HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2721 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 21. 04:36

D400-as laptoppal van gondom. 1,6GHz Centrino proci 768MB RAM, 40GB HDD, WinXP januári install. OP rendszer külön partíción.
Utóbbi időben néha rettenetesen belassult, ha több alkalmazás futott. Egyik nap annyira, hogy semmit nem tudtam kezdeni vele, befagyott, de úgy, hogy a feladatkezelőt sem lehetett már megnyitni, hogy bezárogassam a programokat. Lecsuktam a fedelet, hátha aa készenléti módból magához tér, de nem sikerült, fekete képernyő, semmi mozgás. Gép kikapcs.
Na, ettől kezdve nem volt hajlandó bebootolni semmilyen formában. Sem a legutóbbi jó beállításokkal, sem csökkentett, sem normál módban.. a Win képernyő megjelenése után kisvártatva pillanatra kékhalál képernyő, majd resetel a gép, és kezdődik minden elölről.

Amiket próbáltam:
- külön-külön kiszedve a két memóriamodult elindítva, hátha valamelyik rossz. Eredmény: ugyanez.
- Bootolható pendrive-ra WinXp pakolása, és arról elindítva a gépet USB-s BOOT-ra állítva a BIOS-t. Eredmény: pár mp-es pendrive működés után fekete képernyő, bal felső sarokban villogó kurzorral... semmi folytatás.
- Ugyanez megpróbálva HDD-t kiszedve. Eredmény: hiányolja a HDD-t, még akkor is, ha csak USB-t adok meg Boot-nak.
- CMOS elem kábele lehúz, visszadug, BIOS újra beállítása. Eredmény: Mintha mi sem történt volna, ugyanaz, mint a legelején.
- Memóriamodulok csatlakozóinak megtisztítása. Eredmény: Semmi újdonság.

Mivel CD-ről nem tudok bootolni, s Windowst telepíteni, mert nincs a gépben, s nincs külső oprikai meghajtóm sem. Mivel a laptop vinyót sem tudom áttenni másik gépbe, nem nagyon tudok megoldást a problémára, illetőleg arra, hogy mi okozhatja a gondot.

A cél az lenne, hogy legalább a HDD-n lévő adatokat át tudjam menteni, de a legjobb az lenne, ha találnék megoldást a Windows javítására, reinstallra, akármire...

Ha valaki tud segíteni, vagy van bármi ötlete, ne tartsa magában! Köszönöm!

#2722 Felhasználó inaktív   lenka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 24. 17:09

sziasztok

segítségre lenne szükségem. van egy acer aspire one a150es netbookom, na erről sikeresen letöröltem a rejtett partíciót egy xp telepítés során :/
azóta nem tudom telepíteni rá az xpt, nem megy semerre.

kell e ez a rejtett partíció mindenképpen? ha igen, akkor hogy fog az visszakerülni a gépemre?
esetleg tökfelesleges, de akkor miért nem megy a telepítő?

köszi előre is

#2723 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 24. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: PBA - Dátum: 2010. 07. 21. 02:09

Sziasztok,

van két Pentium4-es laptop nálam, mindkettő beteg. Az egyiket a párom lerúgta véletlenül az ágy széléről, és azóta se kép se hang, memóriát, procit cseréltem benne próbából, vinyót is, sajnos eredménytelenül. A másik pár hónapja még ment, de nyugdíjazásra került, mert időnként becsíkozódott a kép, valószínűleg egy BGA reball kellene neki, de most bekapcsolva szintén se kép se hang.
Most pont szükség lenne egy laptopra, megpróbálnám életre keltetni a két gép közül valamelyiket. Van ötletetek, hogy kihez lenne érdemes elvinnem diagnosztikára Pesten? Didymanhez vinném legszívesebben, de ő vidéken figyel. Tudtok Pesten javasolni valakit, ahol az előzetes diagnosztikára nem hagynám ott a gatyámat is? Nem tudom, érdemes-e javítani a gépeket, vagy esetleg alkatrészként elpasszolni őket... jó lenne tisztán látni ez ügyben. Előre is köszi minden tippet.

Pesten is figyel :-)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2724 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 24. 18:46

Üzenet megtekintéseIdézet: lenka - Dátum: 2010. 07. 24. 18:09

sziasztok

segítségre lenne szükségem. van egy acer aspire one a150es netbookom, na erről sikeresen letöröltem a rejtett partíciót egy xp telepítés során :/
azóta nem tudom telepíteni rá az xpt, nem megy semerre.

kell e ez a rejtett partíció mindenképpen? ha igen, akkor hogy fog az visszakerülni a gépemre?
esetleg tökfelesleges, de akkor miért nem megy a telepítő?

köszi előre is

Nem kell. Integráld a telepítőbe a sata vezérlő eszközeit is, vagy a BIOS-ban tedd át kompatibilis üzemmódúra-ha van rá opció.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2725 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 24. 18:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Maksi - Dátum: 2010. 07. 21. 05:36

D400-as laptoppal van gondom. 1,6GHz Centrino proci 768MB RAM, 40GB HDD, WinXP januári install. OP rendszer külön partíción.
Utóbbi időben néha rettenetesen belassult, ha több alkalmazás futott. Egyik nap annyira, hogy semmit nem tudtam kezdeni vele, befagyott, de úgy, hogy a feladatkezelőt sem lehetett már megnyitni, hogy bezárogassam a programokat. Lecsuktam a fedelet, hátha aa készenléti módból magához tér, de nem sikerült, fekete képernyő, semmi mozgás. Gép kikapcs.
Na, ettől kezdve nem volt hajlandó bebootolni semmilyen formában. Sem a legutóbbi jó beállításokkal, sem csökkentett, sem normál módban.. a Win képernyő megjelenése után kisvártatva pillanatra kékhalál képernyő, majd resetel a gép, és kezdődik minden elölről.

Amiket próbáltam:
- külön-külön kiszedve a két memóriamodult elindítva, hátha valamelyik rossz. Eredmény: ugyanez.
- Bootolható pendrive-ra WinXp pakolása, és arról elindítva a gépet USB-s BOOT-ra állítva a BIOS-t. Eredmény: pár mp-es pendrive működés után fekete képernyő, bal felső sarokban villogó kurzorral... semmi folytatás.
- Ugyanez megpróbálva HDD-t kiszedve. Eredmény: hiányolja a HDD-t, még akkor is, ha csak USB-t adok meg Boot-nak.
- CMOS elem kábele lehúz, visszadug, BIOS újra beállítása. Eredmény: Mintha mi sem történt volna, ugyanaz, mint a legelején.
- Memóriamodulok csatlakozóinak megtisztítása. Eredmény: Semmi újdonság.

Mivel CD-ről nem tudok bootolni, s Windowst telepíteni, mert nincs a gépben, s nincs külső oprikai meghajtóm sem. Mivel a laptop vinyót sem tudom áttenni másik gépbe, nem nagyon tudok megoldást a problémára, illetőleg arra, hogy mi okozhatja a gondot.

A cél az lenne, hogy legalább a HDD-n lévő adatokat át tudjam menteni, de a legjobb az lenne, ha találnék megoldást a Windows javítására, reinstallra, akármire...

Ha valaki tud segíteni, vagy van bármi ötlete, ne tartsa magában! Köszönöm!

Fájlrendszerhiba lesz szerintem, a ék halált nem tudod megfogni? Van rá opció a boot-menüben. Először azt kéne javítani, aztán meg lehet, hogy hűtési elégtelenség van, vagy más. Lemezhiba is lehet-mármint fizikai hiba.

#2726 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 25. 14:56

Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Asus A6Vm (már lassan 4 éves) de kiválló állapotban van még, az aksia is szuper. Viszont mostanában állandóan hűt. Mármint néha rájön és hagosan és sokáig működteti a processzor ventillátorát. Először azt hittem, hogy vírus, de újratelepítettem a gépet. Aztán szétszedtem, kitakarítottam a hűtőbordákat, és kicseréltem a hőátadó ezüstpasztát a proci és a hűtő között, de a probléma ugyanúgy fentáll. Ha valami folyamat elkezdi terhelni a procit, úgy 30-40% használtság felett, a ventillátor egyből, mint az őrült pörög. Ez "korral jár" vagy valahogy leget rajta segíteni?
Esetleg ha WD-40-nel kicsit befújom a ventillátort, akkor jobb lesz?
Köszi a választ előre is!

#2727 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 25. 17:16

Üzenet megtekintéseIdézet: fgabor - Dátum: 2010. 07. 25. 15:56

Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Asus A6Vm (már lassan 4 éves) de kiválló állapotban van még, az aksia is szuper. Viszont mostanában állandóan hűt. Mármint néha rájön és hagosan és sokáig működteti a processzor ventillátorát. Először azt hittem, hogy vírus, de újratelepítettem a gépet. Aztán szétszedtem, kitakarítottam a hűtőbordákat, és kicseréltem a hőátadó ezüstpasztát a proci és a hűtő között, de a probléma ugyanúgy fentáll. Ha valami folyamat elkezdi terhelni a procit, úgy 30-40% használtság felett, a ventillátor egyből, mint az őrült pörög. Ez "korral jár" vagy valahogy leget rajta segíteni?

Helló!

Azt ne felejtsd el, hogy most + 10c fok van a szobában, ezt add hozzá a normál szobahőmérséklethez.
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#2728 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 25. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: fgabor - Dátum: 2010. 07. 25. 15:56

Sziasztok,

De msot nincs meleg :-) .
Hőcső vacakol. WD40-et felejtsd el, istenőrizz csapágynak adni olajat! Ha a venti könnyen forog, akkor nem kell kenni, ha süvít, akkor légszállítása is lesz, hiszen azért van hangja. CPU hőmérsékletet monitorozz, és ezt hasonlítsd a hőcső borda felőli végéhez: Egy-két fok eltérés lehet maximum, ha érezhetően melegebb a CPU magja feletti része, akkor kuka.

#2729 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 25. 18:28

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 07. 25. 19:51

De msot nincs meleg :-) .
Hőcső vacakol. WD40-et felejtsd el, istenőrizz csapágynak adni olajat! Ha a venti könnyen forog, akkor nem kell kenni, ha süvít, akkor légszállítása is lesz, hiszen azért van hangja. CPU hőmérsékletet monitorozz, és ezt hasonlítsd a hőcső borda felőli végéhez: Egy-két fok eltérés lehet maximum, ha érezhetően melegebb a CPU magja feletti része, akkor kuka.

Köszi a választ. Gondolom a hőcső az az a fém valami, ami a processzortól vezeti a hőt a hűtőbodrákhoz. Az mitől romolhat el, ha csak egy rézrúd?

#2730 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 25. 21:16

Üzenet megtekintéseIdézet: fgabor - Dátum: 2010. 07. 25. 19:28

Köszi a választ. Gondolom a hőcső az az a fém valami, ami a processzortól vezeti a hőt a hűtőbodrákhoz. Az mitől romolhat el, ha csak egy rézrúd?

Nem rúd, cső. Gázzal töltve. Ha elszelel, akkor ilyet csinál.

#2731 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 25. 21:27

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 07. 25. 23:16

Nem rúd, cső. Gázzal töltve. Ha elszelel, akkor ilyet csinál.

Így már érthető. Köszönöm. Figyelem majd és remélem a legjobbakat.

#2732 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 25. 22:00

Üzenet megtekintéseIdézet: fgabor - Dátum: 2010. 07. 25. 23:27

Így már érthető. Köszönöm. Figyelem majd és remélem a legjobbakat.

Egyébként bármi, ami flash-et használ, az nagyon megdolgoztatja a procit. Ez jelent valamit?

#2733 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 26. 16:25

Lenne még egy kérdésem. Kb 1 éve DVD írót cseréltem, és az új egyszerűen nem ír rendesen. 8x-osan 30 perc alatt ír meg egy DVD, az előző írónak erre max 7 perc kellett. Még a fősulis koliba volt egy hasonló eset, hogy asztali gépben az új író nem írt úgy ahogy kellett, és ott az volt a baj, hogy mivel egy IDE kábelen volt a HDD és a DVD író -ha jól emlékszem- ezért a DVD írót slave-be kellett tenni, és az megoldotta a problémát.
Én néztem a laptop DVD íróját, de azon semmi beállítási lehetőség nincs. Ha a kiírandó adatot először külső vinyóra rakom, onnan simán kiírja 6 perc alatt 8x-osan a DVD-t.
Erre esetleg valami ötlet?

#2734 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: fgabor - Dátum: 2010. 07. 25. 23:00

Egyébként bármi, ami flash-et használ, az nagyon megdolgoztatja a procit. Ez jelent valamit?

Nem, ez sajnos többnyire normális :Đ .

#2735 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 14:37

Üzenet megtekintéseIdézet: fgabor - Dátum: 2010. 07. 26. 17:25

Lenne még egy kérdésem. Kb 1 éve DVD írót cseréltem, és az új egyszerűen nem ír rendesen. 8x-osan 30 perc alatt ír meg egy DVD, az előző írónak erre max 7 perc kellett. Még a fősulis koliba volt egy hasonló eset, hogy asztali gépben az új író nem írt úgy ahogy kellett, és ott az volt a baj, hogy mivel egy IDE kábelen volt a HDD és a DVD író -ha jól emlékszem- ezért a DVD írót slave-be kellett tenni, és az megoldotta a problémát.
Én néztem a laptop DVD íróját, de azon semmi beállítási lehetőség nincs. Ha a kiírandó adatot először külső vinyóra rakom, onnan simán kiírja 6 perc alatt 8x-osan a DVD-t.
Erre esetleg valami ötlet?

Eszközkezelőben az IDE-csatornák DMA-módjára mit ír? Ha az egyike szközön csak PIO van, akkor tedd át DMA-ra, ha nem válastható, akkor a registry-ben keress rá a slaveiddatachecksum-ra (ha egy csatornán laknak, akkor az író slave lesz, a kulcs pedig a primary ide controller-re fog hivatkozni az értékei között) és töröld, a slavedevicetimingmodeallowed bejegyzéssel együtt, indítsd újra és lesd meg a beállítást ismét.

#2736 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 01. 08:48

didyman, köszönöm a válaszokat!
Most éppen nem vagyok az otthoni gépemnél, de utánanézek.
Viszont kipróbálás erejéig jelenleg windows 7 van a gépemen, és sehogyan sem akarja felismerni rendesen a videókértyát. 256 MB memóriából, ami külön a videókártyának van, nem ismer fel csak 64-et. Sajnos nem találok sehol megoldást rá, ráadásul nincs az ASUS honlapján BIOS frissítés. Erre tudtok nekem valami megoldást ajálnani?
Köszönöm!

#2737 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 01. 09:16

Üzenet megtekintéseIdézet: fgabor - Dátum: 2010. 08. 01. 09:48

didyman, köszönöm a válaszokat!
Most éppen nem vagyok az otthoni gépemnél, de utánanézek.
Viszont kipróbálás erejéig jelenleg windows 7 van a gépemen, és sehogyan sem akarja felismerni rendesen a videókértyát. 256 MB memóriából, ami külön a videókártyának van, nem ismer fel csak 64-et. Sajnos nem találok sehol megoldást rá, ráadásul nincs az ASUS honlapján BIOS frissítés. Erre tudtok nekem valami megoldást ajálnani?
Köszönöm!

BIOS-ban DVMT opció van a VGA-ra? Ezesetben a funkcióhoz megfelelő mennyiséget foglal dinamikusan a memóriából. Intenzív, nagy felbontású 3D esetén fog az feljebb is menni.

#2738 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 01. 10:44

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 08. 01. 11:16

BIOS-ban DVMT opció van a VGA-ra? Ezesetben a funkcióhoz megfelelő mennyiséget foglal dinamikusan a memóriából. Intenzív, nagy felbontású 3D esetén fog az feljebb is menni.

Tegnap az egyik kollégámmal néztük, de a bios-ban semmilyen beállítása nincs a monitornak, csak annyi, hogy induláskor LCD, CTR vagy LCD+CTR legyen. Szóval a 256MB memória az van, csak nem használja mindet?

#2739 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 02. 07:46

Üzenet megtekintéseIdézet: fgabor - Dátum: 2010. 08. 01. 11:44

Tegnap az egyik kollégámmal néztük, de a bios-ban semmilyen beállítása nincs a monitornak, csak annyi, hogy induláskor LCD, CTR vagy LCD+CTR legyen. Szóval a 256MB memória az van, csak nem használja mindet?

Persze, akkor az DVMT-s lesz.

#2740 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 02. 21:11

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 08. 02. 09:46

Persze, akkor az DVMT-s lesz.

Szemetek. Úgy árulták, hogy fix 256Mb ramja van a videokártyának. Egyébként az hogyvan, hogy az XP 256-ot látott, a W7 pedig csak 64-et? Vagy a 256-ot így is fel tudja használni ettől függetlenül?

Szerkesztette: fgabor 2010. 08. 02. 21:12 -kor

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.