HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2741 Felhasználó inaktív   hadeszTO 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 03. 07:18

fgabor:
Nekem is van ilyen notim, megnyugtatlak, megvan benne a 4 db 64MBos memóriachip az alaplapon, igaz Win7-et nem tettem rá fel, mert csak 1 GB ram van a gépben, de Vista volt kipróbálásra, és annak ellenére hogy eszközkezelőben 64MB volt a video ram, rendesen mentek a játékok, úgy mint XPvel.

Ha már itt tartunk, nem tud valaki ebbe a notiba (ASUS A6Vm) wifi kártyát? megpusztult a gyári, és nem szeretnék USBset mert azt csak le fogja törni öcsém, aki most nyúzza a gépet...
Egyébként még mindig elég szépen muzsikál a masina, jó választás volt 5 éve...

#2742 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 03. 07:25

Üzenet megtekintéseIdézet: fgabor - Dátum: 2010. 08. 02. 22:11

Szemetek. Úgy árulták, hogy fix 256Mb ramja van a videokártyának. Egyébként az hogyvan, hogy az XP 256-ot látott, a W7 pedig csak 64-et? Vagy a 256-ot így is fel tudja használni ettől függetlenül?

Ja, ez nem Intel integrált VGA?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2743 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 03. 07:26

Üzenet megtekintéseIdézet: hadeszTO - Dátum: 2010. 08. 03. 08:18

fgabor:
Nekem is van ilyen notim, megnyugtatlak, megvan benne a 4 db 64MBos memóriachip az alaplapon, igaz Win7-et nem tettem rá fel, mert csak 1 GB ram van a gépben, de Vista volt kipróbálásra, és annak ellenére hogy eszközkezelőben 64MB volt a video ram, rendesen mentek a játékok, úgy mint XPvel.

Ha már itt tartunk, nem tud valaki ebbe a notiba (ASUS A6Vm) wifi kártyát? megpusztult a gyári, és nem szeretnék USBset mert azt csak le fogja törni öcsém, aki most nyúzza a gépet...

Mini PCI van benne, vagy PCI-E? Amúgy ha 1G-n a Vista elvolt, akkor a W7 is jól ellesz, jobban gazdálkodik a memóriával, mint a Vista.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2744 Felhasználó inaktív   hadeszTO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 03. 07:42

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 08. 03. 08:26

Mini PCI van benne, vagy PCI-E? Amúgy ha 1G-n a Vista elvolt, akkor a W7 is jól ellesz, jobban gazdálkodik a memóriával, mint a Vista.

A VGA egy nVidia 7300 go 256 MB saját memóriával

A gyári wifi slotba keresek kártyát, az eredeti helyett, ami ha minden igaz miniPCI
A Win7tel meg nem volt kedvem szórakozni, activatort keresni, van 2 campus license-em, egy 64es meg egy 32es, így nem nem vagyok otthon a törésében... nincs rá szükségem...
De szerintem még mindig gyorsabb azon a notin egy XP mint egy 7es

Szerkesztette: hadeszTO 2010. 08. 03. 07:43 -kor

#2745 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 03. 08:00

Üzenet megtekintéseIdézet: hadeszTO - Dátum: 2010. 08. 03. 08:42

A VGA egy nVidia 7300 go 256 MB saját memóriával

A gyári wifi slotba keresek kártyát, az eredeti helyett, ami ha minden igaz miniPCI
A Win7tel meg nem volt kedvem szórakozni, activatort keresni, van 2 campus license-em, egy 64es meg egy 32es, így nem nem vagyok otthon a törésében... nincs rá szükségem...
De szerintem még mindig gyorsabb azon a notin egy XP mint egy 7es

Merevlemeztől erősebben függ, de annyira nem biztos. Vista-hoz nem szabad hasonlítani, nem olyan élmény :-) . Kártya van szerintem.

#2746 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 03. 11:04

Sziasztok,

Van valahol olyan notiszervíz/szerelő a városban, ahol nem csak alkatrészt cserélnek?
Philips noti (életemben nem láttam még), gar valszeg nincs.
Bekapcsoláskor lefut egy szürke sáv a kijelzőn, szemre minden második sor szürke, a többi fekete.
Mi lehet? VGA? Kijelző? Kábel?
Kellene egy szakember, aki ránéz.

Kösz előre a segítséget,

x

#2747 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 03. 19:21

Üzenet megtekintéseIdézet: hadeszTO - Dátum: 2010. 08. 03. 09:18

fgabor:

Egyet értek, nekem is minden tökésletes a gépen, sőt az aksija mint új korában, simán bírja még a 2,5-3órát.
Én lehet, hogy tudok neked wifit, az egyik ismerősömnek is ilyen gépe volt, de leönötte, és meghalt az alaplap, de ettől függetlenül a a wifi kártya még jó lehet, a héten megkérdezem, én is tőle kérem el a hőcsövet, mert nekem meg lehet, hogy az rúgja az utolsókat.

didyman:
Geforce Go7300-as Nvidia graphic card van a laptopban, 256MB rammal, ahogy hadeszTO írta.

#2748 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 04. 12:59

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 08. 03. 12:04

Sziasztok,

Van valahol olyan notiszervíz/szerelő a városban, ahol nem csak alkatrészt cserélnek?
Philips noti (életemben nem láttam még), gar valszeg nincs.
Bekapcsoláskor lefut egy szürke sáv a kijelzőn, szemre minden második sor szürke, a többi fekete.
Mi lehet? VGA? Kijelző? Kábel?
Kellene egy szakember, aki ránéz.

Kösz előre a segítséget,

x

Jól hangzik. LCD első körben, de látni kéne. Philips, hmm, mikori lesz?

#2749 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 04. 13:00

Üzenet megtekintéseIdézet: fgabor - Dátum: 2010. 08. 03. 20:21

ó
Geforce Go7300-as Nvidia graphic card van a laptopban, 256MB rammal, ahogy hadeszTO írta.

Ott azért látnia kéne.

#2750 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 05. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 08. 04. 13:59

Jól hangzik. LCD első körben, de látni kéne. Philips, hmm, mikori lesz?

Szia,

elvileg Philips X71HU T5500-as.
15" WXGA Wide TFT, Intel Core 2 Duo T5500, 1024MB RAM, 100GB HDD.

Rá tudnál nézni? Vagy ha nem akkor tudsz valakit javasolni?

kösz,
x

#2751 Felhasználó inaktív   jasu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 08. 17:57

Sziaszok segítségre lenne szükségem.
Acer Travelmate 4150 noti, a probléma a következő:
Bekapcsoláskor felpörög a ventillátor, majd kb 3-4 mp után megáll. A kijelzőn nem jelenik meg semmi, a bekapcsolást jelző zöld led folyamatosan ég. Ez a jelenség hálózati tőltőre dugva és akkuról is ugyanez.
Ránézésre nincs sérülése,minden a helyén van. Van benne 1 giga DDR2 ram, vinyó, dvd-író. A meghajtók fel sem pörögnek. Talán táp/akku gond lehet, indításkor? Esetleg cmos elem adta meg magát? Még nem láttam működés közben, most hozták külföldről.
Köszi szépen!!

#2752 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 20:41

Üdv,
adott egy Gericom Supersonic Force (FuSI Pi1556, Alienware m5500) notebook, mxm vga hibával (7600go van benne)
Raktam volna bele a hibás VGA helyett egy Ati Radeon HD 3650-et. Belemegy, ad képet is, majd a gép pár perc után hirtelen kikapcsol... a hiba oka, ha ez a kártya van bent, akkor nem kapcsol be a venti, és túlmelegszik a gép (vagy bekapcsol a védelem)

Raktam bele FuSi Pi1556 és Alienware biost is, mindegyikkel ezt csinája

Ha visszarakom az eredeti VGA-t akkor bekapcsol a venti, tehát nem az a rossz

Ilyet mi okozhat, van erre valami megoldás (tudom, próbáljam másik VGA-val, de az most nincs kéznél)
+

#2753 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 13. 23:15

Üzenet megtekintéseIdézet: jasu - Dátum: 2010. 08. 08. 18:57

Sziaszok segítségre lenne szükségem.
Acer Travelmate 4150 noti, a probléma a következő:
Bekapcsoláskor felpörög a ventillátor, majd kb 3-4 mp után megáll. A kijelzőn nem jelenik meg semmi, a bekapcsolást jelző zöld led folyamatosan ég. Ez a jelenség hálózati tőltőre dugva és akkuról is ugyanez.
Ránézésre nincs sérülése,minden a helyén van. Van benne 1 giga DDR2 ram, vinyó, dvd-író. A meghajtók fel sem pörögnek. Talán táp/akku gond lehet, indításkor? Esetleg cmos elem adta meg magát? Még nem láttam működés közben, most hozták külföldről.
Köszi szépen!!

Én felnyitnám, táp gond lehet, lehet, hogy van látható, "szagolható" jele.

#2754 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 13. 23:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Thoty - Dátum: 2010. 08. 11. 21:41

Üdv,
adott egy Gericom Supersonic Force (FuSI Pi1556, Alienware m5500) notebook, mxm vga hibával (7600go van benne)
Raktam volna bele a hibás VGA helyett egy Ati Radeon HD 3650-et. Belemegy, ad képet is, majd a gép pár perc után hirtelen kikapcsol... a hiba oka, ha ez a kártya van bent, akkor nem kapcsol be a venti, és túlmelegszik a gép (vagy bekapcsol a védelem)

Raktam bele FuSi Pi1556 és Alienware biost is, mindegyikkel ezt csinája

Ha visszarakom az eredeti VGA-t akkor bekapcsol a venti, tehát nem az a rossz

Ilyet mi okozhat, van erre valami megoldás (tudom, próbáljam másik VGA-val, de az most nincs kéznél)

Lehet, hogy hülyeség, de lehet, hogy az új kártya túl sok áramot vesz föl, és nem indul a ventilátor.

Az én kérdésem nem teljesen idevág, de egy laptopra érdemes hűtőt venni, ha csak internet, office, hd fil megy rajta, és folyamatosan hajtva (ahogy sohasem lesz élesben) sem megy 73-74 fok fölé?

#2755 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 14. 00:10

Üzenet megtekintéseIdézet: critical_source - Dátum: 2010. 08. 14. 00:19

Lehet, hogy hülyeség, de lehet, hogy az új kártya túl sok áramot vesz föl, és nem indul a ventilátor.

Nem hülyeség, viszont az igazi okát megtaláltam egy fórumon: nem tudja kiolvasni a VGA hőmérsékleti adatait, ezért lekapcsol a gép
Nincs rá megoldás sajnos
+

#2756 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 14. 00:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Thoty - Dátum: 2010. 08. 14. 01:10

Nem hülyeség, viszont az igazi okát megtaláltam egy fórumon: nem tudja kiolvasni a VGA hőmérsékleti adatait, ezért lekapcsol a gép
Nincs rá megoldás sajnos

De az :Đ , a venti tápja tökfüggetlen a VGA-tól, az a nyers akkufeszből kap inputot, a venti meg 5V-ból.
A hiba érdekes, kérdés, hogy alsószintű a hőmérsékletfigyelés, vagy BIOS intézi. Talán a hőmérsékletet figyelő, remélhetőleg analóg vonalat kell fixre húzni, ezt a foglalat körül lehet, hogy meg is lehet találni. Ha műár digit jel van csak, akkor az szopóbb...

#2757 Felhasználó inaktív   webroot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 14. 11:13

Sziasztok,

otthonra szeretnék a laptopomból egy kis megfigyelő rendszert.
Igazából már mindent kiterveltem, csak azt nem tudom, hogy usb webkamerámat max milyen hosszú usb kábellel tudnám csatlakoztatni?
Van valakinek ilyesféle tapasztalata?
5 méteres hosszabbítóval még megy? Vagy esetleg 10 m-el? Vagy tegyek közé egy külső tápos usb hub-ot, és akkor nem terhelem az usb portot az alaplapon?

Köszi,
Üdv.
Olyan nincs, hogy nincs!

#2758 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 14. 21:56

Üzenet megtekintéseIdézet: webroot - Dátum: 2010. 08. 14. 12:13

Sziasztok,

otthonra szeretnék a laptopomból egy kis megfigyelő rendszert.
Igazából már mindent kiterveltem, csak azt nem tudom, hogy usb webkamerámat max milyen hosszú usb kábellel tudnám csatlakoztatni?
Van valakinek ilyesféle tapasztalata?
5 méteres hosszabbítóval még megy? Vagy esetleg 10 m-el? Vagy tegyek közé egy külső tápos usb hub-ot, és akkor nem terhelem az usb portot az alaplapon?

Köszi,
Üdv.

Gugli a barátod
Beírod: usb length
Második találat ez: USB.org - FAQ: Cables, Connectors, and Networking
Ha nem tudsz alapfokon angolul, akkor Google translate-tel is érthető szerintem

#2759 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 15. 08:04

Helló!

Az mennyire elfogatható érték, hogy egy új notebooknál 1 hónap használat után az akkumlátor elhasználódás mértéke 7%.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#2760 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 15. 17:07

Belefér. Egyrészt az egyes cellák is bizonyos tűréshatárral készülnek, másrészt ciklusonként is szokott pár százalékot ingadozni az érték. Nálam pl. 8-10 hónap alatt elérte a 10%-ot, de azóta sem nő tovább, (7-12% között ingadozik) közel két éves a gép.

Üzenet megtekintéseIdézet: applause - Dátum: 2010. 08. 15. 09:04

Helló!

Az mennyire elfogatható érték, hogy egy új notebooknál 1 hónap használat után az akkumlátor elhasználódás mértéke 7%.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.