HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 29. 13:04

Idézet: x - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 12:21

Szia!

Hm...pont tegnap próbáltam azt a programot, de azóta már volt egy format c: .
Hard Disk Sentinel progi folyamatosan fut, de semmilyen hibát nem jelez.
Még valami.
Processzor hűtő Neked is sípol néha?

Nekem más gépem van, így konkrét tapasztalatokat ne várj tőlem. Szerintem ha állítottad a hdd energiatakarékos funkcióit, akkor azok attól még érvényben vannak attól, hogy levetted a programot.

#302 Felhasználó inaktív   x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 13:23

Idézet: TiLa - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 12:04

Nekem más gépem van, így konkrét tapasztalatokat ne várj tőlem. Szerintem ha állítottad a hdd energiatakarékos funkcióit, akkor azok attól még érvényben vannak attól, hogy levetted a programot.

Értem.
Mondjuk én nem csak letöröltem a progit, hanem leformáztam a meghajtót. Előtte pedig a programon visszaállítottam mindent.
Hogyan töröljem a beállításokat?
Tegyem vissza a progamot?

#303 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 13:48

Idézet: x - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 14:23

Értem.
Mondjuk én nem csak letöröltem a progit, hanem leformáztam a meghajtót. Előtte pedig a programon visszaállítottam mindent.
Hogyan töröljem a beállításokat?
Tegyem vissza a progamot?

nézd meg a winben mennyi időre állítottad a merevlemezek kikapcsolását, lehet hogy csak pár perc és folyamatosan kapcsolgatja. Format után minden beállíts törlődik :)
Nekem is volna egy kérdésem:
ugye integrált videócsipes notinál nincs lehetőség grafikai bővítésre? :(

Szerkesztette: therapy!? 2006. 12. 29. 13:53 -kor

10 print "nagyárpi"
20 goto 10
Logika: Vas Ördögöm: Van ♪♫♪♫♪♫
nekem mindegy hogy 50 vagy 53 fokos :)
cuki vagyok
Nyiss Új Topicot mielőtt a keresőt használod

#304 Felhasználó inaktív   x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 14:23

Idézet: therapy!? - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 12:48

nézd meg a winben mennyi időre állítottad a merevlemezek kikapcsolását, lehet hogy csak pár perc és folyamatosan kapcsolgatja. Format után minden beállíts törlődik :)
Nekem is volna egy kérdésem:
ugye integrált videócsipes notinál nincs lehetőség grafikai bővítésre? :(

Windows-ban ki van kapcsolva a merevlemez kikapcsolás.
Az az érdekes, hogy nem kapcsol ki magától ha beállítom, hogy kapcsoljon ki, szóval valami nem stimmel.
És ha belépek a Bios-ba, vagy Rom Based Setup-nak hívják itt asszem, akkor is ki-be kapcsolgat a vinyó...

Szerkesztette: x 2006. 12. 29. 14:24 -kor

#305 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 17:37

Idézet: x - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 14:23

Az az érdekes, hogy nem kapcsol ki magától ha beállítom, hogy kapcsoljon ki, szóval valami nem stimmel.
És ha belépek a Bios-ba, vagy Rom Based Setup-nak hívják itt asszem, akkor is ki-be kapcsolgat a vinyó...

Ha a hdd egy beállítását módosítod, akkor az elmentődik a hdd-ben, ergó csinálhatsz te bármit, amig nem állítod újra át a hdd paramétereit, addig maradnak a korábbi beállítások. Szerintem tedd vissza a NHC-t és kezd el próbálgatni a beállításokat.

#306 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 17:39

Idézet: x - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 15:23

hát bizony akkor lehet hogy a vinyód pusztul :(
Nekem hasonló módon adta be a kulcsot egy samsung, bár az asztaliban volt.

Integrált videócsipes notiknál, ugye nincs semmi lehetőség grafikai bővítésre?
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
cuki vagyok

#307 Felhasználó inaktív   x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 22:40

Franc...akkor jövőhéten lehet szervíz lesz...bár nemtudom, hogy érdemes-e...fognak-e vele valamit csinálni, így, hogy működik rendesen és a tesztek sem jeleznek hibát.

#308 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 13:24

Idézet: x - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 23:40

Franc...akkor jövőhéten lehet szervíz lesz...bár nemtudom, hogy érdemes-e...fognak-e vele valamit csinálni, így, hogy működik rendesen és a tesztek sem jeleznek hibát.

csináltass vele defragmantálást és minden olyat, ami sokat dolgoztatja a vinyót. Mihamarabb jöjjön ki a hiba (ha van, ha nincs akkor se baj :) )
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
cuki vagyok

#309 Felhasználó inaktív   limpfred 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 30. 16:58

Hello mindenkinek!

Clevo M541N notebookra telepitettem a MAC OS rendszert.A telepités után leállt és azóta nem indul újra/nem tudom bekapcsolni.Mi lehet a baj?Mi a teendő ilyenkor?Szerviz?

#310 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 17:09

Idézet: limpfred - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 17:58

Hello mindenkinek!

Clevo M541N notebookra telepitettem a MAC OS rendszert.A telepités után leállt és azóta nem indul újra/nem tudom bekapcsolni.Mi lehet a baj?Mi a teendő ilyenkor?Szerviz?

a telepítés sikeresen befejelződött? vinyót tekeri? ledek kigyulladnak? cd-röl haljando bootolni? biosig eljutsz?

Integrált grafikuscsipes notinál van vmi lehetőség grafikai bővítésre?
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
cuki vagyok

#311 Felhasználó inaktív   limpfred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 17:18

Idézet: therapy!? - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 18:09

a telepítés sikeresen befejelződött? vinyót tekeri? ledek kigyulladnak? cd-röl haljando bootolni? biosig eljutsz?

Integrált grafikuscsipes notinál van vmi lehetőség grafikai bővítésre?

befejezödött.ujraindult gép kilépett majd nem tudtam bekapcsolni.azóta kampo:S ha bedugom neki  a tápkábelt akkor a ledek világitanak de nem tudom bekapcsolni. Nem lehet kontakt hiba?

#312 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 17:27

Idézet: limpfred - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 18:18

befejezödött.ujraindult gép kilépett majd nem tudtam bekapcsolni.azóta kampo:S ha bedugom neki  a tápkábelt akkor a ledek világitanak de nem tudom bekapcsolni. Nem lehet kontakt hiba?

debizony, hogy lehet. a vinyóhoz ha hozzáférsz, húzd le a kábelt és dugd vissza. találkoztam hasonlóval és ez bejött. valszeg az os telepítés és a hiba között nincs semmi összefüggés.
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
cuki vagyok

#313 Felhasználó inaktív   limpfred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 17:37

Idézet: therapy!? - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 18:27

debizony, hogy lehet. a vinyóhoz ha hozzáférsz, húzd le a kábelt és dugd vissza. találkoztam hasonlóval és ez bejött. valszeg az os telepítés és a hiba között nincs semmi összefüggés.

nem tudok mert garancia jegy még rajta van szal nem akarom piszkálni!

#314 Felhasználó inaktív   x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 22:25

Tegnap este visszatettem az NHC-t.
Valami nem maximumra volt állítva a HDD beállításainál, azt belőttem maxra. Nem emlékszem rá pontosan, hogy mit...most meg az asztaliról írok.
Azóta nem csinálja. Remélem, nem is fogja :) .

#315 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 13:41

szerintetek milyen órajelgenerátor IC lehet az amilo 2030as alaplapon?
A biosban nincs lehtőség semmiféle órajel állításra és win alol sem tudtam semmit kezdeni vele. Több progit is megpróbáltam, vagy lefagy, vagy semmi nem történik.

x  Hozzászólás 2006. dec. 30., szombat - 23:25

Idézet

Tegnap este visszatettem az NHC-t.
Valami nem maximumra volt állítva a HDD beállításainál, azt belőttem maxra. Nem emlékszem rá pontosan, hogy mit...most meg az asztaliról írok.
Azóta nem csinálja. Remélem, nem is fogja smile2.gif .

mintha azt mondtad volna, hogy formatáltad a vinyót, nemtom hogy maradhatott meg beállításod egy üres vinyón. :) mindenesetre szerencse, hogy nem hw hiba.
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
cuki vagyok

#316 Felhasználó inaktív   x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:29

Idézet: therapy!? - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 12:41

mintha azt mondtad volna, hogy formatáltad a vinyót, nemtom hogy maradhatott meg beállításod egy üres vinyón. :) mindenesetre szerencse, hogy nem hw hiba.

Na ez számomra is rejtély :confused: .
Na mind1, remélem nem lesz vele több gáz.

#317 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 01:14

B.Ú.É.K. mindenkinek!

Friss notitulajként kérdezem, hogy lehet e a notit akksi nélkül, csak a hálózati kábelről működtetni? Illetve lehetni lehet, mert működik, de nem rongálja e a notit? Erről semmit nem találok a leírásában.
Viszont az asztali gépem helyett is ezt akarom használni, tehát legtöbbször konnektor közelében fix helyen használnám, akkor meg minek töltse állandóan az akksit? Ha néhanapján viszem valahova. akkor előtte feltölteném és kész.

#318 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 12:13

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 2:14

B.Ú.É.K. mindenkinek!

Friss notitulajként kérdezem, hogy lehet e a notit akksi nélkül, csak a hálózati kábelről működtetni? Illetve lehetni lehet, mert működik, de nem rongálja e a notit? Erről semmit nem találok a leírásában.
Viszont az asztali gépem helyett is ezt akarom használni, tehát legtöbbször konnektor közelében fix helyen használnám, akkor meg minek töltse állandóan az akksit? Ha néhanapján viszem valahova. akkor előtte feltölteném és kész.

az biztos, hogy nem árt neki a dolog. szobatársam akku nélkülhasználja a gépét évek óta, nincs baj vele.
kérdés, hogy ez az akkunak mennyire jó.
és egyébként is, mi azok a jótanácsok amik meghosszabíthatják az aksink élettartamát?
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
cuki vagyok

#319 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 14:13

Idézet: therapy!? - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 13:13

az biztos, hogy nem árt neki a dolog. szobatársam akku nélkülhasználja a gépét évek óta, nincs baj vele.
kérdés, hogy ez az akkunak mennyire jó.
és egyébként is, mi azok a jótanácsok amik meghosszabíthatják az aksink élettartamát?

Ha a gépnek nem árt, akkor jó, mert én épp az akksi védelme érdekében akarom azt kivenni.

Gondolok itt arra, hogy a Li-ion akksira elméletben bármikor rá lehet tölteni. De itt az elméletet szeretném kihangsúlyozni. Hiszen a kézikönyv kb. 500 töltésre taksálja az akksi élettartamát. (ugyanez a mobiltelefonomnál kb. 1000 töltés :eek: )

Namost, ha egy nap ötször rákapcsolom úgy a hálózatra, hogy benne van az akksi, akkor 100 nap múlva kaput az akksinak. (elméletben)

Amúgy meg az elméleti rátölthetőség tapasztalataim szerint nem teljesen igaz a LI-ion akksikra. Ugyanis, ha a mobiltelefonomra rátöltök, amikor még félig van, akkor a rátöltéssel kb. 2-3 napot bírja. Míg, ha lemerítem, majd kikapcsolt telefonnal feltöltöm, akkor akár 1 hétig is. (ugyanolyan használat mellett)

A telefonomat például USB-n keresztül szoktam buzergálni a PC-vel. Anno ilyenkor minden egyes rádugáskor elkezdte tölteni. Egy-egy szoftbuhera (skin, java, stb. felrakása) alkalmával, akár rövid időn belül 8-10-szer is nekiállt tölteni, amikor újraindult, ami kétségkívül nem tett jót az akksinak. Így a telefon szoftjában le is tiltottam az USB-n töltés lehetőségét.

Amúgy a notigyártó (Toshiba Satellite L30-134) nyugodtan tehetett volna egy kapcsolót a gép hátuljára, ami leválasztja az akksit a gépről úgy, hogy azt nem kell kivenni. Mert így elég macerás, hogyha akksiról használnám, akkor beteszem, ha meg hálózatról, akkor kiveszem az akksit. Nem beszélve arról, hogy a ki-be rámolás hatására mennyire lötyögősödik meg az akksi csatlakozója egy idő után.

szerk: Illeve az akksi is biztonságosabban szállítható, ha a helyére van rakva, mint külön a notitáskában.

Szerkesztette: ufonauta 2007. 01. 01. 14:15 -kor

#320 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 16:21

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 15:13

Ha a gépnek nem árt, akkor jó, mert én épp az akksi védelme érdekében akarom azt kivenni.

Gondolok itt arra, hogy a Li-ion akksira elméletben bármikor rá lehet tölteni. De itt az elméletet szeretném kihangsúlyozni. Hiszen a kézikönyv kb. 500 töltésre taksálja az akksi élettartamát. (ugyanez a mobiltelefonomnál kb. 1000 töltés :eek: )

Namost, ha egy nap ötször rákapcsolom úgy a hálózatra, hogy benne van az akksi, akkor 100 nap múlva kaput az akksinak. (elméletben)

Amúgy meg az elméleti rátölthetőség tapasztalataim szerint nem teljesen igaz a LI-ion akksikra. Ugyanis, ha a mobiltelefonomra rátöltök, amikor még félig van, akkor a rátöltéssel kb. 2-3 napot bírja. Míg, ha lemerítem, majd kikapcsolt telefonnal feltöltöm, akkor akár 1 hétig is. (ugyanolyan használat mellett)

A telefonomat például USB-n keresztül szoktam buzergálni a PC-vel. Anno ilyenkor minden egyes rádugáskor elkezdte tölteni. Egy-egy szoftbuhera (skin, java, stb. felrakása) alkalmával, akár rövid időn belül 8-10-szer is nekiállt tölteni, amikor újraindult, ami kétségkívül nem tett jót az akksinak. Így a telefon szoftjában le is tiltottam az USB-n töltés lehetőségét.

Amúgy a notigyártó (Toshiba Satellite L30-134) nyugodtan tehetett volna egy kapcsolót a gép hátuljára, ami leválasztja az akksit a gépről úgy, hogy azt nem kell kivenni. Mert így elég macerás, hogyha akksiról használnám, akkor beteszem, ha meg hálózatról, akkor kiveszem az akksit. Nem beszélve arról, hogy a ki-be rámolás hatására mennyire lötyögősödik meg az akksi csatlakozója egy idő után.

szerk: Illeve az akksi is biztonságosabban szállítható, ha a helyére van rakva, mint külön a notitáskában.

ha kikapcsolásig meríted, azza gyilkolod
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
cuki vagyok

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14