van egy ASUS K50AB-SX073D laptopom 3GB rammal, ATI Mobility HD 4570-es VGA-val, és 32 bites XP-t szeretnék rá telepíteni. Természetesen a gyári driver CD használhatatlan, mint majdnem minden laptopnál, mivel csak Vista alatt fut. Meglepően tapasztaltam, hogy a gyári ASUS oldalon van hozzá minden driver XP alatt is. (http://hu.asus.com/p...dcvvlXp0yWuVwL) A probléma, hogy felraktam az ezen az oldalon található VGA drivert és Win logo után semmi nem látszik, nincs kép. Restart után csökkentett módban megpróbáltam leszedni a drivert természetesen csak az eszközkezelőből szedte ki, a Winből nem, a másik ötlet volt, hogy az ATI saját oldaláról húzok le drivert, na most ott XP és az adott VGA combonál nem volt driver, még vistánál sem, csak Win7-hez találtam drivert azt megpróbáltam felrakni, de telepítés közben hibaüzenet dob ki.

Megoldható-e, hogy XP fusson a noti alatt vagy esélytelen?

egyébként erről a gépről lenne szó:

http://www.ipon.hu/w...b_sx073d/126740

Köszi szépen :respect:

#2451 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 19:56

Idézet: sipi1988 - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 18:11

Megoldható-e, hogy XP fusson a noti alatt vagy esélytelen?

Megoldható.

#2452 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 20:07

http://www.radarsync.com/drivers/d185263-a...adeon_hd_4570__ 

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2453 Felhasználó inaktív   sipi1988 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 20:33

na ez az a driver amivel nem megy, ugyanezt próbáltam felrakni csak az újabb verziót, mint amit linkeltél, de megpróbáltam az általad ajánlottat is és azt írja ki hogy nem kompatibilis az adott hardverrel az oprendszer...

vmi más megoldás?

#2454 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 21:46

Milyen drivereket telepítettél, milyen sorrendben? Milyen verziójú BIOS van benne?

#2455 Felhasználó inaktív   sipi1988 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 21:50

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 21:46

Milyen drivereket telepítettél, milyen sorrendben? Milyen verziójú BIOS van benne?

Meg nem mondom már, de mintha először az audio drivert aztán az ethernetet aztán a VGA-t, ez lényeges?

EC BIOS v.: 2020180001
VGA Bios v.: 010.094.000.005.031 elvileg 2008-as

Szerkesztette: sipi1988 2009. 12. 04. 21:54 -kor

#2456 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 21:57

Hmmm, nem árt - kötelező - először az alaplapi lapkakészlete(ke)t kielégíteni...

#2457 Felhasználó inaktív   sipi1988 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 21:58

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 21:57

Hmmm, nem árt - kötelező - először az alaplapi lapkakészlete(ke)t kielégíteni...

Köszi kipróbálom! :respect:

feltelepitettem már egy-két gépet, de itt nem látom a chipset drivert, megtudnád mondani melyik az?:

http://images.netbag...22044173641.jpg

http://hu.asus.com/p...VdcvvlXp0yWuVwL

Szerkesztette: sipi1988 2009. 12. 04. 22:06 -kor

#2458 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 22:06

Asus ATK

If you have an Asus laptop and were wondering what ATK... was well wonder no more.

ASUS ATKOSD2: It changes the images you see when you use the function key shortcuts and other hotkeys. The images have a small 3D effect such as water ripples.

ATKDrv Utility: This is required because it is actually the ACPI driver. This is what tells your OS about the power state of your system and allows for power settings to be changed by the OS. It is also responsible for pulling battery information from the BIOS.

ATK_Media: When the play, pause, etc. keys are pressed, this will cause Windows Media Center to open. When the system is powered down and the power key on the front of the laptop is pressed, the system will start up and will open Windows Media Center right after you log on.

ATK_Hotkey Utility: This is required to make use of all the function key shortcuts.

ATK Generic Function Utility: This is required as it allows for communication between the ACPI and all the shortcut keys.

ATK0100 is a ACPI utility which has do to with the motherboard and power management.

#2459 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 22:20

A lapkakészlet - ha minden igaz - AMD RS780, és ezt nem ismerem.

#2460 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 22:26

The SM Bus Controller is the main chipset on the motherboard. The main chipset is the one that communicates with all the other hardware and chips and is usually the largest chip on the mainboard besides the cpu.

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.