HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 07. 19:28

integrált videócsippes notinál nincs semmi lehetőség grafiaki bővításre? (amilo 2030)
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
Logika: Vas Ördögöm: Van ♪♫♪♫♪♫
nekem mindegy hogy 50 vagy 53 fokos :)
cuki vagyok
Nyiss Új Topicot mielőtt a keresőt használod

#342 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 20:56

Idézet: therapy!? - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 19:28

integrált videócsippes notinál nincs semmi lehetőség grafiaki bővításre? (amilo 2030)

Nincs.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#343 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 00:09

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 8:46

Nem látom jól a csati végét, de valószínűleg van itthon saru-vagy megoldom máshogy. Most már csak annyi a kérdés, hogy ez mitől tud ott törni? :think:

Hát szerintem konstrukciós hiba. Elég rövid a vezeték, így a fedél ki/becsukásakor mozognak kicsit a befogásnál a kábelek. Az oldalsó 2 feszült legjobban, ezek megadták magukat.

Most már csak az a kérdés, hogy hogyan oldhatnánk meg? Posta?

#344 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 18:11

Egy kis infó a saru méretéhez. Én is próbáltam helyettesíteni. Találtam egy kábelt, egy hálókártyához adták, 3 eres, a hálókártyát lehet vele összekötni az alaplappal. Biztos tudod melyik ez a kábel. Na viszonításként mondom, hogy az ebben lévő saru kb dupla akkora mint ami ebbe a cuccba kellene.

És egy kérdés még a kábellel kapcsolatban. Egy boltban az eladó azt mondta, hogy tuti nem fogok találni ilyen kábelt, mert ez spéci "magas frekvencás árnyékolt cucc". Ismerem az eladó hírét (nagy hantaboy), szóval mennyi valóságtartalma van ennek a "magas frekvencás árnyékolt cucc" dolognak?

#345 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 23:22

Semmi. Sima árnyékolt kábel, több érrel. Posta OK, csatit meg megoldom valószínűleg :) . Ha nem, akkor meg nzek elérhetőséget hozzá.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#346 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 14:19

Üdwözlet!

Fél éves kb a laptopom, és erősödik a hiba, ezért írnék.
A következő a jelenség:
A képernyű bal alsó szélétől elkezdett "foltosodni". Először csak ott vettem észre, már már az egész alja, és a jobb széle ilyen.
A fekete háttéren, és a fehéren lehet látni.
Nem szabályos a folt, hanem random. Fekete hátteren világosabb, fehéren meg sárga...
Olyan mintha meg lenne szorítva végig a peremnél a képernyő...vagy nemtudom.
Csináltam pár képet, de nem hiszem, hogy ezen látszódik.
Mi lehet ez?
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#347 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 12:20

Idézet: engine19 - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 10:32

Van egy Compaq Evo N1015v notim. Athlon XP Mobile 1700+ os gép.

Hali! Bocs a késői reagálásért, sokat kellett melózni mostanság, ugyhogy kicsit elhanyagoltam a kikapcsolódást.
Már lehet ugyan, hogy kaptál választ.
Így látatlanban (hallatlanban) elég nehéz elképzelni mit észlelsz, de én is elektromos zizegésre gondolok. Ami hallható, az kifejezetten a tápellátásból szokott származni (pl ugye a sugaras moncsik, tv-k különböző nagyáramú vezérlései, tápjai). És mivel a frekvencia a tápfeszültség függvénye, elképzelhető, hogy ezért hallhatóbb az órajelet növelve. Ha a freki emelésével a zizegés egyre erősödik, akkor ilyesmi baj van. Tetejébe, ha még a kaszni is pont eltalálja azt a rezonanciát, csak felerősíti. Egyébként ez az elektronikus zizegés természetesnek mondható, alkatrész minősége esetleg befolyásalhatja. A notid esetében elképzelhető, hogy a tervezők nem is kalkulálták bele a tartós magasabb órajelen járatást, vagy ha gyorsan hajtja valaki a gépét, biztos filmet néz, játszik és a környező zaj meg elnyomja a zizegést. Az meg szubjektív, kit mennyire zavar, illetve milyen érzékszerve van hozzá.
Ha javítgatásról lenne szó, annak az (táp)alkatrésznek cseréjét tudnám elképzelni valami jobb típusra, esetleg jobban beburkolni olyan hőt is vezető (szilikon) lapba, ami viszont a hang rezgést tompítja, barkács.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#348 Felhasználó inaktív   imiimi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 14. 11:03

Hello
Van egy kis gondom a laptopommal, ami egyébként egy hpxe2-es.
A gond az akkuval van, mégpedig, hogy nem ir ki mást a tálcára ha rákattinok az akku jelére, csak azt, hogy 2perc 98%, holott az aku tudja a két orát, egy ora mulva 1perc 45%-ot ir ki.
Ez az akku egy másik ilyen laptopban rendesen jelzi ki az idöt, mert kiprobáltam.
Mi lehet a gond???
Találkoztatok már ilyen problémával?

#349 Felhasználó inaktív   tzsolti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 09:14

Sziasztok!

Segítséget kérnék. Tegnap este bios-t akartam frissíteni a laptomon (Amilo L7310), letöltöttem a Fujitsu-Siemens honlapról a progit hozzá és elindítottam. Flashelés közben kiírta, hogy nem tudja elvégezni a műveletet egy bizonyos memória területen. Néhány próbálkozás után újraindítottam a gépet és azóta nem indul el. Legalábbis kép nincs, 5-6 szor elindul majd pár mp múlva kikapcsol és újraindul. aztán pedig bekapcsolva marad de se kép, se hang. Egyszer mér levettem az akksit és a gépen belül az elemet is lehúztam az alaplapról, kb 5 percre, de semmi. CD-ről sem bootol. lehet hogy van benne CMOS reset jumper is?

Mi lehet a probléma vagy mit tegyek?

#350 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 09:17

Idézet: tzsolti - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 8:14

Sziasztok!

Segítséget kérnék. Tegnap este bios-t akartam frissíteni a laptomon (Amilo L7310), letöltöttem a Fujitsu-Siemens honlapról a progit hozzá és elindítottam. Flashelés közben kiírta, hogy nem tudja elvégezni a műveletet egy bizonyos memória területen. Néhány próbálkozás után újraindítottam a gépet és azóta nem indul el. Legalábbis kép nincs, 5-6 szor elindul majd pár mp múlva kikapcsol és újraindul. aztán pedig bekapcsolva marad de se kép, se hang. Egyszer mér levettem az akksit és a gépen belül az elemet is lehúztam az alaplapról, kb 5 percre, de semmi. CD-ről sem bootol. lehet hogy van benne CMOS reset jumper is?

Csak egy gyors kérdés ezzel kapcsolatban:

Miért kellett lecserélni a biost? ill frissíteni?
Volt vele valami gond?
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#351 Felhasználó inaktív   tzsolti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 21:33

Idézet: havri1 - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 9:17

Csak egy gyors kérdés ezzel kapcsolatban:

Miért kellett lecserélni a biost? ill frissíteni?
Volt vele valami gond?

Nem lehetett beállítani benne az AGP sebességet és csak 1x-esen ment a támogatott 8x-os helyett.
Nagyon minimális volt a beállítási lehetőségek listája.

#352 Felhasználó inaktív   imiimi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 16. 04:12

Hello
A gond az akkuval van, mégpedig, hogy nem ir ki mást a tálcára ha rákattinok az akku jelére, csak azt, hogy 2perc 98%, holott az aku tudja a két orát, egy ora mulva 1perc 45%-ot ir ki.
Ez az akku egy másik ilyen laptopban rendesen jelzi ki az idöt, mert kiprobáltam.
Mi lehet a gond???
Találkoztatok már ilyen problémával?  :confused:

#353 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 06:44

Idézet: imiimi - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 4:12

Hello
Mi lehet a gond???
Találkoztatok már ilyen problémával?  :confused:

Próbáld meg kalibrálni, BIOS-ból.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#354 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 06:46

Idézet: tzsolti - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 9:14

Sziasztok!

A VIA PN800-nak nagyon mindegy lett volna a sebesség, ráadásul sok esetben hibásan is jelzi vissza diagnosztikai program a dolgot. Egy BIOS-frissítés megoldható rá.

#355 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 06:47

didyman, az enyémre nincs 5leted?

#356 Felhasználó inaktív   imiimi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 16. 08:01

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 6:44

Próbáld meg kalibrálni, BIOS-ból.

És azt hogyan kell? Mármint kariblálni.
A biost már visszaállitottam alapbeállitásokre, de semmi változás.

#357 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 08:26

az amilodba nincs dual bios?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#358 Felhasználó inaktív   tzsolti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 08:32

Idézet: charlie - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 8:26

az amilodba nincs dual bios?

Nem tudok róla.
Hogy lehet megtudni?
A behelyezett cd-t felpörgeti de nem úgy tűnik, hogy csinálna vele valamit.
Egy-egy kis csippanás van miután beleraktam a lemezt és már pörög.

#359 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 08:53

pdf-es kezikonyvet vegignyalaztad?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#360 Felhasználó inaktív   imiimi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 16. 12:57

:confused: Mit is kalibráljak akkor a biosban?

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.