Idézet: therapy!? - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 13:13
az biztos, hogy nem árt neki a dolog. szobatársam akku nélkülhasználja a gépét évek óta, nincs baj vele.
kérdés, hogy ez az akkunak mennyire jó.
és egyébként is, mi azok a jótanácsok amik meghosszabíthatják az aksink élettartamát?
Ha a gépnek nem árt, akkor jó, mert én épp az akksi védelme érdekében akarom azt kivenni.
Gondolok itt arra, hogy a Li-ion akksira elméletben bármikor rá lehet tölteni. De itt az elméletet szeretném kihangsúlyozni. Hiszen a kézikönyv kb. 500 töltésre taksálja az akksi élettartamát. (ugyanez a mobiltelefonomnál kb. 1000 töltés

)
Namost, ha egy nap ötször rákapcsolom úgy a hálózatra, hogy benne van az akksi, akkor 100 nap múlva kaput az akksinak. (elméletben)
Amúgy meg az elméleti rátölthetőség tapasztalataim szerint nem teljesen igaz a LI-ion akksikra. Ugyanis, ha a mobiltelefonomra rátöltök, amikor még félig van, akkor a rátöltéssel kb. 2-3 napot bírja. Míg, ha lemerítem, majd kikapcsolt telefonnal feltöltöm, akkor akár 1 hétig is. (ugyanolyan használat mellett)
A telefonomat például USB-n keresztül szoktam buzergálni a PC-vel. Anno ilyenkor minden egyes rádugáskor elkezdte tölteni. Egy-egy szoftbuhera (skin, java, stb. felrakása) alkalmával, akár rövid időn belül 8-10-szer is nekiállt tölteni, amikor újraindult, ami kétségkívül nem tett jót az akksinak. Így a telefon szoftjában le is tiltottam az USB-n töltés lehetőségét.
Amúgy a notigyártó (Toshiba Satellite L30-134) nyugodtan tehetett volna egy kapcsolót a gép hátuljára, ami leválasztja az akksit a gépről úgy, hogy azt nem kell kivenni. Mert így elég macerás, hogyha akksiról használnám, akkor beteszem, ha meg hálózatról, akkor kiveszem az akksit. Nem beszélve arról, hogy a ki-be rámolás hatására mennyire lötyögősödik meg az akksi csatlakozója egy idő után.
szerk: Illeve az akksi is biztonságosabban szállítható, ha a helyére van rakva, mint külön a notitáskában.
Szerkesztette: ufonauta 2007. 01. 01. 14:15 -kor